|
سرویسهای اطلاعاتی به دلیل مخفیکاری ذاتیشان، همواره از موضوعات مورد توجه افکار عمومی بودهاند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرویسهای اطلاعاتی کشورهای صاحب قدرت در جهان به دلیل مخفیکاری ذاتیشان، همواره از موضوعات مورد علاقه بودند و بزرگترین بمبهای خبری جهان نیز به افشای عملیات و فعالیتهای سرویسهای اطلاعاتی اختصاص داشته است.
آژانس امنیت ملی(NSA)
آژانس امنیت ملی، همچنین مشهور با سرواژه اِناساِی (NSA)، یک سازمان دولتی آمریکا است که به نحوی زیر نظر سازمان دفاع ایالات متحده آمریکا اداره میشود. این سازمان در ۴ نوامبر سال ۱۹۵۲ تاسیس شد و وظیفه اصلی آن نظارت بر مخابرات و فعالیتهای ماهوارهای و کشف رمز در ایالات متحده آمریکاست. این کار مستلزم مقدار زیادی رمزشناسی (cryptanalysis) است.
همچنین این سازمان وظیفه حفاظت از مکالمات دولتی و سیستمهای اطلاعاتی آمریکا را در مقابل سازمانهای مشابه بر عهده دارد که این کار هم مستلزم مقادیر زیادی رمز نویسی (cryptography) است.
این آژانس از اعضای کلیدی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا است و یکی از محرمانهترین سازمانهای جاسوسی در جهان به شمار میآید. البته کار این آژانس محدود به جاسوسی ارتباطات است و جاسوسی انسانی را شامل نمیشود. همچنین طبق قانون، فعالیتهای جاسوسی این آژانس محدود به روابط خارجی است اما در برخی مواقع نظارتهای داخل مرزی را هم شامل میشود. این آژانس از اعضای جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا است و یکی از محرمانهترین سازمانهای جاسوسی در جهان به شمار میآید. مرکز این آژانس حوالی واشنگتن در ایالت مریلند است.
شنود دایم ارتباطات از راه دور، در سراسر جهان (موبایل، فکس، ای.میل و ارتباطات انفورماتیک) و همچنین دریافت و تحلیل تصاویر ماهوارهای، در حوزه وظایف سازمان امنیت ملی آمریکا است. این سازمان صدهزار نفر را در استخدام خودش دارد که این افراد در مراکز مختلف در آمریکا و ایستگاههای شنود مستقر در خارج، به کار مشغولاند. این سازمان از بودجه سالانهای معادل بیش از شانزده میلیارد دلار بهره میبرد. به گفته جان پیک، کارشناس آمریکایی مسائل اطلاعاتی، آژانس امنیت ملی ایالات متحده، حدود ۹۵ درصد ارتباطات از راه دور را در سراسر جهان، تحت کنترل دارد.
این حجم عظیم اطلاعات به وسیله ابرکامپیوترهای مجهز به نرمافزارهای تجزیه و تحلیل، مورد بررسی دقیق قرار میگیرد. البته رقم گفته شده از سوی این کارشناس آمریکایی، مورد قبول همه اهل فن نیست، اما میتوان با اطمینان گفت که توانایی آژانس امنیت ملی آمریکا در رهگیری اطلاعاتی بیش از پنجاه درصد ترافیک جهانی را شامل میشود. مدیر این آژانس، به هنگام یکی از معدود مصاحبههایش با مطبوعات، اعلام کرده بود که او باید هر سه ساعت، اطلاعاتی معادل کل کتابخانه کنگره آمریکا را تحت ادارهاش داشته باشد.
برنامههای NSA
اشلون
NSA در مشارکت با آژانسهای مشابه در انگلستان، کانادا، استرالیا و زلاندنو که با عنوان گروه UKUSA شناخته میشوند، بصورت گستردهای بر روی سیستمهایی به نام ECHELON کار میکنند که انتظار میرود توانایی مانیتور کردن بخش عظیمی از ارتباطات تلفنی، فکسی و دادهای جهان را داشته باشد.
طبق یادداشتی در روزنامه New York Times بصورت فنی، تقریباً تمامی تلفنهای مدرن، اینترنت، فکس و ارتباطات ماهوارهای به خاطر ییشرفتهای اخیر در تکنولوژی و ماهیت فضای باز (Open Air) اغلب ارتباطات رادیویی در سراسر دنیا، قابل استخراج میباشند. عملیات جمع آوری فرضی NSA بحرانهای زیادی را ایجاد کردهاند که اغلب به خاطر این تصور است که NSA حریم خصوصی آمریکاییها را نقض میکند.
اما دستورالعملهای (NSA USSID 18) به طور محکمی استراق سمع یا جمع آوری اطلاعات در مورد «افراد آمریکایی، سازمانها، شرکتها و ...» را بدون اجازه رسمی و صریح دادستان کل ایالات متحده (در موارد برون مرزی) و اجازه دادگاه مراقبت اتباع خارجه (در موارد داخلی) منع میکند.
دادگاه عالی ایالات متحده، کلیه آژانسهای جاسوسی را از تحت نظارت قرار دادن شهروندان آمریکایی منع کردهاست؛ تنها در شرایط حاد و کمی جمع آوری اطلاعات یک موجودیت آمریکایی بدون اجازه امکان پذیر است مانند حملات ۱۱ سپتامبر.
علاوه بر این ECHELON توسط شهروندان سایر کشورهای خارج پیمان اتحاد UKUSA مورد انتقاد قرار دارد، که البته ادعاهایی نیز وجود دارند مبنی بر استفاده حکومت ایالات متحده از این سیستم، برای تحریک مواردی خارج از حیطه امنیت ملی آن کشور، از قبیل جاسوسی صنعتی و جاسوسی سیاسی.
این موارد شامل تکنولوژی توربین بادی بدون دنده که توسط شرکت آلمانی Enercon طراحی شده بود و نیز تکنولوژی گفتار که توسط شرکت بلژیکی Lernout&Hauspie طراحی شده بود، میشود. همچنین مقاله در روزنامهٔ Baltimore Sun در سال ۱۹۹۵ نشان میدهد که شرکت هوافضای Airbus یک قرارداد ۶ میلیارد دلاری با عربستان سعودی را در سال ۱۹۹۴ پس از اینکه NSA گزارش داد که مدیران Airbus از مدیران سعودی رشوه گرفتهاند، از دست دادهاست. همهٔ اینها در این شرایط رخ دادهاست که هدف اصلی NSA تنها بدست آوردن اطلاعات جاسوسی خارجی بخصوصی است که مربوط به امنیت ملی یا عملیات جاسوسی نظامی رایج میباشد.
آقای Andy McNab در کتاب Firewall گفتهاست که اتحاد UKUSA طراحی شد تا NSA،GCHQ و سایر سازمانهای مشابه اطلاعات شهروندان دیگری را بدست آورد. این بدین معناست که NSA بصورت قانونی نمیتواند بر روی شهروندان آمریکایی نظارت داشته باشد، اما GCHQ میتواند این کار را برای این سازمان انجام دهد.
فعالیت درون مرزی
ماموریت NSA، بر طبق دستورالعمل اجرایی ۱۲۳۳۳، جمع آوری اطلاعاتی است که شامل «جاسوسی خارجی یا ضد جاسوسی» میشود و نه «بدست آوردن اطلاعات مربوط به فعالیتهای درون مرزی اشخاص آمریکایی». NSA گفتهاست که برای جمعآوری اطلاعات فعالیتهای جاسوسی خارجی در داخل مرزهای ایالات متحده به FBI وابسته است و فعالیتهای داخلی خود را فقط به سفارت خانهها و ماموریتهای ملل بیگانه محدود کرده است.
فعالیتهای نظارتی NSA محدود به قانون حفظ حریم شخصی آمریکاییها میباشد، اما این محدودیتها برای اشخاص غیر آمریکایی که در خارج از مرزهای آمریکا هستند، اعمال نمیشود. این فعالیتها، بخصوص شنود تلفنی درون مرزی و برنامههای پایگاه دادهٔ تماسها، سوالاتی در مورد گسترش فعالیتهای NSA و نگرانیها درمورد تهدید برای حریم خصوصی ایجاد کردهاست.
برنامههای شنود سیمی (Wiretapping)
1. شنود سیمی درون مرزی در دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون آغاز شد و در سالهای پس از کناره گیری ریچارد نیکسون، بازرسیهایی در مورد استفاده نادرست از امکانات CIAو NSA انجام گرفت. در برخی از این بازرسیها، از روی توطئهٔ ترور فیدل کاسترو و همچنین چندین مورد شنود سیمی بر روی افراد آمریکایی پرده برداری شد.
2. شنود سیمی و استخراج دادههای ThinThread: یکی از برنامههای شنود سیمی بنام ThinThread در اواخر دههٔ ۱۹۹۰ مورد آزمایش قرار گرفت، اما هیچ وقت مورد بهره برداری قرار نگرفت. پروژهٔ ThinThread هم شامل توانایی پیشرفتهٔ استخراج دادهها بود و هم شامل حفاظتهای حریم از پیش تعبیه شده. که البته این حفاظتهای حریم شخصی پس از حوادث ۱۱ سپتامبر توسط جورج بوش به حالت تعلیق در آمد تا تواناییهای گروههای تجسس را در رابطه با مسئلهٔ تروریسم افزایش دهد.
3. شنود سیمی بدون پیش اجازه در دوره ریاست جمهوری جورج بوش: در دسامبر ۲۰۰۵ روزنامه نیویورک تایمز، گزارش کرد که تحت فشار کاخ سفید و دستور مستقیم رئیس جمهور بوش، سازمان امنیت ملی، در اقدامی جهت جلوگیری از اقدامات خرابکارانه، کلیه تلفنهای اشخاص آمریکایی که با افرادی خارج از کشور تماس گرفته بودند شنود کرده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حمله هواپیماهای نظامی آمریکا به مواضع ارتش سوریه در استان دیرالزور را به شدت محکوم کرد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن حمله هواپیماهای نظامی آمریکا به مواضع ارتش سوریه در استان دیرالزور اظهار داشت: این اقدام آمریکا که همزمان با حملات گروه تروریستی داعش به این مواضع صورت گرفت، ناقض استقلال و حاکمیت ملی سوریه است و چنین اقدامی نشان میدهد گروههای تروریستی از همراهی و حمایت آمریکا در سوریه برخوردارند.
وی افزود: حمله نیروهای آمریکایی به مواضع ارتش سوریه، نه تنها کمکی به روند مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در این کشور نخواهد کرد، بلکه تهدیدی علیه آتش بس اعلام شده نیز بشمار آمده و زمینه تقویت و تشدید فعالیت گروهی را فراهم کرده که نام آن به صراحت در قطعنامههای صادره از سوی شورای امنیت به عنوان گروهی تروریستی درج شده است؛ لذا این اقدام آمریکا، برخلاف موازین بینالمللی، تعهدات و وظایف اعضای سازمان ملل و بهویژه یک عضو شورای امنیت است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ضروری است طرفهای دخیل با هدف کمک به کنترل و حل بحران از هرگونه اقدام نسنجیده در عرصه میدانی خودداری کنند. ادامه مطلب |
|
|
|
آزادسازی خرمشهر، نماد مقاومت و استقامت ملت ایران در مقابل استکبار جهانی است که برای همیشه در تاریخ ماندگار شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خرمشهر در جنگ ایران و عراق، اهمیت ویژهای بین ایرانیها داشت و سقوط این شهر بر اثر تجاوز آشکار نیروهای بعث عراق، ضربهای قابل توجه بر پیکرهی ملت ایران وارد کرد. این شهر، به یاری خدا و در کمتر از 24 ساعت آزاد شد و تعداد زیادی از نیروهای متجاوز بعثی به اسارت نیروهای جمهوری اسلامی ایران درآمدند.
آزادسازی خرمشهر، در حالی صورت گرفت که عراقیها به نیروهای متجاوز دستور داده بودند که دفاع از خرمشهر به منزله دفاع از بصره و بغداد و تمام شهرهای عراق محسوب میشود و لذا نیروهای عراق تجاوزگر، موظف بودند از این شهر محافظت شدیدی به عمل آورند. به همین دلیل، نیروهای بعثی تمام تجهیزات و امکانات خود را برای دفاع از این شهر به میدان آورده بودند و قصد داشتند به هر قیمتی این شهر را حفظ نمایند ولی با یاری خداوند متعال و کمکهای مردمی، خرمشهر آزاد شد و از چنگال عراقیها به درآمد.
** نحوه اشغال خرمشهر توسط رژیم بعثی
در سال 1359 خرمشهر مورد تجاوز دشمن بعثی قرار گرفت و پس از 34 روز مقاومت دلیرانه مردم و رزمندگان در چهارم آبان سال 1359 به اشغال نیروهای متجاوز بعثی درآمد و به مدت 20 ماه در اشغال نیروهای متجاوز بعثی بود. در نوزدهم اردیبهشت سال 1361، عملیات رزمندگان با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد و آنها با همکاری و همراهی بینظیر نیروهای مردمی، با نزدیک شدن به شهر و تصرف ناحیه مرزی شلمچه، خود را برای حمله نهایی و مقابله با دشمن بعثی آماده کردند. بر خلاف پیشبینیهای تحلیلگران نظامی و خود نیروهای بعثی و در کمال ناباوری متجاوزان به خاک ایران، سپاه ایران از رود کارون وارد خرمشهر نشد. نیروهای سپاه، دشوارترین مسیر را که از غرب و جاده شلمچه به شهر وارد میشد انتخاب کردند. عراقیها پس از 35 روز و با وجود تجهیزات و قوای کاملاً مسلح و جنگنده، به زانو درآمدند و خونینشهر، پس از 575 روز اشغال و تلفات سنگین دشمن بعثی به آغوش ایران اسلامی بازگشت.
**نقش مثبت تکاوران نیروی دریایی در آزادسازی خرمشهر
تفنگداران نیروی دریایی در آن ایام، با در اختیار داشتن پایگاهی در ضلع جنوبی خرمشهر، در درگیریهای 34 روزه خرمشهر، حضور فعالی داشتند به نوعی که میتوان مدعی شد محور مقاومت در خرمشهر نیروی دریایی بود. راهبرد دشمن بعثی این بود که ظرف یک هفته در میدان آزادی، مصاحبه مطبوعاتی داشته باشد اما با مقاومت 34 روزه تفنگداران نیروی دریایی مواجه شد و پشت درهای بسته ماند و وعده 3 روزه فتح خرمشهر 34 روز طول کشید و این دومین شکست دشمن بعثی در کوی ذوالفقاریه بود که مقاومت گردان سرهنگ کهتری(معروف به امیر آبادان) و ناخدا صمدی(فرمانده تکاوران دریایی) آن را رقم زد.
این وقفه 34 روزه، فرماندهان عراقی را در ادامه گامهای بعدی دچار تردید نمود و زمانی این تردید دشمن جدی شد که فهمیدند تمام این کابوس 34 روزه را گروه معدودی زن و مرد رقم زدهاند که قریب به اتفاق آنان غیرنظامی بوده و کمترین آشنایی هم با کاربرد سلاحهای سبک نداشتهاند.
در جریان محاصره خرمشهر و آبادان، راه آبی برای تردد وجود داشت و از همین راه، متجاوزان، مهمات را به آبادان منتقل میکردند. در سال 1360 حصر آبادان کامل شد و نیروی دریایی در آن ایام، با هواناوها و بالگردهای RH به بندر امام، آبادان و بهمنشیر، نیروهای تازه نفس و مهمات و غذا میرساندند. صدام در 29 شهریور 1359 بر خلاف موازین حقوق بینالملل، در نطقی در جلسه مجمع ملی عراق به صورت یکجانبه قرارداد 1975 الجزیره را پاره و تأکید کرد که عراق، هیچ حقی را برای ایران در شطالعرب(اروندرود) قائل نیست و حاکمیت خود را به شطالعرب اعمال خواهد کرد.
متعاقب این اقدام، صدام در 31 شهریور 1359 تهاجم وسیع و سراسری ارتش بعث به ایران اسلامی را آغاز کرد و این هجوم وحشیانه منجر به یکی از طولانیترین جنگهای دنیا پس از جنگ جهانی دوم شد.
** خرمشهر را خدا آزاد کرد
این، جملهای تاریخی است که برای همه مردم ایران آشناست. جملهای که امام(ره) بعد از پایان عملیات خرمشهر و در روزهایی که همه به دنبال این بودند تا آزادسازی خرمشهر را به گروهی خاص مرتبط دهند و شخص یا اشخاص خاصی را قهرمان این عملیات جلوه دهند، خط بطلانی بر همه نقشهها و سوء برداشتها کشید.
دکترین سیاسی و الهی امام(ره) در این میان بسیار قابل تأمل است چراکه ایشان در فضای حجم کم امکانات و ایثارگریهای مردمی و رزمندگان، این جمله را عنوان کردند و در حالی که ایران برای خرمشهر شهدای زیادی داد، اما امام پیروزی را از جانب خدا دانستند تا فراموش نشود همه چیز به کرم و لطف خداوند متعال بستگی دارد.
آزادسازی خرمشهر را شاید بتوان نقطه عطف ۸ سال جنگ تحمیلی ایران دانست که با رشادتهای بینظیر رزمندگان ایرانی رخ داد و از هر قشر جمعیتی کشور در آن شرکت داشتند.
این پیروزی در حالی رقم خورد که تلفات جانی زیادی برای ایران به همراه داشت و بسیاری از رزمندگان ایرانی در دفاع از خرمشهر به درجه رفیع شهادت نایل آمدند. خرمشهر طی چهار عملیات آزاد شد. سوم خرداد سال ۱۳۶۱ یادآور نقشآفرینی رزمندگانی است که ۳۲ سال پیش، خونینشهر قهرمان را با ایثار و مقاومت مثالزدنی خود آزاد کرده و نقشه شوم استکبار جهانی را برای جدا کردن بخشهایی از خاک ایران نقش بر آب کردند. فتح خرمشهر، نقطه عطفی در تاریخ معاصر بود که تحقق آن با هیچ یک از معیارهای نظامی و راهکارهای اتاقهای جنگ مرسوم در دنیا قابل محاسبه نیست و بر همین اساس، حماسه آزادسازی خرمشهر، نماد نصرت الهی نام گرفته است.
اینگونه بود که غیورمردان ارتش و سپاه و بسیج با توکل بر خدا و وحدت و فرماندهی امام راحل(ره) یکی از بزرگترین عملیات دوران هشت سال دفاع مقدس را انجام دادند و تمامی کارشناسان نظامی جهان را متحیر نموده و ثابت کردند که توان طراحی و انجام بزرگترین عملیاتها را دارند.
** بنویسید خرمشهر و بخوانید جهانآرا
خاطره آزادسازی خرمشهر با نام و یاد شهید "محمدعلی جهانآرا" عجین شده است. وی در سال 1333 در خانواده ای با ایمان دیده به جهان گشود. وی همچون سایر اعضای خانوادهاش، عشق فراوانی به خاندان عصمت و طهارت داشت. جهانآرا از 15 سالگی به صف مبارزه علیه طاغوت پیوست و در سال 1349، به عضویت گروه حزباللّه خرمشهر درآمد و پا به پای افراد این گروه، تلاش وسیعی را در براندازی رژیم پهلوی آغاز کرد. او هیچگاه از مبارزه ضد نظام ستمشاهی غفلت نکرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی، بر این کار تأکید فراوان داشت."جهانآرا" از جمله مجاهدانی بود که در به ثمر رساندن انقلاب اسلامی سهم بسزایی داشت.
جهانآرا نجات مردم مسلمان ایران و استقرار احکام خدا را در سرنگونی رژیم تحت سلطه استکبار میدانست، از این رو پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، در تحقق آرمانهای والای امام خمینی(ره) از هیچ کمکی برای اهداف انقلاب اسلامی دریغ نکرد و مصمم و استوار با رژیم شاه مبارزه کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 1357 کوشش بی وقفهای را برای حراست از دستاوردهای انقلاب آغاز کرد.
** سپاه پاسداران خرمشهر با تلاش جهان آرا تشکیل شد
شهید جهانآرا از فرماندهان بزرگی بود که نقش بسیار مهمی را در تشکیل سپاه پاسداران خرمشهر ایفا کرد. وی پس از تشکیل سپاه خرمشهر، به مبارزه خویش با عوامل استکبار و منافقان سرعت بخشید و با عوامل مزدور و بیگانهای که از خارج مرزها تحریک و تغذیه میشدند، مردانه جنگید. جهانآرا با نشان دادن لیاقتها و شایستگیهای خود، به فرماندهی سپاه خرمشهر منصوب گردید و در این سمت، بسیاری از توطئههایی را که بر ضد نظام اسلامی طراحی شد، خنثی کرد.
فداکاری و از جانگذشتگی این سردار شهید در جریان رزم خونین خرمشهر، زبانزد همگان و نام او تداعیکننده استقامت و پایداری در برابر تجاوز بعثیان بود. او پاسداری نمونه و اسوه ای کمنظیر برای نیروهای جان بر کف ایران اسلامی بود که با دلسوزی فراوان، در راه پیروزی ارتش اسلام بر دشمن بعثی تلاش کرد و سرانجام در این راه، جان خویش را به اسلام هدیه کرد.
** پیام"امام(ره)" در پی شهادت جهانآرا
حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت وقوع سانحه هوایی و به شهادت رسیدن جهانآرا و یاران همسنگرش، در پیامی فرمودند: «اینان، خدمتگزاران رشید و متعهدی بودند که در انقلاب و پس از پیروزی انقلاب، با سرافرازی و شجاعت در راه هدف و در حال خدمت به میهن اسلامی به جوار رحمت حق تعالی شتافتند. شکی نیست که همه باید این راه را برویم و به سوی حق و سرنوشت خویش بشتابیم، پس چه سعادتی بالاتر از آن که در حال جهاد با دشمنان اسلام و خدمت به حق و خلق و مجاهدت در راه هدف و شرف، این راه طی شود و چه سعادتمند بودند این شهیدان که دین خود را به اسلام و ملت شریف ایران ادا نموده و به جایگاه مجاهدین و شهدای اسلام شتافتند...»
** شهید جهانآرا به روایت "مقام معظم رهبری"
رهبر معظم انقلاب در تمجید از شهید جهانآرا میگویند: آن روزها بنده در اهواز از نزدیک شاهد قضایا بودم. خرمشهر در واقع هیچ نیروی مسلحی نداشت؛ نه که صد و بیست هزار نداشت بلکه ده هزار، پنج هزار هم نداشت. چند تانک تعمیری از کار افتاده را مرحوم شهید «اقاربپرست» که افسر ارتشی بسیار متعهدی بود، از خسروآباد به خرمشهر آورده بود، تعمیر کرد.(البته این مال بعد است. در قسمت اصلی خرمشهر که نیرویی نبود). محمد جهانآرا و دیگر جوانان ما در مقابل نیروهای مهاجم عراقی، یک لشکر مجهز زرهی عراقی با یک تیپ نیروی مخصوص و با نود قبضه توپ که شب و روز روی خرمشهر میبارید، سی و پنج روز مقاومت کردند. همانطور که روی بغداد موشک میزدند، خمپارهها و توپهای سنگین در خرمشهر روی خانههای مردم مرتب می باریدند. با اینحال جوانان ما سی و پنج روز مقاومت کردند؛ اما بغداد سه روزه تسلیم شد. ملت ایران به این جوانان و رزمندگانتان افتخار میکند. زمانی که میخواستند خرمشهر را تحویل بگیرند، دوباره سپاه و ارتش و بسیج با نیرویی بهمراتب کمتر از نیروی عراقی رفتند خرمشهر را محاصره کردند و حدود پانزده هزار اسیر را طی یک الی دو روز از عراقیها پس گرفتند. جنگ تحمیلی هشت ساله، داستان عبرتآموز عجیبی است. من نمیدانم چرا بعضیها در ارائه مسائل افتخارآمیز دوران جنگ تحمیلی کوتاهی میکنند.
** ایمان مردم خرمشهر را زنده نگه داشت
آزادسازی خرمشهر نماد مقاومت و استقامت ملت ایران در مقابل استکبار جهانی است که در تاریخ ماندگار شده است. دشمنان با استفاده از تمامی امکانات قصد حفظ این شهر را داشتند اما جوانان ایرانی با توکل به خدا و ایمانی که در وجودشان نهفته است نقشههای دشمنان را نقش بر آب کرده و این شور و غیرت در وجود ایرانیان نهادینه شده است. مقاوت با تمام قوا در مقابل استکبار جهانی و دشمنان اسلام ایستادگی میکند و ترویج آرمانهای انقلاب و اسلام در بین کشورها یکی از اهداف مقاومت میباشد.
و مقاومت همچنان ادامه دارد... ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
"اسماعیل کوثری" فرمانده سابق سپاه تهران، در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به خودکفایی در موضوع تجهیزات دفاعی اظهار داشت: در مورد تجهیزات و امکانات پس از دوران دفاع مقدس، به بهترین نحو توانستیم به نتیجه برسیم و این تجهیزات را کاربردی کردهایم و طوری بوده که این تجهیزات در میدان عمل، امتحان خودشان را پس دادهاند.
فرمانده سابق سپاه محمد رسولالله(ص) ادامه داد: سپاه و وزارت دفاع پس از دوران دفاع مقدس، شروع به تأمین نیازهای نیروهای مسلح کردهاند و بسیاری از این نیازها تأمین شده است.
وی افزود: ما حتی قبل از انقلاب موشک نداشتیم؛ خودمان در زمان دفاع مقدس، انواع و اقسام موشکها را ساختیم و در بسیاری از تجهیزات دیگر نیز به خودکفایی رسیدهایم که اینها در چارچوب سلاحهای متعارف است.
سردار کوثری تصریح کرد: با فرماندهی و نظارت مقام معظم رهبری، پس از دوران دفاع مقدس، پیشرفتهای بسیار خوبی با حداقل بودجه داشتیم و ستاد کل نیروهای مسلح این موضوع را دنبال و پیگیری میکند و ما در بین کشورهای منطقه و با کمترین هزینه، بیشترین بازدهی را به دست آوردیم.
نماینده سابق مجلس در پایان خاطرنشان کرد: دولتمردان و مجلس باید این موضوع را در نظر داشته باشند که میتوانیم اقتصادمان را بدون وابستگی بومی کنیم و با فعال کردن جوانهای ایرانی که توانمندی فکری، ابتکار وخلاقیت بسیار بالایی از خودشان نشان دادهاند، نیازهای کشورمان را تأمین کنیم. ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده ندسا به ادعای آمریکایی ها درباره شناورهای تندرو سپاه پاسداران واکنش نشان داد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دریادار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی با اشاره به رونمایی از شناور شهید ناظری گفت: این شناور قطعا به عنوان شناوری است که در آینده شما در دنیا شاهد این نوع شناورها در توان دریایی کشورها و توان غیرنظامی آنها خواهید دید.
وی با بیان اینکه این شناورها ویژه هستتند و دارای برد بسیار بلند، سرعت بسیار زیاد و پایداری متفاوت از شناورهای موجود هستند، افزود: این شناور در شرایط بد آب و هوایی میتواند به حرکت خود ادامه دهد و این امکان را به ما میدهد که در آبهای دور دست، روالی که در خلیج فارس به دشمن تحمیل کردهایم، موکول به خلیج فارس نباشد و این روال را در آبهای دور دست هم به منصه ظهور بذاریم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: این شناور به تولید رسیده و شناور شهید ناظری اولین شناور عملیاتی این کلاس است که برای استقرار در منطقه یکم ندسا، عازم این منطقه دریایی، خواهد شد. این روند شروع شده و ما آن مرحلهای که باید طی کنیم را پشت سر گذاشتهایم و متناسب با برنامههایی که برای پنج ساله ششم پیش بینی شده، پیش رفته و تولیدات خودمان را خواهیم داشت و شما در سال های آینده این نوع شناورها و ادامه این شناورها را خواهید دید.
دریادار فدوی خاطر نشان کرد: شناور بعدی، شناور صبا 114 است که متفاوت از این شناور خواهد بود که طول ان حدود 114 متر است و ما آن شناور را به مرحله تولید انبوه خواهیم رساند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر امریکاییها درباره برخورد قایقهای تندرو سپاه با ناوهای آمریکایی، اظهار داشت: آنچه که در خلیح فارس سالهاست برقرار است تغییر نکرده و آن، اقتدار و حضور و تسلط و اشراف اطلاعاتی که در خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار بوده، همچنان برقرار است.
فرمانده نیرویی دریایی سپاه ادامه داد: از طی یک ماه گذشته، آمریکاییها چند مطلب را مستمسک قرار دادهاند و و 3 مطلبی را که کاخ سفید، وزارت خارجه و نیروی دریایی آمریکا بیان کرده است، تمام آن وقایع خلاف آن چیزی است که در خلیج فارس اتفاق افتاده است.
دریادار فدوی همچنین گفت: مثلا مطرح کردهاند که در منطقه شمال خلیج فارس، شناورهای سپاه در 90 متری شناورهای آنها قرار گرفتهاند، اصلا این موضوع درست نیست و شناورهای ما و آمریکاییها در آن قصه در بیش از 2 هزار متری آنها قرار داشتهاند.
وی افزود: اتفاق جدیدی نیافته و آنها دنبال شرایط جدیدی هستند، مخصوصا پس از اتفاق جزیره فارسی که توسط دریادلان نیروی دریایی سپاه رخ داد که بسیار سرشکستگی را برای آمریکاییها بهوجود آورد و از طرف دیگری، آنها در سه چهار سال گذشته دنبال یک خط ارتباطی مستقیم با نیروی دریایی سپاه هستند و این تحت هیچ شرایطی مورد تایید مقامات جمهوری اسلامی ایران نیست و مصوبهای در این باره وجود ندارد.
فرمانده نیرویی دریایی سپاه تصریح کرد: برای همین، آمریکاییها دست به یک جوسازی رسانهای و خبری و سخنگویی زدهاند و امروز هم خبری منتشر شده که به نوعی یکی از آن پیشنهادهایشان را که همان ارتباط مستقیم بود را دوباره مطرح کردند. من یک پیشنهاد دیگری برای آمریکاییها دارم و برای اینکه مطلبی در منطقه مهم خلیج فارس پیش نیاید، پیشنهاد من این است که آمریکاییها در خلیج فارس حضور نداشته باشند، چون آنها در 28 سال گذشته ناامنی را در منطقه اضافه کردهاند، نه امنیت را.
دریادار فدوی همچنین اظهار داشت: در طول 8 سال دفاع مقدس، 580 کشتی مورد اصابت قرار گرفته است که 51 درصد در 6 و نیم سال و 49 درصد در یک و نیم سال دیگر بوده است؛ این یک و نیم سال، همان یک و نیم سالی است که آمریکاییها مطرح میکنند که برای امنیت بیشتر در خلیج فارس حضور یافتهاند. آمدن آمریکا به خلیج فارس، ناامنی را 9 برابر در خلیج فارس در سال 66 و 67 افزایش داد و در این سالها هم حضور آنها ناامنی را اضافه کرده است.
وی افزود: چیزی که باعث شده که در منطقه مهمی مانند خلیج فارس موضوعی در این سالها پیش نیاید، تمهیدات ایران و به خصوص نیروی دریایی سپاه بوده است که با اتخاذ تدابیر و اشراف اطلاعاتی در منطقه، سپاه نگذاشته مشکلی در منطقه خلیج فارس پیش بیاید. حضور آمریکاییها در منطقه خلیج فارس، عامل ناامنی است و باید آنها این قضیه را تمام کنند و عدم حرفه ای عمل کردنشان هم، عامل اصلیاش حضور آنهاست و آنها باید به این قضیه به طور آبرومندانه پایان بدهند تا مشکلی پیش نیاید.
فرمانده نیرویی دریایی سپاه در پایان سخنان تاکید کرد: قطعا مواردی که اتفاق افتاده با مواردی که آمریکاییها میگویند، متفاوت و دروغ است. اتفاقاتی که افتاده است، مانند اتفاقاتی است که در سالیان اخیر نیز افتاده و جاری است و آن هم تسلط و اشراف اطلاعاتی ما در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز است. ادامه مطلب |
|
|
|
علایم و نشانههایی دالّ بر سقوط و فروپاشی رژيم سعودی، در حوزه داخلی و خارجی روز به روز بیشتر نمود میکند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا در سالگرد روزی که سلمان بن عبدالعزیز بهعنوان پادشاه سعودی سکان اداره کشور عربستان را در دست گرفت، از عمارت میلیونی خود در شهر کن فرانسه که با هزار خدمه اداره میشود، بیرون آمد و به سمت مراکش رفت تا ادامه تعطیلات خود را دریکی دیگر از عمارت های میلیون دلاری خود در این کشور بگذراند. این در شرایطی است که خاندان سعودی هیچ پولی برای پرداخت حقوق دهها هزار نفر از مهاجرانی که در کارگاههای ساختمانی بزرگ عربستان کار میکنند، ندارد.
این مسئله که تقریبا در بیرون از پادشاهی سعودی در هیچ کجای دنیا منتشرنشده است، نشان میدهد که روسای شرکتهای بزرگ ساختوساز در عربستان و ازجمله گروه ساختوساز بنلادن، که پروژههای بزرگ ساختمانی در این کشور را انجام میدهند، ماههاست که حقوق کارگران سریلانکایی، پاکستانی و هندی خود را پرداخت نکردهاند و برخی از این کارگران7 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
سفارتخانههای هند و پاکستان وارد گفتوگو با دولت سعودی شدهاند و اعلام کردهاند که حقوق کارگران آنها باید پرداخته شود. اقتصاددانان با توجه به کاهش قیمت نفت اعلام کردهاند که مقامات سعودی درنهایت در بحران سقوط قیمت نفت غرق خواهند شد.
مقامات سعودی بااینحال در توضیح میزان کسری بودجه خود ترجیح میدهند به مسئلهای که هنوز برای بسیاری در سایر نقاط جهان مبهم باقیمانده است اشارهای نکنند و آن جنگ بیفایده و ناامیدکننده وزیر دفاع سعودی محمد بن سلمان در یمن است.
از سال پیش که پسر مورد علاقه پادشاه سعودی اقدام نظامی مضحک خود را در برابر حوثیها در یمن به راه انداخته است و از رییسجمهور مستعفی و فراری یمن در برابر گروه شیعه انصار الله حمایت میکند، هواپیماهای جنگی با خلبانان اجارهای اماراتی (همچنین دستیاران و کارشناسان هواپیمای بریتانیایی) به بمباران بیمارستانها، کلینیکهای درمانی، انبارهای پزشکی و دارو در یمن روی آوردهاند و در این کار تا حدی پیش رفتهاند که میزان این بمباران از هر آنچه آمریکا در صربستان و افغانستان از سال ۱۹۹۹ تاکنون از بین برده است، بیشتر است!
ادامه مطلب |
|
|
|
برخی از سلاحهای جنگی از چنان دامنه اثری برخوردار هستند که میتوان به آنها نام عوضکننده قاعده بازی یا Game Changer را داد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی از سلاحهای جنگی از چنان دامنه اثری برخوردار هستند که میتوان به آنها نام عوضکننده قاعده بازی یا Game Changer را داد. موشک بالستیک تاکتیکی اسکندر یکی از این سلاحهای خیرهکننده است که در سال 2006 در روسیه توسعه یافته و در اختیار ارتش این کشور قرار گرفته است. شواهد حاکی از آن است که این موشک برای کمک به ارتش سوریه وارد این کشور شده است. اکنون باید دید دولت ترکيه که از نظر نظامی توان مقابله با ارتش سوريه را نداشته و ندارد چه موضعی را در پیش خواهد گرفت.
این موشک قدرتمند این روزها وارد عملیات جدیدی شده است. عکسهای منتشر شده گواهی میدهد که پس از سوخوها و میلهای ارتش روسیه؛ حال موشک بالستیک اسکندر وارد کارزار سوریه و جنگ علیه تروریستها شده است.
عکسی از لانچر موشک اسکندردر خاک سوریه که توسط تکفیریها در فضای مجازی دست به دست میگردد.
موشکهای بالستیک تاکتیکی علیه اهداف متحرک زمینی یا تجمع نیروها و ادوات در جبهه جنگ به کار میروند. لیکن متخصصین روسی موشک Iskander-M را بطور خاص برای از بین بردن سیستمهای دفاع موشکی طراحی کردهاند. سیستم موشک بالستیک اسکندر 9K720 به دو عدد موشک کوتاهبرد مجهز شده که هرکدام میتوانند به طرف هدف مجزای شلیک شوند. این سیستم قادر است اهداف متحرک را مورد حمله قرار دهد، زیرا مسیر موشک در حین پرواز قابل اصلاح است. این موشک انواع مختلف سرجنگی از قبیل سرجنگی معمولی، خوشهای، ماده منفجره مرکب سوخت-هوا، سنگرکوب و پالس الکترومغناطیسی حمل میکند. حداقل برد آن 50 کیلومتر و حداکثر برد 400 کیلومتر میباشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
راکت "نازعات" با برد 80 تا 100 کیلومتر و طول بیش از 6 متر به عنوان "دقیقترین راکت ایرانی" شناخته میشود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آن که رژیم بعث عراق دید که توان مقابله با نیروهای رزمی جمهوری اسلامی ایران را در جبههها ندارد، به کشتار مردم بیگناه شهرها روی آورد و در این راه شهرها را توسط بمبافکنهای غربی خود بمباران کرد.
نیروهای مسلح ایران نیز که به تازگی پوست اندازی کرده بودند و عناصر وابسته به رژیم پهلوی را از قوای مسلح بیرون انداخته بودند برای مقابله با حملات موشکی عراق به دنبال راهکار گشتند و به فکر خرید سامانههای موشکی افتادند اما به خاطر تحریمهای کشورهای غربی علیه ایران هیچ کشوری حاضر به فروش تسلیحات به ایران نبود تا این کشور لیبی با فروش سامانه " اسکاد" به ایران موافقت کرد و ایران توانست در آن زمان چند سامانه موشکی را خریداری کند.
اما این پایان ماجرا نبود چرا که حملات موشکی عراق به شهرها ادامه داشت و از طرفی ذخایر موشکی " اسکاد" ایران رو به اتمام بود و از این رو مقامات کشور به فکر پیدا کردن راه چارهای افتادند که در همین زمان جوانانی مانند "شهید تهرانیمقدم" وارد عرصه شدند و ساخت سامانههای ایرانی را در دستور کار قرار دادند که همین امر موجب تولید راکتهای ایرانی همچون "زلزال" و "نازعات" شد.
** راکت "نازعات"؛ کابوس دشمنان
تمرکز فعالیت یگان موشکی ایران در آن زمان بیشتر بر روی تولید راکتهای بردکوتاه برای هدف قرار دادن پایگاههای نیروهای متجاوز عراقی بود که نتیجه آن منجر به تولید راکتهای مانند راکت "نازعات" شد؛ "نازعات" راکتی سطح به سطح و با بردکوتاه است که هنوز هم تولید و توسعه این سلاح ادامه دارد و تاکنون در این زمینه نیروهای جوان ایرانی توانستند چندین نمونه ارتقا یافته مانند "نازعات 6" و "نازعات 10" را تولید کرده و آنها را با موفقیت روی لانچر برده و شلیک کرده است.
جوانان انقلابی ایران در ابتدای راه تولید راکت "نازعات" توانستند اولین نمونه "نازعات 6 " را در اوایل دهه 70 شمسی طراحی و تولید کنند؛ این راکت با برد 80 تا 100 کیلومتر، طول بیش از 6 متر و وزن سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم به عنوان "دقیقترین راکت ایرانی" شناخته میشود.
یکی از نکاتی که در مورد این راکت جالب است این که راکتی که در "جنگ تحمیلی" مورد استفاده قرار گرفته بود آنقدر کارآمد بوده که تاکنون نیز تولید نمونههای توسعه یافته آن ادامه دارد به گونهای که در حال حاضر، راكت "نازعات 6 اچ" که نمونه توسعه یافته "نازعات 6" است تولید شد و پس از آن نیز کار توسعه این راکت ادامه پیدا کرد که منجر به تولید راکت "نازعات 10" شد؛ راکتی که میتوان آن را دومین عضو خانواده "نازعات" دانست.
"نازعات 10" یک موشک سوخت جامد بوده که توسط "نزاجا" به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکتهای ایرانی به حساب می آید که با برد 100 تا 130 کیلومتر، طول بدنه بیش از 8 متر، قطری در حدود 457 میلیمتر و خطای زیر 5 درصد میتوان آن را مدل به روز شده و ارتقاء یافته "نازعات 6 اچ" به حساب آورد.
اما این پایان توسعه "نازعات" نبود و "نیرویرمینی " ارتش در رزمایش "بیتالمقدس 27" علاوه بر این که توانست با روی لانچر فرستادن "نازعات 10 " آن را با موفقیت شلیک کند؛ از آخرین نمونه این راکت با نام "نازعات جدید" رونمایی کند که تا امروز این آخرین و پیشرفتهترین نمونه از خانواده راکت "نازعات" است.
"نیرویزمینی" ارتش جمهوری اسلامی پس از ساخت راکتهایی مانند "زالزال" و یا "نازعات" رو به ساخت لانچر برای حمل و پرتاب این راکتها کرد که باعث شد اکنون این یگان جزو دارندگان انواع لانچرهای سه تایی و تكی برای شلیك این راکتها قرار بگیرد.
"نازعات" به عنوان یک سلاح قدرتمند و کارآمد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و با استفاده از "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب میشود که این قابلیت جابهجایی سریع علاوه بر آسیب شدیدی که به نیروهای دشمن وارد میکند باعث میشود تا دشمن نتواند این سامانه را شناسایی و مورد هدف قرار دهد.
ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش، به دعوت فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی، در رأس هیئتی بلندپایه نظامی، عازم ژوهانسبورگ شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دعوت فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی در راس هیئتی بلندپایه نظامی برای بازدید از نمایشگاه تجهیزات هوایی کشور آفریقای جنوبی عازم ژوهانسبورگ شد. ادامه مطلب |
|
|
|
دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روسیه و آمریکا مدت هاست که بر سر مسائل مختلف و به خصوص بحران اوکراین با یکدیگر اختلافات جدی دارند.
با شروع جنگ داخلی در اوکراین، معترضان در شرق این کشور به دنبال استقلال از "کیف" بودند و اتفاقاتی نیز در این راستا انجام شد که اعلام استقلال "شبه جزیره کریمه" در سال 2014 میلادی از جمله آن بود.
**اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر چیست؟
اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر موضوع کریمه بود که در آن ساکنان این منطقه به استقلال از اوکراین و الحاق به فدراسیون روسیه رای دادند که این همه پرسی خشم آمریکا را برانگیخت.
به دنبال اتفاقات پیش آمده، آمریکا نیروهای نظامی خود را در منطقه شرق اروپا گسترش داد و همچنین بیش از 4 هزار و 500 نظامی را به کشورهای همسایه یا نزدیک روسیه گسیل داد.
اقدام آمریکا خشم مقامات "مسکو" را برانگیخت و آن ها نیز به دنبال این اقدام توان نظامی خود را در مرزهای شرقی روسیه افزایش دادند. به عبارت بهتر به ازای هر اقدام آمریکا، روس ها تحرکات نظامی متناظر با آن اقدام را در دستور کار قرار دادند.
برای مثال با گسترش پایگاه های نظامی آمریکا به منطقه شرق اروپا، روس ها سامانه های پیشرفته دفاع موشکی از جمله "اس-300" ، "اس-400" و "پانتسیر" را در مناطق شرقی و مراکز مهم از جمله "کالینیگراد"، استالینگراد" ، "مسکو" و ... مستقر کردند.
نکته حائز اهمیت اینکه رزمایش های بزرگ ارتش روسیه در ماه های اخیر نشان می دهد که ارتش این کشور به شدت به دنبال تقویت توان دفاعی خود است. ارتش روسیه با روی لانچر فرستادن 400 موشک قاره پیما نشان داد که در صورت حمله ناتو آماده پاسخ همه جانبه است.
همچنین یک رزمایش بزرگ از اواسط ماه سپتامبر توسط ستاد کل نیروهای مسلح روسیه تصویب شده که در آن بیش از 12 هزار نظامی روسی در حال تمرین با انواع تجهیزات نظامی هستند.
"والری گراسیموف" رئیس ستاد کل ارتش روسیه تاکید کرد هیچگاه بیش از 12 هزار و 500 نیرو در یک زمان مشخص در مانورها مشارکت نداشته اند که معنای آن، این است که مسکو هیچ پیمان بین المللی را نقض نکرده است.
اسوشیتد پرس گزارش داد: روسیه اخیرا در مانورهای نظامی گسترده در "کریمه"، موشک های کروز، راکت انداز، تانک و تازه ترین سامانه ضد هوایی خود را مستقر کرده است. روسیه در ماه آوریل سال 2014 شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد و از آن زمان تاکنون هزاران نیرو و تسلیحات سنگین به آنجا فرستاده است.
این خبرگزاری ادامه داد: وزارت دفاع روسیه دهها خبرنگار را به یک میدان تیر دورافتاده در سواحل دریای سیاه دعوت کرد تا مانورهای پیچیده ای را که شامل چتربازان، تانک ها، موشک های کروز شلیک شده از زیردریایی و سامانه موشکی ضد هوایی اس-400 است، به نمایش بگذارد. این مانورها، که پیشتر این هفته در سراسر جنوب روسیه و کریمه آغاز شد و شامل در مجموع بیش از 120 هزار نیرو بوده، یکی از بزرگ ترین رزمایش هایی است که مسکو در سال های گذشته برگزار کرده است.
علاوه براین، روس ها سامانه های دفاع موشکی پیشرفته خود را در شبه جزیره "کریمه" نیز مستقر کردند تا از حملات احتمالی اوکراین جلوگیری کنند.
در حقیقت در رزمایش رزمایش راهبردی شش روزه روسیه، تحت عنوان "قفقاز 2016 (Kavkaz 2016)" توان ارتش در «برنامه ریزی، آمادگی و اجرای اقدامات نظامی» محک زده شده است.
**اهداف رزمایش قفقاز 2016 ارتش روسیه چیست؟
مقامات روسی پروسه برگزاری این رزمایش را موفقیت آمیز توصیف کردند و به نظر برگزاری رزمایش قفقاز 2016 با هدف هشدار به غرب برای دور شدن از مرزهای روسیه و همچنین آمادگی بیشتر در شبه جزیره کریمه برای مبارزه با تهاجم احتمالی "کیف" است.
یکی از اقدامات دیگری که ارتش روسیه در ماه های اخیر برای مقابله با اقدامات توسعه طلبانه آمریکا انجام داده آزمایش موشک های قاره پیما از جمله "سرمت" بوده است. موشک "سرمت" به گفته تحلیلگران نظامی می تواند با قدرت تخریب بالا اهداف بزرگ را از بین ببرد.
اسپوتنیک خبرگزاری رسمی روسی در توصیف این موشک جدید مدعی شد که سارمات " RS-28 " چنان قدرت تخریبی دارد که قادر است تمامی ایالت تگزاس (دومین ایالت پرجمعیت آمریکا بعد از کالیفرنیا و همچنین دومین ایالت بزرگ بعد از آلاسکا که در جنوب این کشور قرار دارد و مساحتش 696٫200 کیلومتر مربع است یا فرانسه را نابود و با خاک یکسان کند.
این موشک سرعتش از تمامی سامانههای دفاع موشکی موجود در جهان بیشتر است. با وجودی که اطلاعات فنی کمی از مشخصات موشک جدید گزارش شده، اما برخی منابع مطلع اعلام کردند که سارمات موشکی دو مرحلهای است که بردش 10 هزار کیلومتر بوده و بین 4 تا 10 تن مواد منفجره درآن بارگذاری میشود.
اسپوتنیک نوشت: کلاهکهای موشک سارمات دارای مجموعهای از تجهیزات پیشرفته ضد دفاع موشکی هستند (Terminal High Altitude Area Defense ) که میتواند به سپر دفاع موشکی «یو .اس. ای بی ام» رخنه کند. این سامانه دفاع موشکی آمریکا موشک ضد بالستیک موشکی است که به سوی موشک بالستیک و برای انهدام آنها در آسمان پرتاب میشود.
موشکهای ضدبالستیک یکی از انواع دفاع موشکی هستند که برای دفاع در مقابل اینگونه موشکها به ویژه انواع بسیار دوربرد معروف به موشک بالیستیک قارهپیما یا (ICBM) به کار گرفته میشوند.
دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.
ادامه مطلب |
|
|
|
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: آمریکا تا به حال هیچ نقش مثبتی در آزادسازی مناطق عراق و سوریه ایفا نکرده است. "سردار احمد وحیدی" رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به توافق FATF اظهار داشت: با توافق "FATF " و هر نوع قرارداد دیگری نباید خدشه ای به حاکمیت ملی وارد شود، لذا نباید دسترسیهای غیرقابل کنترل به هیچ کسی بدهیم.
وی ادامه داد: در این گونه قراردادها حریم خصوصی و حریم اعمال حاکمیت اشخاص حقیقی و حقوقی باید حفظ شود.
وزیر سابق دفاع با اشاره به حضور آمریکاییها در منطقه عنوان داشت: آمریکا تا به حال هیچ نقش مثبتی در آزادسازی مناطق عراق و سوریه ایفا نکرده و در مکانهایی از جمله الرمادی که ادعای حضور داشتند، ویرانههای بسیاری بر جای گذاشته اند. وی افزود: نقش آمریکاییها در مناطق عملیاتی سوریه و عراق ویرانگر بوده و یک شهر سوخته برجای میگذارند، لذا آنها تلاش دارند که بگویند ما در عملیاتها حضور داریم و این را موجب مشروعیت خودشان قلمداد میکنند. سردار وحیدی ادامه داد: آنها نقش اصلی را در ایجاد تروریستهای تکفیری داشتند و در تداوم حضور تروریستها در مناطق مختلف اصرار میکنند.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در رابطه با برخی شایعات مبنی بر اینکه نیروهای حشدالشعبی برای آزادسازی موصل اقدامی صورت نمیدهند، افزود: این موضوع خواست و فشار آمریکاییها و درواقع نوعی حمایت غیرمستقیم از داعش است، عربستان و آمریکاییها مخالف حضور حشدالشعبی هستند.
وی ادامه داد: دلیل این شایعات هم مشخص است، چون حشدالشعبی نماینده ملت عراق است و طبیعی است با موفقیتهایی که آنها در عملیاتهای آزادسازی مناطق مختلف از داعش داشتند دشمنان خواستار حضور نیافتن آنها در این عملیات میباشند.
سردار وحیدی افزود: آنطور که نخست وزیر عراق و دیگر مسئولین متعهد اعلام کرده اند، آنها میخواهند داعش را از مناطق مختلف دور کنند و بر حضور حشد الشعبی در عملیات آزاد سازی موصل اصرار دارند و به خوبی میدانند که بدون حضور حشد الشعبی موصل آزاد نخواهد شد.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در پایان خاطر نشان کرد: ایران اعلام نموده که مشاورت خودش را با کشورها و ملتها در مقابله با تروریست در هر سطحی که مورد درخواست آنها باشد اعمال و انجام خواهد داد و این چه در موصل و غیر آن فرقی نمیکند. ادامه مطلب |
|
|
|
وزرای خارجه آمريکا و روسيه اوایل هفته جاری از توافقی دوجانبه برای بازگرداندن صلح به سوريه خبر دادند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، وزرای خارجه آمريکا و روسيه اوایل هفته جاری از توافقی دوجانبه برای «بازگرداندن صلح» به سوريه خبر دادند. "مسکو و کاخ سفید در مورد سوريه به توافق رسيدند"! جان کری وزير خارجه آمريکا با اعلام اين خبر گفت كه اميدوار است اين توافق صلح را به سوريه بازگردانده و موجب کاهش رنج مردم سوريه شود.
وزير خارجه آمريکا در جمع خبرنگاران اعلام کرد که توافق جديد برای آتشبس سراسری در سوريه از دوشنبه شب، 12 سپتامبر همزمان با عيد قربان (روز گذشته) آغاز خواهد شد. اين توافق توقف در تمامی حملات، از جمله حملات هوایی و دسترسیهای بشردوستانه به مناطق نيازمند در سوريه از جمله حلب را شامل میشود.
وی همچنين از ايجاد يک مرکز عمليات مشترک با روسيه برای مواضع گروه تروريستی داعش و «جفش» (جبههالنصره سابق) خبر داد. وزير خارجه آمريکا اضافه کرد، انتظار دارد مسکو پايبندی دولت بشار اسد، رئيسجمهور سوريه به آتشبس را تضمين کند؟!
خبرگزاری رسمی سوریه به نقل ازمنابع مطلع سوری گزارش کرد که این کشور با آتش بس اعلام شده از جانب آمریکا و روسیه موافقت کرده است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در پایان مذاکرات 14 ساعته خود در ژنو، از توافق بر سر نقشه راهی برای آتشبس سوریه و همچنین آغاز فرآیند عملیات سیاسی در این کشور جنگزده خبر دادند.
کری بعد از این مذاکرات با بیان اینکه باور دارم این طرح به مذاکرات برای «توقف درگیریها» منجر میشود، تصریح کرد: امروز آمریکا و روسیه طرحی را ارائه کردند که امیدواریم به کاهش خشونت، و کاهش آلام (مردم) منتهی شود و به از سرگیری مذاکرات صلح و انتقال سیاسی قدرت در سوریه بینجامد.
وزیر خارجه آمریکا افزود: آمریکا در اینجا در حال برداشتن گامهای بیشتری است؛ زیرا روسیه از این قابلیت برخوردار است تا «بشار اسد» (رئیسجمهوری سوریه) را متقاعد کند تا به درگیری پایان دهد و به پای میز مذاکره بیاید و صلح برقرار شود. کری در حالی این سخنان را اظهار میدارد که، دولت اسد به پشتوانه ارتش و محور مقاومت مردمی قریب به شش سال است که در راه دفاع از تمامیت ارضی سوریه با تروریستها نبرد میکند و امروز این مقام آمریکایی از متقاعد کردن اسد بر پایان دادن بر درگیریها صحبت به میان میآورد؟!
کری خاطرنشان کرد: براساس این طرح تازه، آتشبس از عصر روز دوشنبه 12 سپتامبر، که با عید قربان مصادف بود، آغاز شد و چنانچه این آتشبس توسط همه طرفهای درگیر بهمدت یک هفته رعایت شود، آمریکا همکاری مشترک با روسیه برای هدف قرار دادن «جبهه تروریستی النصره» و «داعش» را آغاز خواهد کرد.
لاوروف وزیر خارجه روسیه هم در پی نشست 14 ساعته خود با جان کری درباره سوریه گفت که این دیدار منجر به امضای پنج سند شد که شامل توافقاتی است که دو طرف به منظور از سرگیری روند سیاسی به آن دست یافتند.
خطر فروپاشی توافق با خلف وعده همیشگی طرف آمریکایی!
با بررسی فضایی که در آن مذاکرات برای آینده سوریه به نتیجه رسید میتوان گفت؛ مذاکرات کرملین - کاخ سفید «در فضایی سخت به نتیجه رسید؛ فضایی که طی بیشتر دوران اوباما با تنش همراه بود؛ فضایی که در آن دونالد ترامپ به حمایت و تحسین از ولادیمیر پوتین پرداخت؛ فضایی که در آن روسها با حملات خود در سوریه برخی متحدان آمریکا را دچار آشفتگی کرد .»
این روند جدید که از دیروز در سوریه آغاز شد، با بدبینی فراوان سوریها (از تمام جناحها) مواجه شد که خطر شکست و فروپاشی را در دل خود دارد. این چیزی است که پنتاگون و جان کری آن را تایید کردهاند. در این بین وزیر خارجه آمریکا میگوید: «هیچکس این توافق را بر پایه اعتماد بنا نکرد اما اساس آن را بر نظارت و موافقت قرار دادیم.» به تعبیر کری، این طرح با تداوم 7 روزه «کاهش واقعی خشونت» و دسترسی گسترده و نامحدود بشردوستانه به مناطق ویران شده حلب و سایر مناطق محاصرهشده شروع میشود.
این توافق که به «برنامه کاری» معروف است چند بند دارد که مهمترین آن آتشبس آزمایشی است که از صبح(عید قربان) آغاز شد و در پی آن تمامی طرفها از جاده کاستیلو در شمال حلب عقبنشینی میکنند و توقف درگیریها در جنوب و غرب حلب تضمین میشود.
اگر این طرح اجرایی شود، روسیه و آمریکا یک «مرکز اجرایی» برقرار میکنند که بر اساس آن دادههای هدف به اشتراک گذاشته شده و بمباران النصره و داعش به صورت هدفمند و با هماهنگی طرفین شروع خواهد شد. به تعبیر دیگر، اگر طرح آتشبس توافقی در سوریه اجرا شود و 7 روز دوام بیاورد، حمله مشترک روسیه و آمریکا به مواضع گروههای تروریست آغاز میشود.
کارشناسان معتقدند نشست گروه 20 در چین در رسیدن به این آتشبس مهم بود. از طرفی فرماندههان پنتاگون بر این باورند که به اشتراکگذاری دادهها با روسها باعث میشود آنها به اطلاعاتی در مورد اینکه آمریکاییها چگونه هدف را شناسایی و مورد حمله قرار میدهند، دست یابند.
برای کری رسیدن به توافق ماموریتی شخصی بود. او برای تعهد نظامی بیشتر در سوریه و اقدام نظامی قاطعانهتر در این کشور تحتفشار بود و همین ممکن است او را در تقابل با برخی «باز»های کاخ سفید و کنگره قرار دهد. برخی در دولت اوباما از این میترسند که اگر این دوره گذار به خوبی مدیریت نشود، باعث خلأ قدرتی شود که ایران و روسیه و برخی دیگر از گروهها از آن نفع ببرند. باید نیم نگاهی هم به اپوزیسیون سوری داشت.
مخالفان سوری دیدگاه متنوعی در مورد این آتشبس دارند. برخی از گروههای اپوزیسیون معتقدند این آتشبس فرصت لازم را در اختیار مسکو- واشنگتن برای هدف قراردادنشان میگذارد. برخی دیگر این توافق را به مثابه تجهیز بیشتر خود برای مقابله با النصره میپندارند. زمانبندی این توافق هم مهم است.
مخالفان سوری میگویند این آتشبس زمانی بهدست آمد که روسها و سوریها دست برتر را داشتند. آنها معتقدند این توافق زمانی بهدست آمد که نیروهای اسد با پشتیبانی هوایی روسیه کنترل خود بر مناطقی از حلب را برقرار کرده و بنابراین در موقعیت بالایی برای معامله بودند.
موضوعی که در مورد این توافق باید بدان اشاره کرد این است که، هیچ اقدامی برای پاسخگو کردن طرفی که از بندهای این توافق تخطی کند در نظر گرفته نشده است زیرا اکنون آمریکا فاقد ابزارهای فشار در برابر روسیه است. یکی از نقاط مبهمی که در این توافق وجود دارد و میتواند باعث گسستهای آینده شود این است که آمریکا و روسیه مناطق استقرار داعش و النصره را با توافق یکدیگر هدف قرار خواهند داد اما هیچ تعریف روشنی از گروههای تروریستی وجود ندارد و همین از نقاطشکننده این توافق است.
نکته قابل تامل در مورد توافق اخیر کرملین و کاخ سفید اینکه؛ تلاش آمریکا برای آتشبس در سوریه، برای جلوگیری از اجرای عملیاتهای روسیه، سوریه و محور مقاومت علیه تروریستهاست تا ضمن بازسازی و ساماندهی تروریستها، دور جدیدی از جنگ تروریستها با مشارکت مستقیم ترکیه در شمال سوریه آغاز شود.
خود آمریکاییها بهتر از هرکسی میدانند که به هیچ روی در مبارزه اصولی با تروریسم جدیت به خرج ندادهاند. حداقل در طول سالهای گذشته و آغاز تجاوزات گسترده گروهکهای مسلح تروریسم به سوریه این مطلب را ثابت کردهاند. مقامات کاخ سفید در طول این مدت همواره بر تروریسم دولتی و خلق گروهگهای تروریستی جهادی دامن زده و از در اختیار قرار دادن تسلیحات ساخت خود به آنها دریغ نکردهاند.
آنچه که از سابقه نه چندان درخشان ایالات متحده در توافقات گوناگون با سایر کشورها، بویژه توافقاتی از جنس راه برون رفت منطقه از یک بحران برمیآید، حکایت از عدم پایبندی و نقض یکطرفه توافق از جانب دولت واشنگتن را دارد. از این رو باید گفت، چندان نمیتوان بر نقش سازنده آمریکا در حل بحران سوریه خوش بین بود.
چرا که نه تنها آنها جزیی از فرآیند حل بحران سوریه نبستند بلکه واشنگتن خود بخش اعظم مشکلات را در سوریه شامل میشود. اما در آن سوی میدان نقش کرملین به مراتب بهتر و سازندهتر در تحولات سوریه بوده است. پرواز جنگندههای روسی بر فراز مواضع گروهکهای تروریستی منطقه بویژه داعش و بمباران مکرر آنها خود مبین این ادعاست.
حضور مستشاری و نظامی مسکو در میدان سوریه ظرف چند ماه اخیر گروههای تروریستی حاضر در منطقه را بشدت زمینگیر کرده است. هدف قرار دادن تانکرهای حامل نفت داعش توسط جنگندههای روسیه که برای خروج از سوریه و فروش آنها به مرزهای ترکیه در حال حرکت هستند، گام بسیار بزرگی در تضعیف جبهه تروریستها و در مقابل اقدام موثری در جهت تقویت محور مقاومت ارزیابی میشود..
این در حالی بود که در همین مقطع زمانی هواپیماهای ترابری آمریکایی و نیروهای ائتلاف ناتو برای گروههای تروریستی مهمات و آذوقه هلیبرد میکردند. آنچه که مسلم است، روسها بعنوان یکی از حلقههای مستحکم محور مقاومت در اراده خود برای مبارزه جدی با تروریسم در منطقه بسیار جدی هستند.
لیکن در طرف مقابل، در مورد آمریکاییها بیم آن میرود که سرویسهای امنیتی غرب و آمریکا در بازه مقرر شده برای آتش بس از فرصت استفاده کرده و به تجهیز و احیای لشکر شکست خورده و از رمق افتاده داعش و سایر گروههای تروریستی بپردازند. به هر جهت ساعتهای پیش رو از واقعیت موضوع و اهداف آمریکا از توافق در سوریه پرده بر میدارد.
از حضور بشار اسد در داریا تا آغاز توافق آتش بس در سوریه؟
در سوریه نماز عید قربان بدلیل حضور بشار در شهر داریا خبر ساز بود. این شهر بتازگی از دست مخالفان مسلح آزاد شده است. آغاز آتش بس 10 روزه دگیر خبر مهم رسانهها از سوریه بود.
اما رییس جمهور سوریه نماز را در شهرک تازه آزاد شده داریا واقع در ریف دمشق بر پا کرد. منطقهای که حدود 3 هفته پیش و بعد از توافق دولت اسد با مخالفان مسلح آزاد شد. این در حالی است که، آثار ویرانی چهار سال نبرد بر چهره شهر داریا کاملا به چشم میخورد.
رییس جمهور سوریه پس از بر پایی نماز به نقاط مختلف شهر رفت و در میان ویرانهها ابراز داشت: مصمم به باز پسگیری همه مناطق از تروریستها هستیم، اما اگر مخالفان مسلح با ارتش سوریه درباره ترک مخاصمه توافق کنند، دولت به آن احترام میگذارد.
دولت سوریه پیشتر از توافق آتش بسی که از روز عید قربان آغاز شده است حمایت کرد. توافقی که میان مسکو، واشنگتن بسته شده و بر اساس آن قرار است ارتش و گروههای مختلف مسلح تا 10 روز آینده به روی هم آتش نگشایند. گفتنی است، توافق مذکور شامل تروریستهای داعش - جبهه النصره و مزدوران تکفیری نزدیک به این گروهها نیست. به نظر میرسد با شروع آتش بس آرامش به برخی نقاط سوریه بازگشته است.
در همین حال وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد: با وجود آتش بس در سوریه، حملات جنگندههای روسیه علیه مواضع تروریستهای داعش و النصره در این کشور ادامه خواهند یافت.
در حالی که ارتش روسیه آسمان سوریه را برای نابودی تروریستها داعشی در می نوردد که دول غربی به خوبی می دانند که اگر ارتش روسیه به بمباران مقر تروریستهای دست نشانده آمریکا ادامه دهد خیلی زود سوریه سرپا می شود و عملا هرچه بافته بودند پنبه می شود.
پیرو اجرای طرح آتش بس در سوریه، برخی کارشناسان معتقدند؛ مقامات غربی و در راس آنها آمریکا تنها به دنبال وقت کشی هستند تا با طرح آتش بسهای مصلحتی برای تروریستهای دست نشانده شان زمان بخرند تا آنها نیز از این موقعیت برای بازسازی و تجدید قوای خود بهره ببرند اما این تنها بخشی از نقشه سیاه آمریکا برای کشور سوریه است. باید در ادامه دید که آیا بخش بعدی نقشه کاخ سفید باز هم با پازل ادعایی حذف بشار اسد از قدرت کامل میشود یا خیر؟ ادامه مطلب |
|
|
|
تصاویر صفحه نخست روزنامههای سیاسی کشور که صبح امروز در پیشخوان مطبوعات عرضه میشود.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تصاویر صفحه نخست روزنامههای سیاسی کشور که صبح امروز در پیشخوان مطبوعات عرضه میشود، به شرح ذیل است؛
ادامه مطلب |
|
|
|
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "علی اکبر صالحی" رییس سازمان انرژی اتمی ایران امشب 20 شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی افق صنعت هسته ای کشور پرداخت.
صالحی در ابتدا با اشاره به اینکه، مطالعات توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران در افق 20 ساله قبل از انقلاب صورت گرفته بود گفت: طی برنامه بلند مدت توصیه شده بود تا 20 هزار مگاوات در سبد برق کشور قرار بگیرد اما بعد از انقلاب به دلیل شرایط انقلاب و جنگ تحمیلی پروژه ها متوقف شد.
وی با بیان اینکه، در جنگ تحمیلی متوجه شوديم که باید در بسیاری از زمینه ها خود اتکا باشیم ادامه داد: طی مطالعات به عمل آمده قرار شد تا 8 نیروگاه در افق 10- 15 ساله ساخته شود.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، قرار بود تا سهم تولید برق هسته ای 8- 10 درصد باشد گفت: برای انجام محاسبات دقیق بسیاری از پارامتر ها را در نظر گرفتیم همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
وی با بیان اینکه، سوخت فسیلی برای نیروگاههايمان تقریبا مجانی است افزود: همچنان ظرفیت20 هزار مگاوات را برای افق صنعت هسته ای کشور در نظر داریم.
با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکره نهايی هستیم
وی با اشاره به اینکه، با روسیه هم در حال مذاکره هستیم گفت: با چینی ها برای ساخت نیروگاه های هسته ای در حال مذاکرات نهایی هستیم اما به نتیجه نهایی نرسیده ايم و لذا کشورهای دیگر هم نیز در این رابطه اعلام آمادگی کرده اند.
بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایران ساخته خواهد شد
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه، اگر روس ها سریع تر پروژه خود را تحویل دهند شرایط تشویق در نظر گرفته ایم گفت: بخش ساختمانی نیروگاه های جدید توسط متخصصان ایرانی ساخته خواهد شد به طوری که 30 درصد حجم قرارداد مربوط به این بخش می شود.
صالحی با بیان اینکه، بخش قابل توجهی از تجهیزات خارج از جزیره هسته ای را می توانیم بسازیم اظهار داشت: در استراتژی جدیدمان به دنبال نیروگاه های کوچک هم نیز هستیم.
صالحی درباره چگونگی تامین سوخت نیروگاه های در دست احداث نیز بیان داشت: تامین سوخت اختیاری است به این معنی که اگر ما اراده کنیم که سوخت نیروگاه های جدید را از روسیه بگیریم، این اختیار را داریم و روسیه نیز اعلام آمادگی کرده است.
وی ادامه داد: در این راستا قراردادی با روس ها برای تامین سوخت مورد نیاز خواهیم بست که قرارداد منعطفی است و بعد از یک افق ۱۵ ساله که می توانیم حداقل ۱۹۰ هزار سو داشته باشیم می توانیم سوخت مطمئن سالانه یک نیروگاه هزار مگاواتی را تامین کنیم.
دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت طبق برجام هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه موضوع اورانیوم ذخیره 300 کیلو گرمی مانعی برای تامین سوخت نیروگاه ها نخواهد بود اعلام کرد: سوخت نیروگاه ها از ذخیره اورانیوم معاف خواهد بود و در دومین جلسه کارگروه ویژه سوخت که هفته آینده در نیویورک تشکیل می شود این معافیت مشخص خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد: در خصوص راکتور آب سنگین اراک نیز قرار شده که اولین سوخت را چین برای ما تامین کند ولی سوخت های بعدی در ایران ساخته خواهد شد و سوخت راکتور تهران را نیز خودمان تامین می کنیم.
بیش از هشت جلسه میان کارشناسان ایران، آمریکا و چین برای بومی سازی راکتور اراک تشکیل شده است
صالحی در خصوص قراردادی که برای بومی سازی راکتور اراک می بایست تنظیم می شد، گفت: تاکنون بیش از هشت جلسه بین متخصصان ایرانی ، چینی و آمریکایی در خصوص مدل سازی راکتور اراک تشکیل شده و آخرین مراحل تنظیم قرارداد انجام شده که قرار است در آینده ای نزدیک در چین امضا شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان ساخت این یک قرارداد تجاری است که تمام ملاحظات لازم را برای مدل سازی اراک در بر می گیرد ضمن اینکه قبل از انعقاد این قراداد ما یک شرکت بزرگ را از اقدام چند شرکت در سازمان انرژی اتمی تشکیل دادیم که قریب به پانصد الی نهصد مهندس شبانه روزی بر روی طراحی راکتور کار می کنند.
طراحی مفهومی بازسازی راکتور آب سنگین اراک را انجام داده ایم
وی با بیان اینکه ایران صاحب این پروژه است اضافه کرد: براین اساس طراحی مفهومی را انجام دادیم و در اختیار مهندسین چینی و آمریکایی گذاشتیم و تبادل اطلاعات خوبی انجام شده و کار رو به پیشرفت است.
صالحی خاطرنشان ساخت: تعهدنامه ای که قرار بود برای بازسازی راکتور اراک صورت گیرد بیش از 95 درصد مفاد آن مشخص شده و طبق وعده ای که به ما داده شده، قرار است طی هفته های آینده این قرارداد در پکن امضا شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین درباره این سوال که آیا با مشکل مشتری در خصوص آب سنگین مواجه هستیم نیز اظهار داشت: این مشکل ما نیست و در برجام اینگونه آمده که ذخایر آب سنگین بیش از صد و سی تن را در معرض فروش قرار دهیم و بر این اساس اگر خریدار وجود داشته باشد آن را می فروشیم و در غیر اینصورت آن را انبار می کنیم.
وی یادآور شد: وقتی به زمان عملیاتی شدن برجام نزدیک می شدیم، موضوع فروش آب سنگین را با آمریکاییها مطرح کردیم که در آن زمان 70 تن مازاد ذخایر آب سنگین خود را به عمان بردیم که 32 تن آن را به آمریکا فروختیم و پول آن را هم دریافت کردیم و روسیه نیز برای خرید مابقی این ذخایر ابراز تمایل کرده است و در حال حاضر نیز الزامی برای نگهداری آب سنگین در عمان نداریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره تامین الیاف کربنی که در ساخت روتورها به کار می رود نیز بیان کرد: درباره ارسال کربنی تفاهمی انجام شده اما هنوز نهایی نشده است و نباید در کمیسیون کالاهای دو منظوره که در برجام پیش بینی شده مورد بررسی قرار گیرد.
صالحی ادامه داد: الیاف کربنی در داخل تولید نمی شود اما امیدواریم که صنعتگران ما به سمت تامین این کالا در داخل کشور بروند.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در خصوص قرار دادن نام باران در قانون ویزای آمریکا هم گفت: این یک بد عهدی از سوی آمریکا بود که بعد از اعتراض ایران، آمریکا بازرگانان را از این قانون معاف کرد اما گردشگران و دانشمندان هنوز مشکل دارند.
در پایان صالحی درباره استقرار سامانه S300 در اطراف تاسیسات فردو نیز اظهار داشت: فردو نماد صنعت هسته ای ایران است ضمن آنکه دارای استحکامات کافی است اما از باب رساندن این پیام به بیرون که حفاظت از فردو برای یک امر حیاتی است مسلم است که نیروهای نظامی ما تمام توان خود را برای حفاظت از آن به کار خواهند بست.
ادامه مطلب |
|
|
|
مینهای دریایی ایران، به چالشی بزرگ برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مین دریایی وسیلهای انفجاری است که در دریا و رودخانهها کار گذاشته میشود و میتواند کشتیها و زیردریاییها را نابود کند. مینهای دریایی، روی آب به کار برده میشوند و زمانی که کشتی دشمن با آنها برخورد میکند، منفجر میشود. مینهای دریایی میتوانند برای حمله به دشمنان مورد استفاده قرار گیرند، به طوریکه این توانایی اختلال حرکت کشتیهای دشمن را دارند و در عین حال میتوانند موجب محصور شدن آنها در میان مینها شوند. مینهای دریایی همچنین کاربرد دفاعی نیز دارند؛ چنانکه میتوان از آنها برای محافظت از مرز آبی خودی استفاده کرد.
**نابودی ناوهای آمریکایی توسط مینهای ایرانی
"مینهای دریایی" قابلیتهای فراوانی در جنگهای دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرتهای نظامی دنیا، هزاران مین دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که وزن هر کدام به ۳۰۰ کیلو میرسد. به گفته منابع غربی، این مینها به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی برای ایران در بستر دریا هستند.
مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک(CSIS)" گزارش داده است: مینهای ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند و در صورت انفجار، هر کدام میتواند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کند و باعث غرق آن شود و به این ترتیب، ناوهای هواپیمابر آمریکا در برابر مینهای دریایی ایران مصونیت ندارد.
**هزینه میلیاردی آمریکا برای مقابله با مینهای نیروی دریایی ارتش
نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۲، تعدادی از پهپادهای دریایی با نام "روباره دریا"(Sea Fox) به منطقه "خلیج فارس" فرستاد تا مینهای دریایی این منطقه را ردیابی کند. آمریکا این پهپادهای آمریکایی را از آلمان وبه قیمت هر فروند ۱۰۰ هزار دلار خریداری کرد اما همه کارشناسان به این موضوع اشاره دارند که آمریکاییها در خلیج فارس، توانایی مقابله با مینهای دریایی ایران را ندارند.
وقتی که از فرمانده عملیاتی نیروهای دریایی آمریکا درباره آسودگی خاطر وی از توانایی پاکسازی مینهای دریایی سوال شد، او با ناراحتی به این سوال جواب منفی داد و گفت: آمریکا میلیونها دلار برای مبارزه با مینهای دریایی در مناطق مختلف خلیج فارس هزینه کرده است. آمریکا از مدتها قبل در حال کار بر روی پروژههای ضد مین دریایی بوده و هیچ زمانی هم نتوانسته کار خاصی انجام دهد.
وی تصریح کرده است: کشتیهای مینجمعکُن که اکنون در اختیار آمریکا قرار دارد، آسیبپذیر بوده و نگهداری آنها بسیار سخت است. آمریکا در زمان کنونی، توانایی مقابله با این مینها را ندارد. ایران میتواند آبها را پر از صد یا هزاران مین تقلبی کند که تشخیص این مینها از انواع واقعی بسیار مشکل است. این مینهای تقلبی، سرعت نیروهای آمریکایی را بسیار کاهش میدهند.
**طعم مینهای ایرانی در دهان آمریکاییها
یک موسسه تحلیلی در آمریکا به نام enegma که به طور ویژه، امور نظامی خلیج فارس و خاور نزدیک و وضعیت نظامی این خلیج را ارزیابی می کند، در گزارشی ویژه، به مینگذاری منطقه تنگه هرمز توسط نیروی دریایی ایران به طور مفصل پرداخت و اذعان کرد مینهای دریایی ایران، کارایی بسیار بالایی داشته، مقرون بهصرفه هستند و میتوانند خسارات جبرانناپذیری به دشمن وارد کنند.
** سال ۶۷ چه اتفاقی برای ناو ساموئل آمریکایی افتاد؟
در ۱۴ آوریل ۱۹۸۸، در جریان یکی از عملیاتهای اسکورت ، ناو "USS Samuel B roberts" در حال اسکورت کشتی کویتی از مسیری در مرکز خلیج فارس بود که ناگهان متوجه میشود وارد یک منطقهی مینگذاری شده است. ناو بهسرعت تغییر مسیر میدهد تا از منطقه خارج شود ولی دیگر دیر شده بود. یک مین در زیر ناو منفجر میشود و یک حفره ۲۵ فوتی(۸ متری) در بدنهی ناو ایجاد میکند و در پی از حادثه، موتورخانه ناو از آب پر شده و دو توربین گازی ناو نیز از کار میافتند؛ در نتیجه اصابت این مین، ۱۰ نفر صدمه دیده و حدود صد میلیون دلار خسارت به ناو وارد شد.
** مینهای نداجا کابوس شناورهای آمریکایی
به خاطر عمق کم تنگه هرمز، مینهای ایرانی به راحتی در این منطقه قرار میگیرند. برخی منابع تخمین زدهاند که ایران حدود ۵ هزار مین دریایی دارد و این کشور میتواند مینهایی با مواد غیر مغناطیسی نیز تولید کند که شناسایی آنها با سنسورهای پیشرفته نیز بسیار مشکل است.
همچنین باید به قدرت ایران در ساخت زیردریاییهای پیشرفتهای از قبیل غدیر و کلاس نهنگ اشاره کرد که بسیار هوشمندانه ساخته شدهاند. این زیردریاییها میتوانند در هر بار ورود به آب، حدود ۱۶ مین دریایی را در بستر خلیج فارس نصب کنند. گفته میشود که زیردریایی "نهنگ"، بزرگتر و سنگینتر از کلاس غدیر بوده و میتواند مینهای بزرگتر و بیشتری را حمل کند.
نیروهای ایران حتی از پلتفرمهای غیر معمولی مانند ناوچههای تبدیلی کوچک(یکی از سریعترین ناوچههای دنیا) و حتی کشتیهای تجاری برای اسقرار مینها استفاده میکند. طبق اذعان برخی منابع، ایران بیش از ۳ هزار نوع از این ناوچهها در اختیار دارد. ایران با مینهای دریایی که در اختیار دارد، بدون اینکه تلفات و خساراتی به نیروهای خودی وارد کند، به راحتی میتواند صدامت جبرانناپذیری به آمریکا وارد کند.
حقیقت این است که آمریکا در منطقه خاورمیانه با مشکلی با نام مینهای دریایی ایران مواجه است. فرستادن نیروی دریایی آمریکا به آبهای خارجی و مانورهای جنگی در منطقه خلیج فارس، برای این است که نیروهای آمریکایی، تمرینی برای مواجهه با مینهای کار گذاشته شده در خلیج فارس داشته باشند و این موضوع، به یک چالش بسیار بزرگ برای آنها تبدیل شده است.
**مینهای دریایی ایران؛ خاری در چشم نیروی دریایی آمریکا
واقعیت این است که مینهای ایرانی، خار چشم بزرگی در منطقه خلیج فارس و سد راه نیروی دریایی آمریکا هستند. به لحاظ استانداردهای جهانی، نیروی دریایی ایران، قدرت بسیار بالایی دارند که میتوانند خسارات فراوانی به کسانی که توهم حمله به مرزهای آبی کشورمان دارند را وارد کند. زیردریاییهای ایران به سختی قابل ردیابی هستند. در صورت وقوع تنش در تنگه هرمز، مینهای دریایی ایران میتوانند مشکلات بسیاری برای دشمنان ایجاد کنند.
ایران همچنین مینهای پیشرفته "MDM06" لنگردار و مینهای دریابستر "EM-52 "را در اختیار دارد که دارای راکتی هستند که از بستر دریا به سمت کف آب پرتاب میشوند.
**خودکفایی ایران در تولید مینهای دریایی
ایران از دهه ۹۰ میلادی، تکنولوژی تولید بومی مینهای دریایی بزرگ و اژدرها را به دست آورده است. ایران، مینهای مختلفی نظیر "صدف" یک و دو، "Mc52″، MDM-UDM"" و انواع دیگر را در اختیار دارد. مرکز استراتژیک بین المللی در گزارشی، به مقایسه تسلیحاتی میان کشورهای خلیجفارس و ایران پرداخته است که آمار و یافتههای این گزارش، نشان از قدرت بلامنازع نیروهای نظامی ایران در منطقه دارد. بر اساس این گزارش، ایران میتواند از هر نوع شناوری از ناو گرفته تا کشتیهای تجاری، برای استقرار مینها استفاده کند. ایران در زمان جنگ هشت ساله خود با عراق نیز حدود ۱۵۰۰ مین دریایی در اختیار داشت که این تعداد، اکنون افزایش یافته است.
؛ قدرتمند و بیرحمMDM-6 مین
" MDM-6″" یک مین پیچیده است که در واکنش به مغناطیس، فشار و صدایی که در شعاع ۵۰ متری خود احساس کند، منفجر میشود. این میان، از نوع لنگری است که کلاهک انفجاری اژدر مانند خود را در زمان حضور کشتی شلیک میکند. این کلاهک دارای ۱۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره قوی است و قدرتمندترین مین ایرانی به شمار میرود و بر اساس برخی گزارشها، میتواند سطح زیرین ناو هواپیمابر آمریکا را نابود کند. مین MDM-6 میتواند چند هدف را همزمان تعقیب کند و به خاطر اینکه میتوانددر کف دریا قرار بگیرد، شناسایی و جمعآوری آن نیز بسیار مشکل است.
مشخصات این مین به قرار زیر است؛
نوع: دریابستر
کلاهک: ۱۱۰۰ کیلوگرم
عمق عملیاتی: ۱۲ تا ۱۲۰ متر
حساسیت: فشار، صدا، مغناطیسی
آخر کلام؛
"مینهای دریایی" قابلیت فراوانی در جنگهای دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرتهای دریایی نظامی منطقه، هزاران مین دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا برای ایران هستند. نیروهای نظامی ایران، هزاران مین دریایی هوشمند در اختیار دارند که وزن هر کدام به 300 کیلو می رسد. مینهای ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند؛ بهطوری که در صورت انفجار، هر کدام از این مینها میتوانند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کنند که باعث غرق آن شود.
ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در یک شنبه 21 شهريور 1395برچسب:پاتوق نارنجی-,
ساعت 10:3 توسط افشین
|
|
|
|
دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حسین امیرعبداللهيان" دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل امشب 20 شهریورماه در برنامه نگاه یک به بررسی تحولات منطقه و رفتار غیر عقلانی عربستان سعودی پرداخت.
پیشرفت های ایران در عرصه های مختلف برای خاندان آل سعود قابل درک نیست
وی با اشاره به اینکه، پیشرفت های ایران در عرصه های مختلف برای خاندان آل سعود قابل درک نیست گفت: سعودی ها حوزه رقابت بین دو کشور را به حوزه تخاصم سعودی عليه جمهوری اسلامی ایران سرایت دادند.
امیر عبداللهيان با اشاره به اینکه، عربستان به دنبال احيا مجدد موضوع ایران هراسی است ادامه داد: حاکمان فعلی عربستان سعودی رفتار نسنجیده ای را از خود بروز می دهند.
آمریکا در سیاست های خود ملاحظه نفت و دلار سعودی را می کند
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل با اشاره به اینکه، عربستان در سیاست های خود هماهنگ با آمریکا است گفت: آمریکا همواره در سیاست های خود ملاحظه نفت و دلار سعودی را می کند لذا سعودی ها در آستانه توافق ایران و 1+5 از طرف آمریکا اجازه حمله به یمن را پیدا می کنند.
وی با اشاره به اینکه، آمریکا در موضوع حمله به یمن به سعودی ها چراغ سبز نشان دادند بیان کرد: آمریکا در موضوع حمله عربستان به یمن سعی کرد تا سعودی ها را متحد خود نشان دهد.
سعودی ها در قد و قواره این نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهند
امیر عبداللهيان با اشاره به اینکه، سعودی ها از اینکه با ایران به طور نظامی در گیر شوند دچار رعب و وحشت هستند افزود: سعودی ها در قد و قواره این نیستند که بخواهند جنگی علیه ایران انجام دهند.
وی با بیان اینکه، سعودی ها برای سوخت گیری هواپیماهای خود برای حمله به یمن و بخش اطلاعات وابسته به آمریکا هستند ادامه داد: رفتار جمهوری اسلامی ایران توأم با عقلانیت است این در حالیست که سعودی ها در سطوح مختلف در روند مذاکرات کارشکنی کردند لذا آنها حمایت های خود را از گروه های تروریستی افزایش دادند تا نشان دهند که قدرت برتر منطقه هستند که قطعا این موضوع صحت ندارد و توهمی بیش نیست.
وی افزود: سعودی ها نگران بالا آمدن جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند به همین جهت آنها نگران افزایش درآمد نفتی ایران بودند و نقشه های خود برای پایین آوردن قیمت نفت را اجرایی کردند.
تعدی دو مامور سعودی به دو نوجوان ایرانی در دست پیگیری است
امیر عبداللهیان با بیان اینکه تعدی دو مامور سعودی به دو نوجوان ما در فرودگاه جده به حیثیت و اعتبار سعودی ها خدشه ای جدی وارد کرد، گفت: در آن مقطع مقامات سعودی تلاش کردند وعده هایی بدهند و سخن از دستگیری و برگزاری دادگاه در این رابطه بود که در سایه تحولات بعدی متاسفانه سعودی ها اقدام جدی را در رابطه با خاطیان انجام ندادند و این موضوع همچنان یکی از موضوعات در دست پیگیری در مجموعه معاونت کنسولی وزارت امور خارجه است.
علل شکل گیری حادثه منا
وی در ادامه به علل شکل گیری حادثه منا اشاره کرد و گفت: چرایی وقوع حادثه منا علامت سوال های متعددی دارد که از جمله آن می توان به اختلافات درون خاندان حاکم، رقابت احتمالی بین محمد بن نایف و محمد بن سلمان، سوء مدیریت کارگزاران حج و درگیر بودن مقامات سعودی به جنگ در یمن که سبب شده بود مدیریت حج متفاوت از سال های قبل برگزار شود اشاره کرد.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: اگر سعودی ها می خواستند با عقلانیت و شفافیت با این حادثه برخورد کنند حتما با پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب که چندین بار نیز توسط مقام معظم رهبری مطرح شده بود موافقت می کردند تا چرایی حادثه مشخص شود.
امیر عبداللهیان درباره اقدام عده ای در تعرض به سفارت عربستان نیز بیان داشت: تجاوز سعودی ها به مردم مظلوم یمن، بحث تعدی دو مامور سعودی به دو تن از نوجوانان ما در فرودگاه جده و نهایتا اعدام آیت الله شیخ نمر سبب شد سفارت عربستان مورد تحرکاتی از سوی عده ای قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سعودی ها می دانستند که اعدام آیت الله شیخ نمر افکار عمومی جهان تشیع را خدشه دار خواهد کرد و نسبت به آن واکنش نشان می دهند لذا برای آن که پیکان حملات را در موضوع فاجعه منا از خود دور کنند بحران سازی دیگری کردند تا توجهات را از این سمت خارج کنند ضمن آن که آن ها نسبت به توافق هسته ای ایران با ۱+۵ احساس خطر می کردند و در صدد بودند تا بازی را در ابعاد مختلف بر هم بزنند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل یادآور شد: زمانی که رسانه های سعودی اعلام کردند که آیت الله شیخ نمر اعدام شده است ، قبل از آن که هیچ گونه تجمعی مقابل سفارت عربستان انجام شود به تعدادی از سفارت خانه های خاص در تهران یادداشت دادند که تمام خودروهای دیپلمات های خود را در تهران و مشهد به فروش گذاشته اند لذا این تحرک را نسبت به سفارت خود را یا پیش بینی می کردند و یا برنامه ای داشتند.
امیر عبداللهیان تاکید کرد: در جریان این حادثه هیچ یک از دیپلمات های سعودی آسیب ندیدند و هیچ تعرضی هم به آن ها نشد اما خسارتی به ساختمان سفارت صورت گرفت که نباید وارد می شد و رفتار نادرستی بود که با عوامل آن برخورد و احکام آن ها نیز به زودب اعلام خواهد شد.
نقش عربستان در تحرکات صورت گرفته مقابل سفارت این کشور در تهران دور از ذهن نیست
وی با بیان اینکه اعدام آیت الله شیخ نمر حساب شده بود گفت: اینکه عناصری از خود سعودی ها در ترغیب مردم در حرکتی که مقابل سفارت عربستان صورت گرفت به دور از ذهن نیست چراکه در آن مقطع عربستان 140 دیپلمات در تهران و مشهد داشت که تعدادی از آن ها نیروهای امنیتی بودند تا در مقاطعی چنین بازی هایی را صورت دهند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: طراحی عربستان در این موضوع را نمی توان نادیده گرفت ولی آن حرکات احساسی و هدایت های غیر ملموس خارجی بهانه ای داد تا سعودی ها در فاجعه منا ورق را برگردانند.
امیر عبداللهیان در پایان نیز درباره توافق روسیه و آمریکا مبنی بر آتش بس در سوریه اظهار داشت: دولت سوریه از طرح آتش بس به عنوان یک ایده مثبت استقبال می کند اما اینکه به لحاظ محتوایی این آتش بس ها چه زمانی مورد توافق آمریکا قرار می گیرد یا سازمان ملل آن را فعال می کند اغلب زمان هایی است که تروریست ها در محاصره قرار می گیرند نه زمانی که مردم سوریه به این طرح نیازمندند لذا امیدواریم این آتش بس خاطره خانطومان را تکرار نکند و پایدار باشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
قلم زدن در باب منافقین، نگارش درباره جماعتی است که برای فرار از زبالهدان تاریخ بر شاخه خشکیدهای چنگ میزنند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرح حال اسفناک گروهک تروریستی منافقین، بتازگی گزارشی از منابع خبری منتشر شده دال بر اینکه؛ هم اکنون 600 نفر از عناصر گروهک تروریستی منافقین در کمپ آمریکایی کروپر در عراق حضور دارند که در روزهای آتی شاهد خواهیم بود پس از سناریوی کشته سازی آنها، دستاویز جدیدی برای هوسرانی و بازیهای حقوق بشری این گروهک خواهند شد.
اما موضوع طولانی شدن حضور منافقین در عراق ابعاد پیچیده ای دارد، که یکی از مهمترین عوامل آن را میتوان ارادۀ سرکردگان گروهک برای عدم خروج و بازی تبلیغاتی با عناصر فریب خورده عنوان کرد.
برخی از بازیهای جریان نفاق به بهانه باقی ماندن مزدوران منافقین در عراق بدین شرح است:
- مرگ اعضا به دلیل عدم رسیدن دارو و غذا به کمپ اشرف لیبرتی
- درگیری با نیروهای عراقی و کشته سازی برای ایجاد اراده باقی ماندن اعضا در گروهک منافقین
- کشتن عناصر به اصلاح مسئله دار و بازی حقوق بشری به واسطۀ آنها
- برگزاری نمایش در کشورهای اروپایی به بهانه ساکنان لیبرتی (کروپر) و اشرف
- انتقال امکانات و برخی مقرهای منافقین به جریان های تکفیری و معارض دولت عراق
- ایجاد انگیزه شدید برای اعضای فریب خورده جهت تسریع اعزام به اروپا
- ....
با این تفاسیر، گروهک تروریستی منافقین به دنبال باقی گذاشتن تعدادی از عناصر خود در عراق و قربانی کردن آنان و به راه انداختن بازی تبلیغاتی با عناصر کشته شده است.
این مسئله پس از خروج شخص رجوی از این کمپ آمریکایی در عراق کلید خواهد خورد، و منافقین در تلاشاند، با تحریک گروههای درون عراق، زمینههای حمله به کمپ کروپر و مظلوم نمایی در این راستا را نمایان کنند.
از سال 90 و خروج منافقین از کمپ اشرف همواره تمامی درگیریهای ایجاد شده حول منافقین، از سوی این گروهک تروریستی بوده و افرادی که در این بین از دست رفتند و کشته شدند، تنها به پروژه کشتهسازی اضافه شدند.
گفتنی است تعدادی که در کمپ آمریکایی کروپر در عراق حضور دارند در روزهای آتی برای نیات شوم کشتهسازی از آنان استفاده کرده و دستاویزی برای بازیهای حقوق بشری سازمان خواهند شد.
منافقین کوردل مصداق بارز، الغريق يتشبث بکل حشيش: غريق، به هر شاخهای خشکيدهای چنگ میزند (تا خود را نجات دهد).
قلم زدن در باب منافقین خلق، نگارش درباره جماعتی است که در راستای رسیدن به آرمان خود تلاش هایی کرده اند و شاید می کنند؛ غافل از آنکه راه خود را نادرست نمیپندارند و برای بقای ظاهری خود، بیهوده دست و پا میزنند که این تلاشی است برای فرار از زباله دان تاریخی که سالهاست به آن ملحق شدهاند.
انقلاب اسلامی ایران، به دلیل ماهیت اسلامی و مردمی بودنش راه مقابله به بصورت مستقیم را برای دشمنان خود بسیار دشوار کرده است. لذادر طول سالهای گذشته غرب و مشخصا آمریکا ابزارهای گوناگونی را علیه جمهوری اسلامی بکار گرفته است.
یکی از این راهها ابزار نظامی بود. ابزار نظامی به شیوههای مختلفی نظیر جنگ تحمیلی و همچنین ترورهای گسترده مقامات و حتی افراد معمولی جامعه در کشور مطامع غرب توسط منافقین را تا اندازهای منتفع کرد.
اما در واکاوی گروههای تروریستی باید افزود: گروهکهای متعددی در این میان دستورات اربابان آمریکایی خود را اجرا کردهاند. یکی از گروههایی که بصورت وسیع دست به جنایات فراوانی در کشورمان زدند، گروهک منحرف منافقین بودند. اقداماتی که گروهک تروریستی منافقین علیه مردم ایران انجام دادند امکان پذیر نمیشد مگر با پشتیبانی برخی از کشورهای غربی.
در تشریح سبقه سیاه نوکران غربی میتوان گفت: نیابد فراموش کرد که 35 سال پیش سرکرده منافقین به همراه بنیصدر رییس جمهور خائن به وطن، پس از فرار از ایران در یک فرودگاه نظامی فرانسه فرود آمده و از امکانات گسترده فرانسویها و دیگر کشورها بهرهمند شده و مورد حمایت لجستیکی و حتی رسانهای قرار گرفتند.
گروهک منفور منافقین سپس در کشور عراق و در زمان رژیم بعث عراق ساماندهی شدند و در جنگ تحمیلی عیله کشورمان به ارتش صدام دیکتاتور مخلوع یاری رساندند. در همین اواخر هم پیرامون موضوعات هستهای در راستای اقدامات ضد ایرانی با غرب همکاری کردند و امروز هم که از هم پیمانان رژیم جنایت کار آل سعود محسوب میشوند.
مجموعه این تحولات نشان میدهد، گروهکهای تروریستی همچون منافقین یک ابزار و آلت دستی برای غرب علیه کشورهای مستقل نظیر جمهوری اسلامی هستند چرا که دولتمردان غربی توان مقابله مستقیم با آن را ندارد.
بطور کلی منافقین را بایستی در چارچوب یک ابزار و آلت دست نگریست. در دورانهای مختلف، این ابزار کارایی متفاوتی داشته است. باید افزود غرب به تازگی رویکرد جدیدی نسبت شبکه نفاق پیدا کرده است.
همانطور پیشبینی میشد، غرب پس از موضوع هستهای بحث حقوق بشر را مورد دستاویز و بهانهجویی قرار خواهد داد. از زمان اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی، سرکرده منافقین از صحنه بیرونی منافقین حذف شد و پس از جایگزین شدن همسر وی مریم رجوی رویکرد منافقین به شعار حقوق بشری تغییر کرد.
در این میان طبیعتا برخی از بازیگران منطقهای نظیر عربستان و آمریکا به دلیل امکانات محدودی که به واسطه قدرت جمهوری اسلامی در اختیار دارند، ناگزیر هستند برای رسیدن به اهداف خود بازهم به منافقین رجوع کنند.
در رابطه با بازگشت غربیها بر استفاده مجدد از گروهک تروریستی منافقین باید گفت چه بسیار مضحک است گروهکی که تاریخچه سراسر روسیاهی و جنایت را با خود یدک میکشد، مورد اطمینان غرب قرار گرفته است و این رسوایان زمانه را با مباحثی مانند دموکراسیخواهی و حقوق بشر پیوند میزنند.
دولتمردان غربی به خوبی میدانند که منافقین در میان مردم ایران تا چه اندازه منفور و مذموم هستند. امروز برای ملت ایران جای سربلندی است که سردمداران غربی در مقابل ملت ما آنقدر تهی دست است که رو به مهرههای تاریخ مصرف گذشته خود آوردهاند و پشت گروه ورشکستهای مثل منافقین جبهه میگیرند. شاید این شیوه غربیها بهترین راه برای آشکار کردن چهره دروغین دموکراسی غرب برای مردم و جوانان ما باشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
کره شمالی اعلام کرد این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هستهای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگیانگ، "خصومت آمریکا" میخواند.
در 48 ساعت اخیر، این کشور شرق آسیایی، با انجام یک آزمایش اتمی در صدر اخبار جهان قرار گرفت و "بیبیسی"، "آسوشیتد پرس"، "یونهاپ" و ...، این اقدام کره شمالی را پوشش دادند.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد: علت زمین لرزهای که اخیراً نزدیک یکی از مراکز هستهای کره شمالی روی داد، پنجمین آزمایش هستهای پیونگیانگ بوده است.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام نظامی عنوان داشت: «ما بر این باوریم که کره شمالی یک آزمایش هستهای انجام داده است؛ این انفجار حدود ده کیلو تن شدت داشت و قویترین انفجاری بود که تاکنون به وسیله این کشور انجام شد"
بررسیها نشان میدهد که با هر آزمایش موشکی یا هستهای کره شمالی، تحریمهای جدید از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد یا آمریکا علیه این کشور وضع میشود.
کره شمالی نیز اعلام کرد: این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هستهای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگیانگ "خصومت آمریکا" میخواند. خبر آزمایش هستهای کره شمالی واکنشهای جهانی را نیز در پی داشت.
"باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا، در پی آزمایش هستهای کره شمالی تأکید کرد واشنگتن از همه راهها برای حمایت از کره جنوبی در برابر همسایه شمالی آن استفاده خواهد کرد.
"هیلاری کلینتون"، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز درباره آزمایش های هستهای و موشکی کره شمالی میگوید: در صورت احراز پست ریاست جمهوری، با افزایش حلقه تحریم و فشار موضع شدیدتری در قبال کره شمالی اتخاذ خواهد کرد تا این کشور را به پای میز مذاکره بکشاند.
وی مدعی شد: تهدیدات روزافزون از سوی کره شمالی، نیازمند تجدیدنظر در راهبردها در قبال این کشور است. علاوه بر این، اقدامات فوری برای متقاعد کردن همسایههای این کشور به خصوص چین، امری ضروری است. آنها باید بدانند کره شمالی، تنها مسألهای مرتبط با آمریکا نیست. البته کلینتون به ناکارآمد بودن فشارها و تحریمهای فعلی بر کره شمالی هیچ اشاره ای نکرد.
باید افزود سیاست فعلی اعمال فشار بر کره شمالی، مانع این کشور در انجام آزمایشهای هستهای نشده است. البته روشن است که سیاست اعمال فشار و تحریم، رفتار کره شمالی را تغییر نخواهد داد.
کلینتون در ادامه اظهاراتش، از متحدان آمریکا در منطقه و به طور خاص از ژاپن و کره جنوبی خواست تا در قالب سامانههای دفاع موشکی، به واشنگتن کمک کنند.
کلینتون اظهار کرد: اقدامات کره شمالی، تهدیدی مداوم و بزرگ برای آمریکاست. وی افزود: کره شمالی با آزمایش هستهای اخیر، یک قدم به آنچه میخواهد یعنی توسعه یک سامانه موشک هستهای که قادر است آمریکا را مورد هدف قرار دهد، نزدیکتر شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از "سئول"، "پارک- گئون-های" رئیسجمهور کره جنوبی، در بیانیهای اعلام کرد: کره شمالی با این آزمایش هستهای، تحریم و انزوای بیشتر را برای خود به همراه میآورد. وی ادعا کرد: "چنین اقدام تحریکآمیزی، راه را به سمت خودتخریبی این کشور تسریع و هموار میکند."
"فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه نیز به شدت آزمایش هستهای کره شمالی را محکوم کرد. وزارت امور خارجه چین گفت: این کشور با آزمایش هستهای کره شمالی به شدت مخالف است.
نکته جالب توجه این است که "کاخ سفید" در حالی تلاش میکند کره شمالی را از دستیابی به بمب اتم باز دارد که خود، هزاران کلاهک اتمی دارد و کشورهای شبه جزیره کره(به خصوص کره شمالی) را با اقدامات نظامی تهدید میکند.
پایگاههای نظامی آمریکا در شبه جزیره کره، در صورت حمله آمریکا به کره شمالی، در تیررس موشکهای بالستیک "پیونگیانگ" هستند و همین موضوع باعث شده تا در روزهای اخیر، ارتش کره شمالی بر تحرکات نظامی خود بیفزاید.
رسانههای غربی مدعی هستند که کره شمالی، یکی از منزویترین کشورهای جهان است و تنها موضوع قابل ارائه این کشور، آزمایشهای موشکی است که آن هم به دلیل تهدیدات آمریکا علنی میشود؛ هرچند تاکنون تحریمها تاثیری بر عملکرد کره شمالی نداشته است.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، نبرد بین گروه تروریستی، موسوم به ارتش آزاد و یگانهای مدافع خلق کرد در سوریه باعث رویارویی میان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شده است.
در همین ارتباط، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "معارضان، منطقه تحت سیطره کردها را تهدید میکنند" ادعا کرد که گروه تروریستی ارتش آزاد که از سوی ترکیه حمایت میشود و توانست جرابلس را از سیطرۀ تروریستهای داعش خارج کند، از پشتیبانی سازمان جاسوسی سیا برخوردار است در حالی که پنتاگون، نیروهای دموکراتیک سوریه را حمایت میکند!
این گزارش میافزاید: سیا و پنتاگون مجموعههای مختلفی از گروههای مسلح (تروریست) را در جنگ سوریه حمایت میکنند و این وضعیت باعث بروز تنشهایی بین این دو شده است.
بر اساس ادعای نیویورک تایمز، گروه تروربستی ارتش آزاد که توسط سازمان سیا و آژانسهای اطلاعاتی متحد با آن حمایت میشود، توانسته است به سمت غرب و به طرف شهرکهای الباب و مارع پیشروی کند و انتظار میرود که بین آن و نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط یگانهای مدافع خلق کرد اداره میشود و از حمایت پنتاگون برخوردار است، درگیریهایی به وجود آید.
این نشریه همچنین مینویسد: آمریکا در چارچوب ایجاد توازن میان نیروهای متحد خود و نیروهایی که هم با آمریکا و هم با ترکیه متحدند، از یگانهای مدافع خلق کرد خواسته که به مناطق واقع در شرق فرات عقب نشینی کنند و در مجموع موضع آمریکا در قبال ادامۀ درگیریها بین طرفین متحد با خود پیچیده و مبهم است.
نیویورک تایمز در ادامه، به اظهارات پیتر کوک سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود؛ درگیریهای جاری در جرابلس را از نزدیک پیگیری می کند و از گروههای درگیر خواسته بود که اقدامات لازم را برای حل بحران انجام دهند.
فیش حقوقی تروریستها در جیب مقامات آمریکایی
پیش از این، یک سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت مالی آمریکا از گروه های تروریستی، اعلام کرد که این کشور حقوق تروریستهای گروه نور الدین الزنکی را میپردازد. ریچارد بلاک در گفتوگو با شبکه "راشا تودی" روسیه گفت: «متأسفانه حقوق عناصر گروه نورالدین الزنکی که چندی پیش سر یک کودک فلسطینی را بریدند از سوی واشنگتن پرداخت میشود».
بلاک، سناتور ایالت ویرجینیا، چندی پیش در یک سخنرانی گفته بود، آمریکا از تروریستهای فعال در سوریه حمایت میکند. این حمایت که از سوی سیا و پنتاگون انجام میشود، شامل حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی است.
اما واقعیات بحران سوریه چیست؟
شاید در ابتدای بحران سوريه معترضان در پی براندازی نظام اسد نبودند و صرفا خواستار اصلاحات و ایجاد یک فضای سیاسی مناسبتری در کشور دست به اعتراض زدند.
اما در این میان دستهایی پشت پرده به بحران دامن زدند که اتفاقا هیچ اعتقادی به دموكراسی و آزادی نداشتند. دستهایی که كينه چند ده ساله از نظام سوريه را به دل داشتنند و عدهای دگم اندیش متاثر از رادیکالیسم اسلامگرا یا همان اسلام مطلبوب غربیها جذب گروهکهای تروریستی برای جنگ با مردم سوریه شدند. برخی از آنها هم مهرههای پنهان سفارتخانهها بودند و برخی انديشههای تند مذهبی در سر داشتند و بعضی هم از اراذل و اوباش و جنايتكاران عدالت گريز بودند. بیشک نظام سلطه با یک برنامهريزی و هدفگذاری دقیق نقشه به پایین کشیدن حکومت اسد را طراحی کردند.
مهندسی جنگ در سوریه قبل از آغاز انقلابهای منطقه
چند سال پیش از آغاز شدن بحران در منطقه بویژه تجاوز گروههای تروریستی به تمامیت ارضی سوریه، روزنامه لوموند چاپ فرانسه پيش بينی كرده بود، سوريه در 10 سال آينده جزو كشورهای توسعه يافته در ميان كشورهای پيرامونی خود قرار خواهد گرفت.
بیگمان برای همين بود كه بدخواهان شهروندان سوری تاب ثبات در سوريه را نداشتند. به ويژه اينكه بشار اسد، بسياری از آرزوهای مردمش را به تحقق نزدیک کرده بود.
"ميشل ريمبو" سفير سابق فرانسه در كتاب خود با نام "توفان در خاورميانه بزرگ" از اطلاعات مهمي پرده برمیدارد از جمله اينكه، در ژانويه 2014 به نقل از سناتور "ماريو مورو" وزير دفاع سابق ايتاليا وی در سال 2009 به كردستان عراق رفته و از يك مجتمع ساختماني در حال ساخت بازديد كرده است.
سناتور از پيمانكار میپرسد كه هدف از بنای اين همه ساختمان چيست؟ و اين پاسخ را میشنود، اينها برای آوارگان جنگ سوريه است. نکته قابل تأمل اینکه: اين اتفاق مربوط به حداقل دو سال پيش از شروع جنگ در سوريه است و نشان میدهد كه نقشه اين جنگ قبل از آنچه كه تحولات کشورهای منطقه موسوم به انقلابهای بهارعربی آغاز شود، طراحی و اجرا شده است.
ريمبو در اين كتاب به مطلبی خطرناك تر اشاره میكند، برنامهريزی برای به اصطلاح انقلاب سوريه با كمك برنامه دموكراسی در سوريه انجام شده كه از حمايتهای مالی يكی از سازمانهای غيردولتی مرتبط با سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) برخوردار است. برنامهريزی برای تجاوز امپرياليستی آمريكا عليه سوريه سالها پیش از این به اتمام رسيده است.
واقعیت موضوع آن است که وزارت دفاع آمریکا و سازمان امنیتی سیا تمایلی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه ندارند و بر راه حل نظامی بیشتر تاکید دارند. وی همچنین افزود برخلاف تاکید جان کری وزیر امورخارجه بر راه حل سیاسی بحران سوریه و تمایل باراک اوباما به پایان دادن بحران سوریه قبل از اتمام ریاست جمهوریاش، پنتاگون و سیا بر راه حل نظامی و طولانی کردن نبرد در سوریه تاکید دارند.
نقش کلیدی اوباما در ویرانی کامل کشور لیبی، بحرانی کردن وضعیت اوکراین، روانه کردن تروریستها به خاورمیانه به خصوص سوریه، درگیرکردن اروپا با مسئله مهاجرت اوباما تکمیل میشود. وی در ظاهر امر تلاش میکند که دست کم به یکی از این بحرانها پایان دهد. اما ساختار قدرت در آمریکا به رویکرد نظامی علاقه بیشتری دارد.
امروز پس از سالها جنگ و خون و منازعات در منطقه بحران خیز خاورمیانه خاصه سوریه و عراق، نظام بینالملل شاهد یک جنگ فرسایشی و غیر ضرور است. جنگی که هر اندازه بر فقر و آوارگی طرفهای درگیر میافزود؛ به همان مقدار کارتلهای اسلحه سازی و دلالان تسلیحات میکروبیولوژی و ممنوعه را منتفع ساخته است.
آمریکا در نقش کژدم منطقه
اما هر آنچه که از مصائب سرزمین سوریه گفتیم حق مطلب ادا نخواهد شد. عصر حاضر، روزگاری که واژه مهجور حقوق بشر بازیچه دست نظام سلطه و صهیونیزم بینالملل شده است، حکام مرتجع منطقه به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به یک اکران خونین زدهاند که اتفاقا نهادهای حقوق بشری و در رأس آن سازمان ملل متحد به تماشا نشستهاند.
با همه تفاسیر، حکایت امروز دولتهایی که با هدایت سرویسهای جاسوسی خود آتش به دامن منطقه زدهاند، روایتی است از یک کژدم که چه بسا افراد بیشماری را با زهر خود از پای در میآورد، لذا آنگاه که در کانون شعلههای اخگر خود ساخته به دام میافتد، دم زهر آلودش را بسوی پیکر نیمه جانش میگیرد و بر زندگی خویش پایان میبخشد.
لیکن تمثیل کژدم در مورد گروههای تروریستی معارض حکومت قانونی اسد و مردم سوریه و نیز سردمداران آنها، خالی از این مصداق نیست. آنطور که از آخرین تحولات میدانی سوریه خبر میرسد گروههای تروریستی فارغ از اینکه دارای چه بیرق و نشانی باشند یک به یک از سنگرها پا به فرار میگذارند و خود را بیش از پیش در حلقه محور مقاومت محصور میبینند.
چه مضحک است؛ حال که سرکردگان این گروهها مزدوران خود را و مغموم شکست خورده مییابند؛ از روی سرافکندگی و استیصال به جان یکدیگر افتادهاند. این همان آرمان شهری است که دولتهای غربی نسبت بدان به مردم جهان وعده میدهند؛ دموکراسی به زور اسلحه و سرنیزه، حقوق بشری نیم بند که مختص به مرزهای سیاسی خاورمیانه است. وعده واهی دموکراسی که تنها بر زبان امپریالیسم جهانی جاری و ساریست. ادامه مطلب |
|
|
|
نقشه تحولات میدانی ریف دمشق نشان از پیروزیهای چشمگیر ارتش سوریه در میدان نبرد با تروریستهای تکفیری دارد.
حومه "دمشق" یکی از مناطقی است که در پنج سال گذشته صحنه درگیریهای شدید ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری داعش بوده است.
این منطقه در دو ماه اخیر به یک وضعیت قابل قبولی رسیده که شاید در کل نبردهای سوریه این موضوع کمسابقه بوده است. شرایط ریف دمشق بین سالهای 2013 تا 2016 تغییرات عمدهای داشته که بررسی نقشه تحولات در این زمینه گویای همه چیز است.
** وضعیت ریف دمشق در سال 2013
"ریف دمشق" در سال 2013 میلادی وضعیتی بحرانی و وحشتناک داشت تا حدی که تسلط گروههای تکفیری بر جنوب سوریه روز به روز افزایش مییافت.
اگر به نقشه حومه "دمشق" در سال 2013 نگاهی بیندازیم میبینیم که مناطق وسیعی از این منطقه در کنترل تروریستهای تکفیری بوده است. در حقیقت مناطقی همچون شهر صنعتی "عدرا"، "تل کوردی"، "دوما"، "میدعا"، "حرستا"، "النشابیه"، "ایبرین"، "جوبر"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "حجرالاسود"، "اردوگاه پرموک"، "داریا"، "بخش های وسیعی از صحنایا"، "دیرماکر"، "قدسیه" و ... در کنترل تروریستهای تکفیری بود.
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2013؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری
خیز بلند تکفیریها در سال 2013 برای اشغال "دمشق" و از بین بردن دولت سوریه بود که این موضوع با حضور محور مقاومت محقق نشد و حامیان قطری و سعودی تکفیریها به اهداف خود نرسیدند.
شرایط بحرانی سال 2013 به مرور بهتر شد، تا جایی که در سال 2016 میلادی ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه ابتکار عمل را در بخشهای قابل توجهی از حومه "دمشق" به دست گرفت.
** وضعیت ریف دمشق در سال 2016
در سال 2016 میلادی اما ارتش سوریه که به تدریج پیشرویهای خوبی در حومه "دمشق" داشته و توانسته نقاط استراتژیک را آزاد کند.
"شهر صنعتی عدرا"، "شهرک میدعا"، "فرودگاه نظامی مرج السلطان"، "ملیحه"، "کمپ جرمانا"، "برزه"، "دومر"، "صحنایا"، "فرودگاه نظامی دمشق" و ... از جمله مناطقی است که ارتش سوریه توانسته از تروریستها پس بگیرد.
نقشه تحولات حومه دمشق در سال 2016؛ قرمز: مقاومت و ارتش سوریه؛ سبز :تروریست های تکفیری
البته این پایان کار نبوده و ارتش سوریه از راهبرد جدیدی استفاده میکند که در آن صلح پایدار جایگزین درگیری و جنگ میشود که این راهبرد در "داریا" با موفقیت اجرایی شد. البته شرایطی مشابه داریا برای باقی شهرک های حومه دمشق که ارتش سوریه آ« ها را در محاصره دارد پیش بینی شده است. علا ابراهیم استاندار ریف دمشق در این زمینه می گوید: شهر "معضمیه" در حومه غربی دمشق نیز طی روزهای آتی امن خواهد شد. دولت مایل به بازگشت همه ساکنان "داریا" پس از پایان طرح بازسازی این شهر است.
وی افزود: مذاکراتی درباره تحویل شهر "معضمیه" در جریان است و این شهر در آینده نزدیک و روزهای آتی امن خواهد شد.
بنابراین گزارش وضعیت "ریف دمشق" نشان میدهد که ارتش سوریه حد فاصل سالهای 2013 تا 2016 پیشرفت قابل توجهی داشته است و با کمی برنامهریزی این منطقه میتواند به طور کامل در اختیار نیروهای سوری قرار بگیرد.
ادامه مطلب |
|
|
|
همیشه به نزدیکی تابستان که میرسیم، از همان ابتدا دغدغه برنامهریزی تعطیلات برای سفر رفتن در سرمان غوغا میکند؛ بهویژه کسانی که در ایام نوروز به دلایلی امکان سفر برایشان فراهم نشده است. اگر شما نیز قصد سفر دارید و هنوز تصمیمی نگرفتهاید، ما در ادامه شما را با نقاط دیدنی ایران و تورهای طبیت گردی ایران که در فصل تابستان بسیار زیبا و خنک هستند، آشنا خواهد کرد.
کرمانشاه و طبیعت تحسینبرانگیز آن
شاید به جرات بتوان گفت کرمانشـاه در این فصل یکی از بهترین گزینهها برای سفر میتواند باشد. آب و هوای خوب و معتدل و داشتن آثار باستانی و تفرجگاههای بیشمار در شهر کرمانشـاه و همینطور طبیعت بکر همراه مردمان مهماننواز آن باعث انتخاب این شهر توسط بسیاری افراد به عنوان مقصد گردشگری شده است.
این تعطیلات کوتاه فرصت خوبی را برای بودن در طبیعت فراهم خواهد کرد؛ ضمن اینکه میتوانید از مناطق دیدنی شهر مانند تکیه معاونالملک، تکیه بیگلربیگی، بازارسنتی کرمانشـاه، باغ پرندگان کرمانشـاه، باغ گل کرمانشـاه، پارک کوهستان، سراب نیلوفر، پارک ساحلی رود قرهسو، سراب قنبر، طاق بستان، بیستون، مسجد عمادالدوله، حمام حاج شهبازخان و. . . دیدن کنید. طبیعت زیبای خداوند در حاشیه رود ارس و جلفای آذربایجان
منطقه آزاد ارس بهقدری تنوع در طبیعت و سایتهای طبیعی دارد که گردشگران در انتخاب مسیر یا مقصد گردشگری بهسختی میتوانند تصمیم بگیرند و معمولا همه دوست دارند که به دلیل تفاوت و تنوع از همه بخشهای این منطقه دیدن کنند. یکی از مواردی که ارس را به عنوان یک منطقه ایدهآل برای طبیعتگردان معرفی میکند، کثرت مناطقی است که مهمانان با طیبخاطر و احساس امنیت میتوانند چادر زده و یک یا چند روز را در دامان طبیعت بگذرانند. کمپهای چادرزنی در داخل و خارج از شهر جلفا همگی مجهز به امکانات رفاهی و بهداشتی بوده و از امنیت بسیار بالایی برخوردارند. اکثر این مناطق توسط نیروهای انتظامی و مرزبانی مورد کنترل بوده و امنیتی مثالزدنی دارند.
از سایتهای طبیعی اطراف این شهر برای کسانی که قصد دارند یک روز زیبا را در کنار طبیعت رقم بزنند، میتوان به پارک ساحلی درنا و حاشیه رود ارس و همچنین مجموعه تاریخی کردشت، منطقه و سد خداآفرین و طبیعت بکر آسیاب خرابه و همینطور طبیعت زیبای کلیسا سنت استپانوس اشاره کرد. فومن (ماسوله و قلعه رودخان) بهشت خدا روی زمین
آب و هوای مناسب، جنگلها و کوههای پوشیده از درختان، چشمههای متعدد، بقاع متبرکه و امکان تاریخی فرهنگی (ماسوله و قلعه رودخان) فومن را به یکی از قطبهای گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل کرده است. میگویند ماسوله عروس شمال، بهشت خدا روی زمین، زیبایی محض، صفا و صمیمیت و سادگی، هوای پاک با مردمانی پاک و پاکنژاد دارد. پس بیشک جای خوبی برای چند روز استراحت و در کنار خانواده بودن است. چهارمحال بختیاری (شهرکرد) معروف به بام ایران
شهرکرد مرتفعترین مرکز استان در ایران است و به همین دلیل به بام ایران شهرت دارد. وجود آثار تاریخی همچون قلعهها و همینطور اماکن سیاحتی و زیارتی و آب و هوای مطبوع شمار زیادی از گردشگران را رهسپار استان چهارمحال و بختیاری بهخصوص شهرکرد، مرکز این استان میکند. جاذبههای طبیعی فراوانی در نزدیکی شهرکرد وجود دارد که معروفترین آنها عبارتند از: گردشگاه چشمه زنه هفشجان و ارتفاعات جهان، پل زمان خان، چشمه کوهرنگ، تونل و آبشار کوهرنگ، دشت لالههای واژگون، تالاب بینالمللی چغاخور و تالاب گندمان. اردبیل (سرعین) معروف به چشمههای آبگرم
سرعین دارای دهها چشمه آب گرم معدنی است که از کوه سبلان سرچشمه میگیرند. این شهر به علت چشمههای آبگرم فراوان شهرت دارد و یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل است.
این منطقه همهساله اواخر بهار و فصل تابستان پذیرای ایرانگردان و جهانگردان فراوان است. در این شهر کلی هتل - هتل آپارتمان و مهمانسرا وجود دارد ولی علاوه بر این، مردم منطقه خانههای مسکونی و ویلاهای خود را به عنوان مهمانپذیر اجاره میدهند.
مناطق بالا تنها بخشی از طبیعت زیبای سرزمین زیبای ماست که فرصت کشف زیباییهای بیشتر آن میتواند برای تمام اعضای خانواده شیرین و بهیادماندنی باشد؛ البته پیش از این سفر درباره مجهز بودن خودرو به وسایل لازم و همراه داشتن تجهیزات ضروری مطمئن شوید. این سفر دو روزه و کوتاه فرصت خوبی برای شما فراهم خواهد کرد تا در دل طبیعت باشید؛ ضمن اینکه میتوانید زمان بیشتری را با خانواده خود سپری کنید. برایتان سفری خاطرهانگیز را آرزومندیم.
ادامه مطلب |
|
|
|
چگونه در یک خانواده پدیده فرزندسالاری به وجود می آید چه عواملی در بروز این رفتارها توسط اولاد نسبت به پدر و مادر تاثیرگذار هستند.
وبسایت زندگی آنلاین: چگونه در یک خانواده پدیده فرزندسالاری به وجود می آید چه عواملی در بروز این رفتارها توسط اولاد نسبت به پدر و مادر تاثیرگذار هستند روانشناسان معتقدند توجه بیش ازحد به خواسته های فرزندان ،رعایت نکردن احترام زن و شوهر نسبت به هم ،کمبود تحصیلات و سواد والدین و دیگر موارد مختلف می توانند زمینه ساز فرزندسالاری در خانواده شوند.
بى گمان فرزندسالارى پدیده اى است نوظهور و از محصولات تمدن جدید و جوامع توسعه یافته و یا درحال رشد به شمارمى رود به همین دلیل مشکل بتوان براى آن پیشینه اى عمومى و رایج جستجو کرد. زیرا فرزندسالارى برآیند فرهنگى و اجتماعى این گونه جوامع است که پیش از این با این گستردگى، سابقه اى نداشته است بنابراین پیش ازپرداختن به آثار فرزند سالاری ناگزیریم، به برخى ریشههاى مهم این پدیده در سطح خانواده، اشاره کنیم. نابرابرى سطح تحصیلات والدین با فرزنداندر بین مردم کشورهاى درحال رشد، معمولا پدران و مادران یا بى سواد و یا کم سواداند، درحالى که به اقتضاى توسعه و بروز اوضاع جدید، فرزندان آنها با شتاب، رویکرد به تحصیلات عالى و ارتقاى معلومات و اطلاعات خود دارند، درنتیجه فرزندان با تکیه بر دانش بیشترشان، پدر و مادرها و نظرات آنان را چیزى به حساب نمى آورند و آنها نیز با توجه به معلومات اندکشان، تاب و مقاومت در برابر فرزندان تحصیلکرده خویش را رفته رفته از دست مى دهند و یا اینکه اساسا خود آنها چون فرزندانشان را آگاه تر و زمان شناس تر از خود مى دانند در برابر خواست و امیال آنان تسلیم خواهند بود. برآمد هر یک از این دو، چیزى جز فرزندسالارى نیست. کم رنگ بودن آموزهها ی دینىاز آموزههاى مهم دین این است که باید درهرحال، احترام والدین را پاس داشت و از آزار و اذیت آنان پرهیز کرد و درحدود دین از دستورات و خواستههاى آنان پیروى کرد. اگر فضاى حاکم بر محیط خانواده از سلامت دینى و اعتقادى برخوردار نباشد و بى بند و بارى و گناه درآن رایج باشد، نه چنین انگیزه اى در فرزندان وجود دارد و نه والدین توانایى کنترل اخلاقى و تربیتى آنان را خواهند داشت و بدترین نوع فرزندسالارى در چنین زندگی ایى حاکم است. پدر و مادر بى هیچ واهمه اى، با میل و رغبت، عنان اختیار خود را به دست فرزندان فاسد خویش سپرده که به هر سو آنان را بکشانند تسلیم آنها هستند و چون تربیت دینى ندیده اند، پاس حرمت والدین را نیز نخواهند داشت، به ویژه اگر زمانى آنها بخواهند در برابر خواسته اى از فرزندان خود بایستند، با بدترین نوع برخورد و توهین و حتى ضرب و شتم، از سوى آنان مواجه خواهند شد. توجه بیش ازحد به خواستهها ومطالبات اولاد
این کار نیز به طور شایع و رایج آن، پدیده اى نوظهور است که والدین نسبت به برآوردن مطالبات و امیال فرزندان خود زیاده روى و افراط کنند، گرچه این گونه خواستهها غیر منطقى، بلندپروازانه و فراتر از توانایى و بنیه مالى خانواده و یا حتى بیرون از مرزها و حدود قانونى و دینى باشد. بدیهى است در پیش گرفتن چنین شیوه اى به تدریج به فرزندسالارى و تحکم اولاد بر والدین خواهد انجامید. ضعف اخلاقى دردرون خانوادهنزاعها و مشاجرههاى خانوادگى و بى توجهى زن و شوهر نسبت به جهات ومسایل اخلاقى بین یکدیگر و بى احترامى آنان به یکدیگر، به ویژه درحضور فرزندان،به شدت حرمت و شخصیت آن دو را در نظر آنان خوار و بى مقدارخواهد کرد و به جایگاه و اعتبارهریک ازآن دو آسیب و لطمه جدى وارد مى کند. وقتى چنین اتفاقى بیفتد اولین ثمره تلخى که از آن به بارمى نشیند بى توجهى فرزندان نسبت به نظرات و مدیریت والدین و شانه خالى کردن از اجراى دستورات آنها است. برخى فکر مى کنند براى حفظ موقعیت خود نزد فرزندان باید طرف دیگر را از نظر آنان بیندازند و او را تحقیر کنند، غافل از اینکه درچنین فضایى هیچ یک سودى نخواهد برد. چون او نیز به نوبه خود سعى خواهد کرد از خویش واکنش نشان داده و به مقابله به مثل بپردازد، گذشته از اینکه چون فرزندان به هر یک از پدر و مادر خود علاقه دارند اگر ببینند که از سوى هر یک از آن دو نسبت به دیگرى در حضورشان آزار و اهانتى وارد مى شود. بر خلاف تصور فرد توهین کننده که به خاطر حفظ موقعیت خود نزد فرزندان دست به این کار مى زند، کینه او را ناخودآگاه به دل مى گیرند و پیداست در این صورت متضرر واقعى مجموعه خانواده خواهد بود. فرزندان نیز پس از این اعتنایى به نظرات و سخنان والدین خود نخواهند داشت زیرا مدیریت کسى نزد دیگرى وقتى پذیرفته مى شود که در نظر او داراى اعتبار و شخصیت قابل احترامى باشد…
ادامه مطلب |
|
|
|
در ایران سالانه حدود 28 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند؛ یعنی 76 نفر در هر روز و 3 نفر در هر ساعت. این میزان نزدیک به 6 برابر آلمان است. آلمان با 62 نفر کشته به ازای 1 میلیون جمعیت، در مقام 4 اروپا قرار دارد.
امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 1289
هفته نامه سلامت - دکتر تورج شمشیری نظام*: در ایران سالانه حدود 28 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند؛ یعنی 76 نفر در هر روز و 3 نفر در هر ساعت. این میزان نزدیک به 6 برابر آلمان است. آلمان با 62 نفر کشته به ازای 1 میلیون جمعت، در مقام 4 اروپا قرار دارد.
بهترین کشورها، مالت (45 کشته به ازای 1 میلیون نفر جمعیت)، هلند (45) و سوئد (49) هستند. کشورهای لیتوانی (177) و لتونی (223) نیز در انتهای جدول قرار دارند.
رعایت نکردن فاصله یا به اصطلاح «سپر به سپر» راندن، سرعت غیرمجاز و انحراف ناگهانی به راست یا چپ، واژگونی خودرو اکثرا به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده از مهم ترین عوامل انسانی تصادفات در ایران هستند. علاوه بر رعایت نکردن قوانین از سوی رانندگان، ایمن نبودن جاده ها و کیفیت پایین خودروها هم از دلایل هم و غیرانسانی افزایش تلفات در ایران محسوب می شوند.
البته خوشبختانه امسال با زحمات همه جانبه راهنمایی و رانندگی گویا طبق آمار غیررسمی، میزان تلفات به تقریبا نصف در سال 92 کاهش یافته است. بیشترین تلفات تصادفات نیز به ترتیب متعلق به استان های مرکزی، رضوی، لرستان، فارس، تهران و خراسان شمالی بوده اما هدف من بررسی روان شناختی و جامعه شناختی این مقوله است.
درواقع، اساس کار، بررسی رانندگی طولی (در طول زمان و بررسی کلیت آن) است نه مقطعی زیرا وضعیت روان شناختی لحظه ای و درازمدت فرد می تواند کاملا نوع رانندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
چگونگی رانندگی با اتومبیل (البته در بررسی بلندمدت بیشتر صادق است)، به خوبی نشان دهنده وجوه مختلف شخصیتی و رفتاری است زیرا رعایت قوانین و مقررات، احترام به حقوق دیگران، کنترل درونی و بیرونی فردی در مقابل محرک های ترافیکی و میزان پاکیزگی و سلامت ایمنی اتومبیل و ایجاد فضای آرامبخش برای سرنشینان و رانندگان دیگر، همگی نمونه هایی از رفتار اجتماعی راننده است که هنگام رانندگی، ناخودآگاه شخصیت واقعی یا هوش هیجانی فرد را منعکس می کند.
در روان شناسی اجتماعی 2 مقوله مهم دیگر هم مطرح است؛ اولی، یادگیری اجتماعی (تقلید و تبعیت از رفتارهای دیگران) که در رانندگی با عبارت «همه همین طوری می رانند، هیچ کس به فکر حق تقدم نیست» بروز می کند و دومی، تله اجتماعی است؛ یعنی یک جمعیت به دلیل خطای 1 نفر به تله می افتند، مثلا تصادف یا توجه نکردن به علامت ورود ممنوع باعث ترافیک و دیررسیدن افراد برای امور روزمره و استرس های خاص اجتماعی و روان شناختی مربوطه می شود و این استرس به نوعی به دیگران منتقل و دامنه این «تله» رفته رفته گسترده تر خواهدشد. از لحاظ روان شناسی چند نوع خطای شناختی حین رانندگی وجود دارد:
1- خطای نسبت دهی: اشتباهات دیگران را به شخصیت یا مهارت آنها نسبت می دهیم و اشتباهات خود را وابسته به موقعیت می دانیم. مثلا وقتی کسی بدون حق تقدم حرکت می کند، چند ناسزا از قبیل بی شخصیت و بی فرهنگ به او می دهیم ولی وقتی خودمان این کار را می کنیم، آن را به خستگی، جبران کمبود وقت و... نسبت می دهیم. 2- خطای داننیگ کروگر: توانایی و مهارت خودمان را بیشتر از واقع ارزیابی می کنیم. مثلا برای نشان دادن دست فرمان خود به دیگران در مقایسه با مایکل شوماخر و رانندگان فرمول یک با ویراژ یا سرعت غیرمجاز و عدم ارزیابی همه جانبه، خود و دیگران را به دلیل این خطای ذهنی مهارت در معرض خطر قرار می دهیم. 3- خطاهای قضاوت که خودشان چند نوعند:
• خطای سرعت (سرعت بالا همیشه باعث صرفه جویی در وقت می شود.)
• خطای ظاهر (قضاوت براساس نوع ماشین طرف مقابل نه خود شخص). مثلا دیده شده رانندگان برای ماشین های شاسی بلند گرانقیمت کمتر بوق می زنند و اجازه عبور راحت تر به آن ها می دهند!
• خطای پردازش اطلاعات (فرد فکر می کند مغز توان پردازش انبوه اطلاعات حین رانندگی را دارد! بارها برای افراد پیش می آید حین رانندگی به مقصد می رسند ولی اصلا حواسشان به محیط اطراف نیست و مثلا دلمشغولی یا موضوعی در ذهن دارند یا فکر می کنند مغز توان دریافت تمام محرک های محیطی مثل فاصله، سرعت و... را در هر لحظه به طور کامل دارد.
• خطای محیطی (آلودگی صوتی، آلودگی هوا، ترافیک، نوع جاده و خیابان، نوع آب و هوا مثل مه آلود یا بارانی بودن و... هم می تواند باعث اختلال در قضاوت فرد شود. در ارزیابی شخصیتی افرادی که قوانین رانندگی را رعایت نمی کنند، درجات بالایی از هیجان خواهی و تحریک پذیری، رفتارهای نمایشی برای ارضای غریزه خودنمایی، روحیه رقابت جویی بیمارگونه و تلاش برای اول شدن در همه زمینه ها حتی در رانندگی (بیشتر در افراد خودشیفته و ضداجتماعی)، انتقام جویی یا تلافی رفتار راننده مقابل قانون شکن، مصرف مواد، انواع اختلالات افسردگی و اضطرابی و روان پریشی و... دیده می شود.
ذکر این نکته بسیار مهم است ضوابط اخلاقی بیشتر افراد در شرایط سخت، کمی کمرنگ می شود و مثلا حین ترافیک و خستگی یا استرس زود رسیدن، تعارف معمول مودبانه همیشگی در آن ها کاهش می یابد.
بر این باورم که با آموزش مداوم از کودکی، مخصوصا با فیلم و کارتون، ترویج فرهنگ رانندگی و ارزشی مدار کردن آن نه تنبیهی کردن، نصب دوزبین، گشت زنی های مداوم، جریمه های طولانی و سنگین و حتی ضبط گواهینامه در موارد مخصوصا تکرار، اجبار به شرکت افراد متخلف در دوره بازآموزی، دادن امتیاز به افرادی که کمترین نمره منفی را دارند، مثل کاهش مبلغ خلافی و... شاید بتوان فرهنگ رانندگی بهتری را ساماندهی کرد.
شعار من در این خصوص این است: «رانندگی یک امتیاز شهروندی است، نه حق شهروندی» و این امتیاز باید هر زمان که نیاز باشد (چه با وجود تخلفات مکرر چه با محدودیت های عقلی و فیزیک و سنی در ارتباط با موضوع) سلب شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
ممکن است فکر کنید هنوز جوان هستید و نیازی به نگرانی درباره وضعیت سلامت و زیباییتان وجود ندارد. بله، هیچکسی منکر جوانی و زیبایی شما نیست اما باید حواستان به سلامتتان باشد، چراکه به سن مهمی وارد میشوید.
امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 61
مجله سیب سبز: برای بسياری از خانمها، رسیدن به ۳۰سالگی آغاز دوران بزرگسالی واقعی است. ممکن است بهتازگی يک کار جديد را شروع کرده باشید یا وارد يک رابطه شده و تشکيل خانواده داده باشید. اما ناديده گرفتن عادات زندگی سالم در ۳۰سالگی میتواند منجر به داشتن زندگی بهمراتب ناسالمتری در ۴۰سالگی به بعد شود. ممکن است فکر کنید هنوز جوان هستید و نیازی به نگرانی درباره وضعیت سلامت و زیباییتان وجود ندارد.
بله، هیچکسی منکر جوانی و زیبایی شما نیست اما باید حواستان به سلامتتان باشد، چراکه به سن مهمی وارد میشوید. بهعبارت ديگر، همه آن عادتهای سالمی که ناديدهشان میگيريد، میتوانند بستر یک زندگی ناسالمتر را برای دوران بعد از ۴۰سالگی آماده و فراهم کنند. در این مطلب میخواهيم 8مورد از بزرگترين اشتباهات سلامت خانمها در ۳۰سالگی را بازگو کنيم.
1. به فکر تودههای عضلانی خود نيستيد!
- انجام ورزشهای هوازی بهترين و تنها کاری است که باعث سلامت قلب و عروق و تناسب اندام میشود.
- برخی خانمها تنها رژیم را راه حل متناسب بودن و سالم ماندن میدانند.
- برخی تحقيقات نشان میدهد که ورزشهای هوازی میتوانند خطر ابتلا به آلزايمر و برخی سرطانها را هم کاهش دهند. خانمها در ۳۰سالگی بايد زمانی را به ورزشهای قدرتی اختصاص دهند.
- ورزش کردن هم باید هدفمند باشد و چیزی را انجام دهید که برایتان لازم است نه هر ورزشی!
2. کاهش سرعت سوختوساز بدن را نادیده میگيرید!
ورزش و تمرينات قدرتی باعث کالریسوزی میشوند. این امر به نوبه خود با افزايش سوختوساز بدن همراه است. بهنظر میرسد که با بالا رفتن سن، سرعت سوختوساز بدن بنا به دلايلی ازجمله عوامل ژنتيکی، هورمونها، رژيم غذايی و غیره کاهش میيابد. بهعلاوه، بعد از ۳۰سالگی ميزان چربی بدن بهطور تدريجی افزايش میيابد. با اینکه کاهش سرعت سوختوساز بدن در ۳۰سالگی مسئله چندان بغرنجی نيست، ولی اگر رسيدگیهای لازم را انجام ندهيد، ازدياد چربی و اثرات مخرب آن تا دوبرابر افزايش میيابد، پس باید حواستان به ورزش، میزان کالری دریافتی و کاهش سرعت سوختوساز بدنتان باشد.
3. در زمان اشتباه باردار میشوید!
سن يک عامل مهم در امر باروری است. با بالا رفتن سن، کاهش تدريجی قدرت باروری در خانمها رخ میدهد. بهطور کلی، خانمها کاهش قدرت باروریشان را خيلی جدی نمیگيرند و فکر میکنند زمان زيادی برای بچهدار شدن دارند، ولی واقعيت اين است که بهترین سن برای بارداری دهه سوم زندگی است.
پس تا دیر نشده بارداری را به بعد از 30 سالگی موکول نکنید. ماکسیمم تا 35 سالگی فرصت دارید پس با همسرتان برای تشکیل خانواده بزرگتر صحبت کنید.
4. برای چکاپ وقت نمیگذارید!
میدانيم که سرتان شلوغ است و میدانيم که برای کارهای روزمره خود وقت کم میآوريد، ولی باید زمانی را برای چکاپ تنظيم کنيد تا بيماریهای خاموشی مانند فشارخون و کلسترول را تحتکنترل بگيريد. در بهترین حالت، خانمها بايد چکاپ را از ۲۰سالگی به بعد شروع کنند، ولی اگر ميزان کلسترول خود را تا الان نمیدانيد، زمانی را به انجام آزمايشهای غربالگری کلسترول که شامل کلسترول کل، سطح الدیال (کلسترول بد)، اچدیال (کلسترول خوب) و تری گليسيريد میشود، اختصاص دهيد. صرفنظر از سن و سال، تست غربالگری فشارخون بايد هر یک یا دو سال يکبار انجام شود.
5. انگار هنوز نوجوان هستيد!
جوشهای دوران بزرگسالی يکی از عوارضی است که خانمها در ۳۰سالگی با آن دستوپنجه نرم میکنند. عواملی مانند وراثت و هورمونها در این امر دخیل هستند. بزرگترين اشتباهی که خانمها در ۳۰سالگی خود مرتکب میشوند، استفاده از مواد شيميايی است که برای پوست نوجوانان ساخته شده است. در این سنین، استفاده از پاککنندههای پوست یا روغنهای طبيعی توصيه میشود. کرمهای رتينوئيد يا لوسيونها گزينههای خوبی هستند. این محصولات به کاهش و درمان جوشها کمک کرده و باعث کاهش چين و چروک میشوند. اگر از کرمها نتیجه نگرفتيد، به متخصص پوست مراجعه کنيد تا يک برنامه درمانی برایتان تنظیم کند.
6. نزدیک دود هستید
سيگار کشیدن در بسياری از جوامع امر قابلقبولی نيست و رابطه مستقیم با کاهش سلامت و ابتلا به برخی بیماریهای مزمن مثل سرطان دارد. براساس آمار انجمن سرطان آمريکا، حدود ۱۸درصد از خانمهای ۲۵تا ۴۴ساله، از دخانيات استفاده میکنند. استعمال دخانيات تاثيرات مخربی بر سلامت جنين دارد، حتی اگر فعلا قصد باردار شدن نداشته باشيد. مطالعات منتشر شده در مجله «لانست» که روی یک ميليون خانم انجام شده است، نشان میدهد که ترک سيگار قبل از ۴۰سالگی از ۹۰درصد از موارد مرگومير ناشی از استعمال دخانيات جلوگیری میکند. پس اگر هنوز سيگار میکشيد، از همین الان آن را ترک کنید. برنامهها و داروهای فراوانی برای ترک سیگار وجود دارد که باید آنها را تحتنظر پزشک مصرف کنيد.
7. در آرایش غرق میشوید
اگرچه در این سن و سال فکر میکنید که هنوز جوان هستید اما باید مراقب باشید. آرایش بیش از حد و دائمی علاوه بر اینکه میتواند سن شما را بیشتر نشان دهد، پوستتان را هم خراب میکند. بهترین لوازم آرایشی هم میتواند منافذ پوست را بسته، چین و چروک و لطافت پوستتان را دستخوش تغییر کند. پس بیش از هر زمان دیگری به فکر پوستتان باشید.
با رسیدن به دهه چهارم زندگیتان شاید وقت یا حوصله کمتری برای ورزش کردن داشته باشید. اما باید بدانید ورزش مهمترین عنصر یک زندگی سالم و جوان ماندن است. پس سعی کنید ورزش را مهم بدانید و با مربی ورزشتان مشورت کنید تا بدانید باتوجه به وضعیت سلامت و وزنتان کدام ورزش برایتان مناسبتر است.
نکته هایی که شاید به کارتان آید
ورزش و تمرينات قدرتی باعث کالریسوزی میشوند. این امر به نوبه خود با افزايش سوختوساز بدن همراه است.
انجام آزمايشهای غربالگری کلسترول که شامل سطح الدیال، اچدیال و تری گليسيريد میشود را فراموش نکنید. ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در منطقه دوم ولایت نیروی دریایی از قسمت های مختلف این منطقه از جمله از هوادریا، پهپاد و سایر یگان های رزمی مستقر در آن بازدید کرد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در منطقه دوم ولایت نیروی دریایی از قسمت های مختلف این منطقه از جمله از هوادریا، پهپاد و سایر یگان های رزمی مستقر در آن بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرلشکر عطاءالله صالحی، ظهر امروز(سه شنبه) با حضور در منطقه دوم دریایی ولایت از قسمت های مختلف این منطقه بازدید کرد.
فرمانده کل ارتش درجریان این بازدید ضمن ابراز رضایت از پیشرفت پروژه های در حال ساخت نیروی دریایی ارتش در محدوده سواحل مکران، تدابیر مربوط به پیگیری های ادامه روند پروژه های نظامی و عمرانی را ابلاغ کرد.
گفتنی است در این بازدید دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، وی را همراهی می کرد، ادامه مطلب |
|
|
|
فرماندهان، مسئولین و کارکنان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در آستانه سالروز تأسیس این قرارگاه با فرمان فرماندهی معظم کل قوا با حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.
فرماندهان، مسئولین و کارکنان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در آستانه سالروز تأسیس این قرارگاه با فرمان فرماندهی معظم کل قوا با حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.
در این آئین امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی، حجت الاسلام محمدعلی انصاری، رئیس اداره عقیدتی سیاسی این قرارگاه، به همراه شماری از فرماندهان، مسئولین، کارکنان و دانشجویان این قرارگاه با حضور در حرم مطهر امام راحل، با نثار تاج گل و قرائت فاتحه به روح بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران درود فرستاده و بر ادامه راه و مسیر امام و شهدا تأکید کردند.
ادامه مطلب |
|
|
|
آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد.
منابع نظامی آمریکایی روز چهارشنبه (4 شهریور) اعلام کردند که چهار قایق تندروی سپاه پاسداران روز سه شنبه (2 شهریور) تا 300 متری ناوشکن یواساس نیتز آمریکا جلو آمده اند. در این رابطه یک مقام آمریکایی گفت: این ناوشکن با پرتاب منور و بوق زدن سعی کرده است که قایقهای ایرانی را دور کند، اما آن ها با بی توجهی به اخطارها، همچنان با سرعت به سوی ناوشکن امریکایی حرکت کرده اند که در نتیجه ناوشکن نیتز ناچار شده است در برابر قایق های تندرو ایران مسیرش را تغییر دهد. اخباری از این دست، این روزها رسانه های آمریکایی را به خود مشغول کرده است و سعی دارند نوعی جنگ روانی علیه انجام مأموریت های سپاه پاسداران در حفاظت از مرزهای دریایی کشور، به راه اندازند. پس از اعلام این خبر سردار حسین دهقان، وزیر کشورمان گفت: «تامین امنیت کشور در دریا و در خلیج فارس به عهده واحدهای دریایی ماست و به طور طبیعی برای نظارت بر تردد و شناورهای بیگانه این قایقها دائم در حال پایش تحولات هستند و به طور طبیعی این در آبهای سرزمینی خود ما صورت میگیرد، اگر هر شناور بیگانهای وارد آبهای ما شود به آنها اخطار و اگر تجاوز باشد، مقابله میکنیم» یک روز پس از این واقعه آمریکا اعلام کرد که حادثه مشابهی نیز روز پنجشنبه (5 شهریور) رخ داده است که در آن در اثر نزدیک شدن یکی از قایق های گشت دریایی ایران به 200 متری یکی از ناوچه های امریکایی، ناوچه امریکایی به سوی قایقهای تندروی ایران تیر هشدار شلیک کرده است. این رخدادهای در حالی است که در 23 دی ماه سال 94 مقارن با روز اجرایی شدن برجام، واحدهای گشت دریایی جمهوری اسلامی ایران دو شناور امریکایی را که وارد آب های سرزمینی جزیره فارسی شده بودند، دستگیر کردند. همچنین در سوم فروردین ماه 86، پانزده نظامی انگلیسی پس از ورود غیر قانونی به آب های سرزمینی ایران در اروند رود، توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند و در نیمه همان ماه، و بنا بر تصمیم انسان دوستانه و رأفت اسلامی مسئولان جمهوری اسلامی و عذرخواهی رسمی دولت انگلیس آزاد شده و شانزدهم فرودین به کشورشان بازگشتند. هوشیاری و واکنش سریع نیروهای سپاه پاسداران در حفاظت از حریم مرزهای دریایی، گویای این است که نیروی دریایی سپاه توانسته است حاکمیت عملی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی (مصوب 31 فروردین 1372) را در ارتباط با آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس به طور کامل اعمال کند. باید توجه داشت که بیشترین عمق آب در خلیج فارس به سمت سواحل ایران است و در حدود 80 متر می باشد. این در حالی است که در سواحل جنوبی خلیج فارس، عمق آب به کمتر از 20 متر می رسد و یک کشتی در حدود 35 متر به آبخور نیاز دارد تا بتواند به طور ایمن حرکت کند و بنابراین مسیر ترانزیت بین المللی(IMO-tss) در آب های سرزمینی ایران قرار دارد.
هر چند بیشتر کشورها حق عبور بی ضرر را طبق تعریف کنوانسیون 1985 دریا ها در زمان صلح پذیرفته اند، اما با این حال دریای سرزمینی تحت حاکمیت کشور ساحلی است و می تواند با وضع قوانین داخلی، ضوابط خاص حاکمیت خودش را بر آن اعمال کند. بر این اساس در بند 9 "قانون مناطق دریایی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان" برای عبور بی ضرر استثنائاتی در نظر گرفته است: «مستثنیات عبور بیضرر: عبور شناورهای جنگی، زیردریایی ها، شناورهای با سوخت هستهای و هر نوع وسیله غوطهور دیگر و همچنین شناورها و زیردریایی های حامل مواد اتمی و یا خطرناک و یا زیانآور برای حفظ محیط زیست و شناورهای تحقیقاتی خارجی از دریای سرزمینی منوط به موافقت قبلی مقامات صالحه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. زیردریایی ها باید در سطح آب و با پرچم برافراشته عبور نمایند.» بر این اساس گرچه طبق کنوانسیون 1982 دریاها، رژیم حقوقی عبور بی ضرر از دریای سرزمینی شامل عبور کشتی های جنگی و دولتی نیز می شود، اما جمهوری اسلامی ایران طبق این قانون شرط عبور از آب های سرزمینی را منوط به موافقت قبلی خود کرده است. از این رو ورود بدون اجازه و یا حتی اتفاقی کشتی های نظامی به آب های سرزمینی ایران، در حکم تجاوز به مرزهای ایران است و در این ارتباط واحد های گشتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پایش دقیق و عکس العمل سریع به این گونه تجاوزها، مثل ورود غیر قانونی تفنگداران انگلیسی در سال 86 و یا ملوانان امریکایی در سال 94، پاسخ متناسبی به این تجاوزات داده اند. بنابراین خودداری از ورود شناورهای امریکایی به مسیر بین المللی کشتیرانی در جاهایی که این مسیر از داخل آبهای سرزمینی ایران عبور می کند خود به خود حاوی این پیام مهم است که تصمیم گیرنده نهایی در آب های خلیج فارس در ارتباط با امنیت ترانزیت کالا و انرژی، کشور ایران است و نه ایالات متحده از این رو کلیدی ترین نکته در ارتباط با امنیت خلیج فارس همکاری با ایران است. از طرف دیگر یکی دیگر از عوامل افزایش تنش ها در تنگه هرمز می تواند در جهت بالا بردن هزینه حضور امریکایی ها به عنوان یک کشور متخاصم، در منطقه خلیج فارس باشد. اگر ایران به درستی موفق شود این پیام تهدید را به ایالات متحده منتقل کند، می تواند از آن به عنوان یک گروگان امنیتی در جهت تعدیل مواضع امریکایی ها در خلیج عدن و دریای سرخ، علیه عبور شناورهای ایران استفاده کند. این نکته زمانی جدی می شود که ایران با گسترش سواحل مصنوعی خود در ضلع جنوبی جزیره ابوموسی مسیر حرکت ناوهای امریکایی به سمت قطر، بحرین و کویت را می تواند مسدود کند. و این حاوی یک تهدید و هشدار جدی برای امریکایی هاست.
آنچه در خلیج فارس دست بالا را به سپاه می دهد مناسب بودن شرایط آن برای انتقال یک پیام تهدید معتبر به امریکایی ها است. از این رو خود این موضوع که باعث جدی گرفتن هشدارهای امنیتی از طرف مخاطب می شود و تا حد زیادی زمینه درگیری ها را با کم کردن اشتباه محاسباتی طرف مقابل پایین می آورد. به نظر می رسد خلیج فارس و تنگه هرمز تنها جایی است که می توان با امریکایی ها رُک و بی پرده صحبت کرد.
پایگاه بصیرت
ادامه مطلب |
|
|
|
مسکو - ایرنا - وزارت خارجه روسیه، معارضان مسلح در سوریه را مسئول توقف کمک های انسانی به ساکنان شهر حلب دانست و این اقدام آنها را محکوم کرد.
به گزارش ایرنا، خانم «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه در بیانیه ای که در پایگاه اینترنتی ویژه این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد: حرکت ضدبشری معارضان مسلح تندرو که عملیات کمک های انسانی سازمان ملل به حلب را ناکام گذاشتند به شدت محکوم می کنیم. زاخارووا گفت: معارضان موافقت خود با اعزام کاروان کمک های انسانی حامل مواد غذایی برای ساکنان شهر حلب را مشروط به اجرای شرط های غیرقابل قبول کردند. وی ادامه داد: چنین اقدام چالش برانگیز چهره واقعی این مبارزان دروغین برای آزادی ملت سوریه که از استفاده از شرایط انسانی بسیار دشوار آن برای رسیدن به اهداف مخرب خود شرم نمی کنند را نشان می دهد. سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود خاطرنشان کرد: متاسفانه نحوه اطلاع رسانی در چنین مواردی در رسانه های غربی و برخی کشورهای منطقه که در مورد اوضاع انسانی ناگوار در سوریه سودجویانه رفتار می کنند تعجب آور نیست. وی افزود: در برخی از گزارش های این رسانه ها هیچ اشاره ای به این واقعیت نشده است که بر اثر تلاش جنگجویان ماموریت کمک رسانی سازمان ملل به حلب شکست خورده است و معارضان بی شرمانه به شانتاژ مسئولان کمک رسانی سازمان ملل پرداخته و از تضمین امنیت کاروان کمک های انسانی در جاده کاستلو منتهی به این شهر خودداری کردند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: بدیهی است که حامیان و اربابان معارضان سوری مسلح یک بار دیگر در ماموریت خود در کار با گروه های تابع خود شکست خوردند. این کشورها یا نمی خواهند یا نمی توانند بر نیروهای ضددولتی در سوریه فشار وارد آورند.آنها عملا ساکنان حلب را گروگان بازی های سیاسی کثیف کرده و به همراهی با جنگجویان می پردازند که آن را می توان همدستی با تروریست ها و افراط گرایان تعبیر کرد. وی افزود: چنین بنظر می رسد که برخی کشورها می خواهند بجای کمک برای رفع مشکلات و مسائل ساکنان حلب و بهبودی اوضاع انسانی این شهر، تراژدی و وضعیت دشوار کنونی ادامه یافته تا مسائل این شهر همچنان سرخط های نخست رسانه ها را تشکیل دهد. «این وضعیت یک بار دیگر ماهیت غیر قابل کنترل معارضان را نشان می دهد که آگاهانه مانع انتقال کمک های انسانی به مناطق تحت کنترل خود می شود.» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پایان بیانیه خود بر ادامه همکاری کشورش با سازمان ملل در کمک رسانی به حلب تاکید و اعلام کرده است روسیه اقدامات لازم در این زمینه را انجام می دهد. زاخارووا همچنین آمادگی روسیه برای برقراری آتش بس 48 ساعته در برخی مناطق شهر حلب سوریه را مورد تأکید قرار داده و اعلام کرد: هدف از این آتش بس، کمک رسانی به مناطقی از شهر حلب است که امکان دسترسی به آنها وجود دارد. گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون هزاران کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است. ادامه مطلب |
|
|
|
«نیروهای کرد سوریه جزو شجاعترین و اثرگذارترین نیروها در جنگ علیه داعش در سوریه بودهاند. با این حال، در وضع کنونی آنها هم ممکن است در مسیری قرار بگیرند که جزو خائنترین افراد محسوب شوند.»
نیروهای کرد سوریه جزو شجاعترین و اثرگذارترین نیروها در جنگ علیه داعش در سوریه بودهاند. با این حال، در وضع کنونی آنها هم ممکن است در مسیری قرار بگیرند که جزو خائنترین افراد محسوب شوند.
به گزارش «تابناک»، جان وایت در تحلیلی برای مجله آمریکایی "کانترپانچ" مینویسد: «چه نیروهای کردی که در سایه توجهات ی.پ.گ (یگانهای مدافع خلق) سازماندهی شدند و چه کردهایی که تحتالحمایه نیروهای اس.دی.اف (نیروهای دموکراتیک سوریه) بودند، هیچ شکی نیست نقشی که آنها در مقاومتهای اولیه در شمال سوریه از خود نشان دادند، چشمگیر بود و اکنون نیز نقش آنها در مبارزه علیه داعش تاریخساز میشود. واضح است کردهایی که به پیشروی در استان رقه ادامه میدهند و از شمال نزدیک مرکز این استان میشوند با حمایت ارتش آمریکا قصد دارند تا با بهرهبرداری از هرج و مرج حاصل از درگیریها، منطقه خودمختار "روژاوا" (کردستان غربی) را با مرکزیت حسکه برای خود دست و پا کنند.
در ابتدا نگرانیها درباره نیات کردها ماه مارس و زمانی برانگیخته شد که کردها و متحدانشان با برگزاری نشستی در شهر رمیلان استان حسکه به صورت یکجانبه فدراسیون خودمختارشان را در شمال سوریه اعلام کردند و همانطور که قابل درک است دولت سوریه از پذیرش و یا به رسمیت شناختن آن امتناع کرد. در ژانویه، دو ماه پیش از اعلام این خودمختاری توسط کردها، نیروهای آمریکایی کنترل فرودگاهی در خارج از رمیلان را به دست گرفتند. نیازی نیست که نابغه باشید تا به ارتباط این دو مساله با یکدیگر پی ببرید.
با این حال چیزی به نحو غیرقابل انکاری تیره و نامشخص است؛ آمریکا با کردها در چند ماه گذشته حتی به قیمت نارضایتی شدید ترکیه به عنوان متحد آنها در ناتو، یک رابطه نزدیک نظامی بر قرار کرده است. این امر بیانگر آن است که پنتاگون در کردها و سایر گروههایی که نیروهای دموکراتیک سوریه را تشکیل میدهند، نهایتا توانسته یک "نیروی سوم" را ببیند که میتوان از آن برای حضوری نظامی و ژئوپلتیک ورای درگیریهای کنونی استفاده کرد و آنها را حد فاصل دولت اسد و داعش دانست.
از این منظر، هیچ دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم موضوع تغییر رژیم در دمشق از روی میز واشنگتن برداشته شده است؛ اگرچه ممکن است اوضاع مانند شرایط کردهای عراق پس از جنگ اول خلیجفارس در1990-1991 شود که آمریکا آنها را رها کرد و این بار نیز ممکن است این شرایط برای کردهای سوریه به وجود آید بر خلاف حرفهای حمایتی که از دهان آمریکاییها خارج میشود.
میدانیم که کردها به لطف معاهده سایکس پیکو بزرگترین مردمان بیکشور جهان هستند و بین چهار کشور خاورمیانه (ایران، عراق، سوریه و ترکیه) تقسیم شدهاند و سهم عمدهای از آنها هم به سمت اروپا مهاجرت کردند. آمار دقیقی از جمعیت کردها در دست نیست اما جمعیت آنها بین 20 تا 30 میلیون نفر تخمین زده میشود. گفته میشود، این اشتباه است که بخواهیم آنها را یک گروه "همگن" در نظر بگیریم. آنها چگونه میتوانند چنین باشند آن هم پس از آنکه نسلها به صورت تکهتکه در کشورهای مختلف بودهاند و با سوءظن و بیاعتمادی و تجربه سرکوبهای مداوم مواجه شدهاند؟
دو و نیم میلیون کرد در سوریه هستند که اغلب در نواحی شمالی و در مرز با ترکیه زندگی میکنند. دولت اسد هم سال 2011 به 300 هزار تن از آنان حق شهروندی داد؛ حرکتی که مخالفان در غرب آن را غیر سازنده خواندند.
صرفنظر از این مساله، سوریه همچنان یک کشور مستقل مانده است و مردمش نمیپذیرند که هیچکدام از بخشهایش به بهانه درگیریای که بیش از 60 هزار سرباز و افسر سوری جان خود را در آن دادهاند، تقسیم شود. برخی از آن سربازان و افسران همانطور که رابرت فیسک، روزنامهنگار انگلیسی در فوریه نوشت، به دست کردها کشته شدند؛ زمانی که پس از درگیری بر سر پایگاه هوایی "منغ" در سال 2013 عقبنشینی سربازان و افسران سوریه آن را به اراضی تحت کنترل کردها تبدیل کرد تا کردها هم آن را در قبال تبادل زندانیان به جبهه النصره تحویل بدهند. افسران سوری از سربازان جدا شده و اعدام شدند.
گرچه در واشنگتن مدتهاست که این موضوع اهمیت خود را از دست داده است، اما نیروهای زمینی ایالات متحده در سوریه بدون موافقت قبلی دولت مشروع این کشور که آن را نقض حاکمیت خود میداند، عملیات انجام میدهند و زمانی که بحث اعتماد به انگیزههای آمریکا پیش میآید، طبعا نشانههای خوبی دیده نمیشود.
جایی که واشنگتن در آن نگران است طبعا سوریها، ایرانیها و روسها هم در آن هیچ توهمی ندارند و بدون شک خود را برای هر احتمالی آماده میکنند.
بدون هیچ شک و تردیدی ترکیه، کردها و داعش را در یک دسته قرار میدهد و به این ترتیب لایه جدیدی از توطئه به این درام آشکار اضافه میکند. اینکه تصور کنیم زمانی که چیزی شبیه کشور کردستان در نزدیکی مرز با ترکیه تاسیس شود، آنکارا هم عقب بنشیند و کاری انجام ندهد، توهم محض است؛ حتی اگر در هر شرایط مکانی و زمانی و حتی اگر درگیر عملیات نظامی علیه پ.ک.ک باشد.
شاعر انگلیسی ویلیام بلیک میگوید: بخشیدن دشمن آسان تر از بخشیدن دوست است.
کردها در طول تاریخ خود تمایل زیادی به پذیرش حمایت از هر قدرت امپریالیستی برای پیشبرد اهدافشان برای تشکیل یک کشور نشان دادهاند. این اشتباه آنها بوده است چرا که امپریالیسم هر چه را با یک دست داده است، با دست دیگر گرفته است.»
ایسنا ادامه مطلب |
|
|
|
نائب رئیس شورای اجرایی حزب الله از مداخله عربستان در امور داخلی لبنان به شدت انتقاد کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تلویزیون المنار، نائب رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان از مداخله عربستان در امور داخلی لبنان انتقاد کرد.
شیخ نبیل قاووق اظهار داشت: موضع عربستان در مخالفت با نامزدی میشل عون (رئیس جریان آزاد ملی لبنان) برای ریاست جمهوری کشور، بحران داخلی لبنان را افزایش داده است.
وی که در مراسم گرامیداشت یکی از شهدای مقاومت در جنوب لبنان سخن می گفت، افزود:« تا زمانی که جریان المستقبل دنباله روی وتوی عربستان باشد لبنان روی آرامش را به خود نخواهد دید.»
شیخ قاووق افزود:« بحرانی که امروز با آن مواجه هستیم قبل از آنکه بحران دولتی باشد بحران ریاست جمهوری است، بحرانی که امروز در درون دولت با آن مواجه هستیم برگرفته از بحران ریاست جمهوری است و اگر بخواهیم در پی نجات کشور و خروج از این بحران ها باشیم راه حل در معالجه ریشه ای بحران هاست و ریشه بحران ها وتوی عربستان در مخالفت با نامزدی میشل عون است.» ادامه مطلب |
|
|
|
مقامات هند و آمریکا از امضای توافقنامه پشتیبانی نظامی بین دو کشور خبر دادند.
آمریکا و هند روز دوشنبه در بیانیه ای مشترک اعلام کردند دو کشور موافقتنامه ای را در زمینه تبادل پشتیبانی نظامی امضا کرده اند که گامی در جهت تقویت روابط دفاعی دهلی نو و واشنگتن به شمار می رود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه مشترک آمریکا و هند آمده است این موافقتنامه به ارتش های دو کشور اجازه می دهد از پایگاه های زمینی، هوایی و دریایی یکدیگر برای تدارکات، تعمیرات و غیره استفاده کنند.
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا و مانوهار پاریکار همتای هندی وی ماه آوریل به طور اصولی در مورد چنین موافقتنامه به توافق رسیده بودند اما جزئیات آن را نهایی نکرده بودند. ادامه مطلب |
|
|
|
نشریه آمریکایی نوشت: در حالیکه مقامهای ارشد نظامی آمریکا نمیخواهند به تبلیغ نقاط آسیب پذیر خود بپردازند، ایران و روسیه در حال پر نمودن خلاء جغرافیایی، سیاسی موجود از دریای بالتیک تا خلیج فارس هستند.
خبرگزاری فارس: شریه آمریکایی «فوربس» در تحلیلی نوشت: ارتش آمریکا بیم نبرد احتمالی در جهان را در پنج سال آینده دارد و البته از پس هزینههای مالی این نبردها نیز بر نمیآید.
به نوشته فوربس، نبرد در 5 سال آینده اذهان فرماندهان ارشد ارتش آمریکا را پر کرده است. آنها میدانند که با تروریستها و شورشیان تا آینده قابل پیشبینی خواهند جنگید اما آنچه که اذهانشان را در واقع مشغول کرده این است که شاید در اروپای شرقی با روسیه، در خاورمیانه با ایران و در شرق دور با کره شمالی درگیری تمام عیاری داشته و شاید در سه مکان درگیر شود.
به نوشته این رسانه آمریکایی، مقامهای ارشد نظامی آمریکا در زمینه بحث پیرامون خطرات موجود در این زمینه در مجامع به طور شفاف محتاطند. آنها نمیخواهند به تبلیغ نقاط آسیب پذیر آمریکا بپردازند اما آشکار است که چرخش دولت اوباما به سمت اقیانوس آرام که در سال 2012 اعلام شد، خلاء جغرافیایی، سیاسی را از دریای بالتیک تا خلیج فارس ایجاد کرده که ایران و روسیه سعی در پر کردن آن دارند. در ضمن دولت غیر قابل پیش بینی کره شمالی نیز رفتار خصمانه به سمت کره جنوبی را که آمریکا متعهد به دفاع از آن است از خود نشان میدهد.
بر این اساس، واشنگتن اشتیاق چندانی برای نبردهای جدید ندارد اما اگر کشورهای یاد شده اراده خود را با کمک قوای نظامی بر کشورهای همسایه تحمیل کنند، سران آمریکا گزینههای کمی در دست دارند. این تجاوز چه در قالب براندازی باشد یا تهاجم مستقیم، آمریکا مجبور به پاسخ دادن است زیرا موفقیت مهاجمان به طور چشمگیری چشمانداز جهانی را به ضرر آمریکا تغییر میدهد. این که ارتش روسیه به قلب اروپا برگردد ،ایران کنترل اکثر مناطق نفتی خاورمیانه را در دست گیرد یا کره شمالی،کره جنوبی را تصرف کند چندان تخیلی نیست.
در انتهای این مطلب آمده است: آنچه برنامه ریزان نظامی آمریکا را نگران مینماید این است که ارتش این کشور آمادگی کافی برای چنین سناریوهایی ندارند. آمریکا نه تنها نیروهای زمینی خود را در آسیا و اروپا کاهش داده و بیشتر متکی بر نیروی هوایی و دریایی برای حفظ امنیت منطقهای شده است، بلکه سرمایه گذاری در عرصه فنآوریهای جدید برای نیروی زمینی را نیز فرو کشانده است. بودجه کامل برای توسعه و تولید تجهیزات جدید از تانک گرفته تا موشک، بالگرد و خمپاره انداز برابر با دو روز مخارج دولت فدرال در سال است اما از میزان هزینه نمودن تقریبا به طور باور نکردنی کاسته شده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
ر
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران به حضور بازیکنانی همچون آزمون، عزتاللهی، جهانبخش، انصاریفرد و ... در تیمش افتخار کرد.
|
|
|
به گزارش "ورزش سه"، کارلوس کیروش در ابتدای صحبتهای خود در برنامه دوشنبه شب 90 گفت: حضور هواداران در استادیوم حائز اهمیت خواهد بود و باید کاری کنیم که قطری ها در بدو حضور در استادیوم این قدرت را ببینند و این حضور می تواند برای بازیکنان یک قدرت و یک هدیه است تا کارمان را به خوبی انجام دهیم و سه امتیاز را کسب کنیم.
وی ادامه داد: این بازی فراتر از مهم است. این بازی ای است که جام جهانی برای ما شروع خواهد شد.
کی روش در ادامه صحبت هایش درباره پیشرفت ایران نسبت به گذشته گفت: ما کاملا آماده هستیم و مهمترین مساله این است که به گذشته نگاه نکنیم و به آینده بنگریم. تیمی داریم که فوتبال خوبی انجام می دهد. در سه دیدار گذشته ما یک مساوی و دو برد برای قطر داشتیم. اکنون اما آنها بازیکنان جدیدی در اختیار گرفته اند و آمادگی خوبی را پشت سر گذاشته اند. البته ما نیز جوانانی خوبی در اختیار داریم. این ترکیب جوانی و تجربه به ما کمک فراوانی خواهد کرد.
کارلوس کی روش در ادامه صحبت هایش در پاسخ به این ایده عادل فردوسی پور که گفته بود بهتر است در دیدار با قطر همه با پیراهن سفید حاضر شوند گفت: من ایده بهتری دارم و آن این است که همه از پنجره و بالکن های خود پرچم های ایران را به نمایش بگذارند. همه مردم همدل و متحد تا با هم به جام جهانی صعود کنند. این ایده ای بود که ما در پرتغال نیز به اجرا گذاشتیم.
کی روش درباره شرایط گروه ایران و اینکه گفته می شود در گروه آسانی قرار گرفته ایم گفت: چین هزینه های زیادی کرده است، ازبکستان نیز پیشرفت زیادی داشته، قطر نیز از شانس زیادی برخوردار است. در پایان بازی ها تا نوامبر برای 15 امتیاز خواهیم جنگید و در آنجا مشخص می شود چه تیم های شانس بیشتری خواهند داشت. بعد از آن 15 امتیاز نیز تا فروردین ماه و ما شرایط سختی خواهیم داشت.
او در مورد ترافیک شدید در پست های تیم ملی و بازیکنان باکیفیت کنونی گفت: تمام بازیکنان می دانند مسوولیت بزرگی دارند. بعضی اوقات در فوتبال، زمانی که به نظر می رسد گزینه های زیادی دارید مصدومیت یا اتفاقاتی باعث شود بازیکنان کمتر شود. ما اکنون گزینه های خوبی داریم و امیدوار هستم در آینده در هر پست دو یا سه بازیکن همطراز داشته باشیم. آن لحظه تیم ملی را با کیفیت و تجربه آماده مسابقات خواهیم کرد.
کی روش در واکنش به این سوال که سورپرایز خود برای قطر گفت: قطری ها همه جا حضور دارند. آنها بسیار جدی گرفته اند. فوتبال همیشه سورپرایز در کنار خود دارد. آنها یک دیدار دوستانه برابر سوئیس انجام دادند. آنها برابر عراق نیز تا لحظه آخر شهر و استادیوم را مخفی نگه داشتند. اما فوتبال اکنون به گونه ای است که آنها همه چیز را درباره ما می دانند و ما نیز همینطور. ما قبلا این بازیکنان را در اختیار نداشتیم. در تیم ملی ما تمام بازیکنان وظیفه بزرگی دارند و اکنون خوشحالم بازیکنانی در اختیار دارم که در اروپا بازی می کنند.
وی ادامه داد: هر جای جهان بازیکن ایرانی اگر برای کشورش و هویت و استحقاق این پیراهن را دارد باید دعوت شود. ما اکنون در عرصه بین المللی زندگی می کنیم و افرادی که می توانند کمک کنند باید دعوت شوند. وقتی قطر پاسپورت های جدید به بازیکنان می دهد تا برای این کشور بازی کنند من به بازیکنان پاسپورت اروپایی می دهم تا آنجا بازی کنند. ما بازیکنانی داریم که در لیگ داخلی مان آمادگی بیشتری دارند و بازیکنانی که در خارج بازی می کنند و تجربه بین المللی دارند. وقتی بازی بین المللی داریم این تجربه کمک می کنند. شما وقتی در جام جهانی بازی می کنید نیاز به تجربه دارید.
کی روش در ادامه بحث های خود گفت: وقتی بازیکنانی مثل جهانبخش، عزت اللهی، آزمون، انصاریفرد و .... داریم واقعا به آن افتخار می کنم.
کیروش در ادامه گفت: این نتایج نشان میدهد هواداران به تیم ملی اعتماد دارند و نکته مهمی است که مسوولیت ما را سنگین تر می کند؛ این افتخار را داشتیم امروز مقابل معاون رئیس جمهور دکتر جهانگیری تمرین کنیم؛ این اتفاقات مسوولیت ما را سنگین تر می کند ولی حمایت مردم بسیار اهمیت دارد؛ ما دو هوادار کاملا متضاد با یکدیگر داریم؛ هیچ هویت واقعی در قطر وجود ندارد؛ وقتی هواداران قطر وارد استادیوم می شوند که بازیشان برابر ایران را ببینند انتظار شکست ما را دارند ولی مردم ایران میخواهند خودمان پیروز شویم.
او ادامه داد: قطر تیم ستارگان جهان است که دور هم جمع شدند تا ایران را شکست دهند و در واقع هویت ندارند؛ به همین دلیل از هواداران میخواهیم به ورزشگاه بیایند تا پیروز شویم.
سرمربی تیم ملی اضافه کرد: در کویت چه اتفاقی افتاد وقتی دولتشان از آنها حمایت نکرد؟ از دیدگاه بنده کار قطریها که از همه جا ستاره جمع کردند خدمت به فوتبال آیندهشان نیست اما این دغدغه ما نخواهد بود؛ آنها میآیند حریف را در زمین خود شکست دهند؛ آنها شاید بهترین زمین، مربی و ... دنیا را داشته باشند ولی ما نباید اجازه بدهیم افتخار پنج سال اخیر که اول آسیا بودیم را از دست دهیم و باید با اتحاد تماشاگران این تیم پر ستاره از سراسر جهان را مغلوب کنیم.
کیروش در خصوص البسه جدید تیم ملی گفت: پیراهن با کیفیتی بود؛ من دخالتی در برند، مد یا طرح آن ندارم و فقط راجع به کیفیت پارچه یا سیستم خنک کننده پیراهنها صحبت میکنم چون در چین در هوای شرجی بازی داریم؛ در فوتبال باید از بهترین تکنولوژی استفاده کرد چون پوشیدن این پیراهنها میتواند بازیکنان را در شرایط برابر مقابل حریفان قرار دهد.
او در خصوص عدم دعوت از بازیکنانی که سن بالاتری نسبت به دعوت شدهها دارند، اظهار کرد: نمیتوانم کیفیت و تجربه خسرو حیدری را نادیده بگیرم چون او هنوز در برنامه من جای دارد؛ تیم ملی درب ورود و خروج دارد که بهترینها در آن جای میگیرند.
سرمربی تیم ملی ایران ابراز کرد: جام جهانی سه روز دیگر شروع میشود؛ میشد کارهای بهتری انجام دهیم ولی فرصت صحبت از گذشته نیست و حالا باید روح و بدن خود را در فضای فعلی قرار دهیم؛ پنجشنبه شب 11 بازیکن درون زمین قرار میگیرند که امیدواریم بهترین عملکرد را مقابل قطر داشته باشند؛ البته تا زمانی که از تمام انرژی استفاده نکنیم نمیدانیم چه اتفاقی میافتد.
کیروش تصریح کرد: بحثهایی راجع به آمادهسازی تیم ملی بوده است؛ وقتی اردویی در ایتالیا و تهران داشتیم تیم را برای بازی قطر یا چین آماده نکردیم؛ برای مسابقه با کره، روسیه و ... هم است؛ وقتی بپرسید دو هفته برای قطر زمان نیاز داریم من میگویم سه یا چهار هفته چون میخواهیم خودمان را برای جام جهانی و حضور در آن آماده کنیم. نگاه من به سمت باشگاهها و مربیان این است که ما نمیتوانیم کار را اصلاح کنیم.
او تصریح کرد: باید فاصله بین بازی چین و مسابقه بعد تمرین داشته باشیم چون ما هم نقطه نظرمان را در مورد بازیکنان باید ارائه دهیم چون در این صورت راحتتر میتوانیم به جام جهانی برویم؛ صحبت ما فقط عدم حمایت مالی نبوده است؛ ما در فوتبال ایران جنگ و اختلافات زیادتر از حدی داشتیم.
کیروش گفت: مخصوصا بعد از تحریمها الان زمان ایران است که خودمان را به جهانیان نشان دهیم؛ با فوتبال میتوانیم خودمان را به جهان نشان دهیم و الان زمان تو(ایران) است که این کار را انجام دهد.
کیروش در مورد انتخاب سخت بازیکنان برای ترکیب اصلی گفت: بله کار دشواری است اما یک سردرد و چالش خوب محسوب میشود؛ الان 15 تا 16 بازیکن از قطر تا کشورهای اروپایی بیرون از ایران داریم و علاوه بر آن در لیگ برتر بازیکنان خوبی حضور دارند؛ باید فدراسیون قطار محرک فوتبال ایران باشد تا به جایگاه واقعی خودمان دست یابیم تا بتوانیم به کشور واقعی اول فوتبال ایران از نظر آموزش مربیگری، تدارکات، بازیکنان، زمین تمرین، امکانات و ... برسیم. عشق به فوتبال که نکته مهمی است در فوتبال ایران وجود دارد.
او اضافه کرد: وقتی قرارداد را تمدید کردم آرزوی صعود به مرحله دوم جام جهانی را داشتم؛ ما باید آماده سازی خوب داشته باشیم که این مسئله در دست فدراسیون، بازیکن و ما نیست و در دست فوتبال ایران است؛ اگر بتوانیم با آرامش کار کنیم راهکار پیدا می شود که منافع تیم ملی و باشگاهها در آن خواهد بود؛ در آینده باید این دو المان مهم کنار هم باشد؛ باید در صلح و آرامش کار کنیم. همه اهالی فوتبال فقط خدمت به مردم و هواداران فوتبال را دارند؛ همیشه گفتم وظیفه ما این است پیراهن تیم ملی را بالاتر ببریم.
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران به قضاوت علیرضا فغانی در فینال المپیک ریو اشاره کرد و این اتفاق مهم را تبریک گفت.
|
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «بن رودز» مشاور امنیت ملی آمریکا در حوزه ارتباطات استراتژیک می گوید که واشنگتن با تحرکات ترکیه در شمال سوریه و اجرای عملیاتهای نظامی علیه نیروهای دموکراتیک سوریه مخالف است.
رودز خطاب به خبرنگاران گفت که «ما از این اقدام ترکیه حمایت نمی کنیم و با تحرکات ارتش ترکیه در جنوب جرابلس و اجرای عملیاتهای نظامی علیه نیروهای دموکراتیک سوریه که تحت حمایت و پشتیبانی ما هستند، مخالفت می کنیم».
این در حالی است که «نعمان کورتولموش» معاون نخست وزیر ترکیه پیش از این در واکنش به اظهارات «برت مک گورک» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف به اصطلاح ضد داعش گفت: «آمریکا بهتر است از این سخنان دست برداشته و حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (PYD) را وادار به عقب نشینی کند».
لازم به ذکر است که«برت مک گورک» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف به اصطلاح ضد داعش درگیری نیروهای ترکیه و شبه نظامیان کرد سوری را غیرقابل قبول دانسته بود.
ادامه مطلب |
|
|
|
فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (صلیاللهعلیهوآله) ارتش، ظهر امروز با فرمانده معظم کل قوا دیدار کردند. حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) ارتش جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر اهمیت پدافند بهعنوان «خط مقدم مقابله با هر گونه تهاجم»، جبهه مقابل جمهوری اسلامی را جبههای «خبیث، خدعهگر و مخالف استقلال ملت» خواندند و خاطرنشان کردند: در مقابل این دشمن که بهدنبال تضعیف توان دفاعی کشور است، باید آمادگیهای نیروهای مسلح آنچنان افزایش یابد که دشمن حتی به خود اجازه فکر کردن درباره تجاوز را ندهد. حضرت آیتالله خامنهای، «عزم، اراده و توانایی نیروی انسانی» را عاملی مهم در برطرف کردن موانع و ضعفها برشمردند و افزودند: قرارگاه پدافند جزء خطوط مقدم و اصلی است و باید با قدر دانستنِ این موقعیت مهم، و با نشان دادن عزم، اراده و قاطعیت، عزم دشمن را در تهاجم تضعیف کنید. رهبر انقلاب اسلامی مسئله دشمنی با ملت ایران و نظام اسلامی را فراتر از برخی دشمنیهای رایج در دنیا دانستند و خاطرنشان کردند: جبهه مقابل ما که از آن با تعابیری همچون «نظام سلطه» یا «صهیونیسم جهانی» یاد میکنیم، جبههای خبیث و خدعهگر و با اندیشههای ظالمانه است که با اصل اعتقادات دینی، استقلال و زیر بار حرف زور نرفتن ملت ایران، دشمنی دارد. ایشان با اشاره به بروز دشمنی این جبهه مستکبر در چهرههای گوناگون، افزودند: این دشمنی یک روز در چهره رژیم ایالات متحده امریکا و روز دیگر در چهره رژیم ظالمی همچون صدام بروز میکند، اما مهم آن است که ما با استفاده از امکانات و ظرفیتهای فراوان کشور و با شناخت موقعیت و برنامه دشمن، موضع و تصمیم درست را اتخاذ، و به آن عمل کنیم. حضرت آیتالله خامنهای، مخالفت و جنجال گسترده در خصوص سامانه موشکی اس۳۰۰ و یا تأسیسات حفاظتشده فردو را نمونههایی از خباثت دشمن ملت ایران خواندند و افزودند: سامانه اس۳۰۰ ابزاری دفاعی است نه تهاجمی، اما امریکاییها تمام تلاش خود را کردند که جمهوری اسلامی از این امکان برخوردار نشود. ایشان افزودند: ما با چنین دشمنی مواجه هستیم که حق دفاع را نیز برای ملت ما قائل نیست و در واقع میگوید بدون دفاع بمانید تا هر زمان که خواستیم بتوانیم کشور را مورد تهاجم قرار دهیم. فرمانده کل قوا همچنین بر هوشیاری، اقدام بهنگام و بهکارگیری انواع روشهای متنوع و ابزارهای پیشرفته در پدافند هوایی تأکید و خاطرنشان کردند: دشمن باید بفهمد که اگر تهاجم کند، ضربه محکمی خواهد خورد و دفاع ما شامل پاسخگویی نیز خواهد بود. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) با گرامیداشت هشتمین سالروز تشکیل این قرارگاه گزارشی از مهمترین اقدامات قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) بیان کرد. ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه در شرایط اول انقلاب، حداقل اطلاعات را داشتیم، گفت: در زمانی که با الجزایر در مورد بیانیه الجزایز صحبت می کردیم، دقیق نمی دانستیم که پول ما در آمریکا چقدر است.
ب، "احمد توکلی" و "بهزاد نبوی" در نشستی به نام «محمدعلی رجایی؛مردمی یا پوپولیست» که به مناسبت سالگرد انفجار دفتر رئیس جمهوری و بزرگداشت شهید محمدعلی رجایی برگزار شده بود، حضور یافتند.
نبوی در رابطه با پوپولیسم بودن شهید رجایی گفت: معنای پوپولیسم مردم انگیزی بدون توجه به مصالح واقعی مردم است. برای روزهای اول انقلاب مرزبندی بین اینکه چه کاری پوپولیسم است و چه کاری مردمی است یک مقدار دشوار بود.
وی تصریح کرد: برای مثال زمانی که امام اعلام کردند آب و برق مجانی است، یکی هم طرح شهید رجایی هست که گفتند ماهی 300 تومان به کشاورزان بالای 60 سال بدهیم. ممکن است این را همه شما پوپولیسمی تصور کنید اما اینگونه نیست. در آن زمان با محدودیت اجرایی بهترین کاری که برای مردم می توانست انجام داد این اقدامات بود و شهید رجایی در آن زمان فکر می کرد که این کارها برای مردم خوب است اما 30 سال بعد ممکن به این کارها انتقاد کنیم.
نبوی در ادامه بیان کرد: بحث مهم این است که آیا این حرف ها برای جمع آوری رای مردم است یا خیر؟ امام این حرف هایش برای جمع اوری رأی مردم نبود. ایشان بدون این حرف ها رأی مردم را داشتند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: یادم می آید شهید رجایی در دیداری گفت که وقتی به من پیشنهاد کردند که نخست وزیر شوم، قهقهه زدم و گفتم یعنی مملکتی چه شده است که از من میخواهند نخست وزیر شوم! و من تلاش کردم که او را راضی کنم تا این سمت را قبول کند.
وی با اشاره به اینکه رجایی دنبال جلب رأی مردم نبود، گفت: شاید این اقدامات ظاهرش پوپولیستی باشد اما در آن زمان نگاه اینگونه بود و نشانه مردمی بودن رجایی این بود که ایشان در اولین جلسه هیئت دولت پیشنهاد کرد که ایا موافقید حقوق ما متوسط حقوق دولت باشد سرانجام همه موافقت کردند و دیدند که متوسط حقوق دولت 7 هزار تومان است که تا آخر دولت رجایی همه وزرا و خود 7 تومان میگرفتند این 7 تومان در دولت موقت مهدوی 10 تومان شد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار داشت: وزیر هم نمی توانست که برای خرجش برود مسافر کشی این حقوق در آخر سال آخر نخست وزیر بعدی 12 تومان شده بود.
نبوی در رابطه با نظر رجایی برای فعالیت کارشناسی گفت: اگر شخص رجایی را بگوییم با توجه به شناختی که از وی در دوران زندان داشتم، شخص با برنامه ای بود. شهید بهشتی را خیلی قبول داشت، چون وی را با برنامه می دانست. بعد از انقلاب که رجایی دولت را در دست گرفت با برنامه ریزی برای کشور مبتنی بر هدف گذاری قدم برداشت.
وی با بیان اینکه در شرایط اول انقلاب، متاسفانه حداقل اطلاعات را داشتیم، خاطر نشان کرد: من یادم می آید زمانی که با الجزایر در مورد بیانیه الجزایز صحبت میکردیم حتی دقیق نمی دانستیم که پول ما در آمریکا چقدر است. ما از الجزایر میخواستیم که از امریکا صورت پول های ما را بگیرند.الجزایری ها می گفتند شما مگه خودتان ندارید؟ ما هم میگفتیم میخواهیم تطبیق دهیم.
نبوی با اشاره به گردش نخبگان و جوانگرایی در کابینه دولت، گفت: جوانگرایی خوب است نه اینکه مملکت تجربه و هزینه کند اما همه مسن ترها را کنار بگذارند و بگویند میخواهیم جوانگرایی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کابینه رجایی باسابقه ترین وزرا کلانتری و قندی بود که در کنار شهید رجایی باتمام قوا کار می کردند و جز این افراد اکثر کابینه جوان و کم تجربه بودند مانند رئیس سازمان برنامه ریزی که در آن زمان به دلیل جوان و کم تجربه بودنش انجام اکثر کارها با مشکل روبه رو می شد. ادامه مطلب |
|
|
|
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: حکومت تروریستی صهیونیست ها، به خاطر کارهای زشت و کثیفی که منافقین انجام می دادند، تنها ملجا و پناه آنها شده بودند.
"محمدرضا باهنر" دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری عصر امروز در مراسم بزرگداشت شهدای شهریورماه حزب موتلفه اسلامی با اشاره به بزرگداشت هفته دولت اظهار داشت: پیام های ویژه این ایام الله باید به جوانان منتقل شود. دشمن و استکبار به رنگ و راه و ادبیاتی به نوعی می خواهد، این باورها را در ذهن جوانان مخدوش کنند.
باهنر در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه شهدای ترور ما بیش از شهدای مبارزه با رژیم طاغوت هستند تصریح کرد: تروریست های منافق از آن زمان که احساس کردند جایی در قلب مردم ندارند و نمی توانند با جلب رای مردم در قدرت خود داشته باشند و ایدئولوژی آنها با خط اسلام و انقلاب تضاد دارند، سر ناسازگاری با توده های مردم و انقلاب را آغاز کردند.
وی ادامه داد: منافقین احساس می کردند باید از همه مردم انتقام بگیرند اما وقتی پر و بالشان از داخل کشور جمع شد و با قدرت نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، میدان جولانشان در کشور محدود شد، خدمات بی شائبه خود را به دشمن ترین دشمنان ما دریغ نکردند و آنتن بعث شده بودند و گرا می دادند که کجا را باید بمباران کنند.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه حکومت تروریستی صهیونیست ها، به خاطر کارهای زشت و کثیفی که منافقین انجام می دادند، تنها ملجا و پناه آنها شده بودند گفت: منافقین تصور می کردند که مردم ایران خسته شده و شمشیر ها را علیه دشمن غلاف کرده اند و می توانند در جنگ مرصاد ظرف چند ساعت حکومت بزرگ اسلامی را تسلیم کنند.
باهنر افزود: منافقین در جنگ مرصاد با زندانیان خود ارتباط داشتند و نقشه شان این بود که از بیرون بیایند و زندانیان آن ها هم از درون شلوغ کاری کنند. این توطئه از چشم تیزبین بچه های اطلاعاتی دور نماند.
وی تصریح کرد: حضرت امام خمینی با همه سعه صدر و دوراندیشی که داشتند، به قوه قضاییه دستوراتی دادند که آنهایی که مورد رافت اسلامی قرار گرفته اما توطئه محاربه گونه ای را از دورن زندان آغاز کرده اند، اعدام شوند.
دبیرکل جبهه پیروان با بیان اینکه دشمن به خاطر کینه ای که از امام و کسانی که نظام جمهوری اسلامی را به وجود آوردند، داشت، اقدام به ایجاد آشوب در منطقه کرده است گفت: آن ها در روزهای اول می خواستند که نام و نشانی از انقلاب اسلامی نباشد اما امروز به جایی رسیده که تعیین کننده است.
وی افزود: ما شک نداریم که تفکرات و کج فهمی های آل سعود باعث شده که تکیه گاه آن ها، رژیم صهیونیستی باشد و تحولات اخیر منطقه باعث روشن شدن این موضوع شده است.
باهنر با تاکید بر اینکه بسیاری آرزو داشتند که در ایران هم آشوب به پا کنند گفت: قدرت سربازان امام زمان و نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و همچنین ژرف نگری های مقام معظم رهبری، باعث شده که ما با این دشمنان قسم خورده در داخل ایران برخوردی نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه ایران توانسته مرزهای دفاعی استراتژیک خود را صدها کیلومتر عقب ببرد گفت: سازمان منافقین امروز می خواهد توسط آل سعود به سازمان آزادی بخش تبدیل شود. اگر صهیونیست ها، آل سعود و آل خلیفه توانستند در جهان خودشان را به عنوان آزادی بخش معرفی کنند، منافقین هم همان کرباس هستند.
باهنر با اشاره به سیاست دوگانه غرب مبنی بر تقسیم تروریست به خوب و بد گفت: آمریکا، فرانسه و صهیونیست ها اگر می خواهند تروریست را به خوب و بد تقسیم کنند، این وضعیت شان می شود و حتی تروریست های خوب هم سراغ شان می روند.
دبیرکل جبهه پیروان در پایان اظهار داشت: ما از اتفاقاتی که در ترکیه افتاده متاسفیم اما آیا حتما باید انفجاری در کشورشان اتفاق بیفتد که بفهمند چه کلاهی سرشان رفته است؟ ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
منابع خبری مدعی شدند، دستیار ارشد هیلاری کلینتون، حلقه اتصال وی با گروه های افراطی است.
مطبوعات آمریکا خانم عابدین را سایه کلینتون توصیف می کنند؛ زیرا به عنوان دستیار ارشد وی در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در اغلب مناسبتها و رویدادها در کنار وی ظاهر می شود.
«هما عابدین»، 40 ساله، از دستیاران قدیمی "هیلاری کلینتون" در زمان تصدی سمت وزارت خارجه آمریکا و از اتباع آمریکایی پاکستانی تبار است که در زمان حاضر معاون ستاد انتخاباتی خانم کلینتون است و رقبای کلینتون وی را حلقه اتصال بین هیلاری و گروه های افراطی می دانند.
وی در ایالت میشیگان متولد شد و وقتی دوسال داشت، همراه خانواده به عربستان رفت و بعد از مدتی به آمریکا بازگشت و پدر و مادرش که هر دو مدرس بودند در دانشگاه جرج واشنگتن مشغول تدریس شدند.
عابدین همکاری خود را با هیلاری کلینتون از زمانی که وی بانوی اول آمریکا محسوب می شد، در دفتر اطلاع رسانی کاخ سفید آغاز کرد. زمانی که کلینتون مسئولیت وزارت خارجه آمریکا را عهده دار شد نیز این همکاری ادامه یافت و همچنان به قوت خود باقی است. وی سال 2010 با آنتونی وینر نماینده سابق دموکرات ایالت نیویورک ازدواج کرد.
بر اساس این گزارش درباره روابط هما عابدین با جماعت اخوان المسلمین شبهاتی وجود دارد که مخالفان کلینتون از آن بهره برداری می کنند؛ آنها وی را حلقه اتصال بین کلینتون و گروه های افراطی می دانند و حتی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، هما عابدین را جاسوس سعودی در کنار تیم کلینتون توصیف کرد.
در سال 2012 اعضای کنگره آمریکا، با ارسال نامه ای برای هارولد دبلیو جیزل بازرس کل وزارت خارجه آمریکا، از وی خواستند درباره تاثیر افراد مرتبط با اخوان المسلمین بر سیاست های وزارت خارجه آمریکا تحقیق کند.
آنها در ادعای خود به تحقیق مرکز سیاست های امنیتی آمریکا استناد کردند که تایید کننده اصلی نظریه های توطئه پیرامون اخوان المسلمین بوده و می گوید: "3 عضو خانواده عابدین (پدر، مادر و برادر)، با مزدوران اخوان المسلمین یا سازمان های آن مرتبط هستند".
عابدین با "آنتونی وینر" نماینده کنگره از نیویورک ازدواج کرده است. او از زمانی که در دانشگاه جورج واشنگتن مشغول تخصیل بود در کنار کلینتون قرار داشت.
نکته جالب اینجاست که پیش تر جمهوریخواهان امریکا برای اعمال فشار بر کلینتون و دموکرات ها مدعی شده بودند که عابدین عامل نفوذی گروه اخوان المسلمین در نهادهای اجرایی امریکا است.
هما عابدین جاسوس سعودیهاست؟
مشاور غیر رسمی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ گفته است، "هما عابدین" که از سالها پیش به عنوان مشاور و دستیار هیلاری کلینتون کار میکرده، احتمالا "جاسوس سعودیها" است و به گفته او ترامپ باید این مساله را علنا مطرح کند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، راجر استون، مشاور غیر رسمی کمپین ترامپ گفت: او (هما عابدین) گذشته نگران کنندهای دارد و معلوم نیست از کجا پیدایش شده و به نظر میرسد که پول زیادی دارد؛ حتی پیش از کار کردن برای هیلاری. حالا باید بپرسیم آیا یک جاسوس سعودی در میان خود داریم؟ آیا عامل تروریستی داریم؟
این مشاور ترامپ هیچ مدرکی دال بر اثبات ارتباط عابدین با گروههای تروریستی و یا جاسوسی ارائه نکرد. او تنها به گزارش رسانهها درباره گذشته خانوادگی عابدین و زمانی که او در کودکی در عربستان زندگی میکرد، اشاره کرد.
هر اندازه بر زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیکتر میشویم، دامنه رسوایی های نامزدهای دو حزب رقیب این کارزار انتخاباتی افزایش می یابد. به ویژه آنکه منادیان حقوق بشر دیروز، امروز به جنایتکاران جنگی متهم هستند. از حمایت تسلیحاتی و همه جانبه از گروه های تروریستی بگیرید تا روابط پنهانی با گروه های مخوف افراطی.
به نظر می رسد سیاسیون کاخ سفید برای دستیابی بر مسند قدرت از هیچ بد اخلاقی و جنایتی فروگذار نمیکنند. جالب است که پس طرح این موارد علیه نامزدهای دو طرف رقیب، موضع سرسختانهای هم برای تکذیب آن گرفته نمیشود. شاید پیوند دولتمردان آمریکایی با افراط و تزویر پیوندی ناگسستنی باشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
منابع سوری از دخالت سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در حمله شیمیایی تروربستها به حومه دمشق، پرده برداشتند،
طبق گزارشهای بدست آمده از منابع سوری، باز هم شواهدی از حامیان غربی تروریسم دال بر دخالت سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در حمله شیمیایی سال 2013 میلادی در غوطه شرقی واقع در حومه دمشق، پایتخت سوریه بدست آمده است، تا بازرسان سازمان ملل امکان بررسی اقدامات تروریستی تکفیریها را نداشته باشند.
سه سال پیش و در اواسط تجاوز گروههای تروریستی به خاک سوریه، صدها نفر در اثر حمله با گاز سارین در غوطه کشته شدند. قتل عامی که بازرسان سازمان ملل متحد آن را بارزترین مورد تأییدشده استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان پس از استفادۀ صدام، دیکتاتور سابق عراق از این تسلیحات در سال 1988 در حلبچه، دانستند.
جالب اینجاست که گروههای تروریستی و رسانههای غربی دولت سوریه را متهم به استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم خود کردند. در همین خصوص بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع بحران سوریه، گفت: "استفاده از تسلیحات شیمیایی در منطقۀ دمشق توسط تروریستها بدین منظور بود که دکتر سلستروم (رئیس گروه بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل) به حلب نرود چون فرانسه میدانست چه کسی در حلب از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده است."
وی افزود: آنها میخواستند با هر ترفندی از رفتن سلستروم به حلب جلوگیری کنند و بنابراین در دمشق از تسلیحات شیمیایی استفاده کردند و سازمان اطلاعات فرانسه در این مورد دخیل بود. فرانسوا دلاتره، نمایندۀ فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به این اتهام، گفت این ادعا بیمعنا است.
در این میان افسر سابق ارتش آمریکا معتقد است اظهارات نماینده سوریه در سازمان ملل مبنی بر دست داشتن دستگاههای اطلاعاتی فرانسه در حملات شیمیایی به غوطه شرقی، حقیقت داشته است. اسکات بنت در پاسخ به اینکه دخالت دستگاههای اطلاعاتی غرب در این حمله تا چه حد قابل تصور و به حقیقت نزدیک است گفت: به نظر من این اتفاق دقیقا روی داده است.
وی گفت: این حملات به طور حتم با دخالت دستگاههای اطلاعاتی و عوامل نظامی غرب در آمریکا، فرانسه و انگلیس روی داده است. بنت گفت: این گروهها از مدتها قبل تلاشهای خود را برای انجام یک حمله شیمیایی متمرکز کرده بودند زیرا چنین حادثهای میتوانست باعث برانگیختن احساسات و افکار عمومی جهان شود و آسانترین راه برای به راه انداختن یک حرکت مردمی در کشورهای اروپایی برای جلب حمایت از مداخله نظامی مستقیم علیه دولت سوریه و سرنگونی بشار اسد بود.
واقعیت آن است که؛ آمریکا، ناتو، فرانسه و انگلیس نقشهای کشیدند تا بر اساس آن یک حمله شیمیایی در این کشور انجام دهند و سپس بشار اسد رییس جمهور سوریه را مقصر آن جلوه دهند و با این بهانه به سرعت خود را برای حمله نظامی به این کشور آماده کنند. بر اساس این طرح رژیم سعودی نیز عوامل وهابی را به سوریه میفرستاد و گام بعدی هم حمله به مناطق جنوب روسیه و بی ثبات کردن آنها بود.
اما روسیه همه این برنامهها را خنثی کرد و توافقی را به وجود آورد تا بر اساس آن بشار اسد همه سلاحهای شیمیایی خود را نابود کند. به این ترتیب هیچ بهانهای برای جنگ و حمله به سوریه باقی نماند و آمریکا و ناتو ابتکار عمل را از دست دادند.
بنت با اعلام اینکه اظهارات وی در مورد سوریه با بررسی و پیگیری اطلاعات قابل اثبات است افزود، فرانسه با اتکا به نهادهای ظاهرا خیریه یا صنعتی مانند سازمان پزشکان بدون مرز و شرکت ساختمانی لافارژ که به بنیاد کلینتون کمک مالی کرده است، اقدام به عملیات علیه دولت سوریه می کرد.
شرکت لافارژ کارخانه سیمان خود در سوریه را به اردوگاه آموزشی نیروهای ویژه برای مبارزه با دولت اسد تبدیل کرد و این اثبات شده است. سازمان پزشکان بدون مرز نیز به ارائه اطلاعات به دستگاههای جاسوسی فرانسه متهم است. فرانسه با توجه به گذشته استعماری خود همواره به دنبال به دست آوردن سوریه بوده است.
گفتنی است، حمایتهای غرب از تروریستها هر روز جنایات جدیدی را رقم میزند چنانکه حمله خمپارهای تکفیریها به شهرک الزهراء در حومۀ شمالی حلب، چندین شهید و مجروح برجا گذاشت. در این حمله 3 تن از اهالی از جمله یک زن و یک مرد سالخورده شهید و 14 نفر از جمله چندین زن و کودک مجروح شدند.تکفیریها این حملات را از شهرهای بیانون و عدنان در اطراف شهرک الزهراء انجام دادند.
اسد: فرانسه حامی شماره یک داعش است
پیش از این بشار اسد رییسجمهور سوریه در گفتوگو با تلویزیون دولتی فرانسه با بیان اینکه واشنگتن در مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق جدی نیست، تأکید کرد که دولت پاریس از حامیان شماره یک داعش به شمار میرود.
رییس جمهور سوریه در گفتگو با تلویزیون دولتی فرانسه با اعلام اینکه دستگاه های اطلاعاتی این کشور با فرانسه در ارتباط هستند، گفت: این ارتباط به درخواست مسئولان فرانسوی که چندی پیش به دمشق سفر کرده بودند، برقرار شد اما باید گفت که هنوز هیچ همکاری مشترکی میان دو طرف صورت نگرفته است.
دولت های غربی، عامل نفوذ داعش به سوریه
بشار اسد با بیان اینکه این دولت های غربی بودند که با حمایت های گسترده مالی و تسلیحاتی خود از تروریست های داعش، موجب نفوذ آنها در سوریه شدند. این گروه تروریستی در سال 2006 میلادی با نظارت مستقیم آمریکا تشکیل و اعضای آن به سوریه و عراق اعزام شدند. پیش از آن نیز گروه تروریستی "جبهه النصره"وجود داشت که جزئی از القاعده به شمار می رود. فرانسه یکی از عوامل مهم ورود تروریست ها به سوریه محسوب می شود. دولت پاریس حمایت های گسترده ای از داعش به عمل آورده است.
حمایت پاریس از ائتلاف معارضان سوری
بشار اسد به حمایتهای کشورهای غربی از ائتلاف معارضان نیز واکنش نشان داد و گفت: فرانسه از جمله کشورهایی است که اقدام به حمایت مالی و تسلیحاتی از این ائتلاف کرد. وزیر دفاع فرانسه به صراحت به این موضوع اعتراف کرده است. این کمکها به بهانه حمایت از آنچه "گروه های مسلح معتدل" میخوانند، انجام میشود، درحالی که در سوریه هیچ گروه معتدلی وجود ندارد، زیرا کسی که سلاح به دست گرفته و مردم را به قتل میرساند تروریست است!!! اذعان رسانه های فرانسوی به حمایت این دولت از تروریسماما اخیرا نشریه لوموند چاپ فرانسه، دست به افشاگری زده و از حمایت غیر مستقیم مالی یک شرکت تولید سیمان فرانسوی در سوریه از گروه تروریستی داعش پرده برداشت.
بر اساس این گزارش این نشریه، شرکت تولید سیمان «جبلیا» واقع در شمال شرق سوریه بین سالهای 2013 تا 2014 مبلغ هنگقتی پول را جهت ساخت کارخانه در اختیار اعضای گروه تروریستی داعش قرار داده است.
لوموند نوشت: گفته می شود شرکت مذکور این پول را در ازای تخلیه مناطق اطراف این کارخانه که محل نگهداری تولیدات آن به حساب می آمده و در اشغال تروریستهای داعش قرار داشته پرداخت کرده است. کارخانه تولید سیمان «جلبیا» در سال 2007، توسط شرکت فرانسوی «لافارژ» به ارزش 600 میلیون یورو خریداری و بازسازی شد.
این شرکت سیمان سازی سوری - فرانسوی پس از اتمام تعمیرات و بازسازی3ها در سال 2010 راه اندازی شد. اما در سپتامبر 2014 و در پی یورش داعش به سوریه و اشغال منطقه اطراف این کارخانه تعطیل شد.
یقهدری در مورد حقوق بشر به سبک نوین غربی
با گذشت شش سال از بحران خانمان سوز سوریه که با جولان توحش گروههای تروریستی مختلف از اقصی نقاط جهان آغاز شد، نه تنها یک راه برون رفت از جنگ فرسایشی در منطقه توسط نظام بینالملل به اجماع نرسید،، بلکه مدعیان حقوق انسانها همچنان از باجّه شهروندان سوری ارتزاق میکنند.
در طول ماههای گذشته حجم انبوهی از اسناد و مدارک بمنظور تسلیح و تجهیز کلیه گروههای معارض بدست آمده که؛ پرچم کشورهایی همچون فرانسه - انگلیس - آمریکا و ... در قبضه آنها میدرخشد. دولتهایی نام آشنا برای جهانیان که بیش از دو دهه است برای ستاندن حقوق بشر انسانها در کشورهای جهان دوم و سوم یقه دری میکنند.
یکی از دولتهایی که بشدت غددغه نقض حقوق بشر را در دنیا دارد، فرانسه است. کشوری که به لحاظ انتقال تکنولوژی و صنایع مونتاژخود در دنیا سرآمد است. البته صادرات قهوه فرانسه به سایر کشورها، این محصول کشاورزی را بعنوان مطرحترین برند نوشیدنی گرم معرفی نموده است.
اما با این همه؛ ظاهرا تلخ کامی مردم خاورمیانه به مذاق سرویسهای اطلاعاتی سرزمین خروسها (نماد فرانسه) شیرین آمده است. چنانکه این تلخ کامی ماندگارتر از نوشیدن چند جرعه از قهوه فرانسه است. و این بار تجارت مرگ به قیمت جان انسانها و نسلهای پیش روی آنها!؟ تلخ کامی با بوی تند گازهای شیمیایی؛ محصول مزارع آدمکشی و جنایتی است که با بذر مرغوب کاخ الیزه کاشته شده است. ادامه مطلب |
|
|
|
"صلاح الدین ربانی" وزیر امور خارجه افغانستان امروز یکشنبه با علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
لاریجانی در ابتدای این دیدار با اشاره به پیشینه مثبت روابط دوستانه ایران و افغانستان بر اهمیت تقویت همکاری های دو کشور تاکید کرد و گفت: ظرفیت های همکاری خوبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان به ویژه در بحث حمل و نقل، انرژی و نیز اجرای پروژه های زیربنایی توسط شرکت های ایرانی در افغانستان وجود دارد که باید از آنها به نفع دو ملت استفاده کرد.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی نیز از توسعه و تقویت روابط خود با مجالس افغانستان استقبال می کند.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بر تقویت وحدت ملی در افغاستان جهت غلبه بر مشکلات داخلی و ایستادگی در برابر توطئه های خارجی تاکید کرد و گفت: مردم افغانستان مردمی رشید و دارای تمدن و تاریخی افتخار آمیز هستند اما متاسفانه منافع دشمنان افغانستان در آشفتگی سیاسی این کشور تعریف شده است و مداخلات خارجی مانع رشد کشور و توسعه رفاه در افغانستان گردیده است.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره مدافع مردم و دولت وحدت ملی در افغانستان بوده است.
لاریجانی در ادامه با اشاره به خطر تروریسم و توسعه آن در منطقه و افغانستان بر همکاری کشورهای مختلف در مبارزه با این پدیده شوم تاکید کرد و گفت: نباید اجازه داد که افغانستان حیاط خلوت تروریست ها شود، وی افزود: مقابله موثر با تروریسم در افغانستان نیازمند ثبات سیاسی است.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان این دیدار با اشاره به مشکلات مربوط به موضوع آب در دو کشور گفت: این مسئله باید میان دو کشور دوست و برادر به شکل منصفانه حل و فصل شود.
صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران از حمایت های ویژه مقام معظم رهبری، دولت و مجلس ایران در راستای تقویت ثبات و وحدت ملی در افغانستان و مهمان نوازی ستودنی جمهوری اسلامی ایران از مردم افغانستان قدردانی کرد.
وی افزود: گرچه دشمنان افغانستان بی ثباتی را در کشور دنبال می کنند اما آرزوی دولت و ملت افغانستان رسیدن به آرامش و ثبات پایدار در کشور است.
صلاح الدین ربانی با تاکید بر سیاست افغانستان در تقویت روابط حسنه با همسایگان گفت: افغانستان هیچگاه اجازه نخواهد داد که از خاکش علیه کشور ثالثی استفاده شود یا محل سوء استفاده تروریست ها واقع شود.
وزیر امور خارجه افغانستان روند مبارزه ملی با تروریسم در افغانستان را مثبت ارزیابی کرد، گفت: با ورود نیروهای بومی و پلیس افغانستان به روند مبارزه تروریسم اوضاع امنیتی کشور پیشرفت قابل توجهی را تجربه کرده است.
صلاح الدین ربانی در پایان گفت: بزودی یک کنفرانس بین المللی در خصوص افغانستان در بروکسل برگزار خواهد شد که فرصت خوبی برای جامعه دولت و ملت افغانستان برای همکاری گسترده با جامعه بین المللی جهت استقرار صلح و ثبات در کشور به شمار می آید. ادامه مطلب |
|
|
|
اگر تروریست های تکفیری در "معظمیه" نیز تسلیم ارتش سوریه شوند؛ یک شرایط پایدار در غوطه دمشق پس از 4 سال به وجود خواهد آمد.
با شکل گیری آتش بس در "داریا"، احتمال بهبود شرایط در "معظمیه" و تسلیم تروریست های تکفیری وجود دارد.
رسانه های منطقه گزارش می دهند که ممکن است شرایطی مشابه آنچه که در "داریا" رخ داد در "معظمیه" نیز اتفاق بیفتد. المصدر در این زمینه می گوید: با مشخص شدن وضعیت "داریا" در"غوطه دمشق"، شهرک "معظمیه" کاملا ایزوله شده است.
این وبگاه با توجه به شرایط بحرانی تروریست های تکفیری در "معظمیه" عنوان داشت: احتمال آنکه مسلحین خود را تسلیم کنند، بسیار زیاد است. با سخت تر شدن وضعیت تروریست های تکفیری، آن ها در "غوطه دمشق" سه راه پیش رو دارند:
1-شهر را ترک کنند
2-تسلیم ارتش سوریه شوند
3-با دولت سوریه بجنگند
اگر تروریست های تکفیری در "معظمیه" نیز تسلیم ارتش سوریه شوند؛ یک شرایط پایدار در غوطه دمشق پس از 4 سال به وجود خواهد آمد و این موضوع (کنترل همزمان بر دوشهرک "داریا" و "معظمیه") ضربه ای سنگین بر پیکره عربستان وارد خواهد آورد.
"نبیل قاووق"، معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان درباره پیروزی های اخیر ارتش سوریه در ریف دمشق می گوید: آزادی شهر "داریا" پایان رؤیای عربستان برای سرنگونی نظام سوریه است و نشان دهنده پیروزی ارتش سوریه و شکست تکفیریهاست.
وی ادامه داد: پاکسازی "داریا" یک دستاورد استراتژیک، سرنوشت ساز و تاریخی است و پیامدهایی را بر روند درگیریها با تکفیریها و آینده سوریه خواهد داشت.
با کنترل ارتش سوریه بر "داریا" و "معظمیه" جبهه النصره و ارتش آزاد یکی از پایگاه های اساسی خود را در حومه دمشق از دست می دهند. با مفروض بودن شرایط فوق ؛ مسیرهای لجستیکی تروریست های تکفیری از سمت فرودگاه "المزه" و "خان الشیخ" مسدود خواهد شد.
تحلیلگران معتقدند که وضع نظام سوریه به مراتب بهتر از سالیان و ماههای قبل بوده و موفقیت هایی که در غوطه دمشق و به ویژه در "داریا" به دست آمده شاهدی بر این مدعاست.
اعتقاد بر این است که آزادسازی "داریا" در "غوطه غربی دمشق" و فرار تروریست ها از این شهر، ضربه کاری بر ستون فقرات گروه های تروریستی وارد آورده و روحیه آنها را در هم شکسته است.
گزارش منابع میدانی نشان می دهد که جبهه های "جوبر"، "اردوگاه یرموک" و ... هم در حال فروپاشی است و شمارش معکوس برای شکست نهایی تروریست ها در مناطق غوطه تا "دوما" و قنیطره و درعا آغاز شده است.
گروه های مسلح اکنون پس از شکست در "داریا" دستخوش نوعی آشفتگی و نگرانی شدید شده اند که این خود، گویای سرخوردگی و شکست سنگین آن ها در مسیر تحقق اهدافشان است.
ادامه مطلب |
|
|
|
موشکهای ضدزره نقش تعیین کنندهای در جنگ دارند، به طوری که میتوان به وسیله آنها، بدون درگیری میدانی به نتیجه رسید. ازمیان موشکهای ضد تانک جهان، تعدادی از آنها قدرت انهدام بیشتری را در مقایسه با سایر موشکها دارند.
کورنت
در دهه 90 میلادی ارتش سرخ سعی در جایگزینی موشک کورنت با موشک قدیمی Konkurs ( کد ناتو: AT-5) که در ان زمان بیش از 20 سال بود که در خدمت داشتند . که این طرح سرانجام در سال 1994 توسط دفتر طراحی KBP معرفی شد.
کورنت نوعی موشک ضد تانک هدایتشونده سنگین روسی است که در سال ۱۹۹۴ ارائه شد. این موشک برای انهدام تانکهای اصلی میدان نبرد نسل جدید و هلیکوپترهای کند و ارتفاعپایین طراحی شده اما به خاطر هزینهٔ بالای تولید قرار نیست به طور کامل جای سیستمهای ضدتانک قبلی را بگیرد. کد گراو این موشک 9M133 و نام ناتو آن AT-14 Spriggan است.
کورنت برخلاف دیگر موشکهای ضدتانک از هدایت سیمی استفاده نمیکند، بلکه با پرتو لیزر به سوی هدف حرکت میکند. این موشک ۲۷ کیلو وزن و توانایی عبور از ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر زره فولادی را دارد و در مسافتهای ۱۰۰ تا ۵۵۰۰ متری کارایی دارد و مدلی از آن با سرجنگی ترموباریک برای استفاده علیه سنگرها و نفرات نیز طراحی شدهاست.در دهه ۹۰ میلادی ارتش سرخ سعی در جایگزینی موشک قدیمی کنکورس (آتی-۵) یک موشک جدید و کارآمدتر نیز داشتند.
موشک کورنت با دو سر جنگی قابل استفاده است
۱- برای اهداف انسانی و جنگهای شهری
۲- سر جنگی دومرحلهای برای مقابله با اهداف زرهی دارای زره واکنشگر
برد موشک کورنت در روز حداقل ۱۰۰ متر و حداکثر ۵۰۰۰ متر است و برد این موشک در شب حداقل ۱۰۰ متر و حداکثر ۳۵۰۰ متر است.موشک کورنت یکی از جدیدترین موشکهای نسل سه است که برای مقابله با جمینگ از یک سیستم لیزری جدید استفاده میشود. این سیستم معادل سیستم بکار رفته در افجیام-۱۴۸ جاولین است.در جنگهای اخیر ثابت شده که این موشک در جنگهای شهری در برابر بسیاری از زرهپوشهای معروف مانند مرکاوا مارک ۳اسرائیل، آبرامز و استریکر امریکا و بیامپی و بیتیآر-۹۰ روسیه موثر است. شواهد نشان میدهد موشک کورنت مافوق صوت در جنگ حزبالله و اسرائیل ۲۰۰۶ و جنگ عراق ۲۰۰۳ حضور داشته است.
سوخت موشک توسط سوخت جامد تامین میشود. در ضمن موشک دارای دو اگزوز میباشد و از یک سیستم لیزری SACLOS (هدایت لیزری خط دید نیمهاتوماتیک) استفاده میکند.سیستم هدایت این موشک در برابر اقدامات الکترونیکی مقاوم است و قابلیت عملیات در همهی شرایط آبوهوایی و روز و شب را داراست. این موشک با کلاهک دومرحلهای قابلیت نفوذ ۱۰۰۰- ۱۲۰۰ میلیمتر پشت سر زره واکنشگر را داراست. همراه موشک کورنت سهپایه پرتاب ۹پی۱۶۳-۱ و دوربین حرارتی ۱پیان۷۹ نیز میباشد.
در طول حمله 2003 عراق نیروهای آمریکایی (شاید برای اولین بار) غافلگیر شدند. آنها در طی نبرد خود با موشک مخوف کورنت موجود در زراد خانههای عراق برخوردند GlobalSecurity.org ادعا میکند که ۸ تانک M۱ ابرامز و ۱ نفربر M۲ برادلی غیر فعال شدند، اما با این حال بطور کامل نابود نشدند.
نکته جالب نحوه استفاده از این موشک در نبرد جنگ عراق ۲۰۰۳ بود که به شرح زیر است:
نیرویهای کماندو عراقی در تیمهای سه نفره با پوشیدن لباس غیر نظامی و سوار بر نیسان وانت علیه ستونهای زرهی و ۳ لشکر پیاده آمریکا وارد عمل شدند. آنها با راهاندازی حملات سطح پهن هر وسیله زرهی را از فواصل چندین کیلومتری مورد هدف قرار میدادند. در این عملیات حداقل ۱ یا ۲ تانک آبرامز و نفربر برادلی غیر فعال شد.
آمریکاییها بسیار علاقهمند بودند تا یک نمونه دستنخورده کورنت را بدست آورند. البته کمی نیز موفق شدند. آنان یک لانچر شلیک شده را پیدا کردند که بعدها آنها از قاچاق این موشکهای از طریق سوریه بسیار نزد روسها ناراحت شدند ولی ولادیمیر پوتین این اتهامات را بیاساس دانست.
در جنگ ۳۳ روزه بار دیگر سوریه با فرستادن کورنت به حزبالله لبنان کمک فراوانی کرد که باعث خسارت شدیدی به تانک های مرکاوای اسرائیلی شد. ارتش اسرائیل توانست یک موشک سالم کورنت و لانچرش را در یکی از مواضع حزبالله در روستای قندوریه بدست آورد که به گزارش دیلی تلگراف جعبههای مهمات این موشک با نام و آرم وزارت دفاع سوریه و نوشتهای به نام تامین کننده: کابپی تولا روسیه مشخص شده بودند. چند ماه پس از آتش بس مدارکی از جمله عکسهایی رو شد که نشان دهنده آن بود که حزبالله دارای این موشک میباشد.
کشتارگاه در انتظار مرکاوا
تانک وارد کشتارگاه شد.محلی که بین دو کمین یا بیشتر برای نابودی نفر و زره درنظر گرفته میشود،کشتارگاه میگویند. باید اولین تانک مورد هدف قرار میگرفت تا حرکت سایر به صورت معکوس باشد و قدرت مانوری تانک کمتر شود. اولین تانک مرکاوا با توفانهای حزب الله مورد هدف قرارگرفت. صدای بسیار مهلکی به گوش رسید. تانک مرکاوا اوراق شده بود، این اولین باری بود که تانک مرکاوا به این روز افتاده بود. باردیگر تانکی دیگر و این بار کورنت و انهدام عالی و بازهم ضربه کاری دیگر و بازهم خسارت برای اسرائیل.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز نکات مهمی را بهعنوان اولویتهای اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم در یک سال پیش رو بیان کردند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای دولت یازدهم، هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارائه گزارش به مردم از کارهای انجام گرفته خواندند و نکات مهمی را در قالب ۷ سرفصل در زمینه های «اقتصاد مقاومتی»، «سیاست خارجی»، «علم و فناوری»، «امنیت»، «فرهنگ»، «برنامه ششم» و «فضای مجازی» بهعنوان اولویت های اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم در یک سال پیش رو بیان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی با تبریک هفته دولت، یاد شهیدان رجایی و باهنر را بهعنوان «الگوی اخلاص، پرکاری و مردمی بودن» گرامی داشتند و با اشاره به برخی تلاشها برای تطهیر منافقان روسیاه که عامل این جنایت بودند، افزودند: متأسفانه برخی تلاش دارند تا برای این جنایتکارانی که هزاران نفر از مردم عادی تا مسئولان و شخصیت های برجسته را به شهادت رساندند، فضای مظلومیت ایجاد و چهره نورانی امام راحل(ره) را خدشه دار کنند اما این دستهای خبیث و مغرض به نتیجه نخواهند رسید و همانند گذشته ناکام خواهند ماند.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس به گزارش رئیس جمهور و برخی اعضای دولت، از اقدامات انجام گرفته اشاره و خاطر نشان کردند: این گزارشها بسیار خوب بودند و باید به اطلاع مردم رسانده شود، زیرا سرمایه اصلی، مردم و اعتماد و امید آنان است.
ایشان اداره کشور بهوسیله قوه مجریه را با توجه به گستردگی و تنوع مسائل و انتظارات فراوان و همچنین مسائل و مشکلات، بسیار سخت دانستند و با اشاره به گذشت سریع سه سال از عمر دولت یازدهم گفتند: دولت باید با برنامه ریزی و جدیت، حداکثر بهره برداری را برای کار و تلاش در یک سال باقیمانده انجام دهد.
رهبر انقلاب اسلامی دولت را به دوری از حواشی بهخصوص در ماههای آینده که همراه با مباحث انتخاباتی است، توصیه کردند و افزودند: دولت نباید به هیچ وجه خود را سرگرم بحثهای انتخاباتی کند بلکه باید تا آخرین روز کاری، برای کار، تلاش و حل مشکلات برنامه ریزی کند و بهترین تبلیغ برای دولتِ در رأس کار، اقدام و عمل آن دولت است.
ایشان همچنین هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارزیابی منصفانه عملکرد دولت از جانب مردم و نخبگان دانستند و گفتند: انتقاد، ضرری ندارد اما این انتقاد باید منصفانه و همراه با ارائه راهکار صحیح باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای بعد از بیان نکات مقدماتی، هفت سرفصل را بهعنوان اولویتهای اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم بیان کردند.
«مسائل اقتصادی و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، اولین سرفصلی بود که رهبر انقلاب اسلامی بیان کردند و گفتند: امروز مشکلات و گرههای اقتصادی، مسئله اول کشور است که باید حل شوند و حل آنها در گرو اجرای صحیح و دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با قدردانی از گزارش معاون اول رئیس جمهور در خصوص فعالیتها و اقدامات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، بر لزوم پیگیری جدی و قدم به قدم همه طرح ها تا رسیدن به مرحله آخر تأکید کردند و افزودند: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید همه فعالیتهای پر حجم و گسترده اقتصادی در بخشهای دولتی و خصوصی را رصد و مراقبت کند که همه این فعالیتها، همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشند.
ایشان تأکید کردند: باید قاطعانه مانع از ادامه طرح ها یا برنامههای اقتصادی غیرهمسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید همه ظرفیتهای کشور در بخشهای کشاورزی و صنعت به میدان آورده شوند، خاطرنشان کردند: یکی از الزامات مهم عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، «گفتمانسازی» است که با تبیین صحیح این سیاستها و تأثیرات آن، از جانب مسئولان، امکانپذیر است.
حضرت آیت الله خامنهای، حرکت علمی سالهای اخیر کشور و پیشرفتها در بخشهای هوافضا، نانو، هستهای و زیستفناوری را ناشی از گفتمانسازی حرکت علمی و نهضت نرمافزاری در ۱۲ سال گذشته دانستند و خاطرنشان کردند: در موضوع اقتصاد مقاومتی هم باید چنین گفتمانی در جامعه شکل بگیرد.
ایشان با تأکید بر اینکه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند اقداماتی فراتر از کارهای متعارف دولت در عرصه اقتصادی است، افزودند: برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید کاری جهشی و خارج از روالِ کارهای روزمره و متعارف انجام شود.
حضرت آیت الله خامنهای، «واگذاری اختیارات تصمیمگیری به استانها»، «هدایت تسهیلات بانکی و همچنین حجم عظیم نقدینگی بهسوی تولید»، «مشوّقهای صادراتی»، «پرداخت بهموقع بهای محصولات کشاورزی» و «توجه جدی به روستاها و صنایع تبدیلی» را از جمله اقدامات اساسی و ممکن برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواندند.
ایشان موضوع «دیوانسالاری» و «مقررات دست و پا گیر برای تولیدکنندگان و کارآفرینان» را یکی از موانع اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برشمردند و افزودند: یکی دیگر از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: طرحهایی که در داخل بهوسیله شرکتهای دانشبنیان قابل اجرا هستند، نباید به شرکتهای خارجی داده شوند.
حضرت آیت الله خامنهای به سرفصل دوم یعنی «سیاست خارجی» پرداختند و با اشاره به اینکه سیاست خارجی یکی از اولویتهای دولت آقای روحانی بوده است، افزودند: من با این موضوع موافقم و همواره معتقد به کار دیپلماسی بودهام اما باید توان دیپلماسی را به صورت مناسب و متوازن در دنیا توزیع کرد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین باید سهم مناسب خود را در سیاست خارجی کشور داشته باشند.
ایشان با تأکید بر ضرورت اتّخاذ موضع فعال در سیاست خارجی، گفتند: در مسائلی همچون مسائل منطقه که بسیار پیچیده و در هم تنیده است، باید با دقت و هوشیاری و قدرت فکر، و فعال و اثرگذار وارد میدان شد.
حضرت آیت الله خامنهای لزوم استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای پیشرفت اقتصاد را نیز مورد تأکید قرار دادند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به غیرقابل اتکا بودن رفتارهای ظاهری در فضای دیپلماسی، گفتند: تنها چیزی که در دیپلماسی میتواند مورد اعتماد قرار گیرد، کار ثابت، مُسلّم، امضاشده و قابل احتجاج است. ایشان با تأکید بر اینکه باید از بدحسابی آمریکاییها در قضیه برجام، تجربه آموخت، خاطرنشان کردند: این تجربه به ما میآموزد که به وعدههای هیچیک از دولتها در آمریکا نمیتوان اعتماد کرد و نباید در مقابل وعده آنها اقدام نقد انجام داد.
حضرت آیت الله خامنهای افزودند: انتقاد من به موضوع برجام به بدعهدی و خباثت طرف مقابل مربوط میشود نه عناصر خودمان؛ زیرا مذاکرهکنندگان ما به اندازه توان خود تلاش شبانهروزی انجام دادند و ما قدردان این زحمات هستیم. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنان خود به موضوع «علم و فناوری» بهعنوان سرفصل سوم نقشه راه دولت اشاره کردند و گفتند: کشور برای پیشرفت نیازمند علم و فناوری است و در سالهای گذشته پیشرفتهای خوبی در این عرصه بهدست آمد.
حضرت آیت الله خامنهای با انتقاد از کاهش شتاب رشد حرکت علمی در سالهای اخیر، خاطرنشان کردند: سرعت حرکت علمی در دنیا بالا و فاصله ما نیز با پیشرفت علمی دنیا زیاد است، بنابراین برای جبران این عقبماندگی هیچ چارهای جز افزایش شتاب رشد حرکت علمی وجود ندارد و باید گفتمان پیشرفت علمی در کشور ادامه یابد و متوقف نشود.
ایشان همچنین بر لزوم افزایش بودجه پژوهشی دانشگاهها و پرداخت کامل بودجه ناچیز کنونی و همچنین ارتباط دانشگاه و صنعت تأکید کردند.
چهارمین سرفصلی که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، موضوع «امنیت» بود.
حضرت آیت الله خامنهای گفتند: به لطف خداوند و با تلاش و زحمات قابل تقدیر نیروهای نظامی و امنیتی در حالی که کشورهای منطقه مملو از حوادث و ناامنی هستند، کشور از یک سپر امنیتی مستحکمی برخوردار است.
ایشان، «روحیه انقلابی و دینی مردم» را یکی از عناصر اصلی سپر امنیتی مستحکم کشور دانستند و تأکید کردند: به هیچوجه نباید در این سدّ دفاعی ملی خللی ایجاد شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه تشکیلات نظامی و امنیتی کشور یکی دیگر از عناصر سپر امنیتی مستحکم کشور است، خاطرنشان کردند: باید همواره به این تشکیلات کمک شود و مورد تشویق نیز قرار گیرند.
حضرت آیت الله خامنهای، تجهیزات و امکانات دفاعی کشور را سومین عنصر ایجاد سپر امنیتی خواندند و افزودند: دشمن از افزایش توان دفاعی و موشکی کشور نگران است؛ بنابراین باید به افزایش توان دفاعی کمک و از آن حمایت کرد. مسئله «فرهنگ» پنجمین سرفصلی بود که رهبر انقلاب اسلامی به عنوان یک اولویت بسیار مهم کشور بر آن تأکید کردند و افزودند: فرهنگ شامل ادبیات، هنر، سبک زندگی، رفتار و اخلاق اجتماعی است و دستگاههای فرهنگی در تمام این بخشها مسئولیت و وظیفه دارند.
ایشان افزودند: بنده طرفدار جزماندیشی، فشار و اختناق در عرصه فرهنگ نیستم بلکه به آزاداندیشی اعتقاد راسخ دارم اما آزاداندیشی به معنای ولنگاری و اجازه دادن به دشمن برای لطمه زدن نیست.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به انجام اغلب کارهای خوب و مفید کشور بهدست جوانان مؤمن و انقلابی این سؤال را مطرح کردند که چرا باید تئاتر یا فیلمی تولید شود که تیشه به ریشه ایمان این جوان بزند؟
رهبر انقلاب اسلامی، عملکرد دستگاههای فرهنگی را در هر دو سطح «آفندی» و «پدافندی» ضعیف ارزیابی کردند و با تأکید بر اهمیت پرداختن به عرصههای متنوع فرهنگی و همچنین در نظر گرفتن انگیزهها و سوابق شخصیتهای فرهنگی، افزودند: آیا نباید مسئولان فرهنگی، آن کسی را که عمرش را در خدمت به دین و انقلاب اسلامی گذرانده به فردی که در تمام عمر خود قدمی در راه دین و انقلاب برنداشته و حتی گاهی ضربه نیز زده است، ترجیح بدهند؟
حضرت آیت الله خامنهای در جمعبندی این سرفصل تأکید کردند: در فرهنگ باید روحیه آزاداندیشی همراه با برنامهریزی عادلانه وجود داشته باشد و با هدایت و کمک به رویشهای خوب جلوی ضربات فرهنگی گرفته شود.
ششمین سرفصل از اولویتهای کشور و نقشه راه دولت، موضوع اهمیت برنامه ششم توسعه و لزوم تسریع در نهایی کردن آن بود.
ایشان با اشاره به تأخیر در ارائه برنامه ششم توسعه، افزودند: برنامههای توسعه، هماهنگی و همافزایی ایجاد میکنند و همچون حلقههای یک زنجیر، کشور را به اهداف برنامه چشمانداز میرسانند، بنابراین با پیش بردن سریع برنامه ششم، نگذارید کار بیش از این متوقف شود.
حضرت آیت الله خامنهای هفتمین سرفصل از توصیههای خود به دولت را مسئله فضای مجازی خواندند و گفتند: فضای مجازی، دنیایی رو به رشد، بسیار وسیع و غیرقابل توقف است که فرصتهای بزرگ و در عین حال تهدیدهایی را هم میتواند به همراه داشته باشد.
ایشان با تأکید بر ضرورت استفاده حداکثری از فرصتهای فضای مجازی و دفع تهدیدهای آن، هدف از تشکیل شورایعالی فضای مجازی را همین مسئله بیان و خاطرنشان کردند: باید در ایجاد شبکه ملی اطلاعات و راهاندازی آن تسریع شود. رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنان خود به موضوع حقوقهای نجومی اشاره کردند.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر اینکه نباید از این قضیه به آسانی عبور کرد، خاطرنشان کردند: اعتماد مردم در این قضیه ضربه فراوانی خورده است، زیرا مردم و جوانان تحصیلکرده دریافتهای خود را با این دریافتهای غیرعادلانه مقایسه میکنند و این سؤال را میپرسند که بر اساس چه معیار و امتیازی و به دلیل انجام کدام کار ویژه این حقوقها پرداخت شده است؟
ایشان با تأکید بر لزوم عزم راسخ و برخورد قاطع با مسئله حقوقهای نجومی در تمام قوا و سازمانها افزودند: در موارد بجا و لازم، قوه قضائیه نیز باید ورود و با متخلفان برخورد کند.
در ابتدای این دیدار روحانی در گزارشی از اقدامات دولت، بر اهمیت اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و «ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی» را بزرگترین دستاورد دولت در سه سال گذشته دانست.
وی با ابراز امیدواری در رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصدی در سال جاری، دستاورد دیگر دولت را رشد تولید ملی خواند و افزود: در زمینه نفت و گاز از تولید یک میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی، به دو میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه در روز رسیدهایم.
وی همچنین از افزایش تولید نفت از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه خبر داد.
روحانی با اشاره به رشد ۱۵ و نیم درصدی در کشاورزی، خاطرنشان کرد: امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و ذخایر گندم کشور به ۱۴ میلیون تن افزایش یافت که این اتفاق، بی سابقه است.
رئیس جمهور گفت: در این دولت، ۴۵۷ کیلومتر ریل گذاری شده و ۷۰۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان و ارائه تسهیلات به آنها گفت: از طریق شرکتهای دانش بنیان، ۴۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. روحانی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی، مهمترین معضل کنونی را مسئله اشتغال خواند و گفت: برای حل کامل مسئله بیکاری نیازمند ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر در سال هستیم.
«بدهی دولت به بانکها»، «کمبود منابع آبی»، «معضلات جدی در حوزه محیط زیست»، «مشکلات صندوق بازنشستگی»، «بهره وری نامناسب»، «عدم تعادل در منابع و مصارف بودجه» و «کاهش درآمدهای نفتی و منابع درآمدی»، از دیگر مشکلاتی بود که رییسجمهور به آن اشاره کرد و افزود: باید همه قوا و ارکان کشور کمک کنند تا بتوانیم با اجماع نظر از این مشکلات عبور کنیم.
همچنین در این دیدار آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ۱۲۰ برنامه و طرح مصوب در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، افزود: سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی در سطوح عالی همه وزارتخانهها، دستگاهها و استانداریها با نظم و جدیت در حال پیگیری است و امروز با قاطعیت می توان گفت اقتصاد کشور به حرکت در آمده است. معاون علمی و فناوری رییس جمهور، زنگنه وزیر نفت، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آخوندی وزیر راه و شهرسازی و نوبخت معاون رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، گزارشهایی از مجموعه تلاشهای صورت گرفته در بخشهای مختلف دولت بیان کردند.
در پایان این دیدار نماز ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد. ادامه مطلب |
|
|
|
رئیسجمهوری در دیدار اعضای هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب در گزارشی «ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی» را بزرگترین دستاورد دولت در سه سال گذشته دانست.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این دیدار که صبح چهارشنبه انجام شد ، با ابراز امیدواری در رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصدی در سال جاری، دستاورد دیگر دولت را رشد تولید ملی خواند و افزود: در زمینه نفت و گاز از تولید یک میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی، به دو میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه در روز رسیدهایم. وی همچنین از افزایش تولید نفت از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه خبر داد. روحانی با اشاره به رشد ۱۵ و نیم درصدی در کشاورزی، خاطرنشان کرد: امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و ذخایر گندم کشور به ۱۴ میلیون تن افزایش یافت که این اتفاق، بی سابقه است. رییس جمهوری گفت: در این دولت، ۴۵۷ کیلومتر ریل گذاری شده و ۷۰۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اقدام است. وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰۰ شرکت دانش بنیان و ارائه تسهیلات به آنها گفت: از طریق شرکتهای دانش بنیان، ۴۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. روحانی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی، مهمترین معضل کنونی را مسئله اشتغال خواند و گفت: برای حل کامل مسئله بیکاری نیازمند ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر در سال هستیم. «بدهی دولت به بانکها»، «کمبود منابع آبی»، «معضلات جدی در حوزه محیط زیست»، «مشکلات صندوق بازنشستگی»، «بهره وری نامناسب»، «عدم تعادل در منابع و مصارف بودجه» و «کاهش درآمدهای نفتی و منابع درآمدی»، از دیگر مشکلاتی بود که رییسجمهور به آن اشاره کرد و افزود: باید همه قوا و ارکان کشور کمک کنند تا بتوانیم با اجماع نظر از این مشکلات عبور کنیم. همچنین در این دیدار جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ۱۲۰ برنامه و طرح مصوب در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، افزود: سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی در سطوح عالی همه وزارتخانهها، دستگاهها و استانداریها با نظم و جدیت در حال پیگیری است و امروز با قاطعیت می توان گفت اقتصاد کشور به حرکت در آمده است. معاون علمی و فناوری رییس جمهور، زنگنه وزیر نفت، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آخوندی وزیر راه و شهرسازی و نوبخت معاون رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، گزارشهایی از مجموعه تلاشهای صورت گرفته در بخشهای مختلف دولت بیان کردند.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
تانک اقارب مجهز به "توپ 90 میلی متری" و دارای 4 نفر خدمه بوده و تیربار فرماندهی این تانک 12.7 میلیمتری است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تانک چرخدار "اقارب" برای اولین بار به همت متخصصین داخلی جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش تولید شده است. این تانک یکی از دستاوردهای نزاجا است که در داخل کشور ساخته شده و نشان میدهد که نیرو های مسلح ما در ساخت تجهیزات دفاعی و نظامی به خودکفایی رسیده و نیازی به واردات تجهیزات از کشور های ثالث را ندارد.
** مشخصات تانک "اقارب"
این تانک مجهز به "توپ 90 میلی متری" و دارای 4 نفر خدمه بوده و تیربار فرماندهی این تانک 12.7 میلیمتری می باشد ، نسبت توان به وزن آن یک به سه است. تانک "اقارب" تجهیز شده به آخرین نسل کنترل آتش بوده و سیستم تعلیق آن نیز مستقل است و دارای 8 چرخ فعال است.
کالیبر توپ اصلی: 90 میلیمتر
تیربار فرماندهی: تیربار 12.7 میلیمتری نسبت توازن به وزن 30 تجهیز شده با آخرین نسل سامانه کنترل آتش تعداد خدمه: 4 نفر سیستم تعلیق: مستقل تعداد چرخ: 8 چرخ فعال
** دلیل نامگذاری تانک اقارب
امیر "سید مسعود زوارهای" رئیس سازمان جهاد و خودکفایی نزاجا در مراسم رونمایی از تانک اقارب اظهار داشت: تانک چرخدار «اقارب» اولین تانکی است که با مختصاتی جدید طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: در ساخت این تانک تلفیق سه عنصر تحرک، آتش و محافظت در نظر گرفته شد که این تلفیق، باعث چالاکی بیشتر شده و شانس بقای این تانک را در میدان نبرد افزایش میدهد.
رئیس سازمان جهاد و خودکفایی نیروی زمینی ارتش ادامه داد: این تانک دارای توپ 90 میلیمتری بوده و چند جنگافراز رایج بر روی آن نصب است؛ و با توجه به رصد تهدیدات در آینده و در میدان نبرد به نظر میرسد که این تانک نقش مؤثری در مقابله با دشمن داشته باشد.
تانک چرخدار اقارب دارای چالاکی بیشتری نسبت به تانک های دیگر بوده که در کشورمان ساخته شده است.این ویژگی باعث شده که بقای بیشتری در میدان نبرد داشته و نقش موثری در مقابله با هر گونه تهدید و مقابله با دشمن ایفا کند.
وی تصریح کرد: به پاس قدردانی از رشادتهای امیر سرافراز نیروی زمینی "شهید سرلشکر حسن اقاربپرست"، این تانک به نام این شهید مزیّن شده است.
کارشناسان نظامی معتقدند که تانک چرخدار " اقارب" بر اساس نیاز روز نیروی زمینی ارتش ساخته شده و در طراحی آن تلاش شده که کمترین استفاده از زیرساختهای صنعتی کشور صورت گیرد. ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر اطلاعات با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به تشریح مهمترین اقدامات وزارتخانه متبوع خود در طول فعالیت دولت یازدهم پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام والمسلمین "سیدمحمود علوی" وزیر اطلاعات کشورمان در برنامه نگاه یک درباره دستاوردهای دولت اظهار داشت: دولت در عرصه های سلامت و امنیت خدمات برجسته ای را انجام داده است.
وزیر اطلاعات ادامه داد: در بحث سلامت برای کاهش هزینه های مردم دولت برنامه و بیمه سلامت را تنظیم کرده تا علاوه بر فراهم کردن امکانات درمانی بهتر دغدغه بیماری را از بین ببرد و بنده در سفرهایی که به سایر نقاط کشور داشتم اقدامات خوب دولت در این زمینه را دیدم و همگان اذعان دارند که در بحث سلامت دولت به جایگاه ارزنده ای رسیده است.
تبلیغات دشمنان برای ایجاد اختلاف میان دستگاه های متولی امر امنیت
وی درباره بحث امنیت در کشور نیز تصریح کرد: دولت یازدهم با توجه به قانون تاسیس وزارت اطلاعات میان دستگاه هایی که متولی امر امنیت هستند هم افزایی و همکاری خوبی را به وجود آورده و میان نیروهای نظامی و انتظامی کشور با مسئولین مدیریت سیاسی و حتی مسولان بالا دست مانند وزارت دفاع و شورای عالی امنیت ملی پیوند بسیار موثری را ایجاد کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین علوی درباره تبلیغات دشمنان برای ایجاد اختلاف میان دستگاه های متولی امر امنیت بیان داشت: طبیعی است که دشمنان نظام ما بخواهند از هر مسئله ای برای ایجاد تفرقه میان دستگاه ها و نیروهای نظام استفاده کنند که جلوگیری از این مسئله نیازمند هوشیاری ماست تا ما در زمین دشمن بازی نکنیم که البته چون همه مسئولان خود را سرباز نظام می دانند و تحت فرامین مقام معظم رهبری عمل می کنند و پیوندی که میان دستگاه ها وجود دارد که باعث خشنودی فرماندهی کل قوا شده دشمن هرگز به این مقصود خود دست نمی یابد.
وزیر اطلاعات ادامه داد: حاصل این انسجام به تعبیر مقام معظم رهبری امنیت بی بدیلی است که در این دنیای پر از آشوب در کشور برقرار شده است.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: امروزه دشمن تمام تجهیزات و سرویس های خود را علیه نظام ما بسیج کرده که خوشبختانه هر دفعه با شکست مواجه شده است. ما تمامی تروریست ها را زیر چتر اطلاعاتی داریم و هر دفعه که وارد عمل می شوند به آنها ضربه مهلکی وارد می کنیم که تا کنون عدهای از آنها به هلاکت رسیده و مابقی دستگیر و یا متواری شده اند.
ادامه مطلب |
|
|
|
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پستی در صفحه اینستاگرام خود طی یادداشتی از جاسوسی یک فرد در وزارت خارجه پرده برداشت.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حمید رسایی" نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پستی در صفحه مجازی خود در اینستاگرام طی یادداشتی از جاسوسی یک فرد در وزارت خارجه پرده برداشت.
متن یادداشت به شرح ذیل است؛
هفته گذشته جعفری دولت آبادی، دادستان تهران خبر از بازداشت یک متهم ایرانی دو تابعیتی داد که با سرویس جاسوسی انگلیس مرتبط بوده و گفته شد که این فرد بازداشت شده در حوزه اقتصادی و مرتبط با ایران فعالیت میکرده است.
این هفته خبر دیگری منتشر شد که فرد دو تابعیتی بازداشت شده، علاوه بر فعالیت های اقتصادی دولتی و خصوصی، "مسئول یکی از کمیتههای مهم هیئت مذاکره کننده" و "نماینده بانک مرکزی" در این تیم بوده است یعنی همان کسی که قرار بود با مشورت خودش درباره مفاد برجام در لغو تحریمها به تیم مذاکره کننده جهت دهی کند.
یکی از عناوین اتهامی وی، دریافت حقوق از موسسات امریکایی و انگلیسی (ماهانه 7000 پوند معادل 35 میلیون تومان) در ازای تلاش های وی است. علاوه بر همه این مبالغ دریافتی، وی از نگاه سخنگوی دولت، از ذخایر نظام هم بوده است (یعنی حقوق نجومی می گرفته). وزارت خارجه که در برابر توهین ها و تحقیرهای دول غربی، خصوصا آمریکا کِز می کند و ساکت است، درباره این خبر شیر شده و به میدان آمده که همه اینها کذب است و هیچ کس از ستاد اجرایی برجام بازداشت نشده!
سئوال اینجاست؛ بالاخره کدام طرف راست می گوید؟ راه حل راحت است. وزارت خارجه به جای اینکه تکذیب کند، به این فرد که تصویر آن را در ذیل این پست قرار داده ام، تریبون بدهد تا با خبرنگاران مصاحبه کند. وی عضو تیم مذاکره کننده بوده و اطلاعات دقیقی در این باره دارد که این تصویر سلفی را هم به عنوان سند از حاشیه حضور خود در مذاکرات هسته ای منتشر کرده است. توضیحات وی می تواند آبی بر این آتش باشد.
این شخص دری اصفهانی است، فردی غير بانکی با سابقه حسابداري در نهادهای انگليسی و کانادايی! وی فارغالتحصیل کارشناسی ارشد حسابداری از دانشگاه نفت است.
دری، البته سابقه عضویت در جامعه و انجمن حسابداران خبره ایران، عضویت پیوسته در انجمن حسابداران خبره انگلستان و ولز (ICAEW) و عضویت در انجمن حسابداران خبره اُنتاریو در کانادا (CICA) را در رزومه دارد و اکنون مدتی است که عضو هيات مديره بانک سامان است!
وی در دوره تحريمها بانک سامان در حوزه پرداختهای کالاهای اساسی و دارو نقش اساسی پيدا کرد. اين البته به لطف ارتباطات ويژه خارجی هيات مديره بانک سامان است.
دری اصفهاني دارای پاسپورت کاناداست و در حال حاضر مدير شرکت دارويی UNIVERSAL HEALTH AND PHARMA PRIVATE LIMITED در تورنتو است. ادامه مطلب |
|
|