آمریکا در حال انجام اقدامات مشکوک نظامی در پایگاه "اینجرلیک" است.
ایالات متحده آمریکا یکی از حامیان مهم تروریستها به حساب میآید که تلاشهای گستردهای برای ضربه زدن به نظام سوریه انجام داده است.
مقامات کاخ سفید تلاش میکنند تا با ایجاد یک کریدور تسلیحاتی، تجهیزات نظامی گروههای مسلح را تامین کنند که یکی از این کریدورها پایگاه هوایی "اینجرلیک " در شهر "آدانا" در جنوب ترکیه است.
**توپولوژی پایگاه هوایی "اینجرلیک"
پایگاه هوایی "اینجرلیک" یک پایگاه هوایی، واقع در شهر "آدانا" است. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا و ترکیه از کاربران اصلی این پایگاه هوایی هستند؛ و پایگاه هوایی "اینجرلیک" انبار بزرگی از تسلیحات کشتار جمعی آمریکا نیز به حساب میآید. چون بمب های اتم این کشور در پایگاه مذکور نگهداری میشود.
کار احداث پایگاه هوایی "اینجرلیک" پس از پایان جنگ جهانی دوم آغاز شد. ارتش ایالات متحده آمریکا مهندسان ساخت و ساز پایگاه هوایی "اینجرلیک" را در بهار 1951 به محل آن اعزام کرد. نیروی هوایی ایالات متحده در ابتدا برای استفاده به عنوان یک پایگاه اضطراری و سایت بازیابی برای بمب افکن های متوسط و سنگین از "اینجرلیک" استفاده میکرد. در دسامبر سال 1954 ترکیه و ستاد نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا یک توافقنامه مشترک برای استفاده از این پایگاه را به امضا رساندند.
*** آتشبارهای ضدهوایی آمریکا با چه هدفی به سوریه ارسال میشود؟
اخیرا گزارش هایی درباره استقرار آتشبارهای ضد هواپیما آمریکا در ترکیه و احتمال انتقال آن به سوریه منتشر شده است. براساس گزارش روزنامه " آیدنلیک"؛ ژنرال "جوزف دانفورد " رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا شخصا بر روند انتقال خودروهای تویوتا مجهز به آتشبارهای ضد هواپیما که در پایگاه هوایی ایندرلیک مستقر شدهاند، نظارت کرده و این موضوع سوالاتی را در ذهن مخاطبان ایجاد میکند که آیا آمریکا در جنگ با داعش جدی است؟
سوال اینجاست که چرا آتشبارهای ضدهوایی به سوریه منتقل میشوند و چرا پایگاه "اینجرلیک" واسطه انتقال این آتشبارها شده و دیگر همپیمانان آمریکا همچون اردن و اسرائیل واسطه این انتقال نشدند؟
پاسخ پرسش به تحولات میدانی سوریه باز میگردد. در تمام جبهههای نبرد ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه با طیف وسیعی از تروریستها اعم از ائتلاف جیش الفتح یا داعش و ... ، شورشیان در مواضع ضعف قرار دارند و این موضوع آمریکا را نگران میکند.
دلیل دومی که باعث شده تا آتشبارهای ضدهواپیماهای آمریکایی که بر روی تویوتاها سوار شدهاند به سوریه اعزام شوند (اعزام محتمل)، این است که ارتش فدراسیون روسیه در شمال سوریه عملیات بسیار جدی را در دستور کار قرار داده است. نمونه این عملیاتها را میتوان بمباران اطراف فرودگاه "کویرس" در یک هفته اخیر بوده و لذا ایالات متحده آمریکا قصد دارد بر بمبارانهای "کرملین" نظارت کرده و در صورت لزوم آن را مختل کند.
هرچند که بمباران جنگندههای روسی در فواصل بالا و با اسکورت صورت میگیرد، اما این اقدام (احتمال انتقال تاکتیکی آتشبارهای آمریکایی به سوریه) روند بمباران را با کندی مواجه خواهد کرد و لذا ایالات متحده از این اقدام ذینفع خواهد بود.
دلیل سومی که باعث شده تا انتقال آتشبارهای آمریکایی به سوریه صورت بگیرد، پیشروی یا عدم پیشروی نیروهای سطحی است که توسط جنگندههای ارتش سوریه پشتیبانی میشوند. به عبارت بهتر چون پشتیبان ارتش و نیروهای دفاع وطنی بمبارانهای هوایی است که "کرملین" انجام میدهد، اگر این آتشبارها به سوریه منتقل شود؛ سرعت پیشروی کاهش خواهد یافت.
دلیل مشخص بر مدعای مذکور این است که داعش جنگندهای برای به پرواز درآوردن ندارد و یا اگر داشته باشد، خلبانی ندارد که آنها را به پرواز درآورد و به نظر میرسد این اقدام آمریکا مشکوک و در راستای پشتیبانی از تروریستهای سوریه است.
عملیات آزادسازی استانهای "حلب" و "لازقیه" با سرعت بالایی در دست انجام است و تقریبا 2000 کیلومتر مربع از این دو استان مذکور آزاد شده و پیشرویهای گستردهتر ادامه دارد. به نظر نمیرسد انتقال آتشبارهای ضدهواپیمای آمریکایی برای مبارزه با داعش باشد؛ بلکه این موضوع برای سرنگون کردن جنگندههای ارتش روسیه و سوریه استفاده خواهد شد.
**پایگاه "اینجرلیک"؛ مرکز جاسوسی و عملیات ضد سوریه
هواپیماهای بدون سرنشین از نوع "بریداتور ای پی3 (EP-3)" چند ماهی است که در پایگاه "اینجرلیک" واقع در استان "آدانا" در جنوب ترکیه مستقر شده اند تا تمامی تحرکات نیروی هوایی ارتش سوریه و روسیه را در دو شهر "لاذقیه" و "طرطوس" رصد کنند.
آیدینلیک گزارش داد: این پایگاه ترکیه حالا دیگر تبدیل به مرکز جاسوسی آمریکا از سوریه شده است. این در حالی است که یکی از مقامات دولتی ترکیه گفته بود: "این کشور اجازه استفاده از پایگاه هوایی "اینجرلیک" را برای عملیات آزاد سازی "موصل" نمیدهد". نظر به اینکه هر انتقال تجهیزاتی با هدف مبارزه با داعش بوده در گذشته چنین اظهار نظری مطرح شده است.
پایگاه خبری "گلوبال ریسرچ" با انتشار گزارشی در همین رابطه اعلام کرده که تعداد اندکی اطلاع دارند که آمریکا از چهار سال پیش برای براندازی نظام "بشار اسد" رییس جمهور سوریه تروریست های داعش را تشکیل داد و ترکیه عضو ناتو به نیابت از آمریکا برای حفظ منافع این کشور با جذب نیرو و کسب اطلاعات و تجهیز سلاح، "واشنگتن" را در این امر یاری کرد.
در عین حال دولتمردان ایالات متحده آمریکا معتقدند که ترکیه در راه مبارزه با داعش این پایگاه را در اختیار ائتلاف ضد داعش قرار خواهد داد. "سوزان رایس"، مشاور امنیت ملی کاخ سفید خبر داد که دولت ترکیه با استفاده از پایگاههای نظامی این کشور علیه گروهک تروریستی داعش موافقت کرده است. "رایس" ضمن ابراز استقبال دولت ایالات متحده از توافق جدید با ترکیه، از پایگاه "اینجرلیک" در جنوب ترکیه بهعنوان پایگاهی نام برده است که علیه داعش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش از جمله رژیم سعودی، اردن، اسرائیل، قطر، ترکیه و .... در 5 سال گذشته از هیچ کمکی به تروریست ها غافل نشدند و اقدامات و تحرکات یک ماهه اخیر ایالات متحده و دوستان منطقه ی این کشور کلید زننده فاز جدیدی از کمک ها به شورشیان مسلح سوریه است.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |