|
ارتش در طول هشت سال دفاع مقدس، حداقل 45 عمليات گسترده و مؤثر عليه نيروهای متجاوز انجام داد.
ارتش جمهوری اسلامی ایران که بهاختصار آجا نیز نامیده میشود، پیکرهٔ اصلی نیروهای مسلح ایران را تشکیل میدهد. وظیفهٔ اصلی ارتش، مانند همهٔ نیروهای مسلح جهان، حفظ تمامیت ارضی و دفاع از کشور در برابر تهاجم نظامی بیگانگان است.
اکنون فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران را سرلشکر عطاءالله صالحی بهعهده دارد که پس از استعفای سرلشکر مرحوم محمد سلیمی از جانب رهبری معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا بهاین سِمت منصوب شد. مطابق اصل یکصد و چهل و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ارتش جمهوری اسلامی ایران پاسداری از استقلال و تمامیّت ارضی و نظام جمهوری اسلامی کشور را بر عهده دارد.» و طبق اصل یکصد و چهل و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ارتش جمهوری اسلامی ایران باید ارتشی اسلامی باشد که ارتشی مکتبی و مردمی است و باید افرادی شایسته را به خدمت بپذیرد که به اهداف انقلاب اسلامی مؤمن و در راه تحقق آن فداکار باشد.»
بطور کلی ارتش جمهوری اسلامی ایران از نیروی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی تشکیل شده است که توانسته در سال های گذشته به پیشرفت های زیادی در زمینه دستاوردهای دفاعی و نظامی دست یابد. همزمان با به ثمر رسيدن انقلاب اسلامی،ارتش رژيم شاهنشاهی كه پيكره اصلی آن را جوانان برومند خانوادههای مسلمان و اغلب مستضعف ايرانی تشكيل می داد، به ندای آسمانی رهبر انقلاب لبيك گفت و در نتيجه همصدا و همراه با امت در براندازی رژيم ستمشاهی وستيز بی امان با دشمنان داخلی و خارجی انقلاب برخاست و به عنوان نخستين بازوی توانمند نظامی انقلاب در جهت تحقق اهداف جمهوری اسلامی ايران تلاشهای خستگی ناپذير و مستمری را با فداكاری و ايثار و در ابعاد مختلف آغاز كرد.
ادامه مطلب |
|
|
|
سردار سرتیپ دوم پاسدار "محمد رحمانی" بعنوان فرمانده هوانیروز سپاه معرفی شد.
آیین معارفه اولین فرمانده هوانیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور سرتیپ پاسدار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی از فرماندهان و مسئولین در محل ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه برگزار شد. بنا بر این گزارش در این مراسم، با حکم سرلشکر جعفری ، سردار سرتیپ دوم پاسدار "محمد رحمانی" بعنوان فرمانده هوانیروز سپاه معرفی شد.
سردار پاکپور در این مراسم نقش توان بالگردی در اجرای مأموریتهای نیروی زمینی سپاه را تعیین کننده توصیف و تصریح کرد: با توجه به مأموریتهای متعدد و متنوع نیروی زمینی سپاه در مرزها و نقاط مختلف گسترهی سرزمینی ایران اسلامی برای برقراری امنیت پایدار، توان بالگردی رزمی، پشتیبانی و هجومی نقش مهمی را در عملیاتهای نظامی و مقابله با تهدیدات اشرار، ضدانقلاب و گروهکهای تروریستی ایفا می کند.
وی افزود: شرایط مأموریتی ایجاب میکند که نیروی زمینی سپاه نسبت به توسعه و گسترش این توان با اولویت اقدام کند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در ادامه با بیان اینکه بالگردهای سپاه زمانی که در اختیار نیروی هوافضا قرار داشت نیز از مأموریتهای نیروی زمینی پشتیبانی می کرد، گفت: با تلاشها و زحمات بسیار توان بالگردی امروز به نقطه قابل قبولی رسیده است، اما میبایست با توسعه و گسترش کمی و کیفی، این توانمندی را به حد مطلوب و متناسب با مأموریتهای نیرو برسانیم.
وی توسعه توان بالگردی را از اولویتهای نیروی زمینی در سال جاری برشمرد و خاطرنشان کرد: نیروی زمینی سپاه علاوه بر اینکه همواره میبایست با ارتقای آمادگیها، خود را برای مقابله با تهدیدات متصور آماده کند، همزمان باید به اجرای مأموریتهای جاری عملیاتی در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب شرق کشور بپردازد، لذا بالگرد یکی از الزامات این مأموریتها به شمار میرود و ما در آغاز فعالیتهای هوانیروز بخشی از این توان را در رزمایش امنیتی پیامبر اعظم (ص) که در هفته گذشته برگزار شد به نمایش درآوردیم.
سردار پاکپور در پایان سخنانش از سردار رحمانی به عنوان یکی از مؤسسین بالگردی سپاه یاد کرد و اظهار داشت: امیدواریم در مدتی کوتاه هوانیروزی داشته باشیم که بتواند مأموریتهای اساسی نیروی زمینی سپاه را در شأن جمهوری اسلامی ایران به انجام برساند.
همچنین در این مراسم سردار محمد رحمانی فرمانده هوانیروز سپاه با تشریح پیشینهی توان بالگردی سپاه گفت: با برخورداری از نیروی انسانی مؤمن، متخصص، انقلابی، معتقد و پرشور و نیز آموزشهای متناسب با مأموریتهای نیروی زمینی به طور قطع هوانیروز سپاه به سرعت به توفیقات ارزندهای دست خواهد یافت.
گفتنی است؛ هوانیروز که زیرمجموعه نیروی زمینی سپاه محسوب میشود، به تازگی و با تدبیر فرماندهی معظم کل قوا تشکیل شده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر خارجه ایران پیرامون اقدامات آمریکا در برجام توضیحاتی ارائه کرد.
محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست توسعه پایدار و مراسم امضای تعهدات کنوانسیون تغییرات آب و هوا به نیویورک سفر کرده است، اظهار داشت: این سفر فرصتی است تا از اقدامات ضدایرانی گروههای معاند و ادامه ایرانهراسی، پیشگیری کنیم. وی افزود: این سفر فرصتی است تا با حضور در مجامع فکری و مصاحبهها از اقداماتی که گروههای معاند ایران برای فضاسازی و ادامه فضای ایرانهراسی قبل از برجام طراحی و اجرایی کردند پیشگیری کنیم. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این نکته که مدتهاست برای موضوع پیگیری اجرای برجام (از روز اجرایی شدن برجام تاکنون) ملاقات حضوری با وزیر امور خارجه آمریکا صورت نگرفته است و فرصتی برای این اقدام نداشتیم، تاکید کرد: لازم بود با توجه به ضرورت پیگیری اجرای جدی برجام توسط امریکا، یک دیدار با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا صورت گیرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: هماهنگ شده است تا جان کری برای این ملاقات به نیویورک بیاید و این ملاقات صورت خواهد گرفت. ظریف برنامههای خود در نیویورک را فشرده و ترکیبی همراه با حضور در اجلاس ملل متحد و ملاقاتهای دوجانبه با مقامات برخی کشورها و حضور در محافل علمی و رسانهای آمریکا و همچنین پیگیری بحث برجام دانست. وی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما که محور اصلی گفتوگو با کری چیست و آیا همان نقل قول شما در اشپیگل است که گفتید ما تنها از آمریکا یک چیز میخواهیم و آن اینکه مانع مراودات ما با اروپا نشود»، گفت: ما دنبال این نبودیم که با آمریکا ارتباط اقتصادی داشته باشیم ضمن اینکه ما منعی هم برای ارتباط سالم اقتصادی با آمریکا نداریم ولی آمریکاییها مشکلاتی در مصوبات کنگرهشان دارند. ظریف تصریح کرد: برجام به دنبال تغییر آن مصوبات نبود بلکه برجام به دنبال مداخله نکردن آمریکا در ارتباطات ایران با سایر کشورها بود. وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح راههای پیگیری برجام گفت: یا بنده در نیویورک پیگیر شدم یا همکارم آقای سیف در واشنگتن مذاکرات داشتند و هم پیگیریهایی که از طریق ایمیل و سایر ارتباطات و همچنین کمیسیون مشترک در وین در روز جمعه، همه اینها با هدف جلوگیری از مداخله آمریکا بود. وی درباره هدف خود از این پیگیریها عنوان کرد: باید جلوگیری کنیم از مقرراتی که قبلا آمریکاییها داشتند که بخواهد مانع از این شوند که سایر موسسات پولی و مالی در اروپا و آسیا با جمهوری اسلامی ارتباطات بانکی و مالی داشته باشند. ظریف ادامه داد: این تلاشها و اقدامات برای این است که در طول سالهای گذشته آمریکاییها یک مجموعهای مقررات و موانع ایجاد کردند که به علت برجام از نظر قانونی رفع شده حالا لازم است همه موسساتی که از این مقررات در گذشته خسارت دیدهاند اطمینان حاصل کنند که در آینده خسارت نخواهند دید. وی خاطرنشان کرد: یک قسمت این کار قانونی است که از نظر ما انجام شده و یک قسمت دیگر کار اطمینان بخشی به موسسات مختلف است که با ایران ارتباط دارند که این یک مقدار بیشتری طول میکشد. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در خصوص اجلاس آب و هوا تصریح کرد: ایران تعهدات خود را در اجلاس آب و هوا اعلام و هیأت دولت نیز تصویب کرده و اجازه امضا داده است و در جلسه اهداف ۲۰۳۰ هم بحثهای مربوط به برنامههای کشورها و توقعات آنها از جامعه بینالمللی مطرح میشود. ادامه مطلب |
|
|
|
قدرت نظامی ایران در حوزه موشکی تفاوتی جدی با عربستان سعودی دارد.
قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران یک مولفه جدی در توسعه امنیتی ملی کشورمان است که در دو دهه اخیر تلاش های جدی در جهت ارتقا این مولفه انجام شده است.
اما یکی از دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران رژیم سعودی بوده که در 6 ماه اخیر اقدامات مخربی را ضد جمهوری اسلامی و محور مقاومت انجام داده که یکی از آن ها قطع رابطه با ایران و مقابله با حزب الله لبنان است.
**قدرت نظامی عربستان
اما بر اساس امار گلوبال عربستان سعودی با داشتن جمعیتی بالغ بر 27 میلیون نفر، 235 هزار نفر نیروی خط مقدم، 25 هزار نفر نیروی ذخیره، 1210 دستگاه تانک،432 عراده توپ ، بیش از 6 هزار فروند ادوات زرهی ، 322 سامانه موشکی ، 245 فروند جنگنده، 221 هواپیمای ترابری، 204 فروند هلیکوپتر و 22 فروند هلیکوپتر تهاجمی، 40 ناوجنگی ، ناوچه و مین های جنگی و بودجه نظامی 56 میلیارد و 725 میلیون دلار در رتبه 24 جهان قرار دارد.
البته لازم به توضیح است که بودجه نظامی پادشاهی عربستان چند برابر جمهوری اسلامی ایران بوده و در سال های اخیر تمام توان خود را صرف خرید از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا و انگلیس کرده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
قدرت نظامی ایران و اسرائیل از چند جهت قابل بررسی است.
ایران و اسرائیل دو قدرت نظامی بزرگ منطقه غرب آسیا هستند که توانمندی های نظامی گسترده ای دارند که هرکدام در حوزه ای منحصر به فرد هستند.
جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تحقیق و توسعه علوم نظامی و صنایع دفاعی ، در طراحی و ساخت اکثر تجهیزات نظامی در حوزه زمینی ، هوایی، دریایی و پدافندی خود کفاست.
ایران و اسرائیل در المان های قدرت نظامی با یکدیگر تفاوت هایی بنیادین دارند. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد ، توان نظامی بازدارند با گسترش قدرت موشکی پیروز ممکن است و "مقامات تل آویو" معتقدند که قدرت بازدارنده با گسترش توان تجهیزاتی نیروی هوایی بدست می آید.
سوالی که مطرح می شود این است که کدام ایدئولوژی برای دو قدرت منطقه بازدارندگی ایجاد کرده؛ "گسترش توان موشکی" یا "توسعه تجهیزات و ادوات نیروی هوایی"؟ اگر به جنگ های یک دهه اخیر نگاهی بیندازیم، می بینیم که نیروی هوایی ارتش اسرائیل نتوانسته برای صهیونیست ها امنیت پایدار ایجاد کند؛ اما قدرت موشکی جمهوری اسلامی یک امنیت ملی قابل قبول در منطقه برای ایران به وجود آورده است.
**توان موشکی عامل جلوگیری از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران
سرلشکر "محسن رضایی" فرمانده اسبق کل سپاه گفت: توان موشکی باعث جلوگیری از حمله دشمن به ایران شد و امروز وضعیت عراق و سوریه و یمن را ببینید که همه اینها به خاطر آمریکا به ناامنی تبدیل شده است.
فرمانده اسبق کل سپاه افزود: ما هیچگاه نمیتوانیم در عرصه قدرت دفاعی متوقف شویم و ما دقیقا براساس آیه شریفه قرآن کریم که میگوید و وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ توانایی خود را افزایش میدهیم و ما به دنبال ماجراجویی نیستیم.
در جنگ 33 روزه جولای و آگوست 2006 زمانی که نیروی هوایی ارتش اسرائیل به جنوب لبنان و مواضع حزب الله حمله کرد ، مقامات نظامی این رژیم مدعی شدند ما حزب الله را از بین بردیم و این در حالی بود که در عرض 33 روز بیش از 4 هزار موشک حزب الله به سرزمین های اشغالی اصابت کرد.
اما در دو دهه اخیر هیچ کشوری جرات تعرض نظامی را به جمهوری اسلامی نداشته و علت آن قدرت موشکی بی بدیل ایران در منطقه غرب آسیاست. برای مثال حد فاصل سال های 2003 تا 2006 و 2011 تا 2012 که اوج تهدیدات نظامی ضد ایران مطرح گردید، توان موشکی کشورمان از هرگونه اقدام نظامی جلوگیری کرد.
به نظر می رسد راهبرد ایران در ایجاد یک امنیت ملی پایدار با وجود دشمنان گسترده ، یک استراتژی پایدار است و تاکتیک اسرائیل در خنثی سازی حملات به سرزمین های اشغالی با توفیق مواجه نبوده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
رئیس جمهور گفت: برجام یک افتخار سیاسی- حقوقی برای ملت ایران ثبت کرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری صبح امروز سهشنبه (31 فروردین ماه) در جمع مردم سمنان گفت: ملت بزرگ و سرافراز ایران توانست با قدرت خود تمام قطعنامههای تحریمی بند 7 و فصل 7 علیه ایران را از بین ببرد، همه قطعنامههایی که علیه این کشور بود امروز لغو شده است.
رییس جمهور کشورمان افزود: آنهایی که سوال میکنند و میگویند برجام برای ما چه کرده است، باید بگوییم که برجام یک افتخار سیاسی و حقوقی برای تاریخ ملت ایران ثبت کرده است.
وی ادامه داد: چه کسی فکر میکرد که 6 قطعنامه شورای امنیت و 12 قطعنامه شورای حکام یکی پس از دیگری لغو مردود و مترود گردد و برای همیشه به زباله دان تاریخ انداخته شود.
روحانی افزود: مگر مردم ما یادشان رفته که قیمت فروش نفت ایران را که بعنوان قدرت اقتصادی در صحنه اقتصادی و بینالمللی قرار داشت به نصف کاهش دادند یعنی دو میلیون بشکه صادرات تبدیل به یک میلیون بشکه شد.
.
ادامه مطلب |
|
|
|
آمار جدیدی از قدرت نظامی ایران منتشر شده است .
موسسه " گلوبال فایرپاور " در آماری که اخیرا منتشر کرده اعلام کرده که ارتش ایران در رتبه 23 جهان قرار گرفته است و این در حالی میباشد که این آمار پیشرفت ایران را در زمینه نظامی ثابت میکند.
در رتبهبندی ارتشهای کشورهای مختلف عواملی همچون میزان هزینههای صرف شده برای تجهیز قوای نظامی، تعداد تجهیزات و ادوات در اختیار یگان،معیشت، تولید ناخالص داخلی، تعداد نظامیان، تعداد کشتیهای جنگی و زیردریاییها، تعداد هواپیماها و هلی کوپترها، تعداد تانکها و نفربرها و شرایط جغرافیایی حاکم بر کشور مورد نظر و مواردی از این دست نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و موسسه " گلوبال فایرپاور " نیز بر همین اساس کشورهای مختلف دنیا را در بعد نظامی رتبهبندی کرده؛ البته شرایط ایران در این رتبهبندی مقداری متفاوت است.
** ایران بیست و سومین ارتش جهان بدون " سپاه " و " بسیج "
موسسه " گلوبال فایرپاور " در رزوهای گذشته آمار جدیدی را از رتبهبندی ارتشهای دنیا منتشر کرده که در این آمار ایران به رتبه 23 جهان رسیده و این موضوع در حالی رخ داده که کشورهایی مانند آلمان و یا ارتش ترکیه که تا دندان به سلاحهای روز دنیا مجهز هستند از رتبه خود در میان 10 ارتش برتر دنیا سقوط کرده اند.
رتبههایی که در بعد نظامی به ایران در تمام موسسههای معتبر نظامی تاکنون داده شده فقط براساس توان نطامی ارتش ایران است و توان رزمی " سپاه پاسداران " و " بسیج " هیچگاه در آمارهای این موسسات به حساب نیامده است که با توجه این مطلب اگر این موسسات توان رزمی " سپاه " را مخصوصا در زمینه " موشکی " وارد کند و اگر میزان نیروهای نظامی که در " بسیج " در حال دفاع از ایران هستند را حساب کنند، جایگاه ایران نه تنها در میان در " 10 ارتش " برتر دنیا است بلکه احتمالا جزء " 5 کشور " برتر نظامی خواهد شد.
** مشخصات جغرافیایی ایران
ایران یکی از کشورهای مهم و استراتژیک منطقه غرب آسیا میباشد که جمعیتی بالغ بر 81 میلیون و 824 هزار نفر دارد که 47 میلیون نفر نیروی انسانی آماده به کار هستند که از این میان 1 میلیون و 400 هزار نفر هر ساله در این کشور به سن نظامی میرسند که 545 هزار نفر از آنها نیروهای حاضر در خطوط مقدم و 1 میلیون و 800 هزار نفر دیگر به عنوان نیروی ذخیره میباشند. ایران 1 میلیون و 648 هزار و 195 کیلومتر مساحت دارد که 880 کیلومتر آن خط آبی و 5 هزار و 894 کیلومتر از مرزهای ایران نیز مشترک است و این کشور 2 هزار و 440 کیلومتر خط ساحلی دارد.
ادامه مطلب |
|
|
|
"متئو رنتسی"، نخست وزیر ایتالیا در هفته گذشته (سهشنبه 24 فروردینماه) در صدر هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرد.
تابو شکست، نخست وزیر ایتالیا بعد از 15 سال به ایران سفر کرد تا اولین کشور قدرتمند اروپایی باشد که دست دوستی بسوی ایران دراز کرده است. ایتالیا در تلاش است تا بتواند با همکاری و استفاده از ظرفیتهای جمهوری اسلامی جایگاه خود در اقتصاد ایران را تثبیت کند و در این امر نسبت به کشورهای اروپا پیشرو باشد. رنتسی اما نخستین رئیس دولت یکی از قدرتهای بزرگ اقتصادی اروپاست که پس از حصول توافق هستهای و لغو تحریمهای بینالمللی رهسپار ایران میشود. نخستوزیر ۴۱ ساله ایتالیا در آستانه سفرش به تهران از کاهش فعالیتهای شرکتهای ایتالیایی در ایران در زمان تحریم از جمله در بخشهای انرژی، قطعهسازی و بهداشت سخن گفت و بر لزوم احیای این فعالیتها تأکید ورزید. روز گذشته (سهشنبه 24 فروردینماه) ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا با هیئتی متشکل از 250 نفر از مقامات دولتی و اقتصادی رم به ایران سفر کرد و روحانی رئیسجمهور ایران از وی استقبال کرد. این سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران در پاسخ به دعوت و دیدار رسمی رئیس جمهوری کشورمان به ایتالیا در تاریخ 5 و 7 بهمن ماه سال گذشته انجام شد، اما سفیر ایران در ایتالیا معتقد است این سفر همکاریهای عملی ایران و رم را آشکار میکند. پس از مراسم استقبال، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ایتالیا، با امضای شش یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری، راه را برای گسترش بیش از پیش روابط تهران – رم در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هموارتر کردند. اسناد همکاری بین تهران و رم را مقامهای ارشد بخشهای خصوصی و دولتی دو کشور و در حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و «متئو رنتسی» نخست وزیر ایتالیا امضا کردند. یادداشت تفاهم در زمینه همکاری در حوزه فعالیتهای فرهنگی و گردشگری، تفاهمنامه همکاری صنعتی در زمینه تولید انرژی های تجدیدپذیر، چارچوب همکاری میان راه آهن ایران و ایتالیا، یادداشت تفاهم همکاری میان شرکت صادرات گاز ایران و شرکت انی ایتالیا، یادداشت تفاهم میان شرکت فرودگاههای ایران و ایتالیا درخصوص توسعه فرودگاه مهرآباد تهران، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه تولید انواع مفتول، میله و تسمه مورد نیاز صنایع خودروسازی و تفاهمنامه همکاریهای نمایشگاهی ، اسنادی بود که میان تهران – رم امضا شد.
ادامه مطلب |
|
|
|
اخیرا اندیشکده "استراتفور" مطلبی را درباره تصمیم جدید حزب الله مطرح کرده است.
" حزب الله" لبنان یکی از بزرگترین قدرت های موشکی منطقه است و به اذعان کارشناسان جز 10 قدرت برتر موشکی جهان به حساب می آید.
"حزب الله" در جنگ 33 روزه جولای و آگوست 2006 در زمینه موشکی توانمندی های بسیاری را در حوزه زمین و دریا نشان داد که شلیک 4 هزار موشک به "سرزمین های اشغالی" نمونه ای از آن بود.
در گزارش های اخیر رژیم صهیونیستی به افزایش توان نظامی حزب الله و سطح کیفی و کمی آن پرداخته شده و تل آویو به تازگی شمار موشک های زرادخانه حزب الله را 100 تا 150 هزار فروند اعلام کرده است.
ا ادامه مطلب |
|
|
|
این سامانه در برد کوتاه قابلیت های ویژه ای را داراست.
امنیت هواپایه یکی از مباحث مهمی است که در حوزه دفاعی به آن پرداخته می شود و در این پروسه سامانه های موشکی متفاوتی از سوی جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.
در یک دهه اخیر عمده تهدیدات نظامی در حوزه هواپایه در برد کوتاه و متوسط بوده و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مبادرت به ساخت انواع سامانه های پدافندی کرده اند که نمونه آن ، سیستم پدافند موشکی "سوم خرداد" است.
**ویژگی های "سامانه سوم خرداد"
"سوم خرداد" یک سامانه موشکی پدافندی است که بردی معادل 50 کیلومتر دارد و می تواند اهداف در برد کوتاه و متوسط را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند. رهبر معظم انقلاب بازدیدی از این سامانه در اردیبهشت سال 92 داشتند.
این سامانه تماما مستقل است؛ این بدین معناست که کلیه امور یعنی شناسایی، رهگیری، تعقیب و درگیری با هدف مورد نظر از روی همین یک سامانه انجام میشود که خود به کاهش حجم یگانها و نفرات کمک کرده و از طرفی شناسایی محل استقرار آنها به علت تحرک و جابجایی سریع برای دشمن بسیار مشکل خواهد شد.
"سوم خرداد" میتواند همزمان 4 هدف را رهگیری و 8 موشک را شلیک کنید. به نظر تاکتیک مورد نظر فرماندهان ایرانی برای استفاده از این سامانه به دلیل تحرک بالا و تجمیع تمام سامانهها بر روی یک شاسی در راستای بحث "شلیک کن – فرار کن" است. در این تاکتیک که به نوعی برای استراتژی نبرد ناهمطراز ایده آل است، دستههای چندتایی از این سامانه در نقاط مختلف مستقر شده و اهداف پرنده را غافلگیر میکنند.
**سامانه راداری "سوم خرداد" چه ویژگی هایی دارد؟
رادار سامانه سوم خرداد توان اسکن بسیار سریع در فضای اطراف خود را دارد و در کسری از ثانیه توانایی جهش فرکانسی بین 500 تا برخی موارد 1000 فرکانس را دارد و در برابر جنگ الکترونیک دشمن از توانایی مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
سردار سرتیپ " امیر علی حاجیزاده" با اشاره به سامانه موشکی سوم خرداد اظهار داشت: این یک سامانه آرایه فازی است یعنی یک رادار آرایه فازی مجموع 1700 رادار است. این سامانه قابلیت اسکن الکتریکی دارد و بسیار پیشرفته است و با سامانههای S300 و بوک M2E روس قابل رقابت است.
وی افزود: سامانه سوم خرداد 4 هدف را همزمان با 8 فروند موشک منهدم میکند که 3 موشک بر روی خود آن نصب است و 2 لانچر اضافه بدون رادار را میتواند شلیک کند. فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد: سامانه سوم خرداد با موشکی که در آینده بر روی آن نصب میشود به برد 100 کیلومتر خواهد رسید.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه یادآور شد: سامانه سوم خرداد یک سامانه راداری آرایهفازی است که میتواند همزمان تعداد زیادی از اهداف را کشف و در آنِ واحد، 8 فروند موشک به سمت 4 هدف شلیک کند که این یک پیچیدگی بالایی دارد و البته هزینه بیشتری هم میبرد.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص ارزیابی از توان پدافندی کشور نیز اظهار داشت: حوزه پدافند جزء آخرین مجموعههایی بود که مورد تحریم قرار گرفت، چرا که در هیچ کجای دنیا، پدافند را تحریم نمیکنند، زیرا پدافند یک حوزه دفاعی است. برای همین بود که ما شاید خیلی جدی وارد این حوزه نشده بودیم اما نهایتاً توانستیم توان خود را در حوزه پدافند هوایی که سامانههای آن از پیچیدگی بیشتری نسبت به موشکهای زمین به زمین برخوردارند، بهروز کنیم و ما امروز نه تنها هیچ چالش فناوری نداریم، بلکه بیشتر تمرکزمان بر روی تکثیر و تولید انبوه این سامانههاست که اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.
**قابلیت رصد و انهدام جنگنده های آمریکایی
این سامانه با رادار قدرتمند خود توانایی ایجاد مشکلات جدی در میدان نبرد برای جنگندههایی مثل "اف15 "و "اف16 " و "اف18 " ، "رافائل" و ... ایجاد میکند و منجر به شکست عملیات آنها خواهد شد.
این سامانه توانایی درگیری با اهداف در فاصله 50 کیلومتری و ارتفاع 50 کیلومتری را دارد ؛ سردار سرتیپ "امیر علی حاجی زاده" فرمانده هوافضای سپاه گفت: نمونههای بعدی "سوم خرداد" دارای برد 100 و نمونه آخر دارای برد 200 کیلومتر خواهد بود.
سایت ایران پروجکت (Iran Project) درباره سامانه پدافندی "سوم خرداد" نوشت: این سامانه موشکی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساخته شده است و قابلیت های ویژه ای دارد.
سایت ایران پروجکت (Iran Project) درباره برد و قابلیت های سامانه "سوم خرداد" عنوان داشت: این سامانه در طول 18 ماه ساخته شده و بردی معادل 50 کیلومتر را دارد و می تواند انواع پرنده ها را هدف قرار دهد.
این سایت یادآورشد : سامانه سوم خرداد می تواند انواع "جنگنده ها" ، "بمب افکن ها"، "موشک های کروز" و ... را مورد اصابت قرار دهد و ارتفاعی معادل 25 تا 75 هزار متر را تحت پوشش قرار دهد.
در مجموع سامانه پدافند موشکی "سوم خرداد" یک سیستک پیشرفته در برد کوتاه و متوسط بوده که می تواند انواع پرنده ها را در برد 50 کیلومتر و ارتفاع تا 75 هزار متر رهگیری و منهدم کند و این سیستم می تواند جنگنده های آمریکایی را در صورت تعرض نابود کند.
سامانه های پدافندی جمهوری اسلامی ایران در گذشته نیز آزمون خود را در زمینه مقابله با تجاوزات ایالات متحده آمریکا به خوبی پس داده اند و مثال بارز آن انهدام "هرمس 450" اسرائیل و شکار پرنده جاسوسی آمریکا در 4 سال اخیر بود.
ادامه مطلب |
|
|
|
پرواز تمرینی جنگندههای ارتش برای حضور در رژه 29 فروردین صبح امروز انجام شد.
دومین مرحله پرواز تمرینی جنگندههای نیروی هوایی ارتش برای شرکت در رژه روز 29 فروردین در تهران انجام شد.
صبح امروز چندین فروند جنگنده "صاعقه" ، "میگ 29 "و تانکر سوخترسان از فرودگاه مهرآباد تهران و چندین فروند جنگنده " F4 " از پایگاه همدان به همراه جنگندههای " F14 "و " F7 " از پایگاه اصفهان به پرواز درآمدند. این جنگندهها در دستههای دوتایی و سهتایی بر فراز آسمان تهران و حرم مطهر امام پرواز کردند.
ادامه مطلب |
|
|
|
دو سلاح راهبردی در پاکسازی شهر "قریتین" ایفای نقش کرد.
اخیرا ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه موفق به پاکسازی شهر راهبردی "قریتین" در استان "حمص" شده است. "قریتین" یکی از شهرهای سوریه و از توابع استان "حمص" بوده که از سال تابستان سال 2015 میلادی در تصرف تروریست های داعش بوده و اخیرا در سال 2016 میلادی از دست تروریست ها خارج شده است. ساز و کار پاکسازی "قریتین" اینگونه بود که ابتدا اطراف این شهر پاکسازی شد و ارتفاعات راهبردی مشرف به شهر تحت کنترل ارتش درآمد و بعد از آن حمله به شهر انجام شد. یکی از ابعاد مهم شهر "القریتین" در "ریف حمص"، موقعیت مهم مواصلاتی این شهر در مرکز سوریه است. پیروزی "قریتین" نشان داد که ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه اراده جدی در شکست حصر "دیرالزور" دارند و در این مسیر به دنبال آزاد سازی مناطق نزدیک به این شهر هستند تا پیشروی ها آسان تر شود. اما در پاکسازی این شهر مهم و راهبردی سلاح های مهمی ایفای نقش کردند که "راکت انداز "توس" و موشک برد کوتاه "برکان" از جمله آن بود که باعث شد موفقیت های نیروهای سطحی افزایش یابد. ***راکت انداز "توس"
"توس Tos-1 " یک راکت انداز ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق است که سبقه استفاده از آن به جنگ افغانستان بازمیگردد . این راکت انداز دارای لانچر 24 تایی بوده که تا 6 کیلومتر برد موثر تقریبی داشته و وزن هر راکتی که حمل میکند تا 217 کیلوگرم است و میتواند مواضع دشمنان از جمله پستهای فرماندهی را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند.
ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده نزاجا گفت: همه حرکتهای دشمن رصد میشود و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هیچ گاه غافلگیر نخواهند شد.
امیر سرتیپ احمد رضا پور دستان فرمانده نیروی مسلح زمینی ارتش در سخنگرانی پیش خطبههای نماز جمعه با اشاره به تلاش استکبار برای ضربه شدن به جمهوری اسلامی عنوان داشت همه حرکتهای دشمن توسط کارشناسان اطلاعاتی رصد میشود و ظرفیتهای لازم رد این زمینه ایجاد شده و نیروهای مسلح ایران هیچ گاه غافلگیر نخواهند شد.
وی با اشاره به این که دشمن تلاش میکند از طریق جنگ نیابتی به جمهوری اسلامی ضربه بزند، یاداور شد: سال 2001 میلادی امریکایی ها که با تجهیزات نظامی انبوه و 180 هزار نیرو به منطقه آمدند نیامده بودند افغانستان و یا عراق را تصرف کنند بلکه هدف آنها حمله به جمهوری اسلام ایران بود.
و با اشاره به این که استکبار در آن زمان متوجه شد که مولفههای قدرت در جمهوری اسلامی بالاست و رهبری و نیروهای مسلح و مردم هوشمندانه آمده دفاع از کشور هستند پس از 14 سال عقب نشینی مفتضحانه ای کردند و گروههای تکفیری را ایجاد نمودند.
فرمانده نزاجا گرفت: البته جای هیچ گونه نگرانی نیست و اشراف اطلاعاتی کاملی بر تروریستها وجود دارد و ما اعتقاد داریم این تهدیدات قبل از رسیدن به مرزها خنثی شود.
امیر پوردستان با اشاره به اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران با انبوهی از تجهیزات به عنوان بازوی مسلح نظام انجام وظیفه کرده یادآور شد: استکبار جهانی از غرس نهال انقلاب ناخرسند بود و تلاش کرد با انواع تحریمهای اقتصادی و تهدیدات نظامی و سناریوهای دیگر انقلاب اسلامی را با چالش مواجه کند که نتوانست این اقدام را انجام دهد.
فرمانده نزاجا با اشاره به تلاش آمریکا برای مطرح کردن انحلال ارتش از طریق برخی نا آگاهان یادآور شد: همینهای که امروز میگویند موشک نمیخواهیم در جنگ تحمیلی هم میگفتند تانک توپ و جنگنده را برای چه میخواهیم و البته این توطئه شناسایی و در یک تصمیم سازی حکیمانه و شجاعانه امام (ره) در 29 فروردین که روز ارتش نامیدند و با این اقدام به ارتش هویت و عزت دادند.
امیر پوردستان با بیان این که ارتش در تشکیل سپاه پاسدران کمک کرد، گفت: یکی از افسران نیروی زمینی به نام آقای کلاه دوز افسران انقلابی و متدین را آموزش و از این طریق سپاه پاسداران تشکیل و خون تازهای در رگهای ارتش به جریان افتاد.
فرمانده نزاجا گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقابل اقدام استکبار که تلاش کرد نیروهای خود را اروپا، آمریکا و استرالیا برای نا امنی به مرزهای ایران گسیل کنند، ایستاد و یگانهای ارتش اعم از لشگر 28 کردستان و لشگر 64 و تیپ 55 هوابرد و لشگر 21 و هوا نیرو حضور مومنانهای داشتند و بیش از دو هزار شهید تقدیم انقلاب کردند که 44 نفر از آنها خلبان و کمک خلبان بودند.
وی با اشاره به این که مرزهای غربی در دوران جنگ تحمیلی با مسئولیت نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی اداره میشد، خاطر نشان کرد: در دوران دفاع مقدس هم نیروی زمینی 2.5 میلیون نفر برای حضور در میدانهای جنگ آموزش داد و اگر به استعداد لشگر بخواهیم حساب کنیم عددی معادل بر 250 لشگر خواهد شد. ادامه مطلب |
|
|
|
طبق آن چه که از اخبار ساعت 14 از شبکه یک سیما اعلام شد، ایران به منظور اعتراض به بیانیه پایانی اجلاس استانبول که دربرگیرنده چهار بند ضدایرانی است در نشست اختتامیه این اجلاس فقط در سطح کارشناسی حضور پیدا میکند.
با فشار و لابی رژیم صهیونیستی در بیانیه پایانی اجلاس استانبول، چند بند ضدایرانی و همچنین یک بند علیه حزبالله گنجانده شده است. ادامه مطلب |
|
|
|
ارتش و نیروهای دفاعی وطنی سوریه در شرق این کشور مواضع داعش را یکی پس از دیگری فتح میکنند که البته این پیروزیهای تدریجی به کمک پشتیبانیهای هوایی انجام میشود.
نیروی هوایی ارتش فدراسیون در 6 ماه اخیر پشتیبانی هوایی خوبی از نیروهای نظامی سوریه داشته و این حمایتهای هوایی موجب توفیق پیشروی سرزمینی است.
البته "کرملین" در نبرد با تروریستها و به ویژه داعش، از انواع مختلف هواپیما و هلیکوپترها استفاده کرد که یکی از این بالگردها که در آوردگاه پاکسازی ریف استان "حمص" شرکت دارد، هلیکوپتر "کاموف 52 (Ka-52)"است.
این بالگرد که از جمله تجهیزات نظامی پیشرفته ارتش سوریه به حساب میآید، اخیرا در نبرد پیروزی آزادسازی "قرتین" (ریف استان "حمص" سوریه ) شرکت کرد وبه توفیقات بسیار خوبی دست یافت.
**مشخصات بالگرد "کاموف 52"
بالگرد "کاموف 52 (Ka-52)" یک هلیکوپتر ساخت فدراسیون روسیه بوده که در نبردهای هوایی قابلیتهای بسیاری را برای انجام مأموریتهای سخت دارد. این بالگرد در دهه 90 میلادی تولید آن آغاز شده و به مدت قریب به 20 سال چند ده فروند از آن ساخته و تحویل نیروهای نظامی فدراسیون روسیه گردیده است. توانایی رهگیری اهداف از فواصل دور و مدیریت عملیاتی و میدانی در هماهنگی با یگانها از ویژگیهای مهم بالگرد "کاموف 52 (Ka-52)" است.
ادامه مطلب |
|
|
|
معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: برای چندین بار میگوییم قدرت موشکی غیر قابل مذاکره و خط قرمز ایران اسلامی است.
سردار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به اظهارات وزیر خارجه امریکا پس از دیدار با اعضای شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر آمادگی برای همکاری با ایران در حل و فصل موضوع آزمایشهای موشکی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران دکترین و راهبردهای دفاعی بازدارنده و امنیت ساز خود را مستقل از خاص و نیت قدرتهای مستکبر و بیگانگان طراحی و دنبال میکند و اجازه دخالت به احدی در این زمینه را نخواهد داد. وی افزود: به مدعیان قدرت جهانی یادآوری میکنیم ملت ایران از بهمن 57 از نقش و تاثیر آنها در تعیین مقدرات دفاعی کشورمان خلع ید کردهاند و نشان دادهاند هر دستی که بخواهد در این زمینه دخالت کند را قطع خواهند کرد. معاون ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه ظاهرا گوش امریکاییها به روی حرف حق و خواست ملتها بسته است و تمایل دارند همواره از موضع زورگویی و قلدرمابانه با کشورهای مستقل و آزاده سخن بگویند، گفت: برای چندمین بار تاکید میشود قدرت موشکی غیر قابل مذاکره و از خطوط قرمز ملت ایران بوده و برای توسعه توانمندیهای دفاعی خود از کسی اجازه نمیگیرد. سردار جزایری خاطرنشان کرد: به رغم مواضع صریح رهبری معظم و خواست خدشه ناپذیر ملت ایران، ظاهرا امریکاییها همچنان در رویای سریال برجامها هستند که یکی از آنها سلب اقتدار دفاعی و تضعیف قدرت موشکی نیروهای مسلح ما است. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با بیان اینکه ملت ایران قربانی تهاجمات آمریکا و متحدان منطقهای کاخ سفیده بوده و راهبرد خود را بر عدم غفلت راهبردی برابر سیاستها و نقشههای آنها قرار داده است، تصریح کرد: امریکاییها همچنان در چنبره محاسبات غلط علیه ایران گرفتار هستند. به آنها توصیه میکنیم با عینک شفاف و واقع بین به مسائل جهانی به ویژه آنچه در ایران و منطقه میگذرد نظاره کنند و بدانند مدتها است که عینک کدخدایی و خود را ابرقدرت بلامنازع جهان دانستن زیر پای ملت ها شکسته است. وی تصریح کرد: اگر امریکاییها مقداری به هزینههایی که در دهههای اخیر در منطقه پرداختهاند بیاندیشند، کمی رعایت احتیاط را در دستور کار خود قرار خواهند داد. معاون ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر لزوم برخورد قاطع و شفاف با دخالت امریکاییها در مسائل ایران به ویژه در حوزه دفاعی گفت: از دستگاه دیپلماسی کشور انتظار میرود در قبال گستاخیهای امریکا به ویژه وزیر امور خارجه ایالات متحده به موقع و قاطعانه واکنش نشان دهند و با اعلام وحدت راهبردی و اراده ملی در ایران اسلامی برای صیانت، تقویت و توسعه ظرفیتهای دفاعی و موشکی وجود هرگونه شکاف و دوگانگی در این زمینه را از ذهن مقامات امریکایی پاک کنند. وی افزود: به فضل الهی و هدایتهای حکیمانه مقام معظم رهبری نفوذ جمهوری اسلامی ایران که هم اکنون در فراتر از منطقه توسعه یافته و جوامع بشری را شیفته گفتمان انقلاب اسلامی ساخته است تداوم خواهد یافت و در آیندهای نه چندان دور حقیقت بیداری ملتها افول سلطه آمریکایی را رقم خواهد زد. ادامه مطلب |
|
|
|
خطیب موقت نمازجمعه تهران؛
خطیب موقت نمازجمعه تهران گفت: همه جامعه از علم و ثروت خود برای حل معضل اقتصادی استفاده کنند.
آیتالله محمد امامی کاشانی در خطبههای نمازجمعه این هفته تهران ضمن گرامیداشت روز ملی فناوری هستهای به دستاندرکاران این سازمان اظهار داشت: یاد شهدای 8 سال دفاع مقدس، شهدای هستهای و شهدای مدافع حرم را گرامی میداریم و امیدواریم در این عرصه همواره پیروز باشیم.
آیتالله امامی کاشانی با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، تصریح کرد: ایشان همواره فرمودهاند که این اقتصاد باید از اولویت بالایی برخوردار باشد. ما اگر در اقتصاد موفق شویم، در مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز موفق خواهیم شد و همواره بر این امر اصرار داشتند که باید در این عرصه وارد عمل شد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب چند روز گذشته نیز با برخی از مسئولین کشوری دیدار داشتند و در این دیدار چندین محور را مدنظر قرار دادند و گفتند که باید همگی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی به دولت کمک کنند و در عرض یکسال به یک جایگاه ملموسی در این راستا دست پیدا کنیم.
آیت الله امامی کاشانی با بیان اینکه امروز دنیا با بداخلاقیها و بد اداییهای آمریکا مواجه است، تصریح کرد: برخی دنبال این رفتارها هستند و دشمن در این راستا همواره به دنبال این است که نقطهای پیدا کند تا براساس آن علیه کشورمان اقداماتی کند که این در راستای خود مسئلهای بسیار مهم و قابل توجه است که باید به درستی به آن دقت کرد.
خطیب نمازجمعه تهران با بیان اینکه اقتصاد یک موضوع فنی و علمی است، تصریح کرد: دولت در این راستا قوی است و افرادی که باید در این زمینه حرکت کنند، باید کارهای فنی و اقتصادی را مدنظر قرار دهند. در این راستا اسلام بیکاری را نمیپذیرد و همواره بر این امر تاکید دارد که باید تلاش و همت کرد.
آیتالله امامی کاشانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند باید صادقانه دنبال اقتصاد برویم، اظهار داشت: جوانان کشور همواره تحصیلات عالیهای دارند و بدون شک کسب علم و فناوری و گسترش دانش باید مناسب با زمان باشد تا به نتایج درستی برسد.
وی با اشاره به برخی اقدامات کشور چین در راستای گسترش اقتصاد در این کشور، تصریح کرد: در این کشور چندین صنعت کوچک با همدیگر تجمیع میشوند و یک بنگاه عظیم بر آنها نظارت کرده و به آن وام میدهند و حتی در مراحل بعدی این صنعت به فروش رسیده و صادر میشود. اگر دولت ما نیز این موضوع را مدنظر قرار دهد و به برخی از صنعت کشورمان وامی بدهد و برخی از صنایع تشکیلاتی را ایجاد کنند و بدنبال آن شغل ایجاد شود، میتواند در جهت رشد اقتصادی نقش مهمی ایفا کند.
آیتالله امامی کاشانی با تاکید بر اینکه ملت ایران از قبل از انقلاب تا به امروز در هر کجا که حضور داشت مشکل را از میان برداشته است، اظهار داشت: برای گسترش و رشد اقتصادی در کشور، سرمایهداران باید حضور فعالی داشته باشند و تشکیلاتی باید برای نظارت بر برخی از صنایع ایجاد شود. براین اساس برای حفظ و عزت نظام و توجه به محور سخنان مقام معظم رهبری که شامل عدالت، تقوا، فقاهت، تدبیر و جهانبینی است، بدون توجه به خردهحسابها باید همگی تلاش کنند.
خطیب نمازجمعه تهران در پایان خاطرنشان کرد: به دنبال بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری، افراد جامعه باید از علم و ثروت خود برای حل و فصل معضل اقتصادی باید استفاده کنند تا در آینده بتوانیم به رشد و شکوفایی برسیم. ادامه مطلب |
|
|
|
حسن روحانی سال سختی پیش رو دارد. او حتما در این سال با رقبایی مواجه خواهد شد که احتمال می دهند حسن روحانی اولین رئیس جمهور یک دوره ای بعد از انقلاب خواهد بود.
حسن روحانی سال سختی پیش رو دارد. او حتما در این سال با رقبایی مواجه خواهد شد که احتمال می دهند روحانی اولین رییس جمهور یک دوره ای بعد از انقلاب خواهد بود و لابد این شانس را برای خود متصورند که او را در انتخابات شکست دهند.
روحانی اگر چه توانسته بعد از دو سال مذاکره به توافق هسته ای دست یابد اما خیلی ها اعتقاد دارند اثرات برجام درزندگی مردم به این زودی ها مشخص نخواهد شد. همین مساله موجب شده تا نگرانی هایی در مورد آینده سیاست ورزی روحانی در قامت ریییس جمهور پدید آید.
همه این مسایل البته وقتی در کنار نتیجه انتخابات مجلس دهم قرار می گرد شاید اندکی ته دل روحانی را گرم کند اما او می داند با رقبایی از جنس های مختلف مواجه خواهد شد .
در سطح نخست برخی می گویند احتمال عبور اصلاح طلبان از حسن روحانی وجود دارد . این حرف را فقط اصولگرایان نمی گویند .محمدرضا تاجیک قبل از انتخابات مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا پس از دولت حسن روحانی یک دولت اصلاحطلب بهتر میتواند منافع اصلاحطلبان را تامین کند یا یک دولت اعتدالگرا؟ گفته بود: « این مسئله بستگی به انتخابات آینده دارد که مشخص شود کارتهای در دسترس برای بازی کدام هستند و با چه کیفیتی در اختیار جریان اصلاحطلب قرار خواهد گرفت. بدون شک هنگامی که هیچ کارتی در اختیار ندارید نمیتوانید در زمین بازی تاثیرگذار باشید. با این وجود نزدیکترین گزینه ممکن برای جریان اصلاحات پس از دولت حسن روحانی یک دولت اصلاحطلب خواهد بود. اصلاحطلبان گاهی باید با کارت خود بازی کنند و زمانی که شرایط مناسب نیست میتوانند با کارت دیگری نیز بازی کنند.»
پس اگر چه احتمال این مساله بسیار اندک است اما همچنان نظر نهایی در این مورد بستگی به تحولات سال 95 دارد.
در سطح دیگر برخی می گویند به احتمال زیاد اصولگرایان برای این انتخابات نامزد معرفی خواهند کرد. به این شکل که طیفی ممکن است در فرآیندی برای رسیدن به نامزد انتخابات سال 96 از بین افراد انتخاب شود.
در سطح دیگر هم ممکن است برخی شخصیت های سیاسی فارغ از نظر جناح یا طیف خود عزم حضور کنند . این اما همه ماجرا نیست؛ چندی است برخی رسانه ها و اهل سیاست عنوان می کنند که ممکن است محمود احمدی نژاد نیز حاضر انتخابات سال 96 باشد.
به نظر می رسد این تصویر از فضای سیاسی سال 95 است که حسن روحانی را در کنار محمد رضا عارف قرار داده است . او احتیاج زیادی به بدنه اصلاح طلبان دارد . بدنه ای که فعلا محمد رضا عارف در پارلمان آن را هدایت می کند . عارف به جهت محدودیت های رئیس دولت اصلاحات برای حضور در قدرت رسمی و رسانه ای می تواند تنها راه و یا شاید بهترین راه برای حسن روحانی باشد . روحانی جدیدا پالس های اصلاح طلبی زیادی می دهد.
حسن روحانی فعلا در اسفند سال 94 همنشین عارف شده است. باید دید پارلمان آینده چه رویی به وی نشان خواهد داد و آیا روحانی به اصلاح طلبان نزدیک تر می شود یا دورتر. ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر امورخارجه در گفتگویی پیرامون جناحگیریهای سیاسی توضیحاتی ارائه کرد.
محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه گفت: من هیچ وقت خودم را در این قالب بندیهای سیاسی داخلی تعریف نکردم.
وی ادامه داد: دیدگاهی من معلوم است و زیاد هم تغییر نکرده ، یعنی دوستان اصلاح طلب و اصولگرا در طول 30 سال گذشته رفت و برگشتهایی در دیدگاههایشان داشتهاند.
ظریف با اشاره به اینکه شاید اینکه آدم بتواند متحول شود خوب باشد و من یکسری باورهایی دارم و یک رشته نگرشهایی هم به حوزه خودم دارم عنوان داشت : در حوزههای دیگر هم تخصص ندارم و اظهارنظر هم نمیکنم ، شاید اصلا از من ندیده باشید که در حوزههای دیگری غیراز سیاست خارجی اظهار نظری کرده باشم.
وزیر امورخارجه تصریح کرد: بخاطر اینکه تخصصی ندارم معتقدم دنیای امروز به شدت حرفهای و تخصصی است و من در یک حوزه درس را تا حد دکتری خواندهام؛ 30 سال تا 35 سال سابقه کاریاش را هم دارم.
وی ادامه داد: فهمیدهام که من تازه در این حوزهای که کارکردم خیلی مجهولات دارم چه برسد به حوزههایی که نه درسش را خواندهام و نه روی آن کار کردم و بنابراین فقط در حوزه خودم اظهارنظر کردم و آن اظهارنظر هم کارشناسی و تخصصی بوده است.
وزیر خارجه یاد آور شد: تلاش کردم که گرفتار خطوط سیاسی نشوم و احساس خوبی هم میکنم؛ ضمن اینکه معتقدم وزارت خارجه طبق اساسنامهاش، کارشناسان و مسئولانش باید غیرحزبی باشند و حزبی شدن مغایر با پیگیری منافع ملی است که در وزارتخارجه ضرورت دارد.
ظریف گفت: البته ممکن است خیلیها مخالف این دیدگاه من باشند ولی فعلا که ماده 84 اساسنامه ما حرف بنده را تأیید میکند.
وزیر امورخارجه در رابطه با نامزد نشدن برای ریاست جمهوری اظهار داشت: بخاطر اینکه من این کار را بلدم و آن کار را بلد نیستم.
ظریف در پاسخ به اینکه نمونههایی بودهاند که از حوزه سیاست خارجی وارد این کار شدهاند خاطرنشان کرد: ممکن است نمونههای زیادی داشته باشیم که افراد وارد سیاست خارجی هم شده ، بدون اینکه تخصصی داشته باشند؛ ولی دلیل نمیشود که بنده هم همان کار را بکنم و بازهم نمیگویم من کار درستی میکنم ولی من اعتقادم این است که فقط کاری را که بلدم را انجام دهم تازه همان را هم خیلی مطمئن نیستم. ادامه مطلب |
|
|
|
اخیرا اقدامی تامل برانگیز در "اتحادیه عرب" انجام شده است که نيازمند تحليل و بررسی است.
سران "اتحادیه عرب" و "شورای همکاری خلیج فارس" در یک هفته اخیر به وارد کردن نام "حزب الله" به فهرست گروههای تروریستی اقدام کرده اند که این حرکت یک خدمت بزرگ به اسرائیل محسوب می شود.
جالب است که این اقدام توسط کشورهایی صورت می گیرد که حتی یک تیر به سمت اسرائیل شلیک نکردند و رژیم صهیونیستی را دشمن خود نمی دانند؛ بلکه حزب الله را در فشار قرار می دهند که این یک اشباه راهبردی توسط رژیم سعودی و همپیمانانش است.
حزب الله در جنگ 33 روزه لبنان در حالی یک شکست سنگین را به اسرائیل تحمیل کرد که قبل از آن هیچ ارتش عربی نتوانسته بود در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی مقابله کند و کشورهای عربی در جنگ با اسرائیل سرزمین های وسیعی را از دست داده بودند.
اما اقدام "اتحادیه عرب" و مصوبه این اتحادیه که با پیگیری معاون وزیر خارجه بحرین انجام گرفت ، باعث شد تا کشورهای عضو اتحادیه (منهای عراق و لبنان و الجزایر) ، حزب الله لبنان را گروهی تروریستی بخوانند که این اقدام بیش از همه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل را خوشحال می کند.
**نظر رسانه ها و مقامات عربی چیست؟
"فهمی هویدی" نویسنده و روزنامه نگار برجسته مصری در مقاله ای در روزنامه مصری «الشروق» نوشت متاسفانه در جهان عرب از هر کسی که خوشمان نیاید به تروریسم متهم می کنیم. وی افزود به نظر می رسد هم اینک در قاموس اعراب، «تروریسم» توصیفی برای کسی شده است که از او خوشمان نمی آید.
هویدی گفت: به خاطر سر و صدا و جنجال زیادی که این موضوع برپا کرد وزارت امور خارجه تونس در چهارم دسامبر گذشته در بیانیه ای اعلام کرد جنبش حزب الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی توصیف نشده است و این بیانیه تصمیمی الزام آور نیست.
"عدنان منصور،" وزیر خارجه سابق لبنان درباره تصمیم اتحادیه عرب مبنی بر تروریست خواندن حزب الله گفت: تصمیم صادره توسط وزرای خارجه اتحادیه عرب علیه حزب الله، به اسرائیل و به کسی که پشت آن قرار دارد، خدمت میکند.
وزیر خارجه سابق لبنان با بیان اینکه تسویهحسابها با مقاومت اینبار از طریق کشورهای برادر انجام میشود، از تصمیمهای شورای همکاری خلیجفارس و شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب علیه حزبالله ابراز تاسف کرد. منصور تأکید کرد، این تصمیمها به مقاومت و رویکرد آن در مقابله با دشمن تاثیری نمیگذارد.
"عمران زعبی" وزیر اطلاع رسانی سوریه گفت: اگر عربستان و دنبالهروهای آن حزب الله و بسیج مردمی را تروریستی بدانند، در نتیجه گروه داعش و جبهه النصره گروههای مقاومت هستند. من که غافلگیر نشدم و ممکن نیست هیچ یک از افراد مقاومت و مخالفان تروریسم و اعراب و مسلمانان واقعی، با توجه به سیاستهایی که عربستان سعودی از زمان شکل گیری خود تا این لحظه، در منطقه اجرا میکند، از این مسئله غافلگیر شده باشند.
وزیر اطلاع رسانی سوریه افزود: اتحادیه عرب این تصمیم را در ادامه تصمیم شورای همکاری خلیج فارس و نیز موضعگیریهای نشست وزرای کشور عرب که با واکنشهای منفی و مخالفتهای شدیدی روبرو شد، اتخاذ کرد. میتوان این تصمیم را در واقع تصمیم شکست خوردگان و تصمیم عربستان عاجز دانست و این تصمیم در جایی اتخاذ شد که آن را نه (جامعهالدول العربیه) «اتحادیه عرب» بلکه باید (خانعه الدول العربیه) «ذلّت خانه عرب» نامید؛ به نظر من این تصمیم به منزله تیر خلاص به این موسسه (اتحادیه عرب) است که هیچگاه به معنای واقعی کلمه یک موسسه نبوده و هیچگاه برای مردم عرب با همه عظمت و بزرگی و کرامتی که دارند، اهمیتی قائل نبوده است.
"ابراهیم جعفری" وزیر امور خارجه عراق در این زمینه اظهار داشت: هر کس که حزب الله را تروریست بخواند خودش تروریست است و اینگونه عراق به مصوبات سعودی جلسه اتحادیه عرب واکنش نشان داد.
**اقدام اتحادیه عرب رضایت عمیق اسرائیل را در پی دارد/احتمال عضویت اسرائیل در اتحادیه عرب
البته این اقدام اتحادیه عرب رضایت عمیق اسرائیل را در پی داشت. وزیر خارجه سابق رژیم صهیونیستی از تروریستی خواندن جنبش حزبالله استقبال کرد و جلوگیری از مشارکت این جنبش در انتخابات لبنان را خواستار شد.
الاخبار نوشت: "تزیپی لیونی"، وزیر خارجه سابق اسرائیل و از نمایندگان "کنست"، از تصمیم اخیر اتحادیه عرب مبنی بر تروریست خواندن جنبش حزب الله، استقبال کرد و در حساب خود در توییتر نوشت: «اتحادیه عرب تصمیمی درست و منصفانه اتخاذ کرده است. حزب الله، گروهی تروریستی است و هیچ پوشش یا ائتلافی نمیتواند این حقیقت را پنهان کند. گام بعدی جلوگیری از مشارکت این گروه در انتخابات لبنان خواهد بود.»
برخی رسانه های منطقه معتقدند با تروریست دانستن حزب الله توسط رژیم سعودی و همپیمانانش هیچ بعید نیست که در مصوبات آتی شورای همکاری خلیج فارس ، "بنیامین نتانیاهو" یا یکی از مقامات "تل آویو" دبیر کل اتحادیه عرب شوند.
البته انتخاب اخیر دبیر کل اتحادیه عرب هم بسیار به نظر اسرائیل نزدیک است و"احمد ابوالغیظ" (وزیر حسنی مبارک)گزینه ای است که سران کشورهای اتحادیه عرب برای خدمت به رژیم صهیونیستی انتخاب کرده اند.
البته امکان دارد مصوبات جلسات آتی اتحادیه عرب به رسمیت شناخته شدن قطعی و عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه عرب باشد که با توجه به مصوبه اخیر اتحادیه عرب ، از سران این اتحادیه هر اقدامی انتظار می رود.
شاید در جلسه آتی، کشورهای عربی تصمیم بگیرند با اکثریت آرا اسرائیل را عضو اتحادیه عرب کنند و کمک های مالی نیز همچون اقدامات تشویقی ایالات متحده آمریکا برای رژیم صهیونیستی در نظر بگیرند که البته این موضوع به هیچ عنوان دور از ذهن نخواهد بود. ادامه مطلب |
|
|
|
برخی اقدامات سازمان ملل در برابر داعش قابل تامل است.
ارتش و نیروهای مردمی در عراق و سوریه پیش رویهای بسیار خوبی را در برابر تروریستهای تکفیری داعش داشتند و این موضوع خشم فرماندهان میدانی گروه تروریستی مذکور را برانگیخته است.
در دو ماه اخیر مناطق بسیاری در سوریه و عراق از چنگ تروریستهای داعش خارج شده که نمونه آن منطقهای به وسعت 5 هزار و 200 کیلومتر مربع در استان "صلاحالدین"، "هیت" در استان "الانبار" و پاکسازی اطراف "مخمور" در استان "نینوا" در عراق و آزادسازی شهر "تدمر" و "قریتین" در سوریه است.
**حملات شیمیایی داعش در یکسال اخیر
تروریستهای تکفیری داعش که نمیتوانند در آوردگاههای میدانی در مقابل نیروهای سوری و عراقی بایستند، روی به حملات شیمیایی آوردند و حملات اخیر به شمال عراق و سوریه نمونه ای از آن است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اخیرا اعلام کرد گروه تروریستی داعش حملهای مرگبار با استفاده از گاز شیمیایی علیه نیروهای سوری در یک پایگاه هوایی در شرق این کشور انجام داده است. این جدیدترین گزارش درمورد استفاده تروریست های داعش از تسلیحات شیمیایی در سوریه است. سانا به طور دقیق اشاره نکرد چه تعداد سرباز سوری در این حمله به پایگاه هوایی تحت کنترل نیروهای دولتی نزدیک شهر "دیرالزور" در شرق سوریه جان باختند.
تروریست های تكفیری پیش از این نیز بارها تلاش كرده اند به فرودگاه نظامی "دیرالزور" حمله كنند ولی ارتش سوریه هر بار حملات آنها را ناكام گذاشته است. همچنین براثر حمله شیمیایی عناصر داعش به شهر "تعز" عراق در جنوب "کرکوک" که 9 مارس انجام شد سه کودک کشته و حدود هزار و 500 نفر نیز زخمی شدند.
ادامه مطلب |
|
|
|
عمر دولت تدبیر و امید حسن روحانی امسال به اتمام میرسد؛ چهرهای میانه رو و اعتدالگرا که با کسب 18میلیون رای در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران به پیروزی رسید.
عمر دولت تدبیر و امید حسن روحانی امسال به اتمام میرسد؛ چهرهای میانه رو و اعتدالگرا که با کسب 18میلیون رای در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران به پیروزی رسید.
با توجه به مذاکرات نفسگیر تیم هسته ای ایران با گروه 5+1 در سال گذشته و رسیدن به توافق هستهای و شکلگیری برجام که میتواند مقدمه بازگشایی روابط دیپلماتیک کشورمان با جهان باشد سقف خواستهها، مطالبات مردم، قومیتها، گروه های سیاسی و اجتماعی را بسیار بالا برده است.
دولت تدبیر و امید در ابتدای کار حل و فصل برنامه اتمی، تغییر گفتمان سیاست خارجی، بهبود شرایط اقتصادی و باز شدن فضای سیاسی _ اجتماعی و فرهنگی را به مردم وعده داد.
مهمترین چالش در عرصه سیاست خارجی دولت روحانی، چاره جویی برای پرونده هستهای بود. توافق هسته ای و جلوگیری از تحریم های احتمالی آینده از وعده های محقق شده در حوزه سیاست خارجی است. کاهش و رفع تحریم ها، شفافیت بیشتر در برنامه هسته ای و تلاش برای خارج شدن پرونده هسته ای از شورای امنیت، از دیگر وعده هایی است که دولت در حال پیگیری آنهاست .
همچنین با نیم نگاهی به رفت و آمدهای وزاری کابینه یازدهم به بهارستان دریافتیم که فرجی دانا وزیر علوم و تحقیقات استیضاح و برکنار شد شمار کارتهای زرد صادر شده برای وزیران دولت یازدهم به 13 مرتبه رسید و علاوه بر وزیر امور اقتصادی و دارایی که اکنون سه کارت زرد گرفته، وزیر صنعت و معدن و تجارت ؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز دو کارت زرد گرفتند.
به دنبال این موارد موضوع اقتصاد در کشور نیز بسیار حائز اهمیت است چرا که میتواند یک کشور را در جهت توسعه یافتگی سوق داده و منجر به گسترش روابط تجاری میان کشورهای جهان شود.
متاسفانه پیکره اقتصادی کشور به دلیل تزریق میلیاردها دلار درآمد نفتی بیمار است و ساختار بودجه دولت متکی به نفت است. در پنجاه سال اخیر ، دولتمردان برای تامین بودجه تنها به اقتصاد نفتی توجه داشته اند، به خلق مزیت در ساختار اقتصادی توجهی نشده و فرهنگ کارآفرینی تضعیف شده است و به دنبال آن مشکل اصلی مردم ایران در حال حاضر بیکاری گسترده است. در عین حال مردم انتظار دارند که دولت یازدهم بتواند بهای بسیاری از کالاهای ضروری که در سالهای اخیر به شدت افزایش پیدا کرده بود، را کاهش دهد. مهمترین انتظار مردم ، پس از لغو تحریمها کاهش گرانی، کنترل تورم حاد و ارزش ریال در مقابل ارزهای معتبر خارجی است.
ایران در مرحله انتقالی از یک جامعه گذرا به یک جامعه پیش مدرن به سر می برد و به همین دلیل از نظر اقتصادی آسیب پذیر و توسعه نیافته، و از نظر انسانی جزو کشورهای با توسعه انسانی متوسط محسوب می شود، متاسفانه تورم، بیکاری، مشکلات جوانان، تحصیلکردهای بیکار و تعهدات دولت نهم و دهم، پاشنه آشیل دولت روحانی است.
با توجه به افزایش نرخ بیکاری در طی هشت سال گذشته، دولت یازدهم با "بحران بیکاری" روبروست. پیش بینی می شود تا سال 1396 بیش از پنج میلیون تحصیلکرده خواهان شغلی مناسب اند . فضای کسب و کار پاسخگوی جذب جویندگان کار نیست. شدت گرفتن نابرابری های اجتماعی در چند سال اخیر موجب تضاد طبقاتی در جامعه شده است.
در این بزنگاه رهبر معظم انقلاب شعار سال جدید را "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" گذاشتند و به دنبال طرح آن 10 راهکار برای «اقدام و عمل» در راستای اجرا شدن اقتصاد مقاومتی ارائه دادند که میتواند راهگشای بیماری اقتصاد کشورمان باشد.
با توجه به این موارد رای مجدد مردم به حسن روحانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری به برخی چالشها و از جمله به توانایی در حل تنشهای بینالمللی و پیشبرد مذاکرات هستهای ، رفع و کاهش تحریم ها، توانایی در مدیریت کشوری و استانداران کارآمد و پاسخگو، برخورد جدی با سوء مدیریت و فساد مالی، تقویت پول ملی و کاهش نرخ ارز ، کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی لایه های میانی و پایینی جامعه، کاهش نرخ بیکاری و انجام وعده های انتخاباتی بستگی دارد.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به این تحلیل که گفته میشود روحانی فقط یک دوره رئیس جمهور خواهد بود، گفت: در انتخابات هم دیدیم که چه حرفهایی زده شد، آرزو بر منتقدان جوان عیب نیست، باید با لبخند، سکوت و سلام از این مسائل رد شد.
همچنین حجت الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتها و اقوام دینی در پاسخ به این سوال که برخی اصلاحطلبان میگویند دولت روحانی ممکن است اولین دولتی باشد که چهار ساله است ایا شما قبول دارید؟ گفته است: اینها شوخیهای سیاسی است، کسی نمیتواند پیشبینی کند. کشور وارد فضای انتخابات سیاسی شده، در دنیای سیاست فضای رقابت داغ است هر حرفی گفته میشود؛ خیلی چیزهایی که در فضاهای دیگر آزاد نبوده و مردم جرات نمیکردند، بگویند حالا در انتخابات گفته میشود و این خیلی خوب است؛ ما این مزیت را حفظ کردیم و باید حفظ کنیم چرا که منافعش بیشتر از ضررهایش است در این بین همین حرفها گفته میشود خیلی حرفهای نامربوط یا خوب نیز گفته میشود.
بر این اساس در حال حاضر نمیتوان تحلیل درستی از انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری ایران ارائه کرد در این راستا برخی کارشناسان سناریو دو دوره ای را ملاک عمل قرار میدهند و اذعان دارند که دوره ریاست جمهوری روحانی، هشت سال خواهد بود. اما گروهی از تحلیگران دوره ریاست جمهوری حسن روحانی را چهار ساله پیش بینی میکنند، البته در این بین ترکیب مجلس آینده نیز می تواند در انتخابات آینده ریاست جمهوری موثر و حتی نقشه راه باشد که حال باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا روحانی 8 سال بر کرسی قوه مجریه مینشیند یا 4 سال؟!
ادامه مطلب |
|
|
|
شایستگی عارف و لاریجانی برای مدیریت مجلس، تشکیل فراکسیون امید در مجلس دهم، برگزاری همایش اصلاح طلبان با محوریت اقتصاد مقاومتی و ارزیابی برنامه ششم، از مهمترین اخبار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در هفته گذشته بود.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شایستگی عارف و لاریجانی برای مدیریت مجلس، تشکیل فراکسیون امید در مجلس دهم، برگزاری همایش اصلاح طلبان با محوریت اقتصاد مقاومتی و ارزیابی برنامه ششم، از مهمترین اخبار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در هفته گذشته بود.
**همایش اصلاح طلبان با محوریت اقتصاد مقاومتی و ارزیابی برنامه ششم برگزار خواهد شد
منتخب مردم تهران در مجلس دهم گفت: همایش اصلاح طلبان با محوریت اقتصاد مقاومتی و ارزیابی برنامه ششم برگزار خواهد شد. ادامه مطلب |
|
|
|
اخیرا معاون ستاد کل نیروهای مسلح اظهاراتی را در پاسخ به وزیر امور خارجه آمریکا مطرح کرد.
امپریالیسم به رهبری ایالات متحده آمریکا به دنبال آن است تا با هر روش ممکن جلوی پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران را در منطقه بگیرد .
ایالات متحده آمریکا با بیان ابعاد مختلف "ایران هراسی" و مطرح کردن موضوعات هسته ای و موشکی و حقوق بشر و حمایت از گروه های مقاومت تلاش می کند تا علاوه بر پیگیری سناریو مذکور ، جمهوری اسلامی ایران را از داشتن توان نظامی بازدارنده محروم کند.
اخیرا "جان کری" وزیر امور خارجه ایالات متحده مدعی شده، می توان موضوع آزمایش های موشکی را حل و فصل کرد که البته این موضوع با واکنش تند سردار سرتیپ "سید مسعود جزایری" معاون و سخنگوی ارشد نیروهای مسلح مواجه شد.
ادامه مطلب |
|
|
|
خلاصه مهمترین اخبار داعش را در گزارش زیر بخوانید.
هر روز شاهد جنایات وحشیانه جدیدی از گروه تروریستی داعش در کشورهای عراق، سوریه و... هستیم که خواندن اخبار و تصاویر جنایات این گروه تکفیری دل هر انسانی را میآزارد، این گزارش مروری بر اخبار داعش در ساعات گذشته است.
نیروهای عراقی پس از عقب راندن تروریست ها از شهر هیت، وارد مرکز این شهر شدند.
ادامه مطلب |
|
|
|
موضوع منطبق بودن بودجه 95 بر موازین اقتصاد مقاومتی مسئله ای است که این روزها مجلس شورای اسلامی در حال بررسی آن است.
ماجرا از سال 73 شروع شد که رهبر معظم انقلاب تصمیم گرفتند سالها را با نامهای خاصی مشخص کنند اما نامگذاری رسمی نوروز هر سال توسط رهبری از سال 78 آغاز شد.
این موضوع زمانی با ماجرای اقتصادی گره خورد که با گذشت چندین سال از انقلاب و آمدوشد دولتها و مجلسهای متفاوت، مردم هنوز احساس میکردند چرخ دندههای اقتصادی به خوبی نمیچرخد. رهبر انقلاب که همیشه سربزنگاههای تاریخی حساسیتها را درک کرده اند درسال 88 تصمیم میگیرند این سال را با تأکید بر اقدامات و موضوعات اقتصادی نامگذاری کنند.
رنگ و بوی مختلف اقتصادی
در تمامی سالهای گذشته دغدغه همه مسئولین و وعدههای انتخاباتی حول محور اقتصاد و بهبود شرایط معیشتی میچرخید، سال 88 توسط رهبری سال "حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف" و به همین ترتیب سالهای بعدی با نامهای "همت مضاعف، کار مضاعف"، "جهاد اقتصادی، تولید ملی"، "حمایت از کار و سرمایه ایرانی"، "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی"، "اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی"، "سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی" و در نهایت امسال را نیز با نام "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نامگذاری کردند.
ادامه مطلب |
|
|
|
اخیرا یکی از قصی القلب ترین تروریست های سوریه به درک واصل شد.
تروریست های تکفیری در سوریه جنایت های گوناگونی را مرتکب شده اند و دیدن این جنایت ها دل هر انسانی را به درد می آورد.
تروریست های تکفیری با حمایت و پشتیبانی ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، کشورهای مرتجع منطقه همچون رژیم سعودی و ... انواع جنایت ها از جمله "سربریدن" ، "زنده زنده سوزاندن" ، "در قفس محبوس کردن زنان" ، "جویدن جگر انسان های بیگناه" ، "از روی پشت بام پرتاب کردن افراد" و ... را انجام دادند.
یکی از تروریست های تکفیری که در کشتن انسان های بیگناه سبقه طولانی داشت ، "ابوصقار" بود؛ او جنایت هایی همچون "سربریدن و مثله کردن پیکرهای سربازان ارتش سوریه" را در کارنامه دارد . البته یکی از مشمئز کننده ترین اقداماتی که انجام داد ، جویدن جگر یک سرباز ارتش سوریه در سال 2013 بود.
برخی از تروریست هایی که در سوریه در حال جنگ با ارتش و نیروهای دفاع وطنی این کشور هستند از جمله خطرناک ترین جنایتکاران جهان به شمار می آیند که بقای خود را در کشتن و سربریدن و جویدن جگر انسان های بیگناه می بینند.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،"علی اکبر صالحی" رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان (17 فروردین ماه) از باشگاه خبرنگاران جوان بازدید کرد.
وی در این بازدید با نحوه فعالیت بخشهای مختلف این خبرگزاری آشنا شده و با خبرنگاران و دبیران باشگاه خبرنگاران جوان به گفتوگو پرداخت و به پرسشهای آنها پیرامون مسائلی چون دستاوردهای هسته ای، مذاکرات، اجرای برجام و ... پاسخ داد.
متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:
ادامه مطلب |
|
|
|
سیاستهای صلح طلبانه ایران در نظام بین الملل آب سردی بر پیکره آتش افروزیها است.
همزمان با آغاز دوباره بحران کهنه منطقه قره باغ که با وجود مناقشات متعدد در منطقه موجبات تآسف را فراهم آورده است، جمهوری اسلامی ایران میزبان چهارمین دوره اجلاس سهجانبه وزرای امورخارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان در محل هتل بام سبز رامسر بود. بدین منظور منظور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه و المار ممد یاروف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان سه ضلع اصلی، در این نشست مهم گرد هم آمدند.
ادامه مطلب |
|
|
|
" نیروی هوایی ارتش " یکی از یگانهای راهبردی آجا است.
بررسی خاطرات برخی از خلبانان قدیمی " نیروی هوایی" گواه این موضوع است که " نیروی هوایی ارتش" ایران به طور غیر رسمی کار خود را از سال 1298 شمسی و در زمان " سلطنت قاجار"، با پرواز دو فروند هواپیمای انگلیسی به منظور حمایت از دولت مرکزی در برابر پیشروی نیروهای شوروی سابق و اشغال شمال ایران شروع کرد.
در پی کودتای 3 اسفند 1299 توسط " رضا شاه" و تشکیل قشون متحدالشکل، وی به فکر خرید چند فروند هواپیما برای پشتیبانی نیروهای زمینی خود افتاد که در پی آن در سال 1301 یک فروند هواپیمای روسی در آسمان " تهران" رویت شد که قطعات این هواپیمای روسی در داخل یک صندوق به ایران آورده شد و در زمینهای " قاجار" به هم وصل شد و آماده پرواز شد. در ادامه هم " رضا خان" یک واحد مستقل به نام " دفتر هواپیمایی" در مرکز عملیات قشون متحدالشکل تشکیل داد که همین امر هسته اولیه " نیروی هوایی" ایران را تشکیل داد.
ادامه مطلب |
|
|
|
اخیرا ادعایی از سوی وزیر گوشتی بحرین مطرح شده است.
مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس و به خصوص عربستان سعودی، امارات عربی متحده ، بحرین و .... در چند ماه اخیر اظهارات زیادی را ضد جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده اند.
اخیرا مقامات جزیره بحرین و به خصوص وزیر خارجه این کشور اظهارات گوناگونی را ضد جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در منطقه غرب آسیا مطرح کرده است و وی اعتقاد دارد باید با ایران مقابله کرد.
***بازخوانی اظهارات وزیر گوشتی بحرین
"شیخ خالد بن احمد" وزیر خارجه بحرین، که با شبکه تلویزیونی العربیه در دوبی گفتوگو میکرد، در یک لفاظی جدید گفت: «به ایران و همراهانش پیام میفرستیم برای مقابله با آنها جدی هستیم و تردیدی برای دفاع از مردم، کشورها، منافع و برادرنمان در منطقه نداریم؛ زیرا این موضوع برای ما حیاتی است.»
وی مدعی شد: "گام اصلی این است که ایران باید به طور کامل سیاست خارجیاش در قبال کشورهای منطقه را تغییر بدهد." وزیر حارجه بحرین هر گونه اختلاف با آمریکا را به دلیل صحبتهای اخیر باراک اوباما رد کرد و گفت روابط میان واشنگتن و بحرین مستحکم است.
وزیر خارجه بحرین در گذشته نیز مدعی شده بود که چون از ایران می ترسیم (نقل به مضمون) به همین دلیل نیروهای سعودی در بحرین باقی مانده و در ادعایی عنوان داشت مشخص نیست که واکنش ایران در قبال بحرین چه باشد؟
کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مدت هاست تلاش می کنند تا چهره ای خشن و جنگ طلب از جمهوری اسلامی ایران به جهان نشان دهند و در این پروسه اقدامات مختلفی را انجام داده اند.
ایالات متحده آمریکا یکی از کشورهای همپیمان امارات ، عربستان سعودی، کویت و بحرین بوده و این کشورها به تبعیت از امپریالیسم تلاش می کنند تا ایران را کشوری جنگ طلب معرفی کنند و بازی های رسانه ای بسیاری را به راه انداخته اند.
در دوران جنگ تحمیلی بحرین ، عربستان سعودی ، کویت ، قطر ، امارات عربی کتحده و بسیاری از کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای به حکومت "صدام حسین" کمک کردند تا نظام نوپای جمهوری اسلامی را سرنگون کنند که نتوانستند.
** سناریو "ایران هراسی" کشورچه های عربی
کشورهای کوچک عربی منطقه به تبعیت از عربستان و اسرائیل سناریو "ایران هراسی" را پیگیری می کنند و در این مسیر به امپریالیسم یاری می رسانند تا تبلیغات ضد ایران را به سرانجام برساند. البته گفتمان جمهوری اسلامی نشان داده که کشورمان ثبات کشورهای منطقه را آرامش و امنیت خود می داند و در این مسیر هم افزایی انجام می دهد.
روزنامه فنلاندی «هلسینکی تایمز» با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: امروزه، رسانهها تصاویر ذهنی ما را درخصوص جهانی که در آن زندگی میکنیم، میسازند و بسیاری از ما بر اساس تبلیغات سوء رسانهها، ملتهای دیگر را قضاوت میکنیم. زمانی که «جورج بوش،» رئیسجمهور سابق آمریکا، 29 ژانویه 2002 (9 بهمن 1380) اصطلاح «محور شرارت» را برای حدود 80 میلیون ایرانی بهکار برد؛ موجی از تبلیغات «ایرانهراسی» در رسانههای جهان به راه افتاد که تلاش میکرد ایران را با واژگانی مانند "تروریسم" و "سلاح هستهای" به مردم معرفی کند. نگارنده گزارش سپس مینویسد: تبلیغات سوء رسانهها و قضاوتهای نادرست مردم دیگر کشورها، مشکلات فراوانی را برای ایرانیان خارج از کشور بوجود آورد.
در ادامه این گزارش آمده است: بسیاری از واقعیتها درخصوص ایران در پس قضاوتهایی که بر اساس تبلیغات سوء رسانهها صورت میگیرد، پنهان مانده است. ایران مهد یکی از بزرگترین تمدنهای کهن جهان است. ادبیات این کشور جزء قدیمیترین ادبیات جهان محسوب میشود. ایران مهد تولد بسیاری از ابزار و ادوات موسیقی [اصیل] در جهان است. هنر ایرانی یکی از غنیترین میراث هنری جهان محسوب میشود. بسیاری از مردم جهان منازل خود را با فرشهای دستباف ایرانی میآرایند.
در این گزارش همچنین به غذاهای سنتی و دلپذیر ایران اشاره شده است. نگارنده گزارش سپس با اشاره به توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی که به لغو بخش بزرگی از تحریمهای اقتصادی ایران منجر شد، میافزاید: اکنون چشمانداز زندگی میلیونها ایرانی پس از چندین سال تحریم، بسیار روشن به نظر میرسد. با این وجود حدود 5 میلیون ایرانی که در خارج از این کشور زندگی میکنند، تلاش میکنند تصویر منفی را که رسانههای غربی در این سالها از ایرانیان به دنیا معرفی کردهاند، به گونهای پاک کنند.
**رایزنی آمریکا و کشورهای منطقه برای پیگیری سناریو ایران هراسی
ایالات متحده آمریکا روابط گسترده ای با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دارد و در رایزنی های دوجانبه مقامات کاخ سفید همواره این ترس را در مسئولین کشورهای عربی به وجود می آورند که اگر از ایران سلاح نخرید ، این کشور شما را از بین می برد و با این راهبرد میلیاردها دلار سلاح را به این کشورها می فروشد. برای مثال اخیرا که مقامات آمریکایی توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرده اند ، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تمایل پیدا نشان دادند تا سامانه های دفاع موشکی "پاتریوت" و "تاد" را بخرند و یا در منطقه با مهندسی معکوس تولید (مونتاژ) کنند.
کشورهای مرتجع منطقه با همکاری آمریکا و اسرائیل تلاش می کنند با سناریو "ایران هراسی" مسائل نظامی منطقه را به ایران نسبت دهند؛ حال آنکه حکام کشورهای عربی و اسرائیل در بیشتر جنگ های 15 سال گذشته غرب آسیا و آفریقا نقش داشتند.
کشورهای حاشیه خلیج فارس هرساله میلیاردها دلار تجهیزات نظامی پیشرفته از ایالات متحده آمریکا می خرند و هدف از این اقدام افزایش توان رویارویی با جمهوری اسلامی ایران است.
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که به حاکمیت کشورها احترام می گذارد و ایران تنها قدرت منطقه بوده که تاکنون به هیچ کشوری حمله نکرده و نه تنها شروع کننده هیچ جنگی نبوده ، بلکه در هشت سال جنگ تحمیلی یک تهاجم نظامی گسترده را نیز دفع کرده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
به کمک این دو ماده به طور صددرصد طبیعی و در زمان کوتاهی دندانهای سفیدی خواهید داشت.
بیشتر افراد از داشتن دندانهای زرد خجالت میکشند و حتی برخی از این افراد به این دلیل در جمع صحبت نمیکنند. علت زردی دندانها همیشه بهداشت ضعیف دهان و دندان نیست بلکه، مصرف دخانیات، برخی داروها، نوشیدنیها، مواد غذایی رنگی، بیماری، سن، محیط زندگی، تروما و ژنتیک تنها برخی از دلایلی است که باعث تغییر رنگ دندان میشود.
در تحقیقات نشان داده شده که دندانهای سفید و لبخند زیبا باعث ایجاد اعتماد به نفس بیشتر و دید مثبت فرد نسبت به خود خواهد شد. اغلب توجه افراد بسیاری به سمت فردی جلب خواهد شد که دندانهای سفید و تمیز داشته باشد.
خمیر دندانهای سفید کننده، شستشو و استفاده از ژل های سفید کننده در برخی موارد سهل و آسان نیست یا هزینههای زیادی را برای استفاده از آنها باید پرداخت کرد.
ما یک راهکار شگفت انگیز و ساده را به شما توصیه میکنیم که به کمک آن بتوانید در 3 دقیقه 100 درصد طبیعی دندانهای خود را سفید کنید. مواد مورد نیاز شما جوش شیرین و لیمو ترش است. فقط کافی است که یک قاشق جوش شیرین را در ظرفی ریخته و آن را در ته ظرف پخش کنید.
لیموها را برش زده و کم کم قطره قطره به جوش شیرین اضافه کرده و با هم ترکیب کنید در ابتدا مخلوط کف میکند تا جای ممکن مخلوط لیمو و چوش شیرین را هم بزنید که یک مخلوط بی رنگ و تقریبا یک دست مایع بدست آید. پس از آماده شدن ترکیب را با انگشت یا پد بر روی دندانهای خود بمالید. با این دستور العمل دندانهای شما سفید و زیبا خواهند شد.
منبع: losingweightdone ادامه مطلب |
|
|
|
یکی از بازیکنان سابق تیم ملی، به احتمال فراوان در انگلیس پناهنده خواهد شد.
او که در خارج از ایران به سر می برد و علاقه ای به بازگشت به کشور ندارد، این روزها مشغول انجام یکسری کارهای قانونی برای پناهندگی در این کشور اروپایی است. او اخیرا وکیلی برای خودش گرفته و در تلاش است تا هر چه زودتر کارهای قانونی را انجام دهد و مطمئن شود که مشکلی برای حضور در این کشور ندارد. ایرانی های زیادی در انگلیس زندگی می کنند ولی پناهندگی در این کشور برای شهروندان به سادگی نیست ولی از آنجا که این بازیکن سال ها در تیم ملی بازی کرده و افتخار حضور در جام جهانی را هم دارد، به احتمال فراوان مراحل پناهندگی اش به سادگی انجام خواهد شد. ادامه مطلب |
|
|
|
مردی همسرش را به خاطر عضویت در شبکههای اجتماعی به قتل رسانده بود، توسط پلیس شناسایی و دستگیر شد.
در ساعت 07:45 ، بیست و هفتم اسفند ماه و از طریق مرکز فوریت های پلیسی 110 ، یک فقره کشف جسد متعلق به یک زن جوان در محل سکونتش در خیابان هفت چنار - خیابان شهید حاتمی به کلانتری 111 هفت چنار اعلام شد .
با حضور مأمورین کلانتری 111 در محل و تأیید خبر اولیه ، بلافاصله موضوع به قاضی کشیک ویژه قتل و پلیس آگاهی تهران بزرگ اعلام شد .
پرونده در اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ : با حضور تیم بررسی صحنه جرم اداره دهم و تشخیص هویت پلیس آگاهی تهران بزرگ و انجام بررسی های اولیه مشخص شد که متوفی بنام مریم ( 35 ساله ) مورد اصابت چند ضربه چاقو از ناحیه دست قرار گرفته اما علت اصلی مرگ وی ، خفگی ناشی از انسداد شریان اصلی تنفسی ( گردن ) بوده است .
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع "قتل عمـد" و به دستور بازپرس شعبه هفتم دادسرای ناحیه 27 تهران ، پرونده جهت رسیدگی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .
اظهارات پسر مقتوله :
پسر مقتوله بنام مهدی ( 22 ساله ) که با حضور در خانه ، با جسد مادرش روبرو شده و موضوع را به پلیس خبر داده بود در اظهاراتش به کارآگاهان گفت : " شب گذشته ( 26/12/1394 ) مادرم از من خواست تا به منزل خواهرم بروم تا او و پدرم بتوانند به صورت خصوصی در خصوص برخی اختلافاتشان صحبت کنند و من نیز آن شب به خانه خواهرم رفتم ؛ در حدود ساعت 06:00 مورخه 27/12/1394 پدرم با گوشی تلفن همراهم تماس گرفت و عنوان داشت که شب گذشته با مادرش درگیر شده ! و به این بهانه از من خواست تا به مادرم سر بزنم ؛ زمانیکه وارد خانه شدم با جسد مادرم روبرو شدم که رشته ای طناب شکل به دور گردنش قرار داشت و در کف اتاق افتاده بود !! .... " . پلیس به دنبال همسر مقتوله :
با توجه به اظهارات پدر مقتوله ، کارآگاهان قصد تحقیق از همسر مقتوله را داشتند اما اطلاع پیدا کردند که وی از محل سکونتش متواری شده است ؛ با توجه به شواهد و دلایل بدست آمده مبنی بر ارتکاب جنایت توسط این شخص بنام سیاوش ( 40 ساله ) ، دستگیری وی در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت . حضور قاتل در اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ :
در ساعت 13:00 ، پانزدهم فرودین ماه همسر مقتوله با حضور در اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ خود را به کارآگاهان تسلیم و در همان اظهارات اولیه صراحتا عنوان داشت که ارتکاب جنایت توسط وی و طی یک نزاع خانوادگی صورت گرفته است . اظهارات متهم :
سیاوش در خصوص انگیزه جنایت و قتل همسرش به کارآگاهان گفت : همسرم از چندی پیش و از طریق شبکه های مجازی در چندین گروه عضویت داشت و این در حالی است که من با اینگونه ارتباطات مشکل داشتم و مخالف آن هستم ؛ به همین علت از او خواسته بودم که از این شبکه و گروه ها خارج شود اما با این وجود ، او همچنان به ارتباطات مجازی خود ادامه می داد و همین موضوع زمینه اصلی آغاز درگیری های من با همسرم شده بود ؛ حتی در یک مقطع زمانی نیز از همسرم خواشتم تا دیگر به محل کارش نرود اما او با این موضوع نیز مخالفت کرد و اصرار داشت تا همچنان به سرکار برود. تمامی این علت ها باعث شده بود تا فاصله [ عاطفی ] من و همسرم از یکدیگر افزایش پیدا کند و دائما با یکدیگر درگیری و نزاع داشته باشیم " . متهم در خصوص شب جنایت به کارآگاهان گفت : "شب جنایت همسرم از پسرمان خواسته بود تا خانه نباشد تا بتوانیم با یکدیگر در خصوص اختلافاتمان صحبت کنیم ؛ ابتدا با یکدیگر صحبت می کردیم اما پس از دقایقی صحبت ها به نزاع و درگیری لفظی تبدیل شد ؛ حدود ساعت 03:00 بامداد بود که من با ریختن دهها قرص در داخل آب از همسرم خواستم تا او آنرا بنوشد اما او از این کار خودداری کرد ؛ در حالیکه بسیار عصبانی شده بودم ، رشته ای را به دور گردنش انداخته و آنقدر نگه داشتم که ... ؛ صبح روز جنایت بود که با پسرم مهدی تماس گرفته و به او گفتم که به خانه بیاید و بعد از آن ، از تهران خارج شدم . طی این مدت در شهرهای مختلف می چرخیدم تا اینکه تصمیم گرفتم خودم را به پلیس تسلیم کنم .
سرهنگ کارآگاه آریا حاجی زاده ، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اعلام این خبر گفت : " با توجه به اعتراف صریح متهم به ارتکاب جنایت ، قرار بازداشت موقت از سوی بازپرس محترم پرونده صادر و متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است" . ادامه مطلب |
|
|
|
آمار جدیدی از قدرت نظامی ایران منتشر شده است .
موسسه " گلوبال فایرپاور " در آماری که اخیرا منتشر کرده اعلام کرده که ارتش ایران در رتبه 23 جهان قرار گرفته است و این در حالی میباشد که این آمار پیشرفت ایران را در زمینه نظامی ثابت میکند.
در رتبهبندی ارتشهای کشورهای مختلف عواملی همچون میزان هزینههای صرف شده برای تجهیز قوای نظامی، تعداد تجهیزات و ادوات در اختیار یگان،معیشت، تولید ناخالص داخلی، تعداد نظامیان، تعداد کشتیهای جنگی و زیردریاییها، تعداد هواپیماها و هلی کوپترها، تعداد تانکها و نفربرها و شرایط جغرافیایی حاکم بر کشور مورد نظر و مواردی از این دست نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و موسسه " گلوبال فایرپاور " نیز بر همین اساس کشورهای مختلف دنیا را در بعد نظامی رتبهبندی کرده؛ البته شرایط ایران در این رتبهبندی مقداری متفاوت است.
** ایران بیست و سومین ارتش جهان بدون " سپاه " و " بسیج "
موسسه " گلوبال فایرپاور " در رزوهای گذشته آمار جدیدی را از رتبهبندی ارتشهای دنیا منتشر کرده که در این آمار ایران به رتبه 23 جهان رسیده و این موضوع در حالی رخ داده که کشورهایی مانند آلمان و یا ارتش ترکیه که تا دندان به سلاحهای روز دنیا مجهز هستند از رتبه خود در میان 10 ارتش برتر دنیا سقوط کرده اند.
ادامه مطلب |
|
|
|
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش از اعزام تکاوران نیروی زمینی ارتش به عنوان مستشار به سوریه خبر داد.
امیر علی آراسته معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به حضور مستشاری نیروی زمینی ارتش به خصوص تیپ 65 به سوریه اظهار داشت: تیپ 65 جزئی از نیروی زمینی ارتش است و ما از تیپ 65 و هم یگانهای دیگر به عنوان مستشار به سوریه نیرو اعزام میکنیم و این اعزام مختص تیپ 65 تکاوری نیست و الان در آنجا مستشاران تیپ 65 حضور دارند.
وی درباره تجهیز تیپ 23 به خودروهای بدون سرنشین گفت: این تیپ هنوز به خودروهای بدون سرنشین مجهز نشده و انشاءالله وقتی این خودرها به تولید انبوه رسیدند، به تیپ 23 نیز الحاق خواهند شد.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش در پایان از تجهیز تمامی یگانهای رزمی ارتش به پهپادهای دست پرتاب خبر داد و گفت: در حال حاضر در تیپهای رزمی و در دستههای شناسایی یگانهای رزمی، پهپاد های دست پرتاب عملیاتی است.
ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر دفاع گفت: باید وضعیت به شدت مستحکمی برای خود ایجاد کنیم.
به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اولین همایش مدیران ارشد وزارت دفاع در سال جدید طی سخنان مبسوطی با تشریح سیاست ها، اهداف و اولویت های این وزارتخانه، از اقتصاد مقاومتی بعنوان محور و جهت گیری اصلی فعالیت ها و اقدامات وزارت دفاع وصنایع دفاعی وابسته یاد کرد و گفت: در این زمینه سیاست های 10 گانه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی مبنای حرکت ما در این مسیر است.
دهقان انعطاف پذیری راهبردی را از روشهای موفق تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و تصریح کرد: وزارت دفاع با اتخاذ این راهبرد قادر است در محیط بسیار پیچیده و به سرعت در حال تغییر کنونی نقش خود را به خوبی ایفا کند.
وزیر دفاع، مدیریت پیچیدگی را که از مؤلفه ها، انعطاف، قاطعیت و سرعت در تصمیم گیری برخوردار است رمز پابرجایی در این شرایط ذکر کرد و افزود: در این نوع مدیریت با حفظ قدرت، انتخاب زمان و مکان ضمن اینکه همواره می توانیم دشمن را در چالش نگه داریم، ظرفیت پویایی درون سازمانی را ارتقاء بخشیده ، نوآوری را در آن شکوفا کنیم.
وزیر دفاع با بیان اینکه وظیفه یک مدیر در سطح راهبردی تاب آوری، ایجاد تعادل میان ثبات و انعطاف پذیری است، تصریح کرد: با اجرای درست این وظیفه می توانیم ضمن پاسخگویی مناسب به تهدیدات از فرصت ها حداکثر بهره برداری را بعمل آوریم.
دهقان اشراف اطلاعاتی، سرعت در ادراک و تجزیه و تحلیل محیط، نگاه واقع بینانه به نقاط ضعف و وقوت و قراردان دائمی خود در مسیر یادگیری را در این روند بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود: باید وضعیت به شدت مستحکمی برای خود ایجاد کنیم که مارا قادر سازد تا در برابر دشمنان مانع شکست شویم و یا پیروزی بدست آوریم و با اقتصاد مقاومتی می توانیم به این نقطه برسیم.
وزیر دفاع از اقدام و عمل بعنوان مهم ترین موضوع در زمینه تحقق اهداف سازمانی یاد کرد و تصریح کرد: باید به صورت واقع گرایانه، هوشمندانه و عملگرایانه پایبند به اجرا باشیم و اینجاست که تعاونوا علی البرو تقوا شکل می گیرد.
دهقان در بخش دیگری از سخنان خود، نیروی انسانی را مهمترین و بزرگترین سرمایه ملی دانست که باید مورد بیشترین توجهات و حمایت ها قرارگیرد و مهمترین توجه جانمایی و بکارگیری صحیح آنان است.
وزیر دفاع در پایان تحقق اقتصاد مقاومتی از طریق خوداتکایی بیشتر، به حداقل رساندن زمان تحقق ایده به محصول، اجرای کامل آمایش و نظام نوآوری دفاعی و نظام نوین ودجا و روز آمد سازی زیر ساخت های صنعتی را از اولویت های اصلی وزارت دفاع در سال 95 برشمرد و تصریح کرد: مجموعه مدیران و کارکنان وزارت دفاع در سال جدید همفکر، هم صدا و همگام برای عزت و اعتلای ایران و ایرانی و تحقق آرمان های انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و منویات مقام معظم رهبری با تمام توان و جدیت تلاش خواهند کرد ادامه مطلب |
|
|
|
چهارمین نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان فردا بعدازظهر (سه شنبه 17 فروردینماه) در رامسر برگزار میشود.
چهارمین نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان فردا بعدازظهر (سه شنبه 17 فروردینماه) در رامسر برگزار میشود.
طبق آنچه که اعلام شده اولین نشست سهجانبه وزرای ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان در سال 2011 میلادی در ارومیه برگزار شد و در سال 2012 و 2014 این نشستها به ترتیب در نخجوان آذربایجان و وان ترکیه تشکیل شده است و در حال حاضر چهارمین میزبانی این اجلاس بر عهده ایران است.
در همین راستا مولود چاووش اوغلو به منظور حضور در چهارمین نشست سهجانبه ایران، آذربایجان و ترکیه سفری یک روزه به ایران خواهد داشت و سهشنبه شب رامسر را به مقصد ترکیه ترک خواهد کرد.
همچنین المار ممد یاروف فردا سهشنبه به منظور شرکت در چهارمین اجلاس سه جانبه ایران، آذربایجان و ترکیه وارد ایران میشود. ادامه مطلب |
|
|
|
موشک "سجیل" توانایی عبور از سامانه "گنبد آهنین" و"پاتریوت" را دارد.
طی گزارشی که اشاره به راهبردی و تدافعی بودن قدرت نظامی آمده است، ایران در زمینه توسعه قدرت موشکی به حدی رسیده که توانایی انهدام پایگاه های آمریکا واسرائیل را در همه نقاط دارد.
يك روزنامه الجزايری نوشت: مطالعات غرب نشان داده است كه سامانه موشكی ايران قادر است در دقايق نخست درگيری، تمام ناوهای دريايی آمريكا را در خليج فارس متلاشی و به لاشه تبدیل کند.
*معنای "سجیل" در قرآن
"سجيل" در قرآن و در سوره فيل آمده به معنای (سنگهايي از گل سخت یا گل پخته ) است و فاصله ی دورترین مناطق اسرائیل با ایران به اندازه برد موشکی کشورمان بوده و این یعنی: تخته گاز تا اسرائیل/ "سجیل"به علت سرعت بالایش رادارگریز است.
*مشخصات موشک "سجیل"
موشک "سجیل" مدل پیشرفته تر موشک "شهاب 3"بوده که با برد حدود 2000 کیلومتر در دو نوع سجیل 1و2 تولید شده است و اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران بوده که ظرف چند دقیقه آماده پرتاب می شود و بدلیل شتاب بالای این موشک، امکان انهدام آن بسیار پایین بوده و پس از شلیک نیز پرتابگر آن به سرعت محل شلیک را ترک میکند و این ویژگی در موشک بالستیک سجیل باعث کم شدن احتمال نابودی موشک قبل از پرتاب میشود. سوخت این موشک جامد بوده که نسل جدیدی از نوع سوخت محسوب می شود. همچنین سرعت این موشک نسبت به موشک های دیگر بالاتراست وامکان برخورد به هدف بسیار زیاد است.
ادامه مطلب |
|
|
|
امنیت خلیج فارس در دو دهه اخیر به خوبی توسط جمهوری اسلامی ایران تأمین شده و این موضوع نشان میدهد که نیروهای مسلح کشورمان توانایی برقراری امنیت در آبراههای مهم بینالمللی را دارند.
ارتش ایالات متحده آمریکا در 20 سال اخیر تلاش بسیاری کرده تا بر خلیج فارس مسلط شود و در این زمینه نیروهای نظامی، ناوهای جنگی و ناوهای هواپیمابر غول پیکر را به منطقه اعزام کرده که البته در این پروسه جمهوری اسلامی ایران هم تدابیر لازم را برای حفظ امنیت آبراههای مهم بینالمللی اندیشیدهاند.
** تأمین امنیت خلیج فارس بر عهده نیروی دریایی سپاه پاسداران است
تأمین امنیت خلیج فارس بر عهده نیروی دریایی سپاه پاسداران بوده و این نیرو با استفاده از استراتژیهای سه گانه اعم از "قایقهای تندرو"، "مینهای دریایی" و "موشکهای ضد کشتی" به وظایف خود در خلیج فارس عمل میکنند.
دریادار پاسدار "علی فدوی " فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره توانمندی نیروی دیایی سپاه در مقابله با اهداف خارجی اظهارداشت: اهدافی که به مثابه اهداف خارجی (شبیهساز کشتیهای آمریکایی) برای شلیک انتخاب میشود در 50 ثانیه غرق میگردد. وی با اشاره به توانمندی سپاه در انهدام ناوهای جنگی در مدت کوتاه و شعاع عملیاتی بالای "ندسا" در خلیج فارس گفت: در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز که شعاع دریا بالاست، نیروی دریایی سپاه آماده است که با آمریکاییها در یک نبرد رویارو قرار بگیرد و قطعا ما در نبرد با آمریکاییها پیروز خواهیم بود.
ادامه مطلب |
|
|
|
15 کشور اصلی در جهان تامین کننده جنگجویان داعش هستند.
ترویستهای تکفیری داعش در 5 سال اخیر جنایات گوناگونی را در عراق و سوریه مرتکب شد که این جنایات نشان دهنده گستردگی نیروی انسانی در این گروه تروریستی است.
برآوردهای منابع رسانهای و امنیتی نشان میدهد داعش بیش از 30 هزار نیروی نظامی برای نبرد در اختیار دارد که بخش عمده آنها به کشورهای حاشیه خلیج فارس (عربستان، امارات عربی متحده ، کویت و ... ) تعلق دارند.
** " 15 کشور" عمدهترین نقش را در تامین نیروی انسانی داعش دارند
به طور کلی 15 کشور عمدهترین نقش را در تامین نیروی انسانی داعش دارند که این 15 کشور عبارتند از: اردن، تونس، عربستان سعودی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، ، بلژیک، تاجیکستان، کویت و فرانسه ، ترکمنستان ، سوئد، دانمارک، فلسطین، ازبکستان و آلبانی.
اگر بخواهیم بر اساس قاره تحلیلی بر آمار مذکور داشته باشیم در قاره آسیا، اردن با 315 نفر ، عربستان با 107 نفر، ترکمنستان با 72 نفر، ازبکستان با 33 نفر، فلسطین با 28 نفر در هر یک میلیون نفر جنگجو در اختیار داعش قرار می دهند و رتبه های برتر را در قاره آسیا در اختیار دارند.
با یک بررسی ساده میتوان دریافت که از آغاز جنگ سوریه که گروه افراطی داعش خود را تجهیز و قدرتمند کردند ، دو کشور اردن و عربستان برای تجهیز این گروه تروریستی اقدام کرده و زندانیان کشور خود را برای عضویت در گروههای تروریستی موجود در سوریه (و به خصوص در داعش) آزاد کردند و نتیجه آن ویرانی بخشهای بزرگی از سوریه و عراق بود.
رژیم سعودی یکی از حامیان بزرگ داعش به حساب میآید که البته بر اساس آمار 107 نفر از هر 1 میلیون نفر از مردم این کشور عضو گروههای تروریستی هستند. اردن همسایه جنوبی سوریه دیگر کشور حامی داعش بوده که البته قرابتی هم با عراق دارد و در راستای بیثبات کردن سوریه و عراق و در وهله سوم یمن گام برمیدارد.
سردار "محمدرضا نقدی" فرمانده بسیج مستضعفین در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ترویسم تکفیری سعودی ها اظهار داشت: دولت عربستان بازوی اصلی و اجرایی دولتهای حامی تروریست است.
وی ادامه داد: عربستان و دولتش خود از بنیانگذاران داعش و از حامیان اصلی این تروریستها هستند؛ رژیم سعودی مهد و پرورشگاه تروریستها جانی در سطح بینالملل است و تمامی جنایتها و آدمکشیهایی که در منطقه در کشورهایی مانند سوریه و عراق و حتی فراتر از منطقه و در تمام دنیا صورت میگیرد توسط تروریستهایی بوده که توسط رژیم عربستان آموزش دیدهاند و سعودی ها با پرورش آنها در تمام جنایات آنها دست دارد و ریشه تمام این جنایتها از عربستان آب میخورد که باید با آن مقابله کرد.
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
**دشمنی سیستماتیک اردن و عربستان با سوریه
اردن یکی از ترانزیتهای سلاح و نیروهای انسانی برای تروریستها در سوریه به حساب میآید؛ البته در ردهبندی آسیایی اردن و عربستان بزرگترین ترانزیت نیروی انسانی را به عراق و سوریه دارند که آن هم به دلیل دشمنی سیستماتیک پادشاه اردن و رژیم سعودی با دولت عراق و سوریه است.
اما طبق آمار رادیو اروپا بوسنی و هرزگوین با 92، کوزوو با 83، آلبانی با 46 و بلژیک با 40 نفر در هر یک میلیون نفر ، بیشترین تعداد نیروی انسانی را به داعش میدهند که البته در این ردهبندی سوئد، دانمارک و فرانسه هم در رتبههای بعدی قرار دارند.
اگر نگاهی به انفجارهای ماههای اخیر در "بروکسل" و "پاریس" بینداریم میبینیم که شاید به دلیل رشد قارچ گونه افراط گرایی در کشورهای اروپایی و آن هم به دلیل حمایت غرب از تروریستها در سوریه پدیده "داعشیسم " در جوامع اروپایی رو به گسترش است که این موضوع سیگنال خطرناک تروریسم را در کشورهای عضو یورو ارسال میکند.
تروریست های تکفیری داعش با حمایت آمریکا و همپیمانانش قدرت گرفتند و اکنون در قاره سبز به دنبال گرفتن قربانیان بیشتری می باشند که مسبب اصلی این اتفاقات دولت هایی هستند که در اتحادیه اروپا در همصدایی با امپریالیسم ، به کمک داعش شتافتند و اتفاقات چند ماه اخیر اروپا بازخورد پشتیبانی مقامات غربی از تروریست ها در سوریه و عراق است.
** 400 نیروی داعش در کمین مردم قاره سبز
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: یک نیروی متخصص متشکل از دست کم ۴۰۰ عضو خارجی داعش برای انجام عملیات انفجاری در اروپا آموزش دیده اند و در انتظار زمان مناسب برای عملیات انفجاری و تروریستی آنهم در مکان هایی هستند که بیشترین تلفات را برجای بگذارد.
آسوشیتدپرس با اشاره به نقش کلیدی "صلاح عبدالسلام"، یکی از سازمان دهندگان انفجارهای "پاریس"، اعلام کرد او پس از حملات پاریس و چند ماه فرار دوباره به محلۀ مولنبک بازگشت تا حملات دیگری را در بلژِیک سازماندهی کند.
البته اعتقاد کلی کارشناسان و صاحبنظران بر این است که تروریستهای تکفیری عمدتا از منطقه قفقاز روانه سوریه میشوند و این در حالی بوده که آمارها نشان میدهد عربستان و اردن بزرگترین صادرکننده تروریسم در جهان هستند و همچنین از کشور تکامل یافتهای مثل بلژیک هم تروریستها به داعش میپیوندند و این موضوع نیازمند ریشهیابی عمیق است.
اینکه چرا بیشترین تروریست از عربستان و اردن به سمت داعش تمایل دارد، شاید به دلیل گرایش رژیم سعودی و نظام اردن به افراط در منطقه باشد؛ اما تمایل دهها نفر از بلژیک برای ملحق شدن به داعش جای سوال دارد که باید بررسی شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
اخیرا جنگ جدیدی در منطقه در حال رخ دادن است.
منطقه غرب آسیا و قفقاز در حال تجربه بحران جدیدی است که در آن دو کشور همسایه ارمنستان و جمهوری آذربایجان با یکدیگر مشکل ارضی پیدا کرده اند.
**"قره باغ" کجاست؟
این منطقه از آذربایجان با 150 هزار ساکن در بخشی ای به وسعت 12 هزار کیلومتر مربع که تا حدودی کوچکتر از "ایالت کنتیکت" آمریکاست از زمان پایان جنگ تمام عیار تحت کنترل نیروهای ارمنی قرار دارد.
ادامه مطلب |
|
|
|
سیاست های خونی ریاض میهمان ناخوانده برای کشورهای منطقه تلقی می شود که بار دیگر لبنان را نشانه گرفته است.
"خاله بازی منطقه ای"، مقامات ریاض که از کشورداری تنها محافظت از خانه را یاد گرفته اند آن هم به بدترین روش ممکن و مدام چشم هایشان به خارج از مرزهاست در دهه اخیر استراتژی خاله بازی منطقه ای را در پیش گرفته اند به این معنی که با دستی پر از موشک یا تروریست هراز چند گاهی خدمت یکی از همسایه ها و کشورهای منطقه ای رسیده و به رسم خاله بازی پس از ریخت و پاشی از جنس خون به سراغ قسمت دیگر می روند.
این بار نیز گویا قرعه خاله بازی سیاسیشان به نام لبنان افتاده و تحرکاتشان نشان می دهد که خواب های خامی برای لبنان دیده اند.
در همین راستا فعال معروف عربستانی در شبکه اجتماعی توییتر پیش بینی کرد عربستان سعودی در برابر لبنان تدابیر دیگری اتخاذ کرده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی سال ۱۳۹۵:
مقام معظم رهبری فرمودند: اگر چنانچه اقدام و عمل در حوزه اقتصادی به صورت برنامهریزی شده و درست انجام بگیرد، ما در پایان این سال آثار و نشانههای آن را مشاهده خواهیم کرد.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در پیام تلویزیونی، سال 1395 را به ملت ایران تبریک گفتند.
متن این پیام به شرح زیر است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
یا مقلّب القلوب و الأبصار. یا مدبّر اللّیل و النّهار. یا محوّل الحول و الأحوال. حوّل حالنا الی احسن الحال.
السّلام علی الصّدّیقة الطّاهرة، فاطمة المرضیّه، بنت رسول الله، صلّی الله علیه و آله. و السّلام علی ولیّ الله الأعظم، ارواحنا فداه و عجّل الله فرجه.
عید نوروز را به همهی خانوادههای ایرانی و افراد ایرانی در هر نقطهی عالم تبریک عرض میکنم. عیدتان مبارک باشد هممیهنان عزیز. بخصوص به خانوادههای عزیز شهیدان، به جانبازان عزیز، به خانوادههای محترم آنها، و به همهی ایثارگران تبریک عرض میکنم و یاد شهیدان بزرگوارمان و یاد امام عزیزمان را گرامی میدارم.
سالی که شروع شد -سال 95- هم در آغاز و هم در پایان، متبرک به نام مبارک حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) است. هم اولِ این سال منطبق بر ولادت آن بزرگوار با ماههای قمری است، هم آخر این سال. بنابراین امیدواریم که انشاءالله سال 95 به برکت حضرت زهرا سال مبارکی باشد برای ملت ایران، و از معنویات آن بزرگوار و از راهنمائیهای آن بزرگوار و از زندگی آن بزرگوار درس بگیریم و بهرهمند شویم.
سالی که تمام شد -سال 94- مثل همهی سالهای دیگر، آمیزهای از شیرینیها و تلخیها و فرازها و فرودها بود؛ طبیعت زندگی همین است؛ از تلخی حادثهی منا تا شیرینی راهپیمائی 22 بهمن و انتخابات هفتم اسفند؛ در تجربهی برجام، از امیدهائی که برانگیخت، تا نگرانیهائی که در کنار آن هست؛ همهی اینها جزو حوادث سال بود، و همهی سالها همین جور است.
سالها و ایام عمر انسان، مشتمل بر فرصتهائی است و مشتمل بر تهدیدهائی است. هنر ما باید این باشد که از فرصتها استفاده کنیم و تهدیدها را هم تبدیل به فرصت کنیم. سال 95 پیش روی ما است. در این سال هم مانند همیشه، فرصتها و تهدیدهائی وجود دارد. همه باید تلاش کنند تا بتوانیم از فرصتهای این سال به معنای حقیقی کلمه استفاده کنیم و کشور از اول تا آخرِ این سال تفاوتهای محسوسی پیدا کند.
امیدهائی وجود دارد برای سال 95. انسان به مجموعهی اوضاع که نگاه میکند، امیدهائی را مشاهده میکند. البته برای تحقق این امیدها باید تلاش کرد، باید کار شبانهروزی کرد و باید بیوقفه سعی و کوشش کرد. اصل قضیه این است که ملت ایران باید بتواند کاری بکند که خود را در مقابل تهدیدهای دشمنان و دشمنیهای آنها، از آسیبپذیری خارج کند. ما باید کاری کنیم که در مقابل تهدید دشمنان، آسیبپذیر نباشیم. آسیبپذیری را به صفر برسانیم.
به گمان من مسئلهی اقتصاد در اولویت اول است. یعنی وقتی انسان نگاه میکند، در میان مسائل اولویتدار، از همه فوریتر و نزدیکتر، مسئلهی اقتصاد است. اگر به توفیق الهی، هم ملت و هم دولت و مسئولان گوناگون، بتوانند در مسئلهی اقتصاد کارهای درست و بجا و متقن را انجام دهند، امید این هست که در مسائل دیگر، مثل مسائل اجتماعی، مثل آسیبهای اجتماعی، مثل مسائل اخلاقی، مثل مسائل فرهنگی هم تأثیرگذار باشند.
در مسئلهی اقتصاد، آن چیزی که مهم است و اصل است، مسئلهی تولید داخلی است؛ مسئلهی ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است؛ مسئلهی تحرک و رونق اقتصادی و مقابلهی با رکود است؛ اینها مسائل مبتلابه مردم است؛ اینها چیزهائی است که مردم آنها را حس میکنند و مطالبه میکنند؛ و آمارها و اظهارات خود مسئولین هم نشان میدهد که این مطالبات مردم و این خواستههای مردم بجا و بهمورد است.
اگر ما بخواهیم مشکل رکود را حل کنیم، مشکل تولید داخلی را حل کنیم، بخواهیم مسئلهی بیکاری را حل کنیم، بخواهیم گرانی را مهار کنیم، علاج همهی اینها در مجموعهی مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی گنجانده شده است. اقتصاد مقاومتی شامل همهی اینها است. میشود با اقتصاد مقاومتی به جنگ بیکاری رفت؛ میشود به جنگ رکود رفت؛ میشود گرانی را مهار کرد؛ میشود در مقابل تهدیدهای دشمنان ایستادگی کرد؛ میشود فرصتهای بسیاری را برای کشور ایجاد کرد و از فرصتها استفاده کرد؛ شرطش این است که برای اقتصاد مقاومتی کار و تلاش انجام بگیرد.
گزارشی که برادران ما در دولت به من دادند، نشان میدهد که کارهای وسیعی کردهاند؛ منتها این کارها کارهای مقدماتی است؛ کارهائی است در زمینهی بخشنامهها و دستورها به دستگاههای مختلف؛ اینها کارهای مقدماتی است؛ اما آنچه که لازم است ادامه پیدا کند، عبارت است از اقدام کردن و عمل کردن و روی زمین، محصول کار را به مردم نشان دادن؛ این آن چیزی است که وظیفهی ما است؛ که من انشاءالله در سخنرانی شرحش را به آحاد ملت عزیزمان عرض خواهم کرد.
بنابراین آنچه که من به عنوان شعارِ امسال انتخاب میکنم، عبارت است از «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل». این، راه و جادهی مستقیم و روشنی است به سمت آن چیزی که به آن احتیاج داریم. البته توقع نداریم که این اقدام و عمل، در ظرف یک سال همهی مشکلات را حل کند؛ اما مطمئنیم که اگر چنانچه اقدام و عمل به صورت برنامهریزی شده و درست انجام بگیرد، ما در پایان این سال آثار و نشانههای آن را مشاهده خواهیم کرد. از همهی کسانی که در این راه تلاش کردند و تلاش میکنند، تشکر میکنم.
بار دیگر به ملت عزیزمان سلام و تبریک عرض میکنم و صلوات خدا را بر محمد و آل محمد و بر حضرت بقیة الله اعظم (سلام الله علیه و ارواحنا فداه) مسئلت میکنم.
والسّلام علیکم و رحمة الله و برکاته ادامه مطلب |
|
|
|
رییسجمهوری در پیام نوروزی به مناسبت حلول سال ۱۳۹۵ هجری شمسی با تشریح بخشی از دستاوردهای بزرگ ملت ایران در سالی که گذشت.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی طی پیام نوروزی به مناسبت شروع سال جدید اظهار داشت:ملت ما با همدلی برجام را به فرجام مطلوب رساند، زنجیرهای تحریم را پاره کرد و زمینه را برای فعالیت در زمینههای اقتصادی آماده کرد.
به گزارش فارس متن پیام نوروزی رئیس جمهور بدین شرح است:
«متن پیام نوروزی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
السلام علیک یا مولای یا علی بن موسی الرضا المرتضی
زکوی یـار میآیـد نسیـم بـاد نـوروزی
خجسته باد عید سعید نوروز بر همه ملت بزرگ ایران و بهویژه خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان و همه ایثارگران. به فال نیک میگیرم که تحویل سال جدید، ساعت هشتم بود و توسل میجوییم به امام هشتم برای سعادت امسال و هر سالمان و پیروزی ملتمان در همه صحنهها.
تبریک میگویم به همه ایرانیان خارج از کشور و همه ملتهایی که نوروز را به عنوان یک روز آیینی، پاس میدارند.
نوروز به معنای نو شدن و پایان کهنگیهاست، نوروز به معنای شستن دل از کینهها است، نوروز به معنای آغاز شکوفاییها است و ما همه در این ساعت از خداوند بزرگ میخواهیم که همه روزهای میهن ما، نوروزی و همه فصول حیات ما، بهاری باشد.
از او میخواهیم که ذهن و زبان ما را با دوستی و آشتی که آیین نوروزی است، آشناتر نماید. خشم را از نگاه ما، ستیز را از کلام ما و تندی را از رفتار ما، دور کند و از او بخواهیم که همه ما با هر اعتقاد و مذهبی که داریم، سرود وحدت علیه تفرقه و تنازع و خشونت سر دهیم.
سالی که گذشت سالی پرافتخار، با خاطرات ماندگار برای ملت ما بود. از همان آغاز سال که رهبری معظم انقلاب فرمودند سال همدلی و همزبانی، همان همدلی و همزبانی و وحدت و انسجام بود که پیروزیهای بزرگی را برای ما به ارمغان آورد. آنچه در سالهای گذشته از دید جهانیان، بهانهای برای تهدید علیه ملت ایران بود، یعنی فعالیت هستهای، تبدیل شد به نمادی برای همکاری ملتهای جهان با ایران عزیز. همان که از دید جهانیان، دیروز به عنوان منطقه ممنوعه بود، امروز تبدیل شد به یک فعالیت ارزشمندی که همه در برابر آن فناوری تواضع میکنند و آن را به رسمیت میشناسند.
ملت ما با همدلی برجام را به فرجام مطلوب رساند، زنجیرهای تحریم را پاره کرد و زمینه را برای فعالیت در زمینههای اقتصادی مهیا نمود. تحریمهای بانکی، مالی، پولی، نفتی، پتروشیمی، بیمه، حمل و نقل و همه تحریمهای هستهای برداشته شد و شرایط برای فعالیت اقتصادی مردم ما آمادهتر شد.
در این سال، مردم بزرگ ما حماسه بزرگی را آفریدند و هفتم اسفند را به عنوان روز قدرت ملی، آرامش و ثبات ایران به جهانیان نشان دادند. سالی که بر ما گذشت، سال مشارکت، فعالیت، موفقیت در برابر قدرتهای بزرگ و سال هموار کردن زمینه برای شکوفایی کشور در همه بخش ها بود.
گرچه سال گذشته با سختیها و مشکلاتی نیز توأم بود. من در زمینه مشکلات سال گذشته کمتر با مردم عزیزمان صحبت کردم و بیشتر با همکارانمان تلاش کردیم تا بتوانیم از سختیها عبور کنیم. شاید بتوانیم ادعا کنیم که بهترین شرایط را در میان صادرکنندگان نفت داشتیم؛ هم از لحاظ آرامش، هم از لحاظ کاهش تورم و هم از لحاظ بازار بورس. بحمدالله با همه سختیها دست ما به سمت بانک مرکزی دراز نشد و دست ما همواره به سوی مردم و بالاتر به سمت آسمان و به سوی خداوند دراز بود و با لطف او و همت مردم، با همه پیچوخمها، سال را با افتخار و موفقیت به پایان رساندیم و هماکنون در سال 95 که سال امید و تلاش ما است، بیتردید همه ما میتوانیم ایرانی را بسازیم که شایسته این ملت بزرگ است.
من باز هم دستم را به سوی ملت بزرگ ایران دراز میکنم؛ امیدوارم و مطمئنم که با همکاری یکدیگر و با تلاش و کوشش داخلی و با تعامل سازنده با جهان میتوانیم در مسیر رونق، تلاش و رشد و فعالیت اقتصادی قرار بگیریم. انشاءالله خواهیم توانست با کمک یکدیگر به رشد دو برابری متوسط 10 ساله گذشته برسیم.
ما میتوانیم با تلاش و کوشش همگانی به رشد 5 درصدی برسیم؛ رشدی که نسبت به همه کشورهای همسایهمان، انشاءالله بیشتر باشد، رشدی که بتواند رونق اقتصادی را بسازد و کارگران بیکار ما را به کارخانهها و مزارع برگرداند و رشدی که بتواند جوانان عزیز فارغ التحصیل ما را به بنگاههای اقتصادی بکشاند. آنچه برای همه ملت ما مهم است اشتغال پایدار است و این کار در سال آینده با «برجام دو» انشاءالله شروع خواهد شد.
گرچه ملت بزرگ ما که همیشه پیشگام بودند، «برجام دو» را در 7 اسفند سال گذشته کلیـد زدند. «برجام دو» همان اقدام مشترک ملی در داخل کشور است که با وحدت، آشتی و با همدلی شروع خواهد شد؛ برجامی که قبل از اقتصاد از اخلاق آغاز میشود. انقلاب ما برای اسلام و اخلاق بود، بعثت پیامبران ما برای اخلاق بود. پیامبر ما فرمود بعثت من فقط برای تکمیل مکارم اخلاقی بود. در جامعه انقلابی ما نباید اثری از دروغ، اتهام، بدگمانی، بدزبانی و تندخویی باقی بماند. در جامعه ما نباید اثری از فساد باقی بماند. ما باید از پیشگاه خداوند بزرگ بخواهیم که سال ما را سال اخلاق، سال شادی و نشاط و سال همراهی و همدلی برای ساختن ایران اسلامی عزیزمان قرار دهد.
پروردگارا، شادی این روزها را مایه ماندگاری امیدمان کن و امیدمان را پشتیبان تدبیرمان ساز تا همه با هم ایران را از میان تنگناهایی که مایه رنج ملت و سختی معیشت مردم است، برهانیم.
خدایا مدد کن تا اعتدال، میانه روی و نشاط را از بهار بیاموزیم.
خدایا به دولت ما توان ده که همچنان پاسدار خون شهیدان بماند و میثاق ملی یعنی قانون اساسی را بنای خدمت به خلق قرار دهد.
من در پایان میخواهم از همه آنهایی که اکنون به خاطر خدمت به هموطنان عزیزشان کنار سفره نوروزی خانواده خود نیستند و کسانی که برای حفظ مرزها و آرامش جامعه ما تلاش میکنند، همه نیروهای امدادی، نیروهای انتظامی و همه نیروهای خدماتی که به مردم و مسافران نوروزی ما خدمت میرسانند، صمیمانه سپاسگزاری کنم و بهویژه به آنها عید سال 1395 را تبریک بگویم. و با یاد و نام فاطمه اطهر(س) سخن را به پایان ببرم که امسال با میلاد او آغاز و با میلاد آن بانوی بزرگ پایان مییابد.
اللّهمّ صلّ علی فاطمه و أبیها و بعلها و بنیها بعدد ما أحاط به علمک
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته»
ادامه مطلب |
|
|
|
حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یکسال گذشته گزارشهای متنوعی را تهیه کرده که در بستههای خبری آتی به مرور پربازدیدهای این گزارشها میپردازیم.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: "هوادریا" یکی از اجزای مهم قدرت نیروی دریایی سپاه است.
دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: کلان شهرهای بزرگی مانند تهران مشکلات عدیدهای دارند که حل آنها برعهده دولت است.
یک منبع اگاه در وزارت دفاع گفت : ادعای سایت روسی درباره سامانه S 300 مورد بررسی قرار می گیرد.
امام جمعه موقت تهران گفت: جوانان بازوان قدرتمند ولایت فقیه هستند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین خروج مستشاران نظمی ایرانی را از سوریه تکذیب کرد.
ادامه مطلب |
|
|
|
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری( KHAMENEI.IR ) در خاطرهای از رهبر انقلاب آورد:
خاطره رهبر انقلاب از جلسهی مخفیانه در منزل شهید باهنر
اول از شهید باهنر شروع کنم که خاطرات من با او دیرینتر و بیشتر است. همانطور که گفتم من در سال ۱۳۳۶ با مرحوم باهنر آشنا شدم و این آشنایی بعد از گذشت مدتی در سال ۳۸ ظاهراً یا ۳۹ به یک رفاقت نزدیک تبدیل شد و در جریان مبارزات هم که وارد شدیم ایشان یک عنصر فعال بود و در سالهای ۴۴ به بعد ما ارتباطمان ارتباط به صورت یک پیوند کاری و مبارزاتی درآمد.
در سال ۱۳۴۴ یا ۴۵ در تهران چندین جلسه به طور مخفیانه تشکیل می شد که نظم این جلسات و ادارهی کلی آنها به عهدهی شهید باهنر بود. این جلسات تشکیل می شد از یک عده عناصر انقلابی و مبارز، عمدتاً از بازاریهای بسیار مؤمن و چند نفری هم دانشجو و شاید هم یکی، دو نفر اداری که اینها - یکی، دو نفر هم شاید بیشتر - دو، سه نفر اداری ولیکن بیشتر کسبه بودند، از بازماندگان مؤتلفه بودند - سازمان مؤتلفه اسلامی - اینها جلسات مخفی تشکیل میدادند و مرحوم باهنر مسؤول هماهنگی این جلسات و تعیین سخنرانها و مدرسینی برای این جلسات بود.
یکی، دو تا از این جلسات را خودش تدریس می کرد، یکی، دو تایش را من تدریس میکردم - که ایشان به من محول کرده بود - بعضیاش را هم بعضی از برادران دیگرمان مثل آقای هاشمی رفسنجانی و بعضی دیگر اداره میکردند و تدریس میکردند. این کار مشترک ما بود که آنجا شروع شد و همینطور کار مشترک ما ادامه پیدا کرد تا سالهای ۴۸، ۴۹ که گفتم آن مسألهی جهانبینی پیش آمد و از آنجا ارتباط ما نزدیکتر و ارتباطات کاریمان بسیار بیشتر شد.
خاطرات زیادی من در این دوران از شهید باهنر دارم که یکی از این خاطرات، خاطرات زندان سال ۱۳۴۲ ایشان است، که آن سال من هم زندان بودم در قزل قلعه و بلافاصله بعد از من یا اندکی با دوران زندانی من مشترک دوران زندانی ایشان بود، مدتی زندان بودند، آزاد شدند و باز بعد از چند سال مجدداً ایشان زندان افتادند. یادم است در سال ۱۳۴۴ من از مشهد آمده بودم تهران، پروندهای در مشهد داشتم که من را تعقیب میکردند، به خاطر آن مجبور بودم برنگردم مشهد و تهران بمانم. در همین حینی که تهران آزادانه میگشتم و فکر میکردم که مسألهای برای من اینجا وجود ندارد، بوسیلهی آقای هاشمی رفسنجانی اطلاع پیدا کردم که به مناسبت پروندهی دیگری در او من و آقای هاشمی و نُه نفر دیگر از برادرانمان، از روحانیون قم تحت تعقیب هستیم.
یک روز عصری - این خاطره را فراموش نمیکنم، خاطرهی جالبی است. - یک روز عصری من توی خیابان انقلاب کنونی میرفتم، آقای هاشمی رسید به من گفت من توی اتوبوس بودم تو را دیدم و فوراً در اولین ایستگاه پیاده شدم. گفت: آمدم به تو بگویم که تو آزادانه داری راه میروی ولی تحت تعقیب هستی. قرار ملاقاتی گذاشتیم با آقای هاشمی و دوستان. قرارمان کجا بود؟ قراری که آقای هاشمی با آنها گذاشته بود - چون جا که نداشتیم در تهران - اتاق انتظار دکتر واعظی در انتهای کوچهی روحی. دکتر واعظی از دوستان آقای منتظری بود، مرد مؤمنی بود، علاقهمند به مبارزین بود و ما میدانستیم که توی اتاق انتظار او اگر برویم بفهمد ما را بیرون نخواهد کرد.
اما خب شما ببینید اتاق انتظار یک طبیب چقدر جای ناامنی است برای ملاقات، اما از بس جا نداشتیم در تهران مجبور شده بودیم که برویم آن جا. رفتیم توی اتاق انتظار آقای دکتر واعظی به عنوان مریضهایی که آمدند آنجا منتظر وقت و نوبت هستند نشستیم که حرفهایمان را بزنیم، بعد دیدیم یک زن آنجا نشسته، یک مرد آنجا نشسته و نمیشود اینجا صحبت کرد. ماندیم متحیر چه بکنیم، یک دفعه یکی از دوستان گفت برویم خانهی آقای باهنر. آقای باهنر آن وقت کوچهی شترداران آنجا میدان شاه سابق که اسمش امروز میدان قیام است. آنجا خانهاش بود و نزدیک بود به آن محلی که ما قرار داشتیم. گفتیم برویم خانهی آقای باهنر و همه خوشحال رفتیم طرف منزل ایشان، ایشان دو تا اطاق در یک منزلی طبقهی بالا اجاره کرده بود.
خوشبختانه خانم ایشان هم خانه نبود و ما توانستیم خود ایشان را هم از خانه بیرون کنیم و بنشینیم حرفهایمان را بزنیم و خاطرهی چهرهی نجیب این دوست قدیمی و عزیز ما - که میدید ما در حضور او داریم یک کاری، یک حرفی میخواهیم بزنیم که او میخواهیم نباشد و مطلقاً نگران و ناراحت نمیشد، چون میفهمید مسألهی مهمی است - از یادم نمیرود. خیلی صریح به ایشان گفتیم که ما یک صحبتی داریم میخواهیم شما نباشید، آن هم با خوشرویی به نظرم چایی و میوه و اینها برای ما فراهم کرد و خودش هم از خانه گذاشت رفت بیرون که ما حرفهایمان را آنجا بزنیم.(مصاحبهی مطبوعاتی پیرامون هشت شهریور ۱۳۶۱/۵/۲۶) ادامه مطلب |
|
|
|
ماه عسل عربستان و شیوخ دیگر با عراق مدتهاست به پایان رسیده است.
آلسعود در دوران 8 سال دفاع مقدس در حمایت و پشتیبانی سیاسی، مالی و لجستیکی از رژیم صدامک سنگ تمام گذاشت.
اما ماهعسل عربستان و شیوخ دیگر با عراق با تهاجم صدام به کویت در سال 1991 به پایان رسید.
تضاد تحولات عراق با منافع راهبردی عربستان
در طی سالهای بعد عراق به کشوری بحرانزا و بیثبات تبدیل شد و روابط دو جانبه بغداد و ریاض متاثر از فضای پس از جنگ اول خلیج فارس فضای سنگین و تیره گردید.
بعد از حوادث 11 سپتامبر و در آستانه تهاجم آمریکا به عراق عربستان اگر چه بنا به محدودیتها و مقتضیات داخلی و منطقهای موضع صریحی در حمایت از حمله به عراق ابراز نکردد و از دراختیار قرار دادن پایگاه هوایی به نیروهای ائتلاف خودداری کرد اما با اجازه به آمریکا و نیروهای ائتلاف در استفاده از فضای آسمان خود در مرزهای عراق و عربستان همگامی خود را با این اقدام نشان داد.
اما با پایان یافتن جنگ و سقوط صدام روند تحولات به گونهای بود که در تضاد کامل با منافع راهبردی عربستان قرار داشت.
1. جلوگیری عربستان از قدرت گرفتن شیعیان در عرصه سیاسی عراق
پس از خاتمه جنگ دوم خلیج فارس مقامات صعودی اگرچه از صدام خشنود بودند اما نگرانی و هراس آنها از بابت آینده سیاسی عراق از همان ابتدای اشغال عراق مشهود بود.
سعود الفیصل وزیر امور خارجه وقت عربستان اندکی پس از اشغال عراق گفت: دولت صعودی منتظر میماند تا مردم عراق دولتشان را انتخاب نمایند.
مشارکت ما منوط به این مسئله است که دولت عراق تهدیدی برای مردم خاورمیانه نباشد. با گذشت زمان و تشدید ناآرامیها و ظهور شیعیان در ساختار سیاسی و اجتماعی همچنین به حاشیه رفتن بعثیها و سنی ها از ساختار قدرت در عراق نگرانیهای عربستان نیز آشکارتر گردید.
طبق اسنادی که پایگاه افشاگر ویکی لیست به تازگی افشا کرده است در مورد وضع عراق حمایت کامل از جریانهای سنی تاثیرگذار و رهبران ملی که موضعی مخالف با طرح طایفه ای نوری المالکی دارد میتواند مفید باشد.
در اولین محور این طرح در برقراری تماس با رهبران و شیوخ طوایف و قبایل و جذب آنها با حربه پول و وسایل دیگر در جهت کسب تایید و همراه بودن آنها به سیاستهای عربستان سعودی تاکید شده است.
2. هراس عربستان از تقویت نقش و جایگاه انقلاب اسلامی ایران
پس از جنگ دوم خلیج فارس و سرنگونی صدام عربستان خود را بازنده صحنه عراق میداند چرا که تشکیل یک عراق متحد و یکپارچه با اکثریت شیعه برای دولت های سلفی و رادیکالی همچون عربستان خطر بالقوه محسوب میشود. مضاف بر آنکه دولت شیعه عراق در کنار جمهوری اسلامی ایران با داشتن عوامل همگرایی فراوان منالجمله دین، مذهب ، مسئله مدیریت کردها، نفت، حجم بالای مبادلات اقتصادی و موضوع امنیت و ثبات منطقهای سد مستحکمی در برابر نفوذ و ادعای رهبری جهان اسلام از سوی عربستان تشکیل دادهاند.
بعلاوه عربستان احساس می کند آنچه باید در بحث هستهای علیه ایران به کار گرفته می شد از میان رفته است .
توافق برجام ، شرایط را کاملا عوض کرده و امروز دولت عربستان احساس می کند جمهوری اسلامی ایران نقش و جایگاه خودش را تقویت کرده است.
3. نگرانی از پیوند ایران وحزبالله لبنان از طریق عراق و سوریه
افزایش هراس از تقویت نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران بعلاوه حلقه اتصال ایران،عراق، سوریه و حزبالله لبنان سبب شد تا عربستان تمام توان خود را معطوف به متلاشی کردن این حلقه اتصال نماید. به این ترتیب میبینیم تروریستهای داعش در دو شهر سنینشین فلوجه و الانبار در غرب عراق تمرکز کردهاند و میخواهند ارتباط عراق و سوریه را قطع نمایند.
4. به حاشیه رفتن سنیهای طرفدار عربستان در عراق
به حاشیه رفتن سنی هایی که همواره تحت تاثیر سیاست های عربستان هستند و افول نقشآفرینی آنها در عرصه سیاسی عراق از دیگر تهدیدات آلسعود بود. عربستان تغییرات طبیعی در عرصه سیاسی عراق را نمیخواست و نمیتوانست بپذیرد.
عراق با اکثریت بیش از 63 درصد شیعه دههها تحت حکم رانی و سلطه سنیهای مرکز بود و سعودیها برخلاف این واقعیت اجتماعی خواستار تداوم نقشآفرینی سنیها بودند.
گرچه عربستان در ژستی تبلیغاتی در اکتبر 2006 با دعوت از 40 تن از روحانیون و مقامات مذهبی شیعه و سنی عراق برگزاری نشست مصالحه ملی در مکه کوشید،تلاش دولت سعودی را در جهت مصالحه و تفاهم بین نیروهای عراقی نشان دهند.
در ورای این تحرکات دیپلماتیک و مواضع سیاسی آنچه مسلم است تلاش عربستان برای بازپس گیری صحنه عراق و برهم زدن ساختار سیاسی موجود در این کشور است.
عربستان در فضای جدید سنیهای حاکم در رژیم بعث را که به طور طبیعی همسویی بیشتری با سعودی داشته و دارد را در خارج از قدرت میبیند که برایش قابل تحمل نیست.
آل سعود که از زمان سرنگونی رژیم صدام تاکنون دولت عراق را به رسمیت نشناخته است تلاش دارد از طریق بازگشایی سفارت خود به طور مستقیم فعالیتهایش را در عراق از سر بگیرد و از آنجایی که آنها نگاه طایفهای به عراق دارند روند جدید به سود مردم عراق نخواهد بود و به استقرار ثبات لطمه خواهد زد.
ادامه مطلب |
|
|