|
به گزارش روابط عمومی ارتش،حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش از امیر خلبان محققی که از یادگاران دوران دفاع مقدس بود عیادت کردند.
در پایان این عیادت که به مناسبت عید فطر در یکی از بیمارستان های ارتش صورت گرفت امیر سرتیپ شاه صفی و حجت الاسلام محمد حسنی بر نقش مهم خلبانان در ضربات سنگین به دشمن بعثی تاکید کردند. ادامه مطلب |
|
|
|
ارشد ارتش در استان گلستان و مازندران گفت : تمام قد از ساخت پارک موزه دفاع مقدس در تپه نورالشهدا گرگان، حمایت می کنم چرا که گنجینه دفاع مقدس باید به نسل های آینده منتقل شود .
به گزارش رابط عمومی ارتش ، امیر مهدی معمار باشی ارشد ارتش در استان گلستان و مازندران در خصوص موضوع ساخت پارک موزه دفاع مقدس و همچنین واکنش فرماندار جدید گرگان مبنی بر متوقف سازی این پروژه در این منطقه از استان، عنوان کرد: حتما لشکر 30 پیاده گرگان از ساخت پارک موزه دفاع مقدس حمایت خواهد کرد.
امیر معمار باشی افزود: هزینه انجام شده برای پارک موزه دفاع مقدس، میلیاردی بوده است و اگر بنا بود چنین اتفاقی روی ندهد چرا از همان اول برای این مکان سرمایه گذاری و هزینه شده است و تا بحال کارهای عمرانی زیادی آنجا انجام شده است. این مکان با وجود پیکر پاک 8 شهید گمنام، می تواند به عنوان یک قطب گردشگری و معنوی در استان باشد ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش روابط عمومی ارتش ، فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران گفت: هم اکنون تعامل خوبی میان دلاوران ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج در استان کرمانشاه وجود دارد.
نشست تعامل و هم افزایی بیشتر نیروهای مسلح غرب کشور، با حضور استاندار کرمانشاه برگزار شد.
امیر فرهاد آریانفر فرمانده قرارگاه منطقه ای غرب ارتش هدف از نشست تعامل و هم افزایی بیشتر نیروهای مسلح غرب کشور، که با حضور استاندار کرمانشاه برگزار می گردید را تعامل و هم افزایی نیروهای مسلح منطقه غرب کشور دانست که با تأسی از رهنمودهای فرمانده معظم و معزز کل قوا صورت گرفته است و اراده سلسله مراتب فرماندهان عالی رتبه ارتش و سپاه مبنی بر اینکه این تعاملات و هم افزایی ها تا پایین ترین رده شکل بگیرد.
فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران نیز در این همایش هماهنگی بیشتر نیروهای نظامی را در غرب کشور مهم دانست و افزود: هم اکنون تعامل خوبی میان دلاوران ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج در استان کرمانشاه وجود دارد.
سردار عظیمی بیان کرد: ملت ما در عین حال که واقف هستند که همدلی و هم افزایی و وحدت قلبی و عملی نیروهای مسلح برکات ارزشمندی را برای کشور داشته و این را باید به دشمن نشان دهیم و این اقدامات باعث می شود دشمن نا امید شود. ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده سپاه استان سمنان گفت: آمریکا در این عملیات روانی وانمود کرد که در جوامع بین المللی در افکار عمومی کشور ما و ملت ما رفتار ایرانیان پس ازاین فشارها تغییر کرده است.
به گزارش روابط عمومی ارتش ، سردار حسن حسن زاده در حاشیه برگزاری نماز عید فطر اظهار داشت: در ماه رمضان شاهد سالروز پیروزی عملیات الی بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر در سوم خردادماه بودیم و به همین مناسبت در سطح استان موفق شدیم نخستین گردهمایی فرماندهان نیروهای مسلح را با حضور اعضای شورای تأمین برگزار کنیم.
وی از حضور فرماندهان نیروی انتظامی استان، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان بسیج خبر داد و گفت: این گردهمایی در سطوح مختلف برگزار شد که دارای آثار و مزیت هایی بود که ازجمله آن می توان مودت و همبستگی و هماهنگی و هم افزایی و بازدارندگی تمام عیار را در سطح استان و کشور شاهد بودیم ادامه مطلب |
|
|
|
ورزش > فوتبال جهان - فیفا اعلام کرد این بیلبوردها مجوز داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در دیدار تیم های ملی ایران و مراکش، بعضی از هواداران ایرانی تابلونوشته هایی در دست داشتند با موضوع حمایت از ورود زنان به استادیوم های ایران. این تابلوها از سوی مسوولان ورزشگاه سنپطرزبورگ سیاسی تلقی شد و اجازه استفاده از آنها داده نشد. فیفا اما اعلام کرد که محتوای این نوشته ها اجتماعی است و سیاسی نیست و به همین دلیل هم همراه داشتن آنها برای هواداران مجاز تلقی می شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
در حاشیه برد شیرین ایران در اولین بازی جام جهانی مقابل مراکش.
ادامه مطلب |
|
|
|
مراسم ضیافت افطاری یکان های سربازی ستاد ارتش با حضور معاون اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران در حسینیه ثارالله این ستاد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم ستاد عباس جعفری نیا در این مراسم طی سخنانی با اشاره به این نکته که روزه ماه رمضان باید نتایج و آثار مثبت خود را در عمل و رفتار روزه داران نشان دهد، گفت: این ماه مبارک فرصت مناسبی برای تمرین خویشتن داری، نظم و انضباط و تقویت اخلاق و معنویت است و امیدواریم همه ما توانسته باشیم حداکثر بهره را از این ضیافت الهی ببریم.
وی در ادامه با اشاره به ارزشهای والای معنوی و قداست خدمت مقدس سربازی تصریح کرد: وقتی ما کلمه سرباز را میشنویم، واژههایی همچون شجاعت، استقامت، نشاط، صداقت و صلابت در برابر دشمن در ذهنها تداعی میشود.
معاون اطلاعات ارتش همچنین با بیان اینکه «سرباز در نظام اسلامی دارای جایگاه ویژه ای است»، افزود: در متون دینی ما، بزرگان اسلام از خداوند طلب جایگاه سربازی کردهاند؛ چراکه سرباز دارای اهمیت بالایی بوده و همیشه و در هر میدانی پیروز است.
امیر جعفری نیا در ادامه به برخی از اقدامات انجام شده در راستای خوشایندسازی خدمت کارکنان وظیفه برابر تدابیر و رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: ارتقای منزلت سرباز در سطح نیروهای مسلح از جمله در ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از برنامههای اصلی و محوری است و در این زمینه کارهایی از قبیل بومیسازی محل خدمت، استفاده تخصصی از سربازان، مناسبسازی فضای پادگانها، بهبود وضعیت حقوق و مزایای آنان و توجه به بهداشت و درمان این عزیزان انجام شده است که امیدواریم روز به روز وضعیت و شرایط خدمتی شما سربازان سرافراز که زینت کشورمان هستید، بهتر شود ادامه مطلب |
|
|
|
جانشین رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: بدون ارتباط، انس، رفاقت و آشتی با قرآن زنگار دل از بین نمی رود چرا که دل اگر زنگار گرفت به مرور زمان انسان را از صحنه آدمیت میراند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، مراسم اختتامیه کلاس های قرآنی ماه مبارک رمضان و تجلیل از مربیان و اساتید قرآنی ستاد ارتش با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد جلیلی صفت، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش صبح امروز در مسجد امام خمینی(ره) این ستاد برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام احمد جلیلی صفت با اشاره به خودسازی انسان گفت: انسان در بین همه موجودات عالم هستی ضعیف ترین و در عین حال قوی ترین موجودات است و این بدین معنا است که تربیت انسان به دست خودش صورت می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه خودسازی انسان با برنامه ریزی ممکن است، افزود: برنامه ریزی که بر محوریت عقل باشد انسان را قوی و بر محوریت غیر از عقل نیز انسان را پست و حقیر می کند.
حجت الاسلام جلیلی صفت در همین رابطه توضیح داد: قیمت گذاری انسان به دست خود او است و قیمت انسان نیز به اندازه همت اوست.
جانشین رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: همت یک نمودار متغیر در انسان ها بوده به گونه ای همت در برخی افراد به قدری زیاد است که سبب شده آن ها همه افلاک را در نوردند و در گروهی نیز نمودار همت به حدی کم بوده که این افراد تنها به دور خود می چرخند.
وی در همین خصوص به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اشاره و بیان کرد: پیامبر فرمودند که قوی ترین انسانها کسی است که عقل خود را بکار بگیرد و با محوریت عقل زندگی کند بنابراین برخی ها خود را خیلی ارزان می فروشند و به زندگی و هستی خود چوب حراج میزنند، اما گروه دیگر برای لحظه لحظه زندگی خود حساب باز کرده اند و به راحتی از دست نمی دهند.
حجت الاسلام جلیلی صفت اضافه کرد: پیامبر اسلام (ص) می فرماید انسان اگر می خواهد به مقام و جایگاه بالا و منزلت واقعی انسانی خود برسد باید دل را خوب نگه دارد چرا که اگر دل را خوب نگه داری نکند و رها باشد همه چیز از بین می رود. دل ها زنگار می گیرد همان گونه که آهن زنگار می گیرد.
جانشین رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش خاطرنشان کرد: عده ای به پیامبر اسلام عرض کردند: یا رسولالله! چگونه باید از دل زنگ زدایی کرد؟ که پیامبر فرمودند: زنگ زدایی دل به غیر قرآن ممکن نیست و این یعنی بدون ارتباط، انس، رفاقت و آشتی با قرآن زنگار دل از بین نمی رود چرا که دل اگر زنگار گرفت به مرور زمان انسان را از صحنه آدمیت می راند.
وی با بیان اینکه کسی که با قرآن باشد گویا به رحمت و هدایت خدا پیچیده شده است، گفت: سرشناسان بهشت و قیامت آن هایی هستند که زندگی، روابط، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و تربیتشان قرآنی است و در همه زندگی آنها قرآن ساری و جاری است.
به اعتقاد حجت الاسلام جلیلی صفت، ایمان انسان زمانی بارور می شود که با قرآن باشد در غیر این صورت به مرور اعتقادات از بین می رود. هوا و هوس انسان را بیچاره می کند. بنابراین باید تمسک به قران وجود داشته باشد چرا که اگر دل قرآنی نشود آلوده شده و وقتی آلوده شد انسان زمین می خورد و اگر انسان زمین خورده خدا شد دیگر هیچ چیز از وی باقی نمی ماند.
جانشین رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در پایان با اشاره به اتمام ماه برکت و مهمانی خدا و نزول قرآن ضمن ذکر این دعا که انشالله در ماه نزول قرآن مورد رحمت، عنایت و نور قرآن قرار بگیریم، گفت: قطعا در ماه مبارک رمضان حالت نورانی و معنوی به خود گرفته و تغییر کرده ایم پس سعی کنیم که این وضعیت را برای خود نگه داریم.
در پایان این مراسم نیز با اهدای جوایزی از اساتید برتر قرآنی کلاس های ماه مبارک رمضان تجلیل به عمل آمد. ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، مبارزان انصار الله يمن اعلام کردند یک کشتی جنگی امارات را در سواحل بندر حدیده یمن با دو موشک هدف قرار داده اند.
خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان مستقر در وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد: مسئولان آمریکایی شلیک مبارزان انصار الله به سوی کشتی جنگی امارات در دریای سرخ و وقوع آتش سوزی در آن را تأیید کردند.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
جانبازان ۷۰ درصد دوران دفاع مقدس در پادگان فرماندهی دژبان ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور یافتند
به گزارش روابط عمومی ارتش، تعداد 20 نفر از جانبازان قطع نخاع دوران دفاع مقدس به همت دژبان ارتش و سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش در پادگان امام خمینی (ره) دژبان ارتش حضور یافتند و با فرماندهان و کارکنان این مرکز دیدار کردند.
امیر سرتیپ دوم حسینی فرمانده دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در این دیدار گفت: به لطف خدا دژبان ارتش مفتخر به دریافت دو مدال افتخار الهی شده است، یکی به خاطر تدفین شهید گمنام در این پادگان و پر کردن عطر شهید در این فضا و دیگری حضور شما شهیدان زنده در جمع کارکنان دژبان که باعث مباهات و افتخار ما است.
وی افزود: این برنامهها در راستای اجرای اوامر فرمانده کل ارتش سرلشکر عبدالرحیم موسوی و رئیس ستاد ارتش امیر دریادار سیاری است که باید بصیرت کارکنان افزایش یابد.
در این دیدار جانباز زمانی قهرمان ملی تیراندازی، به نمایندگی از جانبازان از توجه ویژه فرمانده کل ارتش در بازدید از آسایشگاه جانبازان تشکر کرد و افزود: شهدا الگوهای ما جانبازان بوده و هستند، من به نوبه خودم شهید صیاد شیرازی را به خاطر بیتکلفی و مهربانی اش، الگو قرار داده و همواره از او یاد می کنم.
در این مراسم یگانهای مختلف دژبان ارتش از جلوی جایگاه که جانبازان در آنجا مستقر بودند رژه رفتند.
همچنین جانبازان با حضور در مزار مطهر شهید گمنام تدفین شده در پادگان دژبان ارتش، با قرائت فاتحه شاخه گل هایی را به مزار شهید اهدا کردند
ادامه مطلب |
|
|
|
نخستین دوره توجیهی "طرح قرآنی بشیر" ویژه مربیان و اساتید قرآن کریم ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین صنعت پور امیری، رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش در تالار همایش های حضرت امام خمینی (ره) این ستاد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، حجتالاسلام صنعت پور در این مراسم با تقدیر از تلاش ها و فعالیت های اثربخش صورت گرفته توسط مربیان و اساتید قرآن کریم بویژه در طول ایام ماه مبارک رمضان در سطح کلیه یکان های تابعه ستاد آجا، گفت: به منظور ارتقای سطح کیفی کلاس های آموزش قرآن کریم و تقویت معارف قرآنی مربیان و اساتید این کلاس ها، طرح قرآنی بشیر با همت معاونت تربیت و آموزش اداره عقیدتی سیاسی ستاد ارتش تدوین و از خردادماه جاری به مورد اجرا گذاشته شده است.
وی افزود: شرکت کنندگان در این طرح 3 ساله، در هر 45 روز، ضمن حفظ لغات یک جزء از قرآن کریم، با موضوعات، معانی و مفاهیم آیات مربوط به آن جزء آشنایی پیدا کرده و در پایان هر دوره طی آزمون تستی و تشریحی که به صورت تمرکزی برگزار خواهد شد شرکت می کنند.
حجت الاسلام صنعت پور در ادامه با بیان این نکته که حضرت امام خمینی (ه) با وجود تعدد آثار و عمق بینش و معارف قرآنی که داشتند در اواخر عمر پربرکتشان فرمودند: کاش زمان بیشتری را برای قرآن صرف می کردم؛ تصریح کرد: توجه به علوم و معارف قرآنی و آشنایی هرچه بیشتر با ترجمه و مفاهیم آیات نورانی کلام الله مجید برای کارکنان عقیدتی سیاسی و بویژه مربیان و اساتید قرآنی، امری ضروری و دارای اولویت و اهمیت است و امیدواریم اجرای طرح هایی نظیر طرح قرآنی "بشیر" بتواند گام موثری در راستای ارتقای علوم و معارف قرآنی کارکنان سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران بردارد.
ادامه مطلب |
|
|
|
امیر سیفی گفت: بیان حرف های ناگفته ما در مجامع بین المللی اصلی اجتناب ناپذیر است و تمام هم و غم ما این است که بتوانیم عملیات ها و مباحث مربوط به آن را در مجامع علمی و بینالمللی مطرح کنیم.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم حسن سیفی فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور و رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش با تاکید بر اینکه امروز باید حرف علمی برای گفتن داشته باشیم، افزود: هیچکدام از عملیاتهای ما در مجامع علمی و بینالمللی بارز نشده است.
وی ضمن تاکید بر لزوم تشریح عملیات های 8سال دفاع مقدس در مجامع بین المللی تصریح کرد:مقاله علمی پژوهشی، پایاننامه و کتاب که قابلیت ارائه در مجامع علمی داشته باشد، از جمله مباحثی است که باید در این باره انجام داد.
امیر سیفی افزود: در حوزه درس اخلاق، ما شمار فراوانی از افراد صاحب علم در ارتش و سپاه را داریم، ولی متاسفانه هیچ کتابی در این باره نوشته نشده است که مبنای اخلاق قرار گیرد.
وی ادامه داد: ما حرف برای گفتن بسیار داریم، ولی فرصت آن را پیدا نکردیم که بیان کنیم و به کارهای فرعی پرداختیم و اصل را فراموش کرده ایم.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش خاطرنشان کرد: در همین راستا برای روزآمد کردن کتابها در مجامع علمی نیاز است که به پژوهشگران امکان دسترسی به اسناد داده شود و تلاش میکنیم که در این راستا از تمام ظرفیت دانشگاهی، علمی و اصحاب رسانه استفاده کنیم و جنگ را به دانشگاه ببریم.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری المسیره، نیروهای موشکی انصار الله امروز چهارشنبه یک موشک بالستیک بدر1 به سوی شهر نظامی الفیصل در جنوب عربستان در شهر جیران پرتاب کردند.
به گفته برخی منابع در نیروی انصارالله، این موشک به هدف خود در منطقه ابوعریش برخورد کرده است.
روزنامه سبق عربستان نیز مدعی شد که اهالی منطقه جیزان بامداد امروز صدای انفجار مهیبی را شنیدند که نتیجه برخورد موشک های سامانه دفاعی پاترویوت با موشک پرتابی انصار الله بوده است.
این حمله موشکی انصار الله به یک منطقه نظامی در عربستان تنها چند ساعت پس از هدف قرار دادن منطقه صنعتی جیزان بوده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
جنگنده ها و ناوهای ائتلاف سعودی مناطقی را در جنوب استان الحدیده یمن هدف حملات دریایی و هوایی خود قرار دادند.
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جنگنده های ائتلاف متجاوز سعودی بامداد امروز چهارشنبه 23 خرداد هشت بار مناطق النخیله و قضبه واقع در جنوب الحدیده را هدف حملات وحشیانه خود قرار دادند.
بر اساس این گزارش حملات هوایی مذکور هم زمان با حمله ناوهای جنگی ائتلاف به مناطق مذکور واقع در بخش الدریهمی در جنوب استان الحدیده صورت گرفت.
گفتنی است که بندر الحدیده یکی از مهمترین بنادر یمن و در واقع تنها راه ارسال کمک های بشر دوستانه به مردم این کشور به شمار می رود و ائتلاف متجاوز سعودی قصد دارد با تسلط بر آن راه امداد رسانی به یمنی ها را بیش از پیش ببندد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در جلسه علنی امروز چهارشنبه( 23 خرداد) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مورد نحوه اجرای قانون اقتصاد مقاومتی، نماینده دولت به بیان گزارشی در این باره پرداخت و در گزارش خود آماری از افزایش تولید در بخشهای مختلف ارائه کرد و آن را در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست.
لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به این نماینده دولت، گفت: قرار بود جلسات هماهنگی اقتصاد مقاومتی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون اول قوه قضاییه و نایب رئیس مجلس برگزار شود، اما چرا برگزار نشد؟
نماینده دولت در پاسخ به رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این قانون در عمل اجرا شده است اما یک سری ابهامات داشت و مشخص نبود چه کسی مسئول این کار است و دبیرخانه باید در کجا تشکیل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این بخش از اظهارات نماینده دولت گفت: قانون ابهام نداشته است و اعلام شده که ستادی با حضور معاون اول قوه قضاییه و قوه مجریه و همچنین نایب رئیس مجلس تشکیل شود و ا گر ابهام داشت باید در دو سه سال گذشته از ما سوال میکردید.
نماینده دولت در این باره اظهار کرد: برداشت دولت این بود که ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، نهادسازی خوبی است که میتواند اهداف ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی را محقق کند و ما این قانون را با دعوت از نایب رئیس مجلس و معاون اول قوه قضاییه اجرا کردهایم.
لاریجانی با اشاره به اینکه توضیحات شما اشکال عدم اجرای قانون را رفع نکرده و تخلف صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در این باره صرفا در سطح قوه مجریه جلساتی تشکیل شده است اما قرار بود جلساتی برای هماهنگی قوا تشکیل شود و این قانون به دولت ابلاغ شده بود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از سال 2016 بود که تکفیریهای داعش در مسیر شکستها و عقب نشینیهای پی در پی قرار گرفتند؛ تروریستهایی که روزی با حمایت محور غربی - عبری - عربی دست به هر جنایتی میزدند و به هیچ صراطی مستقیم نبودند. قرار بر آن بود داعش که زمانی پیش از اشغال مناطقی در عراق و سوریه، خلافت خود را پس از مرگ اولین سرکرده اش ابوعمر بغدادی و با روی کارآمدن ابوبکر البغدادی جهانی کند، اما رویای باطل داعش و اربابانش زیاد طول نکشید و این گروه تروریستی همزمان هم در عراق و هم در سوریه متحمل شکستهای راهبردی متعددی شد و بسیاری از مناطق اشغالی پیشین خود را از دست داد.
داعش در عراق فلوجه، الرمادی، کرکوک، موصل و همه تصرفات خود را بطور کامل از دست داد. امروز در سوریه نیز اوضاع تکفیریها چندان مساعد نیست و آنها از جهات مختلف تحت فشار هستند.
بعد از شکستهای پی در پی در عراق و سوریه به نظر میرسد، فرماندهان داعش در رویکرد خود نسبت به فعالیتهای تروریستی در خاورمیانه تجدید نظر کردهاند. به نظر میرسد با شکست داعش و از دست دادن مناطق تحت اشغالش در عراق و سوریه، تحرکات این گروه تروریستی نیز در دیگر مناطق از جمله افغانستان و شمال آفریقا بیش از این افزایش یابد. به احتمال زیاد اعضای وابسته به این گروه تروریستی تلاش خواهند کرد تا با استفاده از اوضاع نابسامان حاکم بر لیبی، مالی و سومالی پایگاهها و مواضع جدیدی برای خود در قاره آفریقا ایجاد کنند.
وجود خلأ امنیتی، وجود درگیری های داخلی، درگیر بودن کشور با بحران های سیاسی و اقتصادی عمیق، غنی بودن کشور به لحاظ نفت و منابع معدنی، داشتن شرایط محیطی و جغرافیایی خاص همانند مناطق بیابانی، جنگلی، کوهستانی و صعب العبور، بیسوادی یا کمسوادی مردم آن کشور و تعلق خاطر مردم آن کشور به اندیشه سلفیسم از ویژگیهای جوامعی است که داعش در آن به راحتی بوجود میآید.
میتوان انتظار داشت از این پس تلاش داعش به جای تمرکز بر عملیات قهری اشغال زمین، به طور صرف بر انجام عملیات تروریستی متمرکز شود
بزن در روی داعش در افغانستان
امروز پاکستان و افغانستان محتمل ترین مقاصد داعش پس از عراق و سوریه به نظر میرسند. با وجود این که داعش در افغانستان بیشترین عملیات خود را متوجه شیعیان این کشور کرده است، اما در دیگر مناطق افغانستان نیز با مخالفان سرسختی بنام طالبان روبرو است که در عمل پیشروی و اشغال زمین را برای داعش بسیار دشوار میکند. بیشتر فعالیت داعش در افغانستان تنها در دو ولایت از مجموع ۳۴ است و حداکثر موفقیت داعش در افغانستان تنها ایجاد سیاست وحشت و ناامنی میباشد که این سیاست نیز با گذشت زمان اهمیت خود را از دست خواهد داد.
پرچمهای سیاه در قاره سیاه
به نظر میرسد پس از شکست مفتضحانه در خاورمیانه برای داعش ، مناطقی از آفریقا مطلوب خواهد بود که با بحرانهای امنیتی شدیدی دست به گریبان هستند. مصر، لیبی و تونس ۳ کشوری هستند که نشانه های ظهور داعش در آنها طی 3 سال اخیر پدیدار شده است، نیروهای ارتش مصر و لیبی بارها با تروریست های داعش درگیر شده اند. این درگیری ها به ویژه در مصر در منطقه سیناء و در مرزهای لیبی و مصر به ویژه پس از اعدام شهروندان قبطی مصر توسط داعش و انتشار فیلم ویدئویی آن شدت بیشتری داشته است. اگر برخی کشورهای شمالی آفریقا مانند مصر، تونس و مغرب را بدلیل حضور دولت در راس کار، کمی از خطر داعش دور بدانیم، در دیگر کشورها بویژه در منطقه ساحل و شاخ آفریقا خلا امنیتی مطلوب داعش وجود دارد و آب بسیار گلآلود است و شرایط مطلوب تکفیری ها برای ماهیگیری.
سومالی، اریتره، جیبوتی، بستر مناسب داعش برای ادامه حیات و فرار از خطر انقراض خواهد بود. با این حال در این کشورها نیز داعش مجبور به رقابت و شاید مبارزه با گروههای مانند خود از جمله القاعده، الشباب و بوکوحرام خواهد بود. هم داعش و هم القاعده در سومالی فعال هستند. اوضاع سومالی از وضعیت حاکم بر جیبوتی بسیار وخیمتر است. سازمان ملل متحد مدعی است که ۲۰ هزار سرباز حافظ صلح را مامور مقابله با گروههای تروریستی در سومالی کرده است، اما این مبارزه نه تنها تا کنون نتیجهای در بر نداشته، بلکه وضعیت امنیت در این منطقه همچنان وخیم است.
در سومالی گروه تروریستی الشباب به فعالیت مشغول است که در سال ۲۰۱۲ رسما با القاعده پیمان اتحاد امضا کرده است. داعش، الشباب و القاعده در کنار هم به احتمال زیاد ترکیب سختی از رقابت و جنگهای خونین را خواهند داشت، درست مثل شرایطی که امروز در سوریه بوجود آمده است و تکفیریها به جان هم افتادهاند.
در نیجریه، برخلاف دیگر کشورهای آفریقا که عرصه تاخت و تاز گروه القاعده و گروههای وابسته به آن هستند، داعش از نفوذ زیادی برخوردار است. مخوفترین گروه فعال تروریستی در آفریقا بوکوحرام است که در شمال شرقی نیجریه فعالیت میکند. رهبر گروه تروریستی بوکو حرام، ابوبکر شیکاو در مارس سال ۲۰۱۵ با "خلیفه" گروه تروریستی "داعش"، ابوبکر البغدادی، پیمان مودت امضا کرد که بعد از مدتی این دوستی به دشمنی تبدیل شد.
اهداف داعش از ورود به قاره سیاه
داعش با سیطره بر حوزه دریای مدیترانه می تواند درآمدهای ترانزیت کسب کند و روند ارسال سلاح و تجهیزات مورد نیاز خود در مناطق مختلف خاورمیانه را تسهیل کند.
تاراج منابع نفت و گاز و انرژی در خاورمیانه، از اهداف اصلی داعش است و کشورهای لیبی و مصر از این قاعده مستثنی نیستند، درست مثل بلایی که داعش بر سر چاههای نفت کرکوک آورد.
تمایل داعش برای سیطره بر کانال استراتژیک سوئز و منطقه سیناء بر کسی پوشیده نیست، یکی از حیاتی ترین مناطق در مبادلات تجاری جهان محسوب می شود منطقه ای که دروازه دریای سرخ به روی دریای مدیترانه است.
شواهد نشان میدهد که داعش و حامیانش در پی این هستند که جبهه تازهای در شمال آفریقا باز کنند که علاوه بر کاهش فشار بر آنها در سوریه و عراق، واکنشی به شکستهای پیاپی این گروه در غرب آسیا است. از این روی داعش سعی میکند نیروهای مخالف خود را وارد جنگ فرسایشی کند که در پاسخ به جنگ فرسایشی این گروه در سوریه است؛ پس تصادفی نیست که داعش ابتدا فعالیت خود را به سیناء مصر و پس از آن به لیبی، سپس تونس و دیگر کشورهای شمال آفریقا منتقل کرده و به خیال خودش زمین بازی را تغییر دهد.
داعش میخواهد با گسترش نفوذ خود در شمال آفریقا خود را یک قدرت جهانی معرفی کند! و خود را بی نیاز از حمایت مالی و تسلیحاتی برخی کشورهای حامیش نشان دهد، اما همگان میدانند که داعش تنها یک گربه است که اَدای شیر را در میآورد، گربهای که به مفتضحانه ترین شکل ممکن از عراق و سوریه و با دستان خالی مردمانش طرد شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری المعلومه، قطری العبیدی، فرمانده حشدالشعبی استان الانبار عراق اعلام کرد: گروه تروریستی داعش ۳۰ نفر از سرکردههای خود را در منطقه هجین در مرز سوریه و عراق به دلیل فرار و عقب نشینی در مواجهه با نیروهای سوری اعدام کرد.
وی گفت: تروریستهای داعش این عناصر را در مقابل جمعی از سایر عناصر و سرکردههای باقی مانده در مناطق مرزی با شلیک گلوله اعدام کردند و جنازههای آنان را به رود فرات انداختند.
این فرمانده حشدالشعبی افزود: جنایتکاران داعش با حملات هوایی جنگندههای عراقی به مواضعشان در منطقه مرزی هجین شکست سختی خورده اند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «یوسف الناصری» معاون دبیرکل مقاومت اسلامی النُجَباء شامگاه سه شنبه 22 خرداد به دعوت المیادین در استودیوی پخش این شبکه حضور یافت و به سؤالات پاسخ گفت.
حجتالاسلام والمسلمین «یوسف الناصری» درباره انتخابات پارلمانی عراق اظهار کرد: ما بهعنوان النُجَباء وارد معرکه انتخابات نشدیم، ولی از سیستم سیاسی عراق دفاع میکنیم و در عین حال خواستار مقابله با فساد و گزینش افراد صالح هستیم. ضمن اینکه با سیاستمداران داعشی که از تروریسم حمایت و آن را به کشور وارد کردند مبارزه میکنیم.
وی با اشاره به مباحث گسترده در خصوص احتمال تقلب در انتخابات، آن را نشانگر وسعت فساد در لایههای میانی سیاستمداران دانست و افزود: متاسفانه حدود ۶۰ درصد از مردم برای مجازات کردن سیاستمداران حاکم، از مشارکت در انتخابات خودداری کردند. ما خواستار یک حرکت مردمی انقلابی برای پاکسازی دولت هستیم زیرا افراد فاسد، نابودی را برای عراق به ارمغان خواهند آورد و به همین دلیل باید ریشهکن شوند.
عضو ارشد مقاومت اسلامی النُجَباء اعلام کرد: ما از هر شخصیت شریفی که برای نخستوزیری مطرح شود پشتیبانی میکنیم، ولی فرد مشخصی را در نظر نداریم.
الناصری در بخش دیگری از گفتوگو با المیادین، قرار گرفتن نام نُجَباء در لیست سیاه شیطان بزرگ [آمریکا] را مایه افتخار توصیف و تأکید کرد: ما جزئی از «محور شریفان» هستیم که در یک نبرد بزرگ برابر محور شر که جهان را به نابودی کشیده است، قرار گرفتهایم.
وی با تأکید بر اهتمام شیعیان عراق به راهبرد وحدت، خاطرنشان کرد: ما برای آزادی مناطق اهلسنت ۱۰۰ روحانی شیعه تقدیم کردیم، در حالی که حتی یک روحانی سنی برای آزادی این مناطق شهید نشد. این امر نشانگر ایثارگری حقیقی و وحدت وانسجام همه مذاهب عراق است.
معاون دبیرکل النُجَباء در امور تقریب ادامه داد: آرزو دارم که حشد شعبی ارتش اصلی عراق شود و ارتش فعلی نیز به آن ملحق شود، زیرا این گروه قدرت فراوانی دارد و برخی از صنایع نظامی ما از صنایع وزارت دفاع عراق هم پیشرفتهتر است.
شیخ یوسف الناصری همچنین در رابطه با محور مقاومت اظهار کرد: در حال حاضر این محور با مرکزیت ایران شکل گرفته است و شاهد حرکت به سمت تشکیل یک ارتش مقاوم جهانی هستیم که باید غیرمسلمانان و غیرعربها نظیر کوبا، ونزوئلا، آمریکای لاتین و آفریقا نیز به آن بپیوندند.
وی اضافه کرد: همانگونه که امام خمینی (ره) خواستار تشکیل حزب مستضعفان برای آزادی قدس بود، گام اول برای رهایی فلسطین، تشکیل یک ارتش جهانی است که همه آزادگان جهان در آن عضو شوند. نُجَباء هم جزئی از محور مقاومت است و افتخار میکند در هر جا که مقاومت ضروری بداند، حضور یابد.
رئیس اتحادیه علمای مسلمین عراق ادامه داد: حالا محور مقاومت با رهبری انقلاب اسلامی ـ بهویژه سپاه پاسداران ـ و مشارکت تمام گروههای مقاومت اسلامی شکل گرفته است، ولی دولتهای منطقه مانع فعالیت این گروهها هستند. ما باید این نظامهای خودباخته در برابر اسرائیل را از معادله خارج کنیم.
الناصری بهصورت مشخص رژیم آلسعود را هدف انتقاد قرار داد و گفت: عربستان که از همه گروهکهای تروریستی پشتیبانی میکند، به نیابت از صهیونیستها با ملت یمن میجنگد و از تغییرات دموکراتیک در منطقه جلوگیری میکند، مانع اصلی در برابر حرکت به سمت آزادی فلسطین است.
این مقام بسیج مردمی عراق افزود: اغلب رژیمهای عربی، آماده آزادسازی فلسطین نیستند و شاید ناگزیر شویم برخی از آنها را ساقط کنیم. البته ریشه مشکلات در منطقه آلسعود است که از صهیونیستها هم خطرناکترند. ما برای اینکه همزمان با قدس شریف بتوانیم در مکه و مدینه نماز بخوانیم، باید نظام عربستان را ساقط کنیم.
شیخ یوسف الناصری در پایان گفتگو با المیادین تأکید کرد: ۹۹ درصد مسلمانان، وهابیت را جزئی از اسلام نمیدانند. آنها دستپرورده صهیونیستها، انگلیس و آمریکا هستند و هزینه کشتار اهلسنت در جهان را تقبل کردند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
کمالوندی در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) (14 خرداد) به سازمان انرژی اتمی دستوراتی را دادند و مسئولان این سازمان را موظف کردند به سرعت آمادگی های لازم را برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو (البته فعلاً در چارچوب برجام) فراهم آورند، از این رو با توجه به اهمیت موضوع هسته ای کشورمان و آینده برجام و همچنین برنامه های سازمان انرژی اتمی به گفتگو با بهروز کمالوندی سخنگوی این سازمان پرداختیم.
در بخشی از این گفتگو کمالوندی به موضوع آغاز غنی سازی در فردو پس از برجام و ورود به مرحله ساخت رآکتور اراک در آینده نزدیک اشاره و تاکید کرد اگر قرار باشد از برجام خارج شویم ماشینهای جدید را در نطنز نصب میکنیم و سایت را توسعه میدهیم و برنامههای بسیار دیگری نیز داریم.
مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید:
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ابتدای مصاحبه درباره برنامه سازمان انرژی اتمی در احیای فردو پس از خروج از برجام اظهار کرد: مقامات ارشد نظام و هیئت نظارت بر برجام درباره احیای فردو خارج از برجام تصمیم می گیرند.
وی در ادامه افزود: اما فعلاً مقام معظم رهبری دستور داده اند، برنامهها در چارچوب برجام انجام شود و زمانیکه ایشان دستور دهند برنامههای خارج از برجام برای احیای فردو را اعلام میکنیم.
**آغاز غنی سازی در فردو پس از خروج از برجام**
کمالوندی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا فردو پس از بر هم خوردن برجام به وضعیت قبل از توافق هستهای برمیگردد گفت: احیای فردو یعنی غنی سازی و در حال حاضر غنی سازی در آنجا انجام نمیشود و بعد از خروج از برجام با تصمیم مسئولین ارشد نظام غنی سازی دوباره در فردو آغاز میشود.
**به زودی وارد مرحله ساخت رآکتور اراک می شویم**
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره مذاکرات چین و ایران نسبت به ساخت رآکتور اراک گفت: ما چندین قرارداد داشتهایم که الان عملیاتی شده و مراحل مختلف طراحی مفهومی، پایه و تفصیلی انجام شده و بعد از آن مرحله ساخت آغاز خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه ما از ابتدا اصرار داشتیم همه مراحل را خودمان انجام دهیم البته میتوانستیم همه اقدامات برای ساخت رآکتور اراک را به چینیها بسپاریم افزود: خوشبختانه بر اساس زمانبندی تاکنون خوب پیش رفتهایم و مرحله تفصیلی از طرف ما به پایان رسیده و به طرف چینی تحویل داده شده است که بعد از تأیید آنها ظرف 2 الی 3 ماه آینده وارد مرحله بعدی یعنی ساخت و تجهیز خواهیم شد.
** خروج از برجام تاثیری در مذاکرات ساخت رآکتور اراک ندارد**
کمالوندی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بر هم خورد برجام تأثیری در این مذاکرات میگذارد گفت: بر اساس قطعنامه شورای امنیت 2235 قراردادهایی که بر اساس برجام تأیید و مراحلش طی شده است بر اساس عرف بینالمللی تحت تأثیر قرار نمیگیرد از طرفی ما با طرف چینی سر و کار داریم و بعید است آنها تحت تأثیر اقدامات آمریکا قرار بگیرند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: تاکنون طرف چینی به پایبندی بر تعهداتش تأکید کرده و در این پروژه مصمم است و آخرین موضعی که گرفتند در دیدار با آقای روحانی نسبت به تعهداتشان در برجام از جمله این قراردادها تأکید کردهاند و مشکلی در مسیر بازطراحی نیست.
** وضعیت رآکتور اراک پس از خروج از برجام**
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بر هم خورد برجام در وضعیت رآکتور اراک تغییری ایجاد میکند؟ اظهار کرد: ما قصد داریم از طریق بازطراحی برنامهها را پیش ببریم تا رآکتور جدیدی داشته باشیم اما این امکان را هم داریم که به پروژه قدیم نیز برگردیم چراکه قبلاً آن را انجام دادهایم و نقشههای طراحی آن را داریم و در مدت کوتاهی میتوانیم مخزن را بسازیم.
کمالوندی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم میتوانیم به شرایط قبل از برجام برگردیم ادامه داد: اما اکنون به دلیل پیشرفتهایی که داشتهایم در صدد هستیم تا به صورت بازطراحی فعالیت داشته باشیم البته طبق تصمیمات مسئولان ارشد نظام میتوانیم پس از بر هم خوردن برجام رآکتور اراک را هم در صورت ضرورت به وضعیت قبل از برجام برگردانیم.
** تغییر وضعیت نطنز پس از خروج از برجام**
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره تغییر وضعیت نطنز پس از بر هم خورد برجام گفت: اکنون در نطنز حدود 6 هزار ماشین کار میکند و اگر قرار باشد از برجام خارج شویم ماشینهای جدید را نصب میکنیم و سایت را توسعه میدهیم و برنامههای بسیار دیگری نیز داریم. ما در سازمان انرژی اتمی خود را برای هر شرایطی آماده کردهایم و فقط منتظر دستور هستیم تا بر اساس آن اقدام کنیم.
**تولید ماشین برای کارهای تحقیقاتی **
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برای رسیدن به 190 هزار سو نیاز به سالن مونتاژ سانتریفیوژ داریم تاکنون چه اقداماتی برای تحقق این امر انجام شده است؟ گفت: ما سالهاست روی سالنهای مونتاژ سانتریفیوژ کار کردهایم اما آنها را بطور کامل تمام نکردهایم زیرا نیازی نداشتیم و قرار بود در سالهای نزدیک به سال هشتم برجام که به آنها نیاز داریم ، آنرا تکمیل کنیم.
کمالوندی افزود: ما نمیخواهیم در این سالنهای مونتاژ سانتریفیوژ فعلا سانتریفیوژی تولید کنیم بلکه آنها را داریم و فقط در نظر داریم آنها را تکمیل و راه اندازی کنیم که البته بخش عمده کار آنها انجام شده است و اگر هم شروع به تولید ماشین کنیم فعلا برای پاسخگوئی به نیازهای تحقیقاتی خواهد بود تا مخالف برجام نباشد اما اگر از برجام خارج شویم اینها میتوانند با تمام ظرفیت کار تولید سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز کنند.
**منتظر نتایج جلسات کمیسیون مشترک هستیم**
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره جلسات کمیسیون مشترک گفت: منتظر هستیم دوستان ما در وزارت خارجه نتایج این نشستها را به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هیئت نظارت بر برجام منتقل کنند تا در نهایت هیئت نظارت بر مبنای مقتضیات تصمیم بگیرد و به ما ابلاغ شود.
** استاندارد دوگانه غرب**
وی درباره رفتار دوگانه غرب نسبت به برنامه هستهای صلحآمیز ما و برنامه هستهای – نظامی رژیم صهیونیستی گفت: غرب استاندارد دوگانهای نسبت به برنامه هستهای ما و اسرائیل قائل است. غربیها به رژیم صهیونیستی خرده نمیگیرند و حتی کمکشان نیز کردهاند و بدون کمک غرب و آمریکا این رژیم نمیتوانست به سلاح هستهای برسد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه افزود: ما در مناسبتهای مختلف این موضوع را مطرح کردهایم و گفتهایم نمیشود نظارتی بر فعالیت های هستهای رژیم صهیونیستی که متاسفانه با اهداف نظامی دنبال می شود وجود نداشته باشد.
** منطقه عاری از سلاح اتمی!**
کمالوندی با بیان اینکه ایران از مدتها قبل مبتکر منطقه غرب آسیای عاری از سلاح اتمی بوده است گفت: این موضوع هر سال در شورای امنیت و آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح میشود که اسرائیل مانع تحقق این است که منطقه عاری از سلاح اتمی ایجاد شود البته هیچ وقت آنها انکار نکردند که اسرائیل سلاح اتمی ندارد اما در مقابل نیز به آنها خردهای هم نمیگیرند.
وی با اشاره به اینکه همواره شاهد رفتار دوگانه غرب بودهایم و راه چاره آن این است که در صدد اصلاح نظام بینالمللی برآیند تصریح کرد: در جاهایی که غربیها نفوذ کردهاند باید این نفوذ آنها کاهش یابد تا کشورهایی که میخواهند مستقل باشند از حقوق خودشان برخوردار شوند.
**جلوگیری از نفوذ غربی ها در سازمان های بین المللی**
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه تنها زمانیکه جلوی نفوذ آنها در سازمانهای بین المللی گرفته شود، میتوان به اینگونه سازمانها اتکا کرد ادامه داد: در موردی مانند تجاوز عربستان به یمن باید سازمانهای بینالمللی ورود پیدا میکردند و وظیفه خودشان که صلح و امنیت بینالمللی است را اجرا میکردند نه اینکه بر اساس رابطه و منافعشان با موضوعات برخورد کنند.
**برخورد سیاسی آژانس!**
کمالوندی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه کنفرانس عمومی آژانس قرار است در شهریور ماه با موضوع برنامه هستهای اسرائیل برگزار شود به نظر شما این کنفرانس میتواند در جهت محدودیت و نظارت برنامه هستهای – نظامی این رژیم نتایجی در بر داشته باشد؟ گفت: رژیم صهیونیستی تاکنون قبول نکرده که تأسیسات هستهای خود را تحت نظارت قرار دهد و در بحث منطقه عاری از سلاح هستهای برخورد سیاسی داشته و سعی کرده از آن با بهانههایی که مطرح میکند، فرار کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: جنبش عدم تعهد و برخی کشورهای اسلامی خواهان این هستند که این رژیم فعالیتهای هستهای اش را تحت نظارت آژانس قرار دهد اما نهایتا آژانس با یک برخورد سیاسی از کنار این موضوع میگذرد.
کمالوندی افزود: آژانس فقط آقای آمانو نیست بلکه مجموعهای هستند از کشورها و شورای حکام که مانند شورای امنیت که 5 کشور دارای حق وتو در آن نشسته اند در آژانس رفتار می کنند، چرا که بودجه اصلی آژانس به وسیله آنها تأمین میشود که موجب می شود سیاستهای خودشان را به آژانس دیکته کنند از این رو بر اساس تجربیات گذشته بعید است از این نشست مطلب خاصی بیرون بیاید و تا زمانیکه ساختار جهانی تغییرات اساسی نکند اتفاق خاصی نمیافتد و تا آن زمان نباید انتظار داشت که سازمانها موضع محکمی که با منافع قدرتها باشد را بگیرند.
ادامه مطلب |
|
|
|
امیر سرلشکر ستاد سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز از نحوه اجرای رزمایش روی نقشه ذوالفقار 97 در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، در این بازدید سرلشکر موسوی از آموزش ها و نحوه طرح ریزی و اجرای رزمایش تاکتیکی ذوالفقار 97 دافوس ارتش که به مدت ۵ روز و به صورت آب خاکی بر روی نقشه ها و کالک های عملیاتی درحال برگزاری است، بازدید کرد.
گفتنی است، رزمایش تاکتیکی روی نقشه ذوالفقار ۹۷ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش یکی از انواع تمرینات و از مراحل آمادگی های فکری و ارزیابی توان طرح ریزی و اتخاذ تصمیات در شرایط مختلف است که تا روز چهارشنبه (۲۳ خرداد ماه) با شرکت کلیه رسته های تخصصی، به صورت مشترک و با حضور فرماندهان و اساتید پیشکسوت سالهای دفاع مقدس در این دانشگاه ادامه دارد. ادامه مطلب |
|
|
|
مراسم تجدید میثاق فرمانده و جمعی از کارکنان قرارگاه پدافندهوایی با آرمانهای امام راحل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، مراسم تجدید میثاق فرمانده و جمعی از کارکنان قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش جمهوری اسلامی با آرمانهای امام راحل در حرم مطهر امامخمینی(ره) برگزار شد.
در این مراسم امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد فرمانده قرارگاه پدافند هوایی،حجت الاسلام محمد باقر روشندل رییس اداره عقیدتی سیاسی، امیر الهامی جانشین قرارگاه پدافندهوایی و جمعی دیگر از فرماندهان این قرارگاه حضور داشتند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) ارتش در حاشیه این مراسم طی سخنانی گفت: امروز به همراه معاونان، فرماندهان و کارکنان پدافند هوایی به حرم مطهر امام خمینی(ره) آمدیم تا به مقتدای خود حضرت امام خمینی(ره) بگوییم که سربازان شما در پدافند هوایی تا آخرین قطره خون از آرمانهای انقلاب اسلامی عقبنشینی نخواهند کرد.
امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه من بر اساس تدبیر فرمانده معظم کل قوا به سمت فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) منصوب شدم، گفت: بنا را بر این گذاشتم تا با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) کارم را آغاز کنم.
امیر صباحیفرد تصریح کرد: ما به مردم عزیز ایران قول میدهیم که با بهرهگیری از بهترین امکانات و تجهیزاتی که در اختیار داریم، اجازه تجاوزی به دشمنان جمهوری اسلامی ایران نخواهیم داد. ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به احیای ناوشکن دماوند تا پایان امسال گفت: یک فروند زیردریایی تمام ایرانی ساخت متخصصان توانمند کشورمان در کلاس متوسط به ناوگان جنوب نیروی دریایی الحاق میشود.
به گزارش روابطعمومی ارتش؛ دریادار حسین خانزادی در حاشیه مراسم معارفه فرمانده ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش در جمع خبرنگاران در بندر انزلی اظهار کرد: پس از وقوع حادثه برای ناوشکن دماوند از همان روزهای آغازین، کار احیای این ناوشکن آغاز و بر اساس وعده داده شده، تا پایان سال جاری ناوشکن دماوند با وضعیتی بهتر و پیشرفتهتر از گذشته با ظرفیتها و توانمندیهای بیشتر برای انجام عملیات در خزر، به ناوگان شمال اضافه میشود .
وی به الحاق شناورهای جدید به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: در ناوگان جنوب الحاق شناورهای جدید انجام می شود و ناوشکن سهند نیز که کار ساخت آن به پایان رسیده بود، روند عملیاتهای آزمایشی در دریاها را پشت سر گذاشته و در ماههای آینده به نیروی دریایی ملحق میشود .
دریادار خانزادی یادآور شد: ناوشکن سهند، نسبت به شناورهای مشابه خود پیشرفتهتر بوده و سامانههای دفاعی جدید آفندی و پدافندی را در اختیار دارد .
وی با اشاره به رو به پایان بودن ساخت ناوشکن دنا در صنایع دریایی شهید درویشی وزارت دفاع گفت: ساخت یک فروند زیردریایی تمام ایرانی در کلاس متوسط با استفاده از توانمندی متخصصان داخلی به پایان رسیده که به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ملحق میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: تمامی این تجهیزات و شناورها با استفاده از توانمندی متخصصان داخلی و برای دفاع از تمامیت ارضی کشور و تحکیم امنیت در دریاهای تحت حاکمیت ایران و دسترسی به امنیت جمعی پایدار بدون حضور کشورهای بیگانه است.
دریادار خانزادی با اشاره به برگزاری مسابقات جام دریا تاکید کرد: دریای خزر، دریای صلح و دوستی است و این رقابتها در راستای توسعه تعاملات بین کشورهای حاشیه خزر با شعار خزر دریای دوستی انجام میشود تا علاوه بر اشتراکگذاری ظرفیتها به صورت متقابل و آشنایی با توانمندیها، مودت و دوستی بین همگان در سطوح مختلف ایجاد شود.
وی با اشاره به فراهمسازی مقدمات میزبانی بخشی از رقابتهای جام دریا در ایران یادآور شد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ماه آینده میزبان مسابقات غواصی این دوره از رقابتهای جام دریا با حضور 10 کشور در دانشگاه امام خمینی(ره) نوشهر در استان مازندران است.
دریادار خانزادی گفت: مسابقه بین تکاوران و همچنین رقابت بین ناوهای رزمی به میزبانی کشور آذربایجان برگزار خواهد شد که برگزاری این رقابتها و مجموع این برنامهها، موجب تثبیت توانمندی، اقتدار و امنیت پایدار در خزر میشود.
دریادار خانزادی همچنین طی سخنانی در مراسم تودیع و معارفه فرمانده ناوگان شمال نیروی دریایی گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همواره مسیر توسعهای را طی میکنند که به دور از تسلط هر قدرت بیگانه است.
وی با اشاره به اهمیت موقعیت استراتژیکی دریای خزر افزود: در شرایطی که استکبار جهانی تلاش میکند تعامل بین کشورهای منطقه را برهم زند، نیروی دریایی مکلف است تعامل با کشورهای منطقه را بیش از پیش در دستور کار خود داشته باشد.
امیر خانزادی افزود: اتفاقی که برای ناوشکن دماوند افتاد درس بزرگی برای ما داشت تا نقاط ضعف در موضوعات دانشی خود را بررسی و آن را رفع کنیم .
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت حضور پر قدرت و توانمند نیروی دریایی در دریاهای شمال و جنوب تصریح کرد: برقراری ارتباطات و دید و بازدیدهای بینالمللی جمهوری اسلامی با سایر کشورهای منطقه از جمله کارهایی است که در دوران صلح میتوان انجام داد و در همین راستا در ماه آینده برگزاری مسابقات جام دریا با هدف نمایش توانمندی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و برقراری ارتباط دوستانه انجام میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه هرکدام از مناطق دریایی شمال و جنوب شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارد تصریح کرد: منطقه چهارم دریایی با استفاده از نیروی انسانی توانمند توانست تجربه بسیار خوبی در زمینه حضور در دریای خزر و انجام ماموریتهای متعدد با هدف صلح و دوستی با کشورهای حاشیه خزر کسب کند.
امیرخانزادی یادآور شد: امروز بعد از دو دهه از ورود زیردریایی به کشور، کار ساخت زیر دریایی درکشور نتیجه مطلوبی داده و به رشد و بلوغ بسیار خوبی دست یافته و در منطقه، سرآمد تر از نیروی دریایی ارتش، صنایع دفاع و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و زیرساختهای نظامی ایران وجود ندارد.
وی با تاکید بر لزوم تداوم حرکت در مسیر خودکفایی تصریح کرد: حضور قدرتمند ایران در مناطق تحت حاکمیت نشان دهنده آن است که نیروی دریایی راه خود را در مسیر توسعه به درستی طی کرده و همچنان این مسیر تداوم دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به وجود امنیت کامل در دریای خزر تصریح کرد: نیروهای دریایی ارتش و سپاه دوشادوش هم، به عنوان مشت محکم نظام عمل می کنند تا هیچ خلاء امنیتی وجود نداشته و کانون ناامنی در دریای خزر شکل نگیرد.
وی با اشاره به لزوم ایجاد امنیت جمعی در بین کشورهای حاشیه خزر افزود: دریای خزر دریای صلح و دوستی است که تلاش میشود امنیت پایدار در آن افزایش یابد و معتقدم این امنیت باید به صورت جمعی شکل گرفته و کشورهای حاشیه خزر نیز در تامین و ثبات این امنیت سهم داشته باشند. ادامه مطلب |
|
|
|
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از کالاهای ایرانی گفت: مسئولان باید در استفاده از کالاهای داخلی الگوی مردم باشند. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: مسئولان وظیفه دارند حمایت از کالاهای ایرانی را در سازمانهای تحت امر خود فرهنگ سازی کنند.
وی در پاسخ به اینکه شما چگونه از کالاهای داخلی حمایت میکنید افزود: بنده هم استفاده از کالاهای ایرانی را در اولویت قرار دادهام و به طور مثال از خودروی ایرانی استفاده میکنم. ادامه مطلب |
|
|
|
نتایج نهایی پذیرفته شدگان دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش؛ شرکت کنندگان در آزمون دانشگاه های افسری ارتش می توانند از طریق مراجعه به سایت آجا به آدرس (www.aja.ir) از وضعیت قبولی خود اطلاع پیدا کنند. بنابراین گزارش، پذیرفته شدگان باید به همراه مدارک مورد نیاز به محل انجام پذیرش از قبولین نهایی به آدرس تهران، ميدان حُرّ - خ امام خميني(ره) - نرسيده به چهارراه كمالي - مديريت گزينش و استخدام نزاجا مراجعه کنند.
لازم به ذکر است، پذیرفته شدگان نهایی به منظور فراگيري آموزشهاي نظامي كاربردي در دانشگاههاي افسري امام علي (ع) نیروی زمینی، خاتم الانبیاء (ص) پدافند هوایی، هوایی شهيد ستاري، علوم دريائي امام خميني(ره) و فارابي مشغول به تحصيل خواهند شد.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارتش عراق امروز سهشنبه 22 خرداد اعلام کرد که نیروهای این کشور اخیرا عملیات ضد تروریستی را در استان نینوا ترتیب داده اند.
بر اساس این گزارش، ارتش عراق در این خصوص تأکید کرده است: این عملیات در محور شرقی شهر موصل واقع در نینوا انجام شده است.
طبق اعلام سخنگوی وزارت کشور عراق، در جریان این عملیات یک عنصر تکفیری داعش بازداشت شد.
این در حالی است که طی روزهای گذشته نیروهای عراقی موفق شدند شماری از عناصر باقی مانده داعش را در نقاط مختلف موصل شناسایی و بازداشت کنند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
رنجبرزاده در صحن قرائت کرد؛
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه در صحن علنی امروز (سهشنبه 22 خرداد) مجلس اعلام وصول سوال جوادکریمی قدوسی نماینده مردم مشهد را از حجتالاسلام علوی وزیر اطلاعات درباره علت اعلام موضع درباره دو تابعیتی و نفوذی ندانستن دری اصفهانی را قرائت کرد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رئیس جمهوری آمریکا از زمان روی کار آمدنش، به دلیل مواضع ضد ایرانی که دارد، از هر مسیری برای اعمال فشار هرچه بیشتر بر کشورمان استفاده کرده است. دونالد ترامپ که در طرحهای ضد ایرانی خود همواره شکست خورده است، حالا پا در مسیری تازه قرار داده و مدعی است با فشارهایی که بعد از خروج کاخ سفید از برجام به جمهوری اسلامی وارد کرده توانسته رفتار و رویکرد ایران را نسبت به مسائل منطقهای تغییر دهد! و این موضوع را یک پیروزی برای خود قلمداد میکند.
همچنین وی مدعی شده تهران دیگر توجه زیادی به مدیترانه ندارد و جمهوری اسلامی مثل چند ماه پیش نیست و حتی به موضوعاتی چون سوریه، یمن و سایر مسائل منطقه توجه نمیکند. رئیس جمهوری آمریکا امیدوار است مقامات کشورمان برای توافق جدیدی با واشنگتن وارد مذاکره شوند.
تلاشهای نافرجام برای تغییر رفتار تهران
از سوی دیگر مقامات آمریکایی هم پردهای دیگر از اقدامات خصمانه خود نسبت به کشورمان برداشتند و اعلام کردند که هدف راهبرد جدید ایالات متحده در قبال ایران، تغییر رفتار رهبران و مقامات ارشد این کشور است. این موضوع در حالی مطرح شد که پیش از این مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا بعد از خروج ترامپ از برجام مدعی شد، اگر ایران رفتار خود را نسبت به موضوعات منطقهای و بین المللی تغییر ندهد، کاخسفید شدیدترین تحریمهای تاریخ را علیه جمهوری اسلامی وضع خواهد کرد.
این در حالی است که مسئولین کشورمان همچنان به ثبات رفتاری در رویکردهای خود نسبت به سیاست خارجی کشور معتقد بوده و همانند گذشته موضوعات منطقهای خود را با جدیت دنبال میکنند. به نظر میرسد این رفتار ترامپ از یک سو بخاطر سرزنشهایی است که از سوی اذهان عمومی جهان در قبال خروج غیرقانونی و یکجانبه اش از برجام است و از طرف دیگر ناشی از شکستهای او در منطقه می تواند باشد که موجب شده با ایجاد فضا سازی و جنگ رسانهای علیه جمهوری اسلامی اذهان را به سمت تهران بکشاند تا سرپوشی بر اقدامات غیرقانی و جنایات خود در منطقه بزند.
ممکن است ترامپ با این سناریو این موضوعات را مطرح کرده تا فعالیت ها و اقدامات ایران در بحث هسته ای را محدود کند و از آن طرف اروپا با خریدن وقت ما را سرگرم برجام معیوب کنند، اما همانطور که در هفته گذشته علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان پس از دستور برجامی رهبر انقلاب اعلام کرد: "زیر ساخت ایجاد چند صدهزار سو در نطنز آماده است، ضمن اینکه اقدامات جدید ایران خلاف توافق هستهای نیست". این موضوع نشان میهد که مسئولین ما وارد این جنگ رسانهای ترامپ نمیشوند و همچنان مواضع گذشته خود را دنبال میکنند.
بهانهای برای سرپوشی شکستها
بدون شک آمریکاییها از شکست در انتخابات عراق و سوریه خشنود نیستند و همین عصبانیت و خشم آنها موجب شده تا تلاش کنند و بگویند که با خروج آمریکا از برجام، تهران رفتارش را در منطقه تغییر داده است اما تحولات اخیر منطقه نشان میدهد که ایران توانسته موفقیتهای بسیار خوبی بدست بیاورد و از آن طرف کاخ سفید و همپیمان صهیونیستیاش شکستهای متعددی را متحمل شوند.
شکست های اخیر در منطقه خلاف میل کاخ سفید است که خشم ایالات متحده را به دنبال داشته است؛ نکته حائز اهمیت این است که ترامپ این شکستها را ناشی از نقش و نفوذ موثر ایران در منطقه میداند و به همین خاطر تلاش میکند تا با جنگ رسانهای موضوع تغییر رفتار ایران در مسائل منطقهای را مطرح کند.
در این زمینه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود در جمع راهپیمایان روز جهانی قدس امسال در تهران با اشاره به سخنان دونالد ترامپ در خصوص تغییر رفتار ایران، اظهار کرد: "روز گذشته ترامپ اعلام کرد که ما با تحریمهای خود علیه ایران نتایج مورد نظر را بدست آوردیم و رفتارهای ایران در منطقه تغییر کرده است، حال باید از این آقا پرسید که آیا پیروزی مقاومت در انتخابات اخیر لبنان مورد نظرش است و این مسئله را عقبنشینی ایران میداند؟ آیا پیروزی نیروهای اسلامی در انتخابات عراق را مدنظر دارد و آیا پیروزی میدانی در سوریه باعث چنین حالت غفلتآمیزی برای ترامپ شده است؟" در مجموع به نظر میرسد ترامپ برای سرپوشنهادن به شکستهای سیاسی خود این راه را پیش گرفته است.
ثبات در رفتار سیاسی
در همین راستا سخنگوی وزارت امور خارجه نسبت به اظهارات ضد ایرانی دونالد ترامپ واکنش نشان داد و گفت: " دولت و ملت ایران اگر چه از هیچگونه تحریم و فشار و رفتار زورمدارانه، پلیسی و غیرقانونی در جهان نسبت به هیچ کشوری استقبال نمیکند و تمامی این گونه رفتارهای غیر متمدنانه را محکوم میداند، اما بار دیگر به دولت ایالات متحده یادآور میشود ایرانیان ۴۰ سال است با سلاح خرد، اراده و تکیه بر توانمندی و هوشمندی و جدیت خود به تحریمهای به اصطلاح شدید و کمر شکن دولتهای مختلف آمریکا وقعی ننهانده و هیچگاه در مقابل زورگویی و قلدری سر خم نکرده و نمیکند."
آمریکا و به ویژه ترامپ باید بداند ایران همواره رویکرد ثابتی در عرصه بین الملل و سیاست خارجی خود داشته و دارد؛ هرگز تحت تأثیر رفتارهای خارج از عرف بین الملل ایالات متحده و دیگر کشورها قرار نخواهد نگرفت چرا که براساس منافع ملی و رهنمودهای رهبر انقلاب تصمیمات خود را اتخاذ می کند.
با نگاهی به تاریخ از ابتدای انقلاب تاکنون روشن است کشورمان همواره رویکردها و رفتارهای ثابتی در موضوعات منطقه داشته به طوری که از لحاظ سیاستهای منطقهای همواره از جبهه مقاومت، مردم مظلوم فلسطین و همچنین دولتهای قانونی سوریه و عراق حمایت کرده و از سوی دیگر همیشه رفتاری ثابت در قبال مبارزه با تروریسم داشته است. این موضوعات حتی بعد از خروج آمریکا از برجام همچنان ادامه دارد و هرگز بدعهدیهای کاخ سفید و تحریمهای اعمال شده از سوی این کشور استعمارگر نتوانسته هیچ تغییری در رویکرد سیاست خارجی ما نسبت به مسائل منطقه ایجاد کند.
همچنین در کنار مسئولین ملت ایران هم همانند گذشته آرمانهای انقلاب را دنبال میکنند و در مسیر حمایت از رویکردها و سیاستهای خارجه کشور حرکت می کنند. همانطور که شاهد بودیم مردم ایران در راهپیمایی روز قدس امسال بار دیگر با همان شور و نشاط همیشگی شرکت کردند و حمایت خود را از مردم مظلوم فلسطین نشان دادند. این موضوع ثابت می کند ملت ما در کنار مقامات ارشد و سیاسی کشور اهداف و رویکرهای خارجی نظام را به خوبی دنبال میکنند.
سراشیبی خروج
در مجموع میتوان گفت با توجه به ناکامیهای پی در پی کاخ سفید در سیاستها و برنامههای خود در غرب آسیا داشته باعث شده ترامپ خود را در یک سراشیبی خروج از منطقه احساس کند و تهران را بازیگر اصلی اخراج کاخ سفید از غرب آسیا قلمداد کند. همین امر موجب شده تا رئیس جمهوری ایالات متحده برای بقاء خود در منطقه ما، به هر سمتی چنگ بزند و موضوعاتی را مطرح کند که به دور از تحلیلهای سیاسی و تفکرات یک سیاستمدار است.
آمریکاییها با خروج از برجام به خوبی متوجه شدند که جمهوری اسلامی ایران هرگز تغییری در رفتار و سیاستهای خود در منطقه ایجاد نخواد کرد و همواره تمام اهداف خود در منطقه و حتی در سطح بین الملل دنبال میکند و این رجز خوانیهای دونالد ترامپ نمیتواند رویکرد جمهوری اسلامی را در برخورد با مسائل بین الملل تغییر دهد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد دهقان نماینده مردم خراسان رضوی و چناران و عضو کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی یادداشتی اختصاصی درباره «ضرورت بازاندیشی دستگاه حاکمه کشور در استمرار تعامل با FATF بعد از خروج آمریکا از برجام» در اختیار باشگاه خبرنگاران جوان قرار داد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
باسمه تعالی
طی چند سال اخیر هرگاه صحبت از عملکرد و کارآمدی سیستم بانکی و اقتصادی کشور میشد، همواره ۴ عامل بیرونی به مثابه موانع این از عملکرد و کارآمدی احصا میشد:
۱-تحریمهای بینالمللی در حوزه فعالیتهای هستهای کشور (تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد)
۲-تحریمهای یکجانبه و چندجانبه آمریکا و اروپا در حوزه فعالیتهای هستهای کشور
۳-تحریمهای یکجانبه و چندجانبه آمریکا و اروپا در حوزه فعالیتهای غیرهستهای کشور (تروریسم، حقوق بشر، بیثباتسازی منطقهای، حقوق بشر)
۴-فقدان استانداردهای سیستم بانکی و مالی (که در تعامل با گروه اقدام مالی برجسته شد)
طبق سیاستهای چندسال اخیر در کشور تلاش شد که این موانع به تدریج و در تعامل با عوامل ایجاد این موانع برطرف شود. بر اساس ارزیابیها که دور از واقع هم نبود، مهمترین عوامل مانع عملکرد و کارآمدی سیستم بانکی و اقتصادی کشور دو دسته اول تحریم یعنی تحریمهای بینالمللی در حوزه فعالیتهای هستهای کشور (تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد) و تحریمهای یکجانبه و چندجانبه آمریکا و اروپا در حوزه فعالیتهای هستهای کشور بود. بنابراین اولین قدم در این مسیر، برداشتن این دو نوع تحریم بود که در چارچوب مذاکرات هستهای دنبال و به برجام منتهی شد که با توسل به آن تلاش شد دو قسم اول تحریمها برداشته شود.
بعد از انعقاد برجام، علیرغم وعدهها و ادعاهای مطرح برخی در حوزه رفع تحریم، انتظارات کشور در حوزه رفع تحریم برآورده نشد. با این وضع طی این مدت همواره این سوال مطرح بود که چرا رفع ادعایی تحریمها، محقق نشدهاست. در پاسخ به این سوال، این گزاره در گزارشهای وزارت خارجه که هر ۶ ماه یکبار در زمینه اجرای برجام به مجلس ارائه میشد، مطرح شد که برجام در حد خود عمل نموده و علت برآورده نشدن انتظارات در حوزه رفع تحریم، ۲ زمینه دیگر تحریم است یعنی تحریمهای یکجانبه و چندجانبه آمریکا و اروپا در حوزه فعالیتهای غیرهستهای کشور (تروریسم، حقوق بشر، بیثباتسازی منطقهای، حقوق بشر و.) و فقدان استانداردهای سیستم بانکی و مالی (که در تعامل با گروه اقدام مالی برجسته شد).
به زعم همان قوه عاقلهای که به دنبال رفع موانع تحریمی کشور بود، از میان این دو زمینه و مانع، تحریمهای دسته سوم یعنی تحریمهای یکجانبه و چندجانبه در حوزه فعالیتهای غیرهستهای کشور، موضوع و قابل مذاکره نیست لذا قدم بعد، حرکت به سمت برآورده کردن استانداردهای FATF است تا آن قسمت از تحریمها که به جهت اقداممتقابل توصیهشده توسط FATF در تعامل با سیستم اقتصادی کشور است، برطرف و لذا کسر دیگری از مشکلات عملکرد سیستم اقتصادی کشور رفع و گشایش بیشتری در این زمینه حاصل شود.
به واقع متعاقب انعقاد برجام، مأموریت بعدی در حوزه رفع تحریم، تعامل با FATF بود. در این نوع مدیریت رفع عوامل تحریم، منطق آن بود که تا دو دسته اول از تحریمها رفع نشود، اساساً تعامل با FATF و رعایت استانداردهای آن، نمیتواند به تسهیل عملکرد سیستم اقتصادی کشور، کمک قابل توجهی نماید. به واقع تا تحریمهای دو دسته اول (تحریمهای بینالمللی در حوزه فعالیتهای هستهای کشور و تحریمهای یکجانبه و چندجانبه در حوزه فعالیتهای هستهای کشور) به موجب برجام رفع نشد، اساساً صحبت از FATF ، بیمعنا مینمود و البته با رفع این دو دسته از تحریمها، تعامل با FATF، در نگاه این قوه عاقله منطقی مینمود.
با توجه به منطق پیشگفته (لزوم برطرف شدن تحریمهای دو دسته اول و بعدتعامل با FATF به منظور تسهیل عملکرد سیستم اقتصادی کشور)، و با نظر به خروج آمریکا از برجام و آغاز فرآیند بازگشت بخشی از تحریمهای دسته دوم (تحریمهای یکجانبه آمریکا در حوزه فعالیتهای هستهای کشور [تکلیف اروپا معلوم نیست و تحریمهای بینالمللی نیز تابعی از تصمیم اروپا، ایران و آمریکا بعد از خروج آمریکا از برجام است])، سوال آن است که تعامل با FATF حتی اگر رضایت کامل این نهاد را در بر داشتهباشد و به خروج ایران از فهرست سیاه این نهاد منجر شود، زمینه تسهیل عملکرد سیستم اقتصادی کشور فراهم میشود؟
بر اساس همان منطق، فایده تعامل با FATF (تعاملی که منجر به تسهیل عملکرد و کارامدی سیستم اقتصادی کشور در عمل شود) در گرو بازنگشتن تحریمهای دو دسته اول است. بنابراین پاسخ به این سوال مستلزم پاسخ به چند سوال دیگر است: اولا آیا اروپا و روسیه و چین با آمریکا در اجرای تحریمهای ثانویه این کشور علیه ایران همراهی مینمایند یا از ایران حمایت خواهند نمود؟ ثانیاً این همراهی به میزانی خواهد بود که انتظارات کشور در حوزه رفع تحریم برآورده شود؟؛ ثالثاً کشور در فروض مختلف در رابطه با برجام چه تصمیمی خواهد گرفت؟
پاسخ به تک تک این این سوالات، سرنوشت آتی برجام را رقم خواهد و زد و بنا بر منطق پیشگفته، چنانچه برجام اختتام یابد و در نتیجه دو دسته تحریم اول که مانع عملکرد و کارایی سیستم اقتصادی کشور بود (تحریمهای بینالمللی در حوزه فعالیتهای هستهای کشور و تحریمهای یکجانبه و چندجانبه آمریکا و اروپا در حوزه فعالیتهای هستهای کشور) باز گردد، در فعالیتهای اقتصادی کشور، محدودیت یا انسداد حاصل میشود و دیگر تعامل با FATF در مسیر عملکرد و کارآمدی سیستم اقتصادی کشور، چه فایده و ضرورتی دارد؟
بر اساس منطق پیشگفته در فرض بازگشت تحریمهای دو دسته اول (یعنی بینالمللی در حوزه فعالیتهای هستهای کشور و تحریمهای یکجانبه و چندجانبه آمریکا و اروپا در حوزه فعالیتهای هستهای کشور)، حتی اگر کشور کلیه استانداردهای گروه اقدام مالی را رعایت نماید، سیستم اقتصادی کشور که بر اساس استانداردهای FATF ارتقا یافته است، تحریم نهادهای اقتصادی که به سبب فعالیتهای هستهای کشور اعاده شدهاست، نمیتواند در فعالیتهای اقتصادی بینالمللی وارد شود و به اهداف خود نایل آید؛ البته تا اینجا مسئله چنان بغرنج و بدون پاسخ نیست، پاسخ احتمالی آن است که خوب هرچند نتوان از سیستم اقتصادی در تعامل بینالمللی بهره برد، اما اولاً ارتقا یافتن این سیستم فی حد نفسه مطلوب است؛ ثانیاً، حداقل زمینههای بهانهتراشیهای اطراف متخاصم را به منظور اعمال فشار بر کشور و ایجاد اجماع بیشتر و شدیدتر علیه کشور کمتر مینماید و جایگاه کشور را در نگاه جامعه بینالمللی ارتقا میبخشد.
اما مطلب به همین جا ختم نمیشود و وجهه این دو پاسخ تحت تأثیر یک موضوع مهم رنگ میبازد و آن اینکه اگر استانداردهای FATF برای کشور از منظر محتوا معونه، هزینه و خطری نداشت [که برخی موارد آن اینگونه است]، دو پاسخ پیشگفته وارد و قاطع به نظر میرسید، اما نکته آنجاست که برخی از استانداردهای پیشگفته و بلکه مهمترین این استانداردها برای کشور خطرات قطعی و غیرقابل دفعی را به همراه دارد [خلاصه و سرجمع این خطرات آن است که بر اساس این استاندردها، سیستم حقوقی کشور اصلاح میشود. این اصلاحات، از تعریف تروریسم بر اساس ملاک غربی تا شناسایی ذینفع واقعی و تبادل اطلاعات و .. را در همین رابطه در بر میگیرد. یعنی در نتیجه اعمال آن، سیستم کشور از منظر مبانی قانونی دیگر نمیتواند در خدمت اهداف و اصول کشور باشد مگر آنکه در عمل سیستم حقوقی کشور، اجرا نشود].
از آنجا که در مسیر اعمال این استانداردها دو راه بیشتر برای کشور وجود ندارد که راه اول، اعمال استانداردها به صورت جزئی و تا جایی که کشور در چارچوب اصول و اهداف خود میبیند (اجرای جزئی)؛ و یا اجرای کامل و اجرای جزئی، مورد قبول FATF نبوده و اجرای کامل نیز برای کشور خطر قطعی و غیرقابل دفع دارد؛ بنابراین، در تعامل با FATF ، بازی دو سر باخت است مگر حد وسطی طراحی و دنبال شود که این راهکار تا کنون در تعامل با FATF میسر نشدهاست و این نهاد در مواجهه با رویکرد جزئی کشور در اجرای استانداردهای مطلوب این نهاد، تنها مواعیدی را به منظور اجرای کامل استانداردها تدارک دیده است.
در این حالت و با این دو مقدمه (یعنی بازگشت تحریمهای دو دسته اول و دو سر باخت بودن تعامل با FATF ) در پرتو منطق پیشگفته و با نظر به اینکه حتی در صورت اجرای کامل استانداردهای FATF و خروج کشور از فهرست سیاه این نهاد، تحریمهای دو دسته اول در مسیر باگشت است، نتیجه آن میشود که تعامل کشور با FATF که خطرات قطعی و غیرقابل دفعی را به همراه دارد، نه تنها ضرورت ندارد که در این برهه فایدهای هم ندارد بلکه با خود خطراتی را به ارمغان میآورد که قابل چشمپوشی و برطرف نمودن قطعی نیست.
با این وضعیت، در این حال سوال آن است که تعجیل پیش رو در سیاست دولت و مجلس شورای اسلامی برای تصویب برخی استانداردها، به ویژه اصلاح برخی مفاد دو قانون مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم و تصویب کنوانسیون پالمو و مبارزه با تأمین مالی تروریسم، چه فایدهای در مسیر تسهیل عملکرد اقتصادی کشور دارد؟ حال که تحریمهای دو دسته اول در مسیر بازگردانده شدن هستند، و در پرتو منطق تقدم رفع تحریمهای دو دسته اول بر رفع عوامل تحریمی سوم و چهارم، چرا باید استانداردهای FATF که بستر قانونی خودتحریم داخلی را فراهم مینمایند را تصویب نمود؟ اساساً در این مسیر نه تنها ضرورتی احساس نمیشود بلکه فایدهای هم بر آن مترتب نموده و بلکه حصول ضرر قطعی است.
علاوه بر این ملاحظات چنانکه مذاکراتی با طرفهایی غیر از آمریکا در خصوص استمرار برجام بدون آمریکا در میان باشد، اجرای این اقدامات را نبابد در این مرحله با شتاب انجام داد بلکه در چارچوب فنون دیپلماسی، در صورتی که به جهت ضرورت، کشور لاجرم از پذیرش این استانداردها شد، باید این پذیرش را ابزار چانهزنی و امتیازگیری از طرف مقابل قرار دهد.
به هر روی تعجیل جاری در مجلس شورای اسلامی به منظور پذیرش این استانداردها شاید قبل از خروج آمریکا از برجام بر اساس منطق پیشگفته محمل میداشت، اما در این مقطع و با توجه به اینکه عامل اصلی مانع عملکرد سیستم اقتصادی کشور، در مسیر بازگشت است، اقدامی شتابزده و اندیشیده نشده است و زمینه خسران عظیمی را برای کشور فراهم خواهد آورد.
نتیجه آنکه بر اساس منطق پیشگفته: «تا تعیین تکلیف برجام با سایر طرفها و مشخص شدن نیت واقعی تمام اطراف برجام، قطعاً نباید استانداردهای مخاطرهآمیز FATF را در مجلس تصویب نمود.»
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از اولین اقدامات حضرت امام خمینی (ره) پس از ورود به وطن، تشکیل دولت موقت و نهادی برای کنترل امور و مدیریت اجرایی کشور بود، زیرا که با پیروزی انقلاب و سقوط رژیم استبدادی شاه، فعالیت های بحران آفرین عوامل وابسته به دربار با پشتیبانی اتاق فکر آمریکایی وجود داشت و چنین اقداماتی به افزایش بی نظمی و اجرایی نشدن امور جاری در کشور کمک می کرد.
به علاوه در آن وضعیت حساس ایران، کنترل امور اجرایی کشور عملا در اختیار دولت دست نشانده آمریکایی ها یعنی بختیار بود. به همین دلیل حضرت امام با بینش عمیق خود نسبت به وضعیت پرالتهاب کشور، از نخستین ساعات ورود به تهران، موضوع تشکیل دولت را مطرح کردند و در آن سخنرانی تاریخی خود در بهشت زهرا فرمودند: «من دولت تعیین می کنم، من توی دهن این دولت می زنم». این گونه بود که امام خمینی (ره) در 15 بهمن سال 57 در حکمی، مهدی بازرگان را به سمت نخست وزیری کشور تعیین کردند.
شامگاه 14 بهمن جلسه مهمی در اقامتگاه امام(ره) در دبستان علوی تهران با حضور اعضای شورای انقلاب اسلامی برگزار شد و تا پاسی از شب ادامه داشت. در این جلسه بازرگان به سمت نخست وزیری انقلاب اسلامی ایران تعیین شد.
در ادامه 16 بهمن ماه بود که طی مراسمی، حکم نخست وزیری به بازرگان اعطا شد. در این مراسم تعداد زیادی از خبرنگاران داخلی و خارجی حضور داشتند و امام خمینی (ره) هم بیاناتی را ایراد فرمودند. امام راحل در بخشی از بیاناتشان تاکید کردند که انتخاب آقای بازرگان به پیشنهاد و نظر شورای انقلاب بوده است. ایشان وزرای خود را تعیین میکنند و به ما معرفی میکنند تا شورای انقلاب ما که پیشنهادش و نظرش این بود که ایشان رئیس دولت باشد وزرایشان را بررسی میکنند و ان شاءالله مسائل به طور سهل و خوبی انجام بگیرد.
سپس آیت الله هاشمی رفسنجانی متن فرمان نخست وزیری بازرگان را قرائت کرد. در این پیام آمده بود: بنا به پیشنهاد شورای انقلاب، جناب عالی را بدون در نظر گرفتن روابط حزبی و بستگی به گروهی خاص مامور تشکیل دولت موقت مینمایم. در آن حکم وظایف دولت موقت اداره مملکت، برگزاری رفراندوم تغییر نظام کشور، تشکیل مجلس خبرگان برای تصویب قانون اساسی و برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان شده بود.
نظر امام خمینی(ره) در صحیفه نور درباره سیاستهای دولت موقت چنین آمده است، فرمان نخستوزیری بازرگان شامل ماموریتها و مسئولیتهای زیر بود: در انتصاب مسئولان دولتی روابط حزبی و بستگی به گروهی خاص در نظر گرفته نشود، انجام رفراندوم و رجوع به آرای عمومی ملت درباره تغییر نظام سیاسی کشور به جمهوری اسلامی، تشکیل مجلس خبرگان جهت تصویب قانون اساسی نظام جدید، برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان ملت (صحیفه نور، ص 54 ، و ص 58 ج 6 و ج18، ص 137).
بازرگان کابینه موقت خود را بیشتر از اعضای نهضت آزادی و جبهه ملی انتخاب کرد. دولت موقت از همان ابتدای روی کار آمدن به دلیل نوع رویکردهای خود و اختلاف اساسی این رویکردها با اصول انقلاب اسلامی و شرع مقدس اسلام، با بحثها و حرف و حدیثهای فراوانی روبهرو بود و در نتیجه نتوانست مورد قبول مسئولان انقلاب اسلامی واقع شود. برای مثال حضرت امام(ره) در پاسخ به نامه علىاكبر محتشمى وزير كشور در بهمن ماه 1366 درباره عملکرد نهضت آزادى، مینویسند:
«در موضوع نهضت به اصطلاح آزادى، مسايل فراوانى است كه بررسى آن محتاج به وقت زيـاد اسـت. آنـچه بايد اجمالا گفت آن است كه پرونده اين نهضت و همينطور عملكرد آن در دولت مـوقـت اول انـقـلاب شـهـادت مـىدهـد كـه نـهـضـت بـه اصـطـلاح آزادى طرفدار جدى وابستگى كشور ايران به امريكا است و در اين باره از هيچ كوششى فروگذار نكرده است و حـمـل بـه صـحـت اگـر داشـتـه بـاشـد آن است كه شايد آمريكاى جهانخوار را كه هر چه بدبختى ملت مظلوم ايران و ساير ملتهاى تحت سلطه او دارند از ستمكارى اوست بهتر از شوروى ملحد مىدانند و اين از اشتباهات آنها است.
در هر صورت به حسب اين پروندههاى قطور و نيز ملاقاتهاى مكرر اعضاى نهضت چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمريكا و به حسب آنچه من مشاهده كردم از انحرافات آنها كه اگـر خـداى مـتـعالى عنايت نفرموده بود و مدتى در حكومت موقت باقى مانده بودند ملتهاى مـظلوم به ويژه ملت عزيز ما اكنون در زير چنگال آمريكا و مستشاران او دست و پا مىزدند و اسـلام عـزيـز چنان سيلى از اين ستمكاران مىخورد كه قرنها سربلند نمىكرد و به حـسـب امـور بسيار ديگر نهضت به اصطلاح آزادى صلاحيت براى هيچ امرى از امور دولتى يـا قـانـونـگـذارى يـا قـضـايى را ندارند و ضرر آنها به اعتبار آن كه متظاهر به اسلام هـستند و با اين حربه جوانان عزيز ما را منحرف خواهند كرد و نيز با دخالت بى مورد در تفسير قرآن كريم و احاديث شريفه و تاويلهاى جاهلانه موجب فساد عظيم ممكن است شوند از ضـرر گـروهـكهـاى ديـگر حتى منافقين (اين فرزندان عزيز مهندس بازرگان) بيشتر و بالاتر است.
«نهضت آزادی» و افراد آن از اسلام اطلاعی ندارند و با فقه اسلامی آشنا نیستند. از این جهت، گفتارها و نوشتارهای آنها که منتشر کردهاند مستلزم آن است که دستورات حضرت مولیالموالی امیرالمؤمنین را در نصب ولات و اجرای تعزیرات حکومتی که گاهی بر خلاف احکام اولیه و ثانویه اسلام است، بر خلاف اسلام دانسته و آن بزرگوار را - نعوذ باللَّه- تخطئه [نمایند]، بلکه مرتد بدانند! و یا آنکه همه این امور را از وحی الهی بدانند که آن هم بر خلاف ضرورت اسلام است. نتیجه آنکه نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن، چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بیاطلاع از مقاصد شوم آنان هستند میگردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود، و نباید رسمیت داشته باشند؛ و السلام علی من اتبع الهدی. توفیق جنابعالی را از خداوند تعالی خواستارم. روح الله الموسوی الخمینی» (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحات ۴۸۱ و ۴۸۲)
بنابر بیانات حضرت امام(ره) درباره عملکرد دولت موقت و نوع دیدگاههای اعضای کابینه بازرگان، ایشان به هیچ وجه از عملکرد 9 ماهه دولت موقت رضایت نداشتند. کابینه دولت موقت سرانجام در جریان تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان پیرو خط امام (ره)، در 14 آبان 1358 استعفا داد و به این ترتیب دوره 275 روزه دولت بازرگان که به فرموده امام راحل عظیم الشان (رضوان الله تعالی علیه) آشنایی و اطلاعی از اسلام و فقه اسلامی نداشتند، پایان یافت.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
بین الملل > دیپلماسی - یک کارشناس مسائل استراتژیک در گفت و گو با خبرآنلاین رفتار روسها با برجام و ایران پس از خروج امریکا از برجام را بررسی کرده است.
محمد اکبری: پس از خروج امریکا از برجام، سایر اعضای امضاءکنندۀ توافق هسته ای یعنی اروپایی ها، روسیه و چین چه برنامهای برای ادامۀ مسیر دارند؟ آیا اروپا می تواند در مقابل ترامپ و تحریمهای آن بایستد؟ مناسبات ایران با روسیه به چه شکلی پیش خواهد رفت؟روسیه و ایران در سالهای اخیر حول دو موضوع سوریه و برجام روابط گسترده ای را شکل داده اند و حال در این شرایط این پرسش به ذهن متبادر میشود که آیا روسها پشت ایران را خالی خواهند کرد، یا اینکه خروج آمریکا، می تواند مناسبات تهران-مسکو را قوت بخشد؟ پاسخ این پرسشها را در گفتگو با دیاکو حسینی کارشناس مسائل استراتژیک مورد بررسی قرار دادیم که از نظر می گذرانید:
آقای ظریف در راستای گفت و گوی برجامی ابتدا با چین و روسیه و سپس با سه کشور اروپایی مذاکره کرد. در حال حاضر بین افکار عمومی این سوال مطرح است که آیا روسیه نقش پلیس بد را در این فضا بازی می کند و دوم اینکه توانایی اروپا و میزان مانور آنها چقدر است؟
در رابطه با روسیه واقعیت این است که روسها مشخصا از خروج آمریکا از برجام انتقاد کردند. به خاطر اینکه روسها نقش زیادی در مذاکرات و موافقت ها داشتند ولی به اندازه اروپایی ها برای از بین رفتن برجام نگران نیستند. به چند دلیل؛ با خروج آمریکا از برجام تقریبا ثابت شد که ادعای روسیه نسبت به اینکه آمریکا غیرقابل اعتماد است، آمریکا همیشه طرف بد ماجراست، اثبات شد. دوم اینکه اتحادیه اروپا را در پی شکافی که با آمریکا ایجاد شد به طرف روسیه هُل داد و خواهد داد. به این معنا که اگر آن بحث خانم مرکل به واقعیت نزدیک شود که اروپا باید امنیت خودش را خودش برعهده بگیرد معنایش این است که در مواجهه با اختلافات روسیه و اروپا این اروپاست که باید ابتکار عمل هایی را جدای از ناتو و دستورالعمل های آمریکایی دنبال کند. همچنین در رابطه با اوکراین، خطوط انرژی و مسائل اروپای شرقی و غیره. این بدان معناست که اتحادیه اروپا زمینه های بیشتری برای تنش زدایی با روسیه منهای آمریکا را پیدا خواهد کرد و این برای روسیه خوب است.
نکته بعد این است که تصور می کنم روسها خیلی هم ناراضی نیستند که ایران تحت فشارهای تازه و تحریم های جدیدی قرار بگیرد. تحریم هایی که اگرچه به طور کامل موثر نیست ولی می تواند نقش ایران در سوریه را تضعیف کند و میدان را برای روسیه بازتر کند. فکر می کنم در نهایت روسها چندان هم بدشان نمی آید که ایران در منطقه تضعیف شوند به واسطه فشارهای بیشتر آمریکا بر ایران یا تحریمهایی که اقتصاد ایران را یک مقدار ضعیف تر می کند.
نکته بعد این است که اعمال تحریم های یکجانبه آمریکا که بعد از خروج آمریکا از برجام طبعا پیش خواهد آمد، در حالی که بقیه کشورها از این تحریم ها حمایت نمی کنند و مشروعیت اخلاقی به آن نمی دهند، منجر خواهد شد که ابزار تحریم به عنوان یک ابزار در سیاست خارجی آمریکا و در اداره امور بین المللی تضعیف شود. این برای روسیه که خودش هم از تحریم ها آسیب دیده، پیامد خیلی خوبی است. دلایل دیگری هم دارد. یکی از آنها این است که روسها نمی خواهند با اسرائیلی ها بیش از اندازه روبه رو قرار بگیرند. اسرائیل مهمترین حامی خروج آمریکا از برجام بوده و اگر روسها بیش از حد تلاش کنند که از برجام دفاع کنند خود به خود روبه روی اسرائیل تعریف می شوند و این برای روسیه مطلوب نیست. همینطور روسها نمی خواهند که با عربها در این رابطه در یک دوقطبی قرار بگیرند. بنابراین یک برخورد ملایم تر در این رابطه برای روسها سیاست عاقلانه تری بود که این کار را هم کردند.
اظهارنظرهای معاون وزیر خارجه روسیه هم در همین رابطه می بینید؟ او قبل از خروج امریکا از برجام گفت که ما می خواهیم با توافق جامع همکاری داشته باشیم و یکبار هم بعد از خروج گفت که ایران باید امتیاز دهد و بعد از آن هم پوتین اعلام کرد که ایران و بقیه باید از سوریه بیرون بروند.
همینطور است. روسها به مرحله ای رسیده اند که باید در سوریه تعیین کننده باشند. آنها به یک استراتژی خروج هم در سوریه نیاز دارند که الان ندارند. استراتژی خروج روسیه باید جامع باشد به نحوی که بتواند تمهیدات تازه ای را در سوریه تضمین کند. یکی از موانع که به نظر می رسد الان در نگرش روسیه وجود دارد ایران است. چون ایران ظاهرا هیچ جدول زمانی برای خروج اعلام نکرده و این یک اشتباه است و برای روسها این تلقی را ایجاد کرد که ایران می خواهد تا مدت زمانی نامعلوم در سوریه باقی بماند. این برای روسها نشانه خوبی نیست. درگیریهای اخیر اسرائیل و نیروهای وابسته به ایران در سوریه برای روسیه یک امتیاز منفی است چون نشان می دهد که روسها توانایی و صلاحیت کافی برای پایان دادن به این جنگ را ندارند. بنابراین فکر می کنم که تناقضات و تنشهای بین ایران و روسیه در حال افزایش است. تنها خط قرمز روسها در رابطه با آمریکا و در رابطه با مسئله برجام این است که این خروج منجر به جنگ بین ایران و آمریکا نشود. تا وقتی که چنین جنگی اتفاق رخ ندهد تنش ایران با آمریکا می تواند برای اهداف روسیه هم مفید باشد. یک تنش کنترل شده و محدود که هدف آن تضعیف ایران است.
حال در این شرایط اروپا چقدر می تواند کار کند؟ اصلا توانایی آنها در مورد درخواستهای ایران چقدر است؟
من فکر می کنم که باید این واقعیت را بپذیریم که اتحادیه اروپا انگیزه های بسیار زیادی دارد که مانع از فروپاشی برجام و مانع از جنگ بین ایران و آمریکا در منطقه شود. جنگی که حتما پیامدهایی دارد و در درجه اول گریبان اروپا را خواهد گرفت. درنتیجه آنها به دنبال این هستند که از این تنش های منجر به جنگ جلوگیری کنند. این اراده به طور جدی و واقعی در اروپا وجود دارد. در ادامه این اراده است که اروپا می خواهد دو کار را همانطور که با هم صحبت کردیم، انجام دهد. اول اینکه مطمئن باشد ایران از برجام خارج نمی شود و تنش ها از طریق این مسئله ارتقا پیدا نمی کند و دوم اینکه نفوذ منطقه ای و مسئله موشکی که برای آمریکا مهم است یک راه حل پیدا کند. یک راه حل مرضی الطرفین بین ایران و اروپا که بهانه های آمریکا برای جنگ با ایران و بی ثباتی بیشتر در منطقه را تقلیل دهد. در عمل اروپایی ها تا جایی می توانند با کمک ابتکار عمل هایی که انجام می دهند در حوزه اقتصادی مثل مقررات مسدود کننده، یا در حوزه سیاسی با ایجاد پلتفرم مذاکراتی تازه با ایران در رابطه با موضوعات منطقه ای و موشکی به آن اهداف برسند. در هر دو مورد اروپا محدودیت هایی دارد.
در مسائل اقتصادی واقعیت این است که بخش عمده ای از اقتصاد اروپا امروز به شرکتهای خصوصی تعلق دارد. در اتحادیه اروپا قانونی وجود ندارد که دولتها بتوانند شرکتها را مجبور به انجام کار یا عدم انجام کاری کنند. دولتها می توانند مشوق هایی برای انجام یا عدم انجام کاری ایجاد کنند. شرکتهای بزرگ که با آمریکا معاملات بسیار گسترده ای دارند طبیعتا سود اندک حاصل از کار در ایران را در مقایسه با سود بسیار هنگفتی که در آمریکا دارند، انتخاب نخواهند کرد. بنابراین می توانیم مطمئن باشیم که اگر تحریم های آمریکا منافعشان را در آمریکا تهدید کند، این شرکتها از ایران خارج خواهند شد. اما دولت های اروپا این توانایی را دارند که به شکلهای دیگری در حوزه های اقتصادی به حفظ برجام کمک کنند:
نخست، تشویق شرکتهای خصوصی نوپا، متوسط و کوچک اروپایی برای فعالیت در ایران. دوم، تشویق یا حتی موظف کردن شرکتهای دولتی اروپا که مالکیت دولتی برای فعالیت در ایران دارند و سوم، راهکاری مالی وپولی؛ از جمله ارائه وام های بلندمدت با سود کم. ما باید انتظارات مان را از اروپا در این چارچوب تنظیم کنیم که اروپا براساس قوانین خودش چه کارهایی را می تواند انجام دهد و چه کارهایی را نمی تواند انجام دهد. اگر ما فردا دیدیم که توتال یا پژو از ایران خارج شدند یا قرارداد با ایرباس لغو شد نباید به حساب دروغگویی اروپا بگذاریم بلکه باید به حساب ناتوایی قوانین اروپایی از تحریم خودش و این شرکتها بگذاریم. این ماهیت اقتصادی و سیاسی اروپاست. در رابطه با بحث موشکی و غیره هم محدودیت دارد. اروپا ابزارهای کمی برای اجبار ایران به انجام یکسری کارها و تعهدات دارد. آمریکایی ها به واسطه وجود مکانیزم هایی مثل تحریم و حتی تهدید به نیروی نظامی می توان تصور کرد که ابزارهای قوی تری برای چانه زنی با ایران دارند. ولی در عین حال ایالات متحده و کشورهای اروپایی اگرچه خطوط کلی بسیار مشابهی دارند ولی عملکرد و سابقه آنها با همدیگر تفاوت هایی بسیار مهمی هم دارد. در نتیجه به خاطر وجود این سابقه به نسبت بهتر، امکان تعامل بین ایران و اروپا بیشتر است. این جزو مزایای اتحادیه اروپا در دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران است که می تواند برای رسیدن به یک چارچوب مذاکراتی درباره مسائل مشترک ایران و اروپا کمک کند.
در حال حاضر در تیم جدید ترامپ یک خط کشی نسبت به ایران وجود دارد؟ در تیم قبلی، ترامپ را نسبت به ایران تندرو می دانستیم و مک مستر و تیلرسون را محافظه کارتر. در حال حاضر جریان عوض شده و کسانی مثل بولتون خواهان برخوردهای تند و ترامپ خواهان روشهای محافظه کارانه است...
در ساختار سیاسی آمریکا همانطور که می دانید رئیس جمهور تصمیم گیرنده و مسئول اصلی تصمیمات است. حتی اگر مشاوران رئیس جمهور تاثیر خیلی بالایی در القای ایده و استراتژی رئیس جمهور داشته باشند، نهایتا این رئیس جمهور است که باید به افکار عمومی و همینطور به حزب خودش پاسخگو باشد. ترامپ خیلی محافظه کارتر از بولتون در تصمیم گیریهاست. اما مسئله این است که آقای ترامپ نهایتا در بین استراتژی های پیشنهادی خودش یکی را انتخاب می کند. به کسی مثل ترامپ نمی توان گفت که میانه رو یا تندرو است. او عمدتا یک تصمیم گیرنده است که بین تصمیمات مختلف باید یکی را اتخاذ کند. تصمیماتی که از قبل برایش ساخته و پرداخته شده است. نزدیکان آقای ترامپ یعنی بولتون، پمپئو، کوشنر و نیکی هیلی و احتمالا شمار اندکی دیگر، تاثیرگذارترین ها در افراد رئیس جمهور هستند. اینها امروز خیلی قوی تر در مقایسه با فردی مثل متیس هستند که در مقایسه با دیگران به مراتب عاقل تر و با تجربه بالاتر در سیاست خارجی است و درپی آشنایی با محدودیت های قدرت آمریکا در پیشبرد سیاست خارجی، میانه روتر هم هست. اکنون این خط کشی تغییر کرده است. در تیم قبلی که آقای تیلرسون یا مک مستر بود، می دیدیم که این افراد وزن بیشتری در مقایسه با نیکی هیلی داشتند که تندروتر است یا داماد ترامپ که به اسرائیل بسیار دلبستگی دارد. ولی به نظر می رسد این توازن امروز تغییر کرده است. بنابراین احتمال اتخاذ تصمیمات ضدایرانی و به اصطلاح تندروتر که ریشه های نئوکانی دارد در این دولت خیلی بیشتر از چیدمان قبلی در دولت ترامپ است.
خروج امریکا از برجام برای اروپایی ها سنگین بود. به نظرتان کانال گفتگو میان اروپایی ها و آمریکا هنوز بر سر برجام وجود دارد؟ گزینۀ توافق جدید بر سر ایران و برجام را چقدر محتمل می دانید؟
در رابطه با برجام یعنی توافق هسته ای ایران این شکاف کاملا وجود دارد و به نظر می رسد که این یک شکاف حداقل تا آینده قابل پیش بینی غیرقابل ترمیم است. اما در رابطه با سایر موضوعات هنوز زمینه های مشترکی بین اروپا و آمریکا وجود دارد، مثل حقوق بشر، مسائل منطقه ای و موشکی ایران. به یاد داریم که وقتی اروپایی ها در سالهای 2004 و 2005 از مذاکره با ایران استقبال می کردند یکی از دلایلشان ممانعت از جنگ بود. یعنی موضوع هسته ای ایران فی نفسه اهمیتی برای اروپایی ها نداشت آنطور که برای آمریکا و عربستان داشت. ولی انگیزه آنها از زمانی که تروئیکا شکل گرفت و بعد به گروه 1+5 تبدیل شد این بود که از امکان جنگ ایران و آمریکا بر سر مسئله هسته ای جلوگیری کنند. امروز یک چنین نگرشی درباره مسائل منطقه ای و موشکی وجود دارد. یعنی اروپا سعی می کند که با ابتکار عمل هایی این خطر جنگ بر سر این موضوعات را تخفیف دهد و به توافقی دست پیدا کند که بهانه امریکا برای جنگ با ایران بر سر موشک ها یا مسائل منطقه ای کاهش پیدا کند.
ما صرفا نباید موضعی را ببینیم که اروپا در رسانه ها نشان می دهد بلکه انگیزه های این مواضع خیلی مهم است. اروپایی ها می دانند که موشک های ایران هیچ تهدیدی برای اروپا محسوب نمی شوند یا حضور منطقه ای آنها آنطور که آمریکا تصور و تبلیغ می کند، بی ثبات کننده هم نیست. آنها واقعیت را کم و بیش بهتر درک می کنند البته موافق این نیستند که ایران در همه جای منطقه جای پایش را گذاشته باشد اما آن را مثل آمریکا به یک پس زمینه شیطانی و شرارت بار و خطرناک هم وصل نمی کنند و نسبت به این موضوع خیلی واقع بین تر هستند.
52312
ادامه مطلب |
|
|
|
حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی طی پیامی درگذشت ححت الاسلام والمسلمین احمدی را تسلیت گفت؛ به گزارش روابط عمومی آجا متن پیام به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون
فقدان از دست دادن عالم فرهیخته، ،عضو دیرین شورای انقلاب فرهنگی و رئیس سازمان مطالعه وتدوین کتب علوم اسلامی(سمت) موجب تاسف وتالم گردید.
خدمات شایسته وموثر آن مبارز نستوه در جریان پیروزی انقلاب وپس از آن در تبعیت از اندیشه های والای معمار کبیر انقلاب حضرت امام(ره)و دفاع از آرمانهای اسلام عزیز در برهه های حساس واز سویی تلاش خالصانه در جهت تربیت چهره های علمی وفرهنگی در سنگر دانشگاه و حوزه و ترویج فرهنگ اسلامی نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران قابل تقدیر و درس آموز است.
در این روزهای پرخیر وبرکت ماه مبارک رمضان از خداوند متعال برای آن مرحوم غفران و رحمت واسعه خداوندی وبرای بازماندگان اجز جزیل مسئلت می نمایم.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش
عباس محمد حسنی ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بعد از انقلاب اسلامی نیروی دریایی در سواحل مکران به عنوان دروازه طلایی کشور، توسعه چشم گیری پیدا کرده است.
به گزارش ایسنا، امیر دریادار حسین خانزادی درمراسم تودیع و معارفه فرمانده جدید منطقه نبوت نداجا با بیان این مطلب گفت: منطقه سوم دریایی در آبهای سیستان و بلوچستان نقش مهمی در محرومیت زدایی این مناطق داشته است.
وی نقش مردم انقلابی بلوچ را در تامین امنیت این مرز و بوم ستودنی خواند و تاکید کرد: نیروی دریایی نگاه ویژه ای برای توسعه منطقه مکران دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه برای رسیدن به آرمانهای نظام جمهوری اسلامی باید تلاش بیشتری شود، افزود: امروزه نیروی دریایی یک دژ برای اقتدار و توسعه نظام است ادامه مطلب |
|
|
|
رزمایش تاکتیکی روی نقشه "ذوالفقار 97" ویژه دانشجویان دوره 28 دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) صبح امروز در این دانشگاه آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم حسین ولی وند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی آجا با اعلام خبر فوق، افزود: این رزمایش مشترک به مدت 5 روز و با هدف ارتقای سطح آمادگی رزمی دانشجویان و آشنایی بیشتر آنان با ترتیب و توالی اعمال فرماندهی و ستاد در محیط عملیاتی ناهمطراز برگزار شده است.
وی همچنین تصریح کرد: رزمایش روی نقشه یکی از مهم ترین انواع تمرینات تاکتیکی در سطح دانشگاه ها و مراکز آموزش نظامی جهان بوده و عبارت است از ارائه یک وضعیت نظامی در روی نقشه یا کالک عملیاتی و خواسته هایی که مستلزم تهیه برآوردها، اخذ تصمیمات، تهیه طرح ها و صدور دستورات مقتضی توسط فرماندهان یا افسران ستاد است.
امیر ولی وند در ادامه افزود: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در راستای اوامر فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با برگزاری این رزمایش و ارائه الگوهایی از تاکتیک ها و ابزارهای نبرد ناهمطراز در پی آن است که دانشجویان دوره فرماندهی و ستاد را با نحوه مقابله با نیروهای فرامنطقه ای آشنا نموده و زمینه ارتقای دانش عملیاتی آن ها را در به کارگیری روش های نوین نبرد فراهم سازد ادامه مطلب |
|
|
|
سومین مرحله از اردوهای تدارکاتی تیم سه گانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای آماده سازی و تقویت هرچه بهتر ورزشکاران اعزامی به مسابقات جهانی سیزم در کشور سوئد ، با حضور نماینده تربیت بدنی ستاد کل نیروهای مسلح در شهرستان نور مازندران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، ناخدایکم حریر فروش، سرپرست تیم سه گانه نیروهای مسلح با اعلام خبر فوق، افزود: تا کنون دو مرحله از اردوها در دریاچه آزادی تهران و شهرستان نور برگزار شده و آخرین مرحله در دریاچه آزادی تهران قبل از اعزام به مسابقات برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: رکوردگیری شنای ۱۵۰۰ متر در دریاچه آلیمالات شهرستان نور و ثبت رکورد دوچرخه ۴۰ کیلومتر و دوی ۱۰ کیلومتر ورزشکاران اعزامی به مسابقات جهانی سیزم در جنگل های اطراف شهرستان نور با ثبت رکوردهای بالایی انجام شد.
ناخدا حریرفروش در پایان تصریح کرد: مسابقات سه گانه ارتش های جهان (سیزم) در اواخر خردادماه جاری به مدت ۵ روز در کشور سوئد برگزار خواهد شد ادامه مطلب |
|
|
|
امیر سرلشکر موسوی به جمع راهپیمایان روز قدس در تهران حضور پیوست.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش دقایقی پیش به جمع راهپیمایان روز جهانی قدس در تهران پیوست.
ادامه مطلب |
|
|
|
حجت الاسلام و المسلمین محمد حسنی گفت: حضور پرشور و یکپارچه مردم در راهیپمایی روز قدس امسال، بار دیگر موجب تعجب و تحیر جهانیان از آرمانخواهی مردم بزرگ ایران و دفاع آنان از ملت مظلوم فلسطین شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام و المسلمین عباس محمد حسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی و نماینده ولی فقیه در ارتش گفت: حضور یکپارچه مردم اعم از مرد، زن، پیر و جوان و همچنین نیروهای مسلح در راهپیمایی غرورآفرین روز جهانی قدس، موجب قوت قلب برای مردم فلسطین و شکست سیاست های رژیم منحوس صهیونیستی است.
وی این حضور پرشور را لبیک ملت قهرمان ایران اسلامی به ولایت فقیه دانست و افزود: مادامی که در خط ولایت هستیم هیچ قدرتی نمی تواند برما فائق بیاید. ادامه مطلب |
|
|
|
معاون هماهنگ کننده ارتش تاکید کرد: حضور گسترده مردم در روز قدس همبستگی و اتحاد ملت ایران رانشان داد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حبیبالله سیاری در حاشیه مراسم روز جهانی قدس با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی روز قدس گفت: چنین حضور گسترده و پرشوری از سوی مردم در راهپیمایی روز قدس قابل اهمیت است.
وی ادامه داد: حضور این جمعیت عظیم برای مبارزه با اقدامات سلطه جویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی مثال زدنی و امر نمونهای است ادامه مطلب |
|
|
|
سخنگوی ارتش با بیان اینکه در آستانه چهل سالگی انقلاب، ملت ما با عزم و اراده قویتر در صحنههایی همچون روز قدس، پرشور حاضر شدند، خاطرنشان کرد: ارتش انقلابی جمهوری اسلامی ایران در سایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا ( مد ظله العالی ) و با پشتیبانی ملت تا آخرین قطره خون برای دفاع از آرمانهای والای نظام اسلامی جانفشانی کرده و خواهد کرد.
امیر سرتیپ دوم تقیخانی، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امروز در حاشیه راهپیمایی روز جهانی قدس در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری میزان، با بیان اینکه ملت ایران در طول سالهای گذشته ثابت کرد که هرگز سر تسلیم در برابر هیچ توطئهگر و تجاوزگری فرود نمیآورد، گفت: امروز در تهران و ۹۰۰ نقطه از کشور عزیزمان شاهد راهپیمایی بزرگ ضدصهیونیستی و ضد آمریکایی همه اقشار از جمله خانواده کارکنان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بودیم.
سخنگوی ارتش بیان داشت: امروز ما در تهران و سایر شهرها شاهد این بودیم که چهلمین سال راهپیمایی باشکوه ملت شریف ایران با عزت و اقتدار هرچه تمامتر و بهتر از سال گذشته برگزار شد و ملت شریف ایران مجددا همصدا شدند که به تمام جهان بگویند نتیجه اتحاد مسلمانان جهان، شکست دشمنان خواهد بود.
امیر تقیخانی، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه مردمی خود با همراهی و همدلی آحاد نیروهای مسلح همواره توانسته در دفاع از آرمانهای نظام، استقلال و تمامیت ارضی کشور به خوبی بدرخشد و ان شاالله و به کوری چشم دشمنان با پشتوانه ملت شریف ایران که همچنان در صحنه هستند اعتقاد دارد که تا زمانی که تحت رهنمودهای ولی امر مسلمین جهان امام خامنه ای عزیز دست در دست هم داشته باشیم هیچ قدرتی نمیتواند بر ما فائق آید.
سخنگوی ارتش گفت: بهترین پیام راهپیمایی امروز ملت شریف ایران پیام پیروزی حق بر باطل و صف آرایی جبهه حق در مقابل باطل و قطعیت پیروزی حق در مقابل باطل است و همانطور که رهبر عزیزمان فرمودند بزودی شاهد فروپاشی اسرائیل غاصب خواهیم بود. ادامه مطلب |
|
|
|
رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: بازی انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیت المقدس نمیتواند آرمان مسلمانان جهان را خدشهدار کند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح با حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس در جمع خبرنگاران گفت: صفوف راهپیمایی امروز ملت ایران فشردهتر و نمایاننگر وحدت است.
وی گفت: بازی انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیت المقدس نمیتواند، آرمان مسلمانان جهان را خدشهدار کند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: وحدت و صفوف فشرده ملت در این راهپیمایی از جمله عواملی است که موجب فروپاشی زودهنگام رژیم صهیونیستی خواهد شد ادامه مطلب |
|
|
|
1جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح دقایقی پیش در جمع راهپیمایان تهرانی حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر عطاالله صالحی جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده سابق ارتش جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش به جمع راهپیمایان روز جهانی قدس در تهران پیوست ادامه مطلب |
|
|
|
جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح دقایقی پیش در جمع راهپیمایان تهرانی حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر عطاالله صالحی جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده سابق ارتش جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش به جمع راهپیمایان روز جهانی قدس در تهران پیوست ادامه مطلب |
|
|
|
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی گفت: قدرت دفاعی کشور بر اساس نیازهایمان افزایش می یابد.
امیر سرتیپ احمد رضا پوردستان رییس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با اشاره به توان موشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، قدرت موشکی ایران قابل مذاکره نیست و ما در این خصوص هیچ مذاکره و سازشی با دشمنان نداریم.
وی افزود: تلاش می کنیم با استفاده از دانش دانشمندان کشور که بسیار سریع ایده را تبدیل به محصول می کنند، قدرت موشک های کشور را مبتنی بر نیازها بالا ببریم.
امیر پوردستان با بیان این که دکترین سیاست های نظامی کشور، دفاعی است، گفت: ما در طول سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشان دادیم، که اهل تجاوز به هیچ کشوری نیستیم و اگر به دنبال موشک هستیم، میخواهیم برای دفاع از آن ها استفاده کرده و در کشورهایی که خیال خام برای تجاوز به کشورمان را دارند، بازدارندگی ایجاد کنیم ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه راهپیمایی روز قدس و در جمع خبرنگاران گفت: امروز آمدهایم همگی با هم شعار «مرگ بر اسراییل» و «مرگ بر استکبار» سردهیم.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر از بین رفتن اسراییل در ٢٥ سال آینده گفت: ما این بیان آقا را در نیروی زمینی ارتش به صورت یک روز شمار درآوردهایم و اعتقاد داریم هر روز که میگذرد یک روز از عمر رژیم منحوس صهیونیستی کم میشود.
وی افزود: انشاءالله با پای کار آمدن همه ملت مسلمان و اقتداری که دنیای اسلام بدست آورده است رژیم صهیونیستی کمتر از ٢٥ سال آینده از بین خواهد رفت.
امیر حیدری ادامه داد: فلسطین پاره تن اسلام است و آماده هرنوع کمک مادی و معنوی به این ملت مظلوم هستیم. ادامه مطلب |
|
|
|
امیر سرتیپ خلبان شاه صفی دقایقی پیش به جمع راهپیمایان روز قدس پیوست.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان «حسن شاهصفی» فرمانده نیروی هوایی ارتش به همراه امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، دقایقی پیش به جمع راهپیمایان روز جهانی قدس در تهران پیوستند ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) دقایقی پیش به جمع راهپیمایان روز قدس در تهران پیوست.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش در حاشیه راهپیمائی روز جهانی قدس با اشاره بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود فرمودند راهپیمائی روز قدس امسال بهتر از سالهای گذشته خواهد بود و ملت ایران فرمان ایشان را روی چشم گذاشته و مانند همیشه وارد میدان شدند. ما سربازان رهبرمعظم انقلاب بوده و همواره منتظر فرامین فرماندهی معظم کل قوا هستیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش در خصوص پیام حضور مردم در این راهپیمائی افزود: در همه مذاهب و مکاتب، زن و کودک جایگاه ویژه ای دارند اما در رژیم جعلی صهیونیستی به زنان و کودکان بی پناه رحم نمیشود. این رژیم، یک رژیم کودککش و وحشی است .
امیر صیاحی فرد درپایان تاکید کرد: ملت ایران به هیچ عنوان از آرمان فلسطین کوتاه نمیآیند و به فرموده مقام معظم رهبری اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و مسلمانان به زودی در قدس نماز خواهند خواند ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده هوانیروز ارتش، گفت: ما روزشمار نابودی اسراییل را از بَر هستیم و قطعا عمر رژیم منحوس صهیونیستی تا کمتر از ۲۵ سال آینده به پایان میرسد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم خلبان یوسف قربانی در حاشیه راهپیمایی روز قدس تهران گفت: مردم ایران اسلامی پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در سی و نهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، بار دیگر وفاداری خود را به نظام و آرمانهای آن نشان دادند ادامه مطلب |
|
|
|
گزارشگر CNN بارها فیلم توهین به علی اکبر صالحی را مخابره کرد.
به گزارش جماران، مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران، با انتشار پیامی توئیتری به حادثه روز گذشته راهپیمایی روز قدس و شعار دادن علیه صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی واکنش نشان داد:
«گزارشگر CNN تصاویر حمله به رئیس سازمان انرژی اتمی را بارها با تیتراژ بالا گرفتن اختلافات داخلی در ایران با لبخند مخابره کرد. احسنت بر دلواپسانی که اینگونه پیام انسجام، وحدت، اخلاق و امید را آنهم در روز قدس و ماه رمضان به جهانیان مخابره کردند.»
ادامه مطلب |
|
|
|
شاهزاده عربستان در ادامه اصلاحات در "عربستان"، حرکت جنجالی انجام داد و با خانمها دست داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری برنا، شاهزاده "بن سلمان"، در جریان سفر ولیعهد "ابوظبی" به عربستان و دیدار با او در شهر جده با تعدادی از خانم ها دست داد.
این حرکت جنجالی او از یک طرف واکنش های زیادی را در پی داشت. از طرف دیگر، بر این مسئله صحت گذاشت که او از لحاظ سلامتی در صحت کامل بسر می برد.
ادامه مطلب |
|
|
|
پکن - ایرنا - سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که این کشور با وجود خروج آمریکا از توافق جامع و نهایی هستهای وین بین ایران و گروه ۱+۵ و با عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ، بدون نقض تعهدات بین المللی، ، همکاری اقتصادی اش را با ایران ادامه خواهد داد.
'هوا چون اینگ' امروز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد احتمال خروج برخی شرکت های غربی از ایران به دنبال خروج آمریکا از قرارداد هسته ای ایران تاکید کرد: دولت چین همواره با اجرای تحریم های یکجانبه کشوری علیه سایر کشورها مطابق با قوانین داخلی خود، مخالفت کرده است و اکنون نیز مخالف هرگونه تحریم و اعمال فشار بر ایران به دلیل خروج آمریکا از برجام هستیم. او با بیان اینکه چین و ایران همواره مبادلات اقتصادی و تجاری خود را حفظ کرده اند، افزود: دو کشور با رعایت پروتکل های بین المللی همکاری های خود را از این به بعد نیز ادامه خواهند داد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین تصریح کرد: پکن در مورد توافق جامع هسته ای ایران، بارها موضع خود را به صورت شفاف و روشن اعلام کرده است و اخیرا نیز 'وانگ یی' وزیر امور خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی با 'موگرینی' نماینده ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل بار دیگر موضع چین در این مورد را بیان کرد. وزیر خارجه چین 11 خرداد در بروکسل پس از دیدار با 'فدریکا موگرینی' در نشست خبری مشترک با وی گفته بود هیچ توافقنامه ای بی نقص نیست و نمی توان با یک توافقنامه همه مشکلات را حل کرد راه درست این است که طرفین ضمن مراعات برجام، از طریق گفت و گو به بررسی مسایل پیش آمده بپردازند این بهترین راه حل مساله برجام است چین امیدوار است طرفین در این باره مباحثات را آغاز کنند و به توافق برسند. 'وانگ یی' گفته بود مراعات توافقنامه های بین المللی جزو دانستنی های پایه ای درباره حقوق بین المللی است و کشورهای بزرگ حتی باید در این زمینه الگوی کشورهای دیگر باشند. سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه اظهار داشت: ما بر این باوریم که پیروی از توافقنامه های بین المللی، یک اصل اساسی در حقوق بین الملل است. هوا افزود: قدرت های بزرگ خود باید نقش نمونه و پیشرو در رعایت این توافقنامه ها داشته باشند. سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد چین در این مورد با اتحادیه اروپا به صورت جدی همکاری خواهد کرد تا با اقتدار کامل از توافق جامع موضوع هسته ای ایران حفاظت نماید. ترامپ روز 18 اردیبهشت ماه اعلام کرد که کشورش را از این توافق خارج می کند. این اقدام با مخالفت های گسترده جهانی روبرو شد و دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی آلمان، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و اتحادیه اروپا اعلام کردند که به این توافق پایبند می مانند. حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران بلافاصله پس از اعلام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج این کشور از برجام اعلام کرد که به وزارت خارجه دستور دادم ظرف چند هفته آینده با کشورهای اروپایی و روسیه و چین، رایزنی و مذاکره شود و اگر منافع ملت ایران تامین شود، در برجام خواهیم ماند. وزیر امور خارجه کشورمان در نامه ای به همتایان خارجی خود نوشته است: اگر قرار باشد برجام ادامه یابد، اعضای باقی مانده در برجام و سایر شرکای تجاری باید اطمینان دهند خسارت ایران (ناشی از خروج امریکا از برجام) بی قید و شرط از طریق اقدامات ملی، منطقهای و جهانی جبران میشود. ادامه مطلب |
|
|