|
یک دیپلمات اسرائیلی فاش کرد
رژیم صهیونیستی از روسیه خواست نیروهای ارتش سوریه را به سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ مجهز نکند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از یک دیپلمات روسی نوشت: اسرائیل از روسیه خواسته نیروهای نظام سوریه را به سامانه دفاع موشکی اس۳۰۰ مجهز نکند. وزارت خارجه اسرائیل واکنشی به این مسئله نشان نداده است. روزنامه "کومرسانت" روسیه به نقل از کارشناسان روسی نوشته است: در صورتی که روسیه، سوریه را به این موشکها مجهز کند احتمالا اسرائیل پاسخ منفی نشان دهد و ممکن است منطقهای را که این موشکها در آنجا مستقر میشود، مورد هدف قرار دهند. این روزنامه نوشت: دیپلماتهای اسرائیلی و روسی برای کاهش تنش میان دو طرف تلاش کردند. معیار دیگری برای روابط با روسیه و سیاست متقابل برای ممانعت از برخوردها وجود دارد. به گفته یک مسئول اسرائیلی این معیار این است که آیا روسها از سامانه اس۳۰۰ در سوریه برای حمله به جنگندههایمان استفاده خواهند کرد یا خیر. خبرگزاری "تاس" روسیه به نقل از سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور نوشت که کشورش هنوز تصمیمی درباره مجهز کردن سوریه به سامانه موشکی پیشرفته از نوع اس۳۰۰ نگرفته است. لاوروف گفت: در صورتی که چنین تصمیمی بگیریم آن را اعلام خواهیم کرد. هیچ مانع اخلاقی برای مجهز کردن نظام سوریه به سامانه موشکی اس۳۰۰ وجود ندارد. مسئولان اسرائیلی نگران این هستند که استقرار این موشکها تحرکاتشان را در حریم هوایی سوریه با مشکل مواجه کند. سامانه اس۳۰۰ نه تنها میتواند جنگندهها را ساقط کند بلکه توانایی سرنگون کردن موشکهای بالستیک با دور بیش از ۱۵۰ کیلومتر را هم دارد. ادامه مطلب |
|
|
|
یک فروند هواپیمای جنگنده نیروی هوایی آمریکا در نزدیکی پایگاهی در شهر لاس وگاس سقوط کرد.
به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل العالم، این هواپیما که از نوع جت جنگنده اف شانزده بود روز چهارشنبه در نزدیکی پایگاه هوایی نیلیس Nellis سقوط کرد. از وضعیت خلبان و کمک خلبان این هواپیما هنوز گزارشی در دست نیست.
این سومین مورد سانحه هوایی در ارتش آمریکا از روز سه شنبه تاکنون است. در روز سه شنبه هم یک بالگرد نیروی دریایی آمریکا در جریان یک رزمایش در مرز با مکزیک سقوط کرد و چهار سرنشین آن کشته شدند.
در روز سه شنبه همچنین یک فروند هواپیمای جت هریر Harrier نیروی دریایی آمریکا حین پرواز آموزشی در جیبوتی سقوط کرد.
ادامه مطلب |
|
|
|
سرنگونی یک جنگنده ترکیه ای و کشته شدن دو مستشار نظامی آمریکایی در عفرین از مهمترین اخبار عملیات شاخه زیتون آنکارا در شمال سوریه است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، منابع نظامی از درگیری های شدید میان نیروهای ارتش ترکیه و همپیمانانش با نیروهای سوریه دموکراتیک در اطراف روستای حمامه در شمال سوریه خبر دادند.
منابع کُردی از دفع حمله به تپه «قستل جندو» خبر دادند و اعلام کردند: نیروهای سوریه دموکراتیک موفق به دفع حمله نیروهای ارتش ترکیه و همپیمانانش به تپه ای در مجاورت روستای قستل جندو شدند. درگیری ها در اطراف روستای قستل جندو و حمامه ادامه دارد.
در همین حال منابع کُردی از سرنگونی یک جنگنده ترکیه در عفرین خبر دادند.
از سوی دیگر رسانه ها گزارش دادند که در حمله هوایی جنگنده های ترکیه به عفرین دو مستشار نظامی آمریکا کشته شده اند.
هنوز منابع رسمی صحت این خبر را تایید نکرده اند.
ادامه مطلب |
|
|
|
قدیمی ترین هفت تیر جهان
هفت تیر یکی از انواع سلاح های کمری است که به آن رولور نیز گفته می شود فشنگ های آن داخل استوانه مجهز به چندین خانه جای می گیرد. در این استوانه نیز معمولا 5 الی 7 فشنگ می توان قرار داد. تاریخی ترین هفت تیر جهان که قدمت آن به سال 1597 باز می گردد، در موزه Maihaugen واقع در شهر لیلهامر نروژ نگه داری می شود.
تفنگ سرپر چخماقی
اگرچه بیش از 400 سال از عمر این سلاح می گذرد، همچنان در وضعیتی کاملا سالم به سر می برد و گنجینه ای بی نظیر به شمار می رود. بررسی ها نشان می دهند که این هفت تیر در سال 1597 ساخته شده و باتوجه به حکاکی های آن، متعلق به یکی از افسران حاضر در جنگ سی ساله بوده است. (این جنگ بین سال های 1618 الی 1648 در اروپای مرکزی و با هدف تعیین مزربندی های جدید رخ داد)
بیش از 400 سال از عمر این سلاح می گذرد
علاوه بر طراحی پیشرفته بر اساس استانداردهای دوران مربوط به خود، این سلاح تزئینات زیادی دارد که با مهارت بالایی طراحی شده اند. حکاکی های واضحی نیز روی آن دیده می شود و با استفاده از طلا منبت کاری شده است. ته قنداق هفت تیر ورقه ای از جنس نقره وجود دارد که نام صاحب سلاح را شامل می شود. “Georg Reichwein 1636” عنوانی است که روی صفحه نقره ای به چشم می خورد. Reichwein یک افسر آلمانی است که با هدف تقویت نیروهای دفاعی نروژ در شرایط بحرانی استخدام شد. جنگ سی ساله یکی از فاجعه بار ترین وقایع نظامی در تاریخ اروپا محسوب می شود.
قدیمی ترین هفت تیر دنیا
همانند سایر اسلحه های دوره مذکور، این هفت تیر نیز نوعی تفنگ سرپر چخماقی قدیمی محسوب می شود اما برخلاف آنها مجهز به یک استوانه چرخشی با هشت خان و لوله ای ثابت است. هر خان نیز یک پوشش کشویی به منظور جلوگیری از شلیک های زنجیره ای و بدون کنترل در اختیار دارد.
سازنده این سلاح؛ Hans Stopler به خوبی کار خود را انجام داده چرا که هفت تیر مورد نظر پس از گذشت بیش از 400 سال هنوز هم مورد توجه طراحان مطرح تسلیحات نظامی از نظر عملکرد و طراحی قرار دارد. از طرفی بسیاری از متخصصین نظامی، این محصول را به عنوان قدیمی ترین هفت تیر جهان می شناسند، با وجود آن که توافق نظر قطعی در این زمینه وجود ندارد.
برای آن که هر خان در موقعیت مناسب برای شلیک قرار بگیرد، باید کاربر به صورت دستی استوانه متشکل از هشت خان مختلف را به چرخش درآورد. بدین ترتیب پس از هشت بار شلیک باید سلاح را بارگذاری مجدد کرد. با این وجود از هفت تیر مورد بحث همچنان به عنوان موفقیت بزرگ قرن شانزدهم یاد می شود.
هفت تیر یکی از انواع سلاح های کمری است که به آن رولور نیز گفته می شود
متاسفانه قدیمی ترین هفت تیر دنیا در موزه Maihaugen طی تمام سال برای بازدید عموم به نمایش گذاشته نمی شود و به جز زمانهایی مشخص، بیشتر عمر خود را در بخش ذخیره و نگه داری گذرانده است. به عنوان مثال در دویستمین سالگرد تصویب قانون اساسی نروژ از این سلاح رونمایی شد.
منبع:asriran.com
ادامه مطلب |
|
|
|
دستاوردهای جدید نیروی زمینی ارتش رونمایی شدند
با حضور امیر سرتیپ حیدری دستاوردهای جدید نیروی زمینی ارتش رونمایی شدند
دستاوردهای جدید سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش، پیش از ظهر امروز با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی و سرتیپ دوم مسعود زواره ای رئیس سازمان جهاد خودکفایی نزاجا در مرکز آموزش پشتیبانی نیروی زمینی ارتش رونمایی شد. پروژه شهید جودی (حیدر ٤١) ، پروژه شهید مرادی(حیدر ٤٤) و پروژه شهید یداللهی(حیدر٧) سه دستاورد جدیدی است که توسط سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی امروز رونمایی شد. پروژه حیدر ٤١ شامل توپ هویتزر ١٢٢ میلیمتری است که برای نخستین بار به خشاب اتوماتیک مجهز شده است. کاهش زمان حاضر به جنگ، کاهش تعداد خدمه و ایجاد قابلیت تیراندازی از راه دور بصورت باسیم و بی سیم از جمله ویژگی های سامانه توپخانه ای حیدر٤١ است.این سامانه توسط تیپ ٤١ متحرک هجومی طراحی و ساخته شده است. پروژه حیدر ٤٤ نیز شامل هوشمندسازی و اتوماسیون سامانه راکت انداز ١٢٢ میلیمتری است که با افزایش سرعت و دقت در تیراندازی، استفاده از پهپادها بعنوان دیده بان خط مقدم و قابلیت نصب بر روی کلیه سامانه های توپخانه ای بصورت کیت از جمله ویژگی های بارز این سامانه است.پروژه حیدر ٤٤ در گروه ٤٤ توپخانه نیروی زمینی ارتش طراحی و ساخته شده است. پروژه حیدر ٧ نیز شامل خودرو چرخدار ٨*٨ است که با برجک جدید و توپ ٢٣ میلیمتری تجهیز شده است. در طراحی خودرو زرهی حیدر ٧ برای نخستین بار از سامانه استابیلایزر بومی، سامانه تغذیه مهمات اتوماتیک و اتوماسیون کامل برجک استفاده شده است.طراحی و ساخت پروژه حیدر ٧ در سازمان جهاد و خودکفایی نیروی زمینی ارتش صورت گرفته است. ادامه مطلب |
|
|
|
با حضور فرمانده کل ارتش:توپ 155 میلیمتری چرخدار عاشورا رونمایی شد
توپ 155 میلیمتری چرخدار عاشورا صبح امروز(یکشبه) با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش در مرکز فرماندهی تولید، بهینه سازی و نوسازی شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش رونمایی شد.
توپ 155 میلیمتری چرخدار عاشورا صبح امروز(یکشبه) با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش در مرکز فرماندهی تولید، بهینه سازی و نوسازی شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش رونمایی شد. به گزارش روابط عمومی نیروی زمینی ارتش، در این آیین رونمایی که پس از بازدید فرمانده کل ارتش از نمایشگاه دائمی دستاوردهای تولید قطعات در کارخانجات نصر (شهید مجتبی ذوالفقار نسب) و پژوهشکده صنعتی این مرکز از جمله گروه رزمی و شنی دار، گروه خودرویی و چرخ دار، گروه الکترونیک و اپتیک و گروه سلاح سبک و سنگین انجام شد؛ امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش و شماری از فرماندهان عالی رتبه و مسئولان نزاجا نیز حضور داشتند. توپ 155 میلیمتری چرخدار عاشورا، سلاح کالیبر بزرگی است که به روی شاسی خودروهای سنگین نصب شده و قابلیت اجرای تیر منحنی و قائم به منظور انهدام مواضع و استحکامات، تجمع نفرات، خودروهای سبک و سنگین و خنثی سازی آتش دشمن را دارد. این سلاح با قابلیت تحرک پذیری در محیط های عملیاتی، قادر است با انجام ماموریت های شلیک، بلافاصله مواضع استقرار خود را ترک کند ادامه مطلب |
|
|
|
جانشین فرمانده کل ارتش: اگر میخواهیم در جنگهای نوین قدرتمند ظاهر شویم، باید دانش خود را ارتقا دهیم
امیر سرتیپ پوردستان با حضور در دوره 28 کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش گفت: اگر میخواهیم در جنگهای نوین قدرتمند ظاهر شویم، باید دانش خود را ارتقا دهیم.
امیر سرتیپ پوردستان با حضور در دوره 28 کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش گفت: اگر میخواهیم در جنگهای نوین قدرتمند ظاهر شویم، باید دانش خود را ارتقا دهیم. به گزارش روابط عمومی ارتش، در این مراسم که امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیرسرتیپ خلبان نصیرزاده جانشین نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ صباحیفرد جانشین پدافند هوایی ارتش، امیر سرتیپ دوم ولیوند فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، امیر سرتیپ دوم فولادی فرمانده دانشگاه افسری امام علی(ع)، حجت الاسلام والمسلمین صنعتپور امیری رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد آجا و اساتید پیشکسوت دافوس و دانشجویان خارجی از کشورهای دوست و هم پیمان ایران نیز در آن حضور داشتند، امیر سرتیپ پوردستان جانشین فرمانده کل ارتش خطاب به دانشجویان حاضر در این دوره آموزشی گفت: شما دانشجویان فرصت حضور در این دانشگاه را غنیمت بشمارید و از ظرفیتهای علمی و تجربی اساتید خود نهایت بهره را ببرید. وی در ادامه با اشاره به اینکه جنگهای آینده، دانش بنیان هستند، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم در جنگهای نوین قدرتمند ظاهر شویم و اثرگذار باشیم، باید دانش خود را ارتقا داده و بار علمی خود را بیافزاییم. جانشین فرمانده کل ارتش توضیح داد: دوره دافوس یکی از مهمترین دورههای ارتش جمهوری اسلامی است، که افراد بعد از گذراندن این دورهها در سطوح عالی مدیریتی ارتش کار خود را دنبال میکنند؛ از این رو دانشجویان دافوس باید شاخصههای یک فرد و مدیر نظامی را در خود ارتقا دهند. امیر سرتیپ پوردستان ادامه داد: دانشجویان باید در حوزههای مختلف بر مهارتها، توانمندیها و قابلیتهای خود بیافزایند تا بتوانند در آینده با تلاش و ممارست یکان عملیاتی خود را مدیریت کنند. امیر سرتیپ دوم ستاد حسین ولیوند زمانی فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش نیز در این مراسم اظهار داشت: دافوس آمادگی جذب دانشجویان از کشورهای دوست و همسایه را دارد و در این رابطه تمامی امکانات لازم را فراهم کرده است. وی افزود: امسال چهار دانشجو از کشور دوست و همپیمان پاکستان را در این دانشگاه پذیرا هستیم. فرمانده دافوس آجا در ادامه توضیح داد: همچنین برای نخستین بار، 2 دانشجو از کشور دوست و برادر هندوستان را پذیرا هستیم و امیدواریم روند پذیرش دانشجویان خارجی در دافوس آجا رو به گسترش باشد. شایان ذکر است در این دوره آموزشی، 270 دانشجو از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در شاخه های زمینی، هوایی، دریایی، پدافند، جنگال و سایبر و پشتیبانی خدمات رزمی حضور دارند. همچنین 6 نفر از منتخبین نیروهای مسلح کشورهای دوست و همپیمان پاکستان و هندوستان در رسته ها و تخصص های نظامی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی در این دوره آموزشی حضور دارند. در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش(دافوس)، آموزش پرسنل منتخب ارتش بمنظور مسوولیت پذیری در رده های میانی تیپ به بالا، یگان های همتراز آجا و سایر نیروهای مسلح(مقطع کارشناسی ارشد و کارشناس ارشد حرفه ای) در رشته های مدیریت دفاعی با چهار گرایش عملیاتی، شامل زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی و چهار گرایش پشتیبانی خدمات رزمی شامل اداری، پرسنلی، مالی، آماد و پشیتبانی، آموزش، جنگال و علوم سایبری انجام می گیرد. دافوس آجا در راستای ارتقاء سطح آموزش های علمی، عملی، میدانی و تقویت مبانی عقیدتی و سیاسی افسران ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نیروی انتظامی و منتخبین نیروهای مسلح کشورهای دوست و همپیمان در رسته ها و تخصص های نظامی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی با استفاده از اساتید مجرب، فرماندهان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس اقدامات موثری انجام می دهد. مهمترین بخش آموزش دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش این است که تهدیدات منطقه ای و فرامنطقه ای نیز در این دانشگاه رصد می شود و تمامی سرفصل های آموزشی، موضوعات پژوهشی، تدوین کتب درسی و آموزشی بر مبنای تهدیدات تنظیم می شود و دانشجویان و دانش پژوهان، ضمن شناخت آگاهانه از شرایط ، راهکارهای مقابله با آنها را می آموزند و با فراگیری آموزش های نوین به روز، با پیشرفت های نظامی، علمی و صنعتی ایران و جهان و همچنین عوامل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در تامین امنیت، آشنا شده و پس از دانش آموختگی موفق به اخذ دانشنامه کارشناسی ارشد مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می شوند. فارغ التحصیلان این دانشگاه با کسب مهارت های مختلف علوم دفاعی، صاحبنظر در زمینه مسایل فرماندهی، اطلاعات، اداری، آماد و پشتیبانی می شوند تا جایی که پس از طی دوره، توان ایفای نقشی موثر در مشاغل فرماندهی و ستادی در رده های بالای نیروهای مسلح را با درک مناسب از محیط جنگ های آینده در شرایط ناهمتراز بدست می آورند. ادامه مطلب |
|
|
|
امیر دریادار سیاری اعلام کرد:ناو موشکانداز «سپر» طی روزهای آینده عملیاتی میشود
فرمانده نیروی دریایی ارتش از الحاق ناو موشکانداز «سپر» به ناوگان شمال نداجا طی روزهای آینده خبر داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش از الحاق ناو موشکانداز «سپر» به ناوگان شمال نداجا طی روزهای آینده خبر داد. امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز از ناوگروه اعزامی نداجا به مسابقات جام دریا 2017 روسیه استقبال کرد. فرمانده نیروی دریایی ارتش در این مراسم گفت: شرکت در مسابقات جام دریا که طی چند سال گذشته در دریای خزر شروع شده است برای ما به عنوان یک کشور موثر در این دریا بسیار حائز اهمیت است و بایستی با اقتدار در آن شرکت کنیم. وی نشان دادن توانمندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی راهبردی ارتش در جهت ساخت تجهیزات مورد نیازش را مبتنی بر آموزه های انقلابی و تکیه بر توانمندی داخلی دانست و افزود: با نگاهی به دو دهه گذشته خواهید دید که چه تجهیزاتی در خزر داشتیم و امروز به چه دستاوردهایی دست یافتهایم. دریادار سیاری تصریح کرد: در سال ۸۲ با همت کارکنان نیروی دریایی اولین ناو موشک انداز پیکان در حضور فرماندهی معظم کل قوا ملحق شد، دومین آن به نام جوشن در سال ۸۵، بعدی درسال ۸۸ تحت عنوان درفش، ناوشکن جمهوری اسلامی ایران "دماوند" در سال ۹۱ و انشاءالله الحاق ناو موشک انداز "سپر" طی روزهای آینده به ناوگان شمال این نیرو را شاهد خواهیم بود. وی نشان دادن توانمندی جمهوری اسلامی ایران در برقراری امنیت در دریای خزر را از جمله اهداف اعزام ناوگروه به مسابقات جام دریا ۲۰۱۷ روسیه برشمرد و خاطرنشان کرد: ما می خواهیم نشان دهیم خزر دریای صلح و دوستی است و همه کشورها حضور دارند. سیاری افزود: اگر اقتدار باشد امنیت وجود دارد و اگر امنیت باشد می شود از منابع و منافع دریا بهره برد. دریای خزر دریای صلح و دوستی است لکن حتما اقتدار لازم است و حرکتی که نیروی دریایی راهبردی ارتش انجام داده حرکتی گسترده و وسیع است. وی همچنین انتقال فرهنگ صلح و دوستی و ارزش های اسلامی در بین کشورهای شرکت کننده در مسابقات جام دریا ۲۰۱۷ روسیه را از دیگر اهداف حضور در این مسابقات دانست و تصریح کرد: ما امروز از یک فرهنگ غنی برخورداریم و ارزش های حاکم بر جمهوری اسلامی ایران ارزش های فرهنگی، قرآنی و انقلابی است. فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در پایان با تاکید بر لزوم برنامه ریزی منسجم برای حضور در دور آینده مسابقات گفت: باید با اجرای تمرین های منظم، ارتقاء مهارت و اعتماد به نفس گام های بلندی برداریم و اطمینان داشته باشیم که با توکل بر خداوند بالاترین رتبه ها حاصل خواهد شد. ادامه مطلب |
|
|
|
تسنیم نوشت: معاونت اطلاعات سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان در اطلاعیهای از دستگیری ۱۱نفر از اعضا و طرفداران شبکه انحرافی «عرفان حلقه» در نجفآباد توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است؛
با تلاشهای شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان (عج) استان اصفهان، شبکه منحرف عرفان حلقه شناسایی و با استعانت از خداوند سبحان و تلاشهای انجامگرفته با دستگیری مدرس و سر شبکه بهکلی متلاشی شد.
این اطلاعیه با اشاره به تلاشهای دشمنان و طرفداران واداده آنها در داخل کشور برای استحاله فرهنگی، بیان کرده است: حسب فرمایشات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به مسائل فرهنگی و خطر جدی نفوذ عناصر منحرف در باورها و عقاید جامعه، سازمان اطلاعات سپاه مقابله با ترویجدهندگان و فعالان عرفانهای کاذب و نوظهور را در دستور کار خود قرار داده است.
در ادامه این اطلاعیه شیوههای گوناگون و پیچیده این عرفان برای جذب جوانان و افراد جامعه در راستای به انحراف کشیدن عقیدتی آنها مطرح و تاکید شده است که پاسداری از فرهنگ غنی ایران اسلامی جزء دستور کار ذاتی سپاه قرار دارد و به همین سبب هرگونه ایجاد انحطاط در این زمینه مورد رصد و اشراف سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار میگیرد.
گفتنی است ترویجدهندگان فرقه انحرافی و منحط عرفان حلقه با ادعاهای فرادرمانی، عرفان و اتصال به شبکه مثبت، عدهای را به سمت خود جذب و با ایجاد تشکیک در اعتقادات مذهبی آنها به درآمد هنگفتی از این راه دست پیدا کردهاند. ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفت که اقدام کره شمالی در آزمایش یک فروند موشک قارهپیما، دو کشور را به جنگ نزدیکتر نمیکند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفت که توان موشکی کره شمالی، «به تنهایی» دو کشور را به جنگ نزدیکتر نمیکند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقدام روز سهشنبه کره شمالی برای آزمایش یک فروند موشک قارهپیما گفت: «فکر نمیکنم این توانمندی به تنهایی ما را به جنگ نزدیکتر بکند.»
«متیس» در ادامه تصریح کرد که بحران کره شمالی بایستی با توسل به دیپلماسی و استفاده از تحریم حل و فصل شود.
وزیر دفاع آمریکا گفت: «ما آمادهایم گزینههای لازم در صورت لزوم را (به کاخ سفید) ارائه کنیم اما راه حلها بایستی کاملاً بر اساس دیپلماسی و تحریمهای اقتصادی هدایت شوند.»
رئیس پنتاگون در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه «خویشتنداری ما از وقوع جنگ جلوگیری کرده» گفت: «دیپلماسی، شکست نخورده است.»
او همچنین ادعا کرد که علیرغم خویشتنداری آمریکا و تعهد این کشور برای توسل به دیپلماسی، هر گونه تلاش از طرف کره شمالی برای آغاز جنگ، «تبعات وخیم» به همراه خواهد داشت.
جیمز متیس همچنین گفت که هر آزمایش موشکی کره شمالی، دادهها و اطلاعات اضافی در اختیار این کشور قرار میدهد و «این مایه نگرانی جدی است».
ادامه مطلب |
|
|
|
خبرگزاری میزان- کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرد که موشک بالستیک «میان-دور برد» با قابلیت حمل کلاهک هستهای که روز یکشنبه شلیک شد، با موفقیت آزمایش شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرد که موشک بالستیک «میان/دور برد» با قابلیت حمل کلاهک هستهای که روز یکشنبه شلیک شد، با موفقیت آزمایش شده است.
پیونگیانگ اعلام کرد که این موشک به تازگی و با نظارت کیم جونگ-اون رهبر کره شمالی طراحی و با هدف بررسی قابلیت حمل کلاهک هستهای در مقیاس بسیار زیاد آزمایش شده است.
خبرگزاری رسمی کره شمالی روز دوشنبه ضمن بیان این مطلب که آمریکا به ارعاب کشورهایی که هیچگونه سلاح هستهای ندارند میپردازد، به این کشور هشدار داد که سرزمین آمریکا در تیررس موشکهای کره شمالی قرار دارد.
این رسانه دولتی کره شمالی در ادامه افزود: این موشک بالستیک به گونهای پرتاب شده است که هیچگونه تهدیدی برای کشورهای همسایه نداشته است و همچنین تا ارتفاع 2111 متری از سطح زمین رسیده و پس از طی 787 کیلومتر مسافت در دریای ژاپن فرود آمده است.
خبرگزاری «یونهاپ» روز گذشته گزارش داد: «مون جائه-این» رئیس جمهور کره جنوبی آزمایش موشکی جدید پیونگیانگ را به شدت محکوم کرده و آن را تهدیدی برای ثبات منطقه و نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرده است.
کاخ سفید نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دونالد ترامپ به این آزمایش موشکی واکنش نشان داده است.
وزارت دفاع روسیه در پی آزمایش موشکی کره شمالی اعلام کرد که این آزمایش موشکی تهدیدی برای روسیه محسوب نمیشود.
ادامه مطلب |
|
|
|
ارسال 4 جنگنده «سوخو 35» به چین برای تقویت نیروی هوایی این کشور روسیه برای تقویت بیشتر نیروی هوایی چین 4 جنگنده نسل 4 خود را به این کشور فرستاد.
خبرگزاری فارس: روسیه سرانجام چهار فروند جنگنده «سوخو_ 35» را بعد از دو سال تاخیر به چین ارسال کرد. این در حالی است که چین اخیرا از جنگنده رادار گریز «جی20» ساخت خود رو نمایی کرده است.
به نوشته «تایمز آو ایندنیا» سوخو35 نوع پیشرفته تر جنگنده سوخو30 است که در خدمت نیروی هند قرار دارد.
ارسال چهار جنگنده سوخو 35 به چین در تاریخ 25 دسامبر 2016 صورت گرفت. اقدامی که برخی می گویند نشان از روابط نزدیک بین چین و روسیه دارد.
البته گفته میشود که روسها از بیم از بین رفتن این قرارداد و با توجه به ساخت جنگنده جی 20 چین آنها را به این کشور ارسال کردهاند.
این نشریه نوشت: چین در حال تقویت توان نیروی هوایی خود با جنگندههای جدیی چون دو نوع جنگنده رادار گریز «جی15» که قادر به پرواز از عرشه ناو هواپیمابر «لیائو نینگ» است، میباشد .
سوخو سو35 جنگنده تککابینه و تکسرنشین، دو موتوره، چند منظوره با قابلیت مانور بالا است. سوخو-35 در ناتو تحت عنوان« فلانکر-ای» نامیده میشود. این جنگنده برگرفته و توسعه یافته جنگنده سوخو27 بوده و در ابتدا تحت عنوان سوخو27ام شناخته میشد.
سوخو35 توسط شرکت سازنده به عنوان نسل ++4 طبقهبندی شده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت چهار هزار شهید استان گلستان که در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۵ برگزار شده بود، صبح امروز (پنجشنبه) در محل برگزاری این بزرگداشت در گرگان منتشر شد.
به گزارش ایلنا، حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار، فداکاری شهیدان در «حفاظت از انقلاب اسلامی، عزّت ملی و آینده و تاریخ کشور» را بسیار عظیم خواندند و گفتند: اگر این فداکاریها و شهادتطلبیها نبود، نهال نوپای نظام اسلامی در مقابل طوفانهای سخت دوام نمیآورد و از بین میرفت، بنابراین باید روحیه ایثارگری و فداکاری را حفظ و تقویت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، نقطه مرکزی و آماج نقشهها و حملات استکباری در قضایای جهانی را «ایران اسلامی» دانستند و در تبیین علت احساس خطر دشمنان از جمهوری اسلامی خاطرنشان کردند: در دورانی که همه سیاستهای استکباری در جهت منزوی کردن دین بود، اسلام عزیز و قرآن کریم بر این کشور حاکم و سپس وارد مناطق گوناگون دنیا شد که این حادثه عجیب و مهم موجب احساس خطر دشمن و توطئه و فعالیت علیه نظام اسلامی از همان روز اول انقلاب اسلامی شد.
ایشان، با تأکید بر «شناخت دشمن و نقشههای او»، شرط استمرار ناکامی دشمنان در مقابل نظام اسلامی را «احساس مسئولیت همگانی مسئولان و مردم» خواندند و خاطرنشان کردند: همه آحاد مسئولان و مردم باید احساس مسئولیت کنند و وظیفه اصلی خود را دفاع از نظام اسلامی قرار دهند.
حضرت آیتالله خامنهای، احیاء و بزرگداشت یاد شهداء را «حسنه ماندگار، صدقه جاریه و حرکتی در جهت دفاع از نظام اسلامی» خواندند و در بیان توصیههایی به دستاندرکاران ستاد بزرگداشت شهیدان، افزودند: تلاش کنید با تولید مخاطب که در واقع همان یافتنِ مخاطبان است، محصولات و تولیدات فکری و هنری خود را به ذهن آنان برسانید.
رهبر انقلاب اسلامی رساندن پیام به ذهن و دل مخاطبان را پیچیده و نیازمند ظرافتهای هنری دانستند و با تأکید بر لزوم آگاهی جوانان از تاریخ و شناسنامه انقلابی خود، خاطرنشان کردند: هماهنگی، همزیستی و همدلی موجود میان شیعه و سنی در کشور بزرگترین حربه بر ضد دشمنان اسلام و قرآن و ایران است که این این مسئله مهم نیز باید به شکل هنرمندانه به ذهن مخاطبان جوان منتقل شود.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین در بیان امتیازات و ویژگیهای مردم گلستان، از جمله «برخورداری از نیروی انسانی ممتاز» و «همزیستی مطلوب و مؤثر اقوام و مذاهب» به طراحیها و هزینههای هنگفت دشمنان برای ایجاد اختلاف اشاره کردند و افزودند: در ایران اسلامی و در مناطق مختلف گلستان، درست در نقطه مقابل توطئهها و خواست جریانهای تکفیری و سرویسهای جاسوسی دشمن، اقوام و مذاهب مختلف در حفظ همزیستی و همکاری بسیار کوشا هستند.
رهبر انقلاب اسلامی، این همکاری و محبت متقابل را «کار سیاسیِ هدفدار، جهتدار و قاطع» در مقابل اختلافافکنی دشمنان و از نقاط قوت حقیقی کشور خواندند و خاطرنشان کردند: این هماهنگیها و محبتها و ارتباطات متقابل، از جمله امکانات و ابزارهای منحصر بهفرد جمهوری اسلامی در جنگ نامتقارن با استکبار جهانی یعنی امریکا و صهیونیسم است که آنها قادر به درک و تحلیل آن نیستند.
ایشان، «پیشتازی مردم گلستان در استقبال از نهضت امام خمینی (ره)»، «وفاداری و فداکاری برای انقلاب اسلامی در مواردی همچون واقعه ۵ آذر ۵۷ و مقابله با گروهکهای تجزیهطلب در اوائل انقلاب»، و «خوشدرخشیدن سپاه و ارتش استان در دفاع مقدس» را از دیگر ویژگیها و امتیازات این منطقه و نشاندهنده بیداری مردم دانستند و افزودند: به تک تک مردم، مسئولان و علمای شیعه و سنّی استان گلستان، سلام و اظهار محبت، اعتماد و اخلاص میکنم. ادامه مطلب |
|
|
|
تنها زمانی قادر خواهید بود عظمت بزرگترین هلی کوپتر جهان را تحسین کنند که به زمین بنشیند. ارتفاع این هلی کوپتر که توسط شرکت میل هلی کوپتر (Mil Helicopters) واقع در کشور روسیه طراحی و ساخته شده است، به اندازه ی یک ساختمان سه طبقه می باشد و اندازه ی گرداننده هایش به طول بال های یک ایرباس A320 می رسد.
امتیاز خبر: 36 از 100 تعداد رای دهندگان 1216
وبسایت روز گرام: هلی کوپتر میل می -۲۶ که قدرتمندترین بالگرد دنیا شناخته شده است.
تنها زمانی قادر خواهید بود عظمت بزرگترین هلی کوپتر جهان را تحسین کنند که به زمین بنشیند. ارتفاع این هلی کوپتر که توسط شرکت میل هلی کوپتر (Mil Helicopters) واقع در کشور روسیه طراحی و ساخته شده است، به اندازه ی یک ساختمان سه طبقه می باشد و اندازه ی گرداننده هایش به طول بال های یک ایرباس A320 می رسد.
از زمان اولین پرواز این هلی کوپتر در سال ۱۹۹۷ ، Mi 26 که با نام هالو نیز شناخته می شود، همواره در میان قوی ترین صنایع بالابرنده در صدر بوده است. در طراحی موتور های این هلی کوپتر از یک جفت موتور توربوشفت ۱۱ هزار اسب بخار استفاده شده است. هالو و تیم خدمه ی پنج نفره ی آن قادر است ۴۴۰۰۰ تن بار یا به طور تقریبی ۱۱ اتومبیل خانواده را به یک باره بلند کند. قدرت و ظرفیت حمل بار هالو دو برابر بیشتر از هلی کوپتر اسب بارکش CH-47 ارتش ایالات متحده ی آمریکا در شینوک می باشد. به گزارش هواپیمایی روسیه، نسخه ی نظامی این هلی کوپتر می تواند ۹۰ مبارز با نیروهای آماده یا ۶۳ غیرنظامی نشسته و یا حتی ۶۰ برانکار را حمل کند. عملکرد هالو را همتراز با هواپیمای حمل و نقل هرکولس لاکهید C-130 قرار داده اند.
هالو با طیف وسیعی نزدیک به ۵۰۰ مایل، غالبا در موقعیت هایی قرار می گیرد که باید محموله های بسیار بزرگ را حمل کرده و در مناطق غیر قابل دسترس یا غیر معمول تحویل دهد. پس از زلزله ی سال ۲۰۰۸ در سیچوان چین، یک هلی کوپتر Mi 26 تجهیزات سنگین مربوط به حرکت زمین را با خود حمل کرد و به نقاط دور دست در میان دره های کوهستانی برد تا از جاری شدن سیل و رانش زمین جلوگیری کنند.
در سال ۱۹۹۹ یک فروند هالو، یک ماموت منجمد پشمالوی ۲۳ هزار ساله را از تندرای سیبری بیرون کشید.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر روشندل رییس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش در آیین تجلیل از خانواده های کارکنان نیروی دریایی ارتش که در مجموعه نور نداجا برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر کارکنان نیروی دریایی ارتش در صدها کیلومتر دورتر از مرزها کشور در حال انجام ماموریت و برقراری امنیت هستند.
وی ادامه داد: تاکنون 49 ناوگروه از سوی نیروی دریایی ارتش به آب های آزاد دنیا سفر کرده اند که همیشه یک روحانی همراه آنها بوده و پس از بازگشت از ماموریت این روحانیون از رشادتهای کارکنان حاضر در ناوگروه صحبت می کردند.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: همیشه باید در چنین مراسماتی یاد شهدا را زنده نگه داریم چرا که اگر اقتداری وجود دارد به برکت رشادتهای آن ها بوده است.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم از دولت روسیه درخواست کرده است تا مذاکرات برای قرارداد تسلیحاتی 10 میلیارد دلاری با ایران را لغو کند. به گزارش اسپوتنیک، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم از دولت روسیه درخواست کرده است تا مذاکرات برای قرارداد تسلیحاتی 10 میلیارد دلاری با ایران را لغو کند. لیبرمن روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه از روسیه خواستهاند تا از فروش جنگندههای پیشرفته و دیگر تسلیحات به ایران صرف نظر کند، تصریح کرد این مسئله باعث نگرانی اسرائیل شده است. این در حالیست که لیبرمن شانس رژیم صهیونیستی در مورد متقاعد کردن روسیه در این مورد را بسیار کم عنوان کرده است. منبع: میزان
ادامه مطلب |
|
|
|
در جریان حوادث 11 سپتامبر نیز این سیستم وظیفه حفاظت از آسمان واشنگتن را بر عهده گرفت.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پدافند هوایییک اصل مهم در جنگهای امروزی است که دارای ویژگیهای به هم پیوسته است. این ویژگیها را میتوان از هشدار زود هنگام تا هواپیماهای رهگیر دوربرد (برتری هوایی)، شکاریهای نقطهای، موشکهای ارتفاع پایین و سرانجام توپهای ضدهوایی دانست.
موشکهای پدافند کوتاه برد شانه پرتاب در این زنجیره در آخرین حلقه این زنجیره میباشد که وظیفه مقابله با جنگندهها و بالگردهای در حال پرواز در ارتفاع پایین را دارد. اگرچه بسیاری معتقدند که این نوع سلاحها توانایی چندانی در مقابله با جتهای سریع به دلیل دارا بودن سرجنگنده، کوچک نیستند ولی باید توجه داشت که این سلاحها به نیروهای پیاده این امکان را میدهند که به رزم وسایل پرنده دشمن بروند.
شاید پرآوازهترین موشک پدافندی شانه پرتاب جهان FIM92 استینگر باشد که دارای شهرت زیادی در جهان غرب است. این موشک در اواخر دهه 60 میلادی به درخواست نیروی هوایی آمریکا برای به خدمت گرفتن موشک پدافند هوایی برای جایگزینی موشک FIM42 توسعه پیدا کرد.
اولین شلیک آزمایش این موشک در سال 1973 انجام شد، ولی به دلیل پارهای از مشکلات فنی این آزمایشات تا سال 1975 متوقف شد. ولی سرانجام با رفع مشکلات فنی موجود این موشک طی قراردادی با کمپانی جنرال الکتریک در سال 1978 به تولید انبوه رسید. سرانجام اولین سری این موشکها در سال 1981 با کد FIM92A در ارتش امریکا عملیاتی شد.
از آنجایی که این موشکها دارای سرجنگندههای کوچک بودند کمپانیهای سازنده این نوع سلاحها تصمیم به افزایش شانس انهدام هدف توسط این موشکها گرفتند. از این رو کمپانی بوئینگ دست به توسعه سیستم اونجر گرفت. "اونجر" یک سیستم پدافند هوایی کوتاه برد متحرک ساخت بوئینگ است که در اواخر دهه 80 میلادی برای نیروی دریایی آمریکا توسعه پیدا کرد.
اونجر در واقع ترکیپ جیپ مشهور هاموی و موشکهای شانه پرتاب فروسرخ موفق استینگر است.
این سیستم این امکان را به کاربر میدهد که تعداد زیادی موشک استینگر را به طرف هدف در حال پرواز شلیک کند تا از این رو شانس انهدام هدف بیشتر شود. این چنین سیستمهایی قبلا نیز در ارتشهای دیگر امتحان شده است. موشک سام 8 را باید اولین سیستم عملیاتی اینچنینی در جهان نامید که شامل 4 موشک فرو سرخ نصب شده بر روی یک خودروی زرهی بود.
قبل از نمونههای دو تایی و سه تایی موشک استینگر برای نصب بر روی خودروهای زرهی یا توپ های ضد هوایی هدایت راداری وجود داشت. ولی این بار کمپانی بوئینگ با ارائه این مدل، سیستمی مشابه چاپارل ر ابه نیروی دریایی ارائه داده است. به احتمال زیاد اونجر نیز جایگزین چاپارل در نیروی هوایی آمریکا خواهد شد. این سلاح بین سال های 1989 تا 1992 آزمایشات خود را کامل کرد و در سال 1992 نیروی دریایی آمریکا خواهان به خدمت گرفتن 679 اونجر شد. اونجر را میتوان بر ضد تمامی اهداف پایین پرواز همچون بالگردها و هواپیماها بکار برد.
این سیستم همچنین دارای یک سیستم جلو نگار فرو سرخ FLIR میباشد که این امکان را به کاربر میدهد که به صورت غیر فعال هدف پرنده را کشف کند. از آنجایی که "اونجر" فاقد رادار می باشد از اهمیت بسیاری برخوردار است. این FLIR به "اونجر" این کمک را می رساند که هدف را به وسیله سیستم فروسرخ کشف و اطلاعات هدف به کامپیوتر به صورت خودکار لانچر را به طرف هدف برگردانده و در زمان مناسب بعد از قفل شدن موشکها بر روی هدف موشک را به طرف هدف شلیک میکند.
لازم به ذکر است که کاربر میتواند این اعمال را به صورت دستی و غیر خودکار انجام دهد. در این روش به کارگیری اونجر چندان با بکارگیری موشک استینگر تفاوتی ندارد. هنگامی که اپراتور یک هدف پرنده را مشخص میکند سر لانچر را به طرف منطقه هدف بر میگرداند. این روند شامل به کار انداختن جستجوگر فروسرخ نصب شده بر روی موشک است که این جستجوگر با کاوش منطقه پیش روی خود منبع گرمایی موثق را که خروجی موتور یک هواپیما و یا یک بالگرد است را کشف و بر روی آن قفل می کند.
بعد از آن موشک با یک صدای زوزه مانند به کاربر در مورد قفل شدن بر روی هدف اطلاع میدهد. بعد از آتش موشک توسط کاربر موشک به وسیه موتور راکتی کوچک خود (خرج پرتاب) از لوله لانچر پرتاب میشود. این موشک مانند تمامی موشکهای شانه پرتاب دارای یک راکت دو مرحلهای سوخت جامد میباشد. مرحله اول راکت دارای سوخت کمی است به طوری که سوخت موشک در همان درون لانچر پرتاب تمام میشود. بعد از اینکه موشک از لوله لانچر بیرون آمد و به اندازه کافی از شلیککننده دور شد راکت اصلی یا خرج پرواز روشن شده و موشک را به پیش میبرد.
در جدید ترین تغییرات در اونجر ،بوئینگ دست به نصب موشک هلفایر بر روی این سامانه به جای یکی از پرتابگرها زده تا بتوان از اونجر در نقش ضد زره نیز استفاده کرد. این یک ارتقاء بهینه برای افزاش کارایی اونجر در میدان نبرد است.
موشک دارای بالچههای تا شده در انتهای بدنه برای هدایت خود است که بلافاصله بعد از خروج از لوله باز میشود. موشک بعد از به کار افتادن راکت اصلی در عرض 2 ثانیه به سرعت 2 ماخ (معادل 660 متر بر ثانیه) میرسد و تا 2.6 ماخ به پرواز در میآید. در صورتی که موشک تا 17 ثانیه بعد از شلیک نتواند هدف خود را مورد اصابت قرار دهد دست به خودکشی میزند (به صورت اتوماتیک منفجر می شود).
این موشک را میتوان بر ضد اهدافی تا برد 8 کیلومتر و ارتفاع 3100 متر مورد استفاده قرار داد. گرچه به طور معمول این موشک را بر ضد اهدافی بین 1000 تا 6000 متر مورد استفاده قرار میگیرد. موشکها را میتوان به صورت تکی و یا با تعداد زیاد شلیک کرد. موشکهای این سیستم از نوع FIM-92D استینگر هستند که از سال 1992 به تولید رسیده اند و در واقع نوع پیشرفته FIM-92C میباشد که از دو طول موج متفاوت فروسرخ و فرابنفش برای تفکیک هدفهای واقعی از طعمههای گرم استفاده میکند. این موشک دارای 3 کیلوگرم مواد منفجره قوی در کلاهک خود میباشد. موشک استینگر در جنگهای بسیاری به صورت عملیاتی استفاده شده است که از جمله میتوان به درگیری مجاهدان افغان با نیروهای شوروی در افغانستان در دهه 80 میلادی اشاره کرد.
گفته میشود تاکنون از این موشک در حدود 70000 فروند ساخته شده است و در حدود 300 فروند بالگرد و هواپیما را مورد هدف قرار داده است.
"اونجر" همانطور که گفته شد شامل دو لانچر پرتاب موشک استینگر به ظرفیت هر لانچر 4 موشک سوار بر یک خودروی "هاموی" است. این دو لانچر بر روی یک سکوی متحرک قابل چرخش نصب شده است که 360 درجه قابلیت چرخش دارد. کاربر پشت یک صفحه شیشهای در بین دو لانچر قرار میگیرد و توانایی چرخش برحک متحرک که به وسیله نیروی برق کار میکند را دارد. میتوان بعد از شلیک موشکها، در عرض 4 دقیقه، 8 موشک دیگر را بارگزاری کرد.
کابین این جیپ دارای نمایشگرهای رنگی برای نشان دادن تصاویر سیستم فرو سرخ جلونگر به کاربر می باشد. دوربین دید در شب برای خدمه، مسافت یاب لیزری، سیستم تعقیب خودکار هدف از جمله تجهیزات الکترونیک "اونجر" هستند.
جیپ "هاموی" که جیپ اصلی ارتش آمریکا میباشد و به طور گستردهای مورد استفاده است، یک جیپ 4*4 است که از یک دستگاه موتور v8 با 135 اسب بخار استفاده میکند. سرعت این خودرو بر روی جاده 96 کیلومتر بر ساعت است و دارای برد 486 کیلومتر می باشد. (سرعت "هاموی" در این مدل با لانچر موشک استینگر در این اندازه است.) خودرو در قسمت جلو از یک دستگاه مسلسل 12.7 میلی متری M3 با 200 گلوله مجهز است.
این سیستم برای استفاده تنها به دو نفر خدمه نیازمند است. این سیستم در سال 1991 در صحرا در جریان جنگ خلیج فارس 1 مورد استفاده قرار گرفت. البته در این هیچ جنگ هیچ موشکی در مرحله رزمی از این سیستم شلیک نشد. در جریان حوادث 11 سپتامبر نیز این سیستم وظیفه حفاظت از آسمان واشنگتن را بر عهده گرفت.
از سال 2003 میلادی با حمله آمریکا به عراق این سیستم در عراق مستقر شد. به غیر از ارتش آمریکا، تایوان با 70 سیستم و مصر با 75 سیستم از جمله خریداران "اونجر" هستند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
منابع خبری گزارش میدهد تروریستهای سوری با استفاده موشک دوش پرتاب استینگر میتوانند اهداف خود را در ارتفاع چهار و نیم کیلومتری بزنند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند سالی است که تروریستهای تکفیری_سعودی به نام دین و با پشتیبانی تسلیحاتی و نظامی آمریکا و همسفرههای منطقهایاش به ماجراجویی در عراق و سوریه میپردازند. تکفیریها در روزهای اخیر علاوه بر استفاده از گاز کلر در حلب از موشکهای دوشپرتاب استینگر استفاده کردهاند. این تروریستها در سوریه و عراق از انواع سلاحهای پیشرفته بهره میبرند که از جمله این سلاحها میتوان به موشکهای ضد زره میلان و انواع موشکهای دوشپرتاب اشاره کرد. یکی از افسران پایگاه هوائی حماه سوریه اعلام کرد: تروریستها سوری به موشک دوش پرتاب استینگر دست پیدا کردهاند و میتوانند اهداف خود را در ارتفاع چهار و نیم کیلومتری (4500 متر) بزنند.
ادامه مطلب |
|
|
|
در ادامه عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش روسیه علیه داعش، دوشنبه یکی از مقرهای این گروه تروریستی هدف حمله هوایی قرار گرفت.
در ادامه عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش روسیه در حمله به مواضع داعش در حومه شمال شرقی استان حمص در مرکز سوریه، دوشنبه شب یکی از مقرهای این گروه تروریستی هدف حمله هوایی قرار گرفت.
در این حمله چند بالگرد میل 28 معروف به شکارچی شب ارتش روسیه پس از دریافت اطلاعات جمعآوری شده از سوی یگان پهبادی، مقر تروریستهای داعشی در شمال شرق استان حمص آماج حملات خود قرار داده و آن را بر سر تروریستهای مستقر در آن بطور کامل منهدم کردند.
شکارچی شب
در میانه دهه ۷۰ میلادی فرماندهان نیروی هوایی و وزارت دفاع اتحاد شوروی به این نتیجهگیری رسیدند که بالگرد تهاجمی - ترابری میل ام آی-۲۴ دیگر پاسخگوی نیازهای آینده ارتش شوروی نیست و تلاش برای ساخت این بالگرد چند منظوره منجر به از دست رفتن بخشی از مقدورات عملیاتی، افزایش وزن و اندازه آن شده است. این بالگرد دچار محدودیتهای بسیاری به ویژه در محیطهای گرم و بلند بود.
در پی برگزیده شدن طرح بالگرد ۲ نفره بسیار چابک و باگنجایش جابجایی مهمات بسیار آپاچی ای اچ-۶۴ در ارتش ایالات متحده آمریکا، شورای وزیران اتحاد شوروی در ۱۶ دسامبر ۱۹۷۶ (۲۵ آذر ۱۳۵۵) دستورکاری را برای گسترش بالگرد تهاجمی تازهای در همان راستا و با هدف طراحی و توسعه نسل توینی از بالگردهای رزمی با هدف انهدام خودروها و دستگاههای دشمن و به ویژه تانک در رزمگاه و نزدیکی خط مقدم، برای خدمت در هوانیروز شوروی در دهه ۸۰ میلادی صادر کرد.
مسئولیت طراحی این بالگرد جدید به دو گروه اصلی طراحی این کشور یعنی دفتر طراحی کاموف و میل واگذار شد. این رقابت منجر به طرح نامتعارف بالگرد یک نفره کاموف ک آ-۵۰ و میل ام آی-۲۸ شد. برنامه میل-۲۸ با مدیریت «مارات تیسچنکو» به سرعت پیشرفت کرد و نخستین فروند از این هلیکوپتر در ژانویه سال ۱۹۸۸ پرواز کرد، این هلیکوپتر از یک موتور پرقدرت همچنینن پروانه دم ایکس شکلX بهره میبرد. برای اولین بار این هلیکوپتر در نمایشگاه هوایی پاریس سال ۱۹۸۹ عرضه شد.
مشخصات میل
قطر گردش پروانه اصلی: ۱۷/۲ متر
حداکثر طول (پروانهها در حال چرخش): ۲۱/۳۳ متر
درازای بدنه: ۱۷/۰۱ متر
پهنای بدنه (شامل محفظه موتورها): ۳/۱۲ متر
پهنای بدنه (شامل پهنای بالچهها): ۵/۸۹ متر
بلندا از سطح زمین: ۳/۳۹۵ متر
وزن خالی: ۸۶۰۰ کیلوگرم
وزن عادی برخاستن: ۱۰۷۰۰ کیلوگرم
بیشینه وزن برخاستن: ۱۱۵۰۰ کیلوگرم
دومین میل ۲۸ در سال ۱۹۹۱ کامل شد؛ اما در سال ۹۳ این برنامه کنسل شد. علت آن عدم توانایی رقابت میل ۲۸ با کاموف ۵۰ بود که مهمترین دلی آن این هلیکوپتر توانایی پرواز در تمام شرایط آب و هوایی را نداشت. با این حال در سال ۹۵ میل نمونه میل ۲۸ N را عرضه کرد که حرف N به معنای شب است که اولین پرواز آن ۱۴نوامبر ۱۹۹۶ انجام شد.
مهمترین ویژگی در آن زمان راداری بود که در یک کاورگرد در بالای پروانه اصلی نصب شده بود (همانند آ اچ -۶۴ لانگ بو آپاچی). میل ۲۸ N دارای یک دستگاه دید مدل تور و دستگاه نشانه روی در زیر دماغه خود است به علاوه تلویزیونی که به یک دوربین نصب است و سیستم فلیراما با توجه به مشکلات مالی طرح قطع شد. پیش نمونه دوم با پروانه اصلی بهبود یافته در سال ۲۰۰۴ عرضه شد.
تغییرات انجام شده در ارتش بعد از جنگ سرد باعث شد که به هلیکوپترهای ضد تانک توجه بیشتری شود به همین دلیل مزایای خوب میل ۲۸ N مانند قابلیت انجام ماموریت در تمام شرایط آب و هوایی، قیمت پایینتر و تشابه اون با میل ۲۴ داشت مهم میشد. در سال ۲۰۰۳ فرمانده نیروی هوایی روسیه اعلام کرد که در آینده هر دو کا-۵۰ و میل ۲۸ ن هلیکوپترهای استاندارد ارتش خواهند بود.
اولین نمونههای میل ۲۸ N در تاریخ ۵ ژوین۲۰۰۶ به ارتش تحویل داده شد
میل-۲۸ در پاسخ به نیازهای شوروی به نسل جدیدی از بالگردهای پیشرفته با کارایی عملیاتی و قابلیت بقای رزمگاهی زیاد طرحی و ساخته شد. این بالگرد مانند بسیاری از بالگردهای جهان از طرحی متعارف شامل استقاده از یک پروانه اصلی و ملخ تثبیت دُمی بهره میگیرد. این بالگرد دارای دو خدمه (خلبان و متصدی جنگافزار) میباشد که به صورت پشت سر هم در کابین پلهای (افسر جنگافزار در صندلی جلو و خلبان در کابین پشت و بالاتر از او) مستقر میشوند.
بر خلاف میل-۲۴ کنترلهای پروازی تنها در اختیار خلبان میل-۲۸ است. برای افزایش توانایی بقای رزمی این بالگرد نسبت به نسل پیش از خود و تامین امنیت خدمه پروازی، آنها در کابینهای زرهپوش تیتانیومی تقویت شده با صفحات سرامیکی به صورت جدا از یکدیگر مستقر میشوند. این پیکره بندی توانایی تحمل صدمات ناشی از اصابت گلولههای ۱۲/۷ میلیمتری را دارا میباشد. پنجره جلو کابین خدمه به شیشههای ضدگلوله با ضخامت ۴۲ میلیمتر مجهز است که میتوانند در برابر برخورد گلولههای ۱۲/۷ میلیمتری دوام بیاورند در حالی که شیشههای پهلویی با ضخامت ۲۲ میلیمتر توان تحمل برخورد گلولههای ۷/۶۲ میلیمتری را دارند.
کابین این بالگرد مجهز به صندلیهای جاذب ضربه «پامیر-کِی» (Pamir-K) به همراه ارابه فرود نیرومند و دریچههای کابین، بالچهها و پروانه اصلی قابل پرتاب است. این ترکیب میتواند زنده ماندن خدمه را در سقوط با سرعت عمودی ۱۲ متر بر ثانیه تضمین کرده و ضربه فرود را از میزان مرگآور ۶۰-۵۸ «جی» به ۱۲ جی کاهش میدهد.
جنگافزارها میل
توپ: یک قبضه ۳۰ میلیمتری
تعداد فشنگ: ۳۰۰ تیر
موشک: موشکهای ۷۰، ۸۰، ۳۰ میلیمتری
موشک ضد تانک: ۱در کل ۶ موشک «۹ ام ۱۱۴ اشتورم»؛ «۹ ام-۱۲۰اَتکا» با سیستم هدایت رادیویی فرمان در خط دید
بیشینه برد موشک ضد تانک: ۶ تا ۸ کیلومتر
موشک هوا به هوا: «۹ کا ۳۱۰» (کد ناتو: سام-۱۶)؛ «۹ ام ایگلا» (کد ناتو: سام ۱۸)
سامانه کنترل آتش: سایت مستقر بر کلاهخود خدمه، سامانه کسب و نشانگذاری هدف، سامانه دید شبانه خلبان، رادار موج میلیمتری «ان او-۲۵»
جنگافزار ثابت میل -۲۸، یک قیضه توپ ۳۰ میلیمتری «شیپونوف ۲ اِی ۴۲» (Shipunov 2A42) با ۳۰۰ تیر فشنگ میباشد. این توپ که در زیر دماغه نصب شده در اصل یک جنگافزار پیادهنظام است که بر روی نفربرهای زرهی «بی ام پی-۲» نصب شده است. این جنگافزار دارای دو نواخت تیر میباشد، نواخت تیر ۲۰۰ تیر در هر دقیقه و ۵۵۰ تیر در دقیقه است که برد آن بر اهداف زمینی ۱۵۰۰ متر و علیه اهداف هوایی ۲۵۰۰ متر است که گلولهها شامل گلولههایی باانفجار زیاد برای استفاده علیه نفرات و گلولههای ضد زره میباشد. فشنگها در دو غلاف جعبهای شکل (هر کدام ۱۵۰ تیر) که در دو سوی توپ نصب شدهاند قرار دارند و با حرکات افقی و عمودی توپ حرکت میکنند.
توپ به همراه جعبه فشنگها قادر به چرخش ۱۱۰ درجهای به هرطرف، ۱۳ درجه به بالا و و ۴۰ درجه به پایین است. میل -۲۸ دارای دو بالچه کوتاه هر یک با ۲ آویزگاه حمل سلاح است که در دو سوی بدنه در زیر محفظه موتورها نصب شدهاند. هر یک از این آویزگاهها توانایی حمل تا ۴۸۰ کیلوگرم بار را دارد که معمولاً شامل ۲ مجموعه موشکهای ضد تانک لوله پرتاب هدایت شوند رادیویی «۹ ام ۱۱۴ اِشتورم» (9M 114 shtrtum) و یا «۹ ام اَتکا» (9M 120 Atka) است. موشک «اَتکا -وی» جنگافزار اصلی ضد زره میل-۲۸ و به ویژه مدل N میباشد. بیشینه برد این موشک با سامانه هدایت رادیویی فرمان در خط دید ۵٬۸ کیلومتر و مجهز به سرجنگی متوالی است. توان نفوذ آن ۵۸۰ میلیمتر در زره فولادی پس از غلبه بر زره واکنشی انفجاری است. . جنگافزار هدایت ناپذیر میل-۲۸ شامل انواع گوناگونی از موشکهای ۷۰، ۸۰، ۱۲۲ میلیمتری و غلاف توپ «یو پی کِی-۲۳-۲۸» شامل یک توپ دو لول ۲۳ میلیمتری به همراه ۲۵۰ تیر فشنگ میباشد که همگی در آویزگاههای زیر بال حمل میشوند.
دیگر جنگافزارهای قابل حمل این بالگرد عبارتند از: غلاف مین پخش کن «کِی ام جی یو-۲» و موشکهای هوا به هوای «۹ کی-۳۱۰» و «۹ ام-۳۹ ایگلا». معمولاً تا ۸ موشک هوا به هوا را میتوان در ۴ پرتابگر دوتایی برای کاربرد بر ضد بالگردها و هواپیماهای بدون سرنشین حمل کرد. در نوک هر بالچه، یک غلاف حاوی پرتابگرهای شراره (چف) با امکان حمل گیرندههای اخطار امواج راداری و لیزری میتوان نصب شود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
این موشک با وزن 100 تن قدرت تخریب بسیار بالایی دارد و در جنگ های سرنوشت ساز می تواند به روسیه کمک کند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مقامات روسی بارها عنوان کردند که آماده مقابله با برنامه های توسعه طلبانه ایالات متحده هستند و در این زمینه دست به آزمایش انواع موشک های زمین به زمین قاره پیما زده اند.
اخیرا "کرملین" به دنبال آزمایش یک موشک قدرتمند زمین به زمین قاره پیما (Surface to Surface Intercontinental Ballistic Missile) است تا توانمندی خود را در دفاع از کشور بیش از 18 میلیون کیلومتر مربعی روسیه نشان دهد. در همین زمینه اینترفاکس گزارش داد: یک مقام بلندپایه مجتمع صنایع دفاعی روسیه از نخستین پرتاب آزمایشی موشک بالستیک قاره پیمای جدید روسی "سارمات (Sarmat) " با توان حمل کلاهک 10 تنی خبر داده است.
**ویژگی های موشک "سارمات"
مسکو در واکنش به برنامه های موشکی آمریکا و توسعه حوزه نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شرق اروپا نزدیک مرزهای روسیه، بیشترین توجه خود را به افزایش قدرت موشکی دوربرد و میان برد و همچنین تاکتیکی معطوف کرده است.
براساس اطلاعات اعلام شده در صنعت موشک های فضانوردی، موشک جدید می تواند با کلاهک جداشونده تا 10 تن چه از مسیر قطب جنوب یا قطب شمال به هدف خود در هر نقطه از جهان اصابت کند.
موشک "سارمات (Sarmat) " که کار ساخت آن سال 2009 آغاز شده بیش از 100 تن وزن دارد و جزو گروه موشک های فوق سنگین است. موشک مذکور با سوخت مایع کار می کند و از سکوهای زیرزمینی پرتاب خواهد شد.
بنا به گفته شواهد موشک "سارمات (Sarmat) " می تواند ایالت "تگزاس" آمریکا و "کل مساحت کشور فرانسه " را با خاک یکسان کند و از قدرت تخریب بسیار بالایی در انهدام اهداف برخوردار است. روسیه اعلام کرده که این موشک تابستان سال جاری برای آزمایش نهایی آماده میشود.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: "سارمات" (RS-28)، یک موشک قاره پیما سطح به سطح با سوخت مایع است که مراحل نهایی تکمیل شدن و ورود به ارتش روسیه را طی میکند.
این خبرگزاری ادامه داد: این موشک قرار است در سیلوهای مهیب موشکی این کشور به عنوان بخشی از موشکهای بازدارنده هستهای جایگزین موشکهای "وئو ودا (R-36M ) " که در ناتو "شیطان (Satan ) " نامیده میشود، گردد. موشک بین قارهای مذکور از سال 2009 در دست ساخت و توسعه بوده و سال 2018 جایگزین موشکهای قدیمیتر بین قارهای روسیه میشود.
اسپوتنیک در توصیف این موشک جدید مدعی شد : "سارمات" (RS-28)، چنان قدرت تخریبی دارد که قادر است تمامی ایالت "تگزاس" (دومین ایالت پرجمعیت آمریکا بعد از "کالیفرنیا" و همچنین دومین ایالت بزرگ بعد از "آلاسکا" که در جنوب این کشور قرار دارد و مساحتش 696٫200 کیلومتر مربع است) یا فرانسه را نابود و با خاک یکسان کند. این موشک سرعتش از تمامی سامانههای دفاع موشکی موجود در جهان بیشتر است. با وجودیکه اطلاعات فنی کمی از مشخصات موشک جدید گزارش شده، اما برخی منابع مطلع اعلام کردند که "سارمات"؛ موشکی دو مرحلهای است که بردش 10 هزار کیلومتر بوده و بین 4 تا 10 تن مواد منفجره درآن بارگذاری میشود.
اسپوتنیک نوشت: کلاهکهای موشک "سارمات" دارای مجموعهای از تجهیزات پیشرفته ضد دفاع موشکی هستند (Terminal High Altitude Area Defense ) که میتواند به سپر دفاع موشکی "یو .اس. ای بی ام" رخنه کند.
سایت میسایل تریت (Missile Threat) در این زمینه گزارش داد: روسیه به دنبال به خدمت گرفتن موشک 100 تنی "سارمات (Sarmat)" است که این موشکها قابلیت های فراوانی در مورد اصابت قرار دادن اهداف دارند. این سایت در ادامه نوشت: قرار است موشک سطح به سطح قاره پیما "سارمات (Sarmat)" برای 7 گردان از نیروهای موشکی استراتژیک فدراسیون روسیه که بخشی مجزا از نیروهای مسلح این کشور هستند به کار گرفته شود.
سایت میسایل تریت (Missile Threat) با اشاره به اینکه این موشک قرار است در اواخر سال 2017 به صورت رسمی آزمایش های نهایی خود را پشت سر بگذارد عنوان داشت: آخرین گزارش ها حاکی از این است که موشک مذکور در مناطقی همچون "کراسنویارسک" و "اورنبورگ" به کار گرفته شده است.
** موشک "سارمات (Sarmat)" قرار است جایگزین موشک های "وئودا (Voevoda)"
این سایت با بیان اینکه موشک "سارمات (Sarmat)" قرار است جایگزین موشک های "وئودا (Voevoda)" شوند نوشت: موشک قاره پیما "سارمات (Sarmat)" قادر است از هرگونه سامانه دفاع موشکی عبور کند.
به گفته کارشناسان نظامی، موشک "سارمات (Sarmat)" از جمله سلاح های منحصر به فردی است که هیچ طرح مشابهی در ایالات متحده ندارد. این موشک قادر به پرواز بر فراز قطب شمال و جنوب است و سرجنگی آن قابلیت مانور فراوانی دارد.
"ویکتور یسین" فرمانده سابق نیروهای موشکی روسیه در گفت وگو با روزنامه "ایزوستیا" می گوید که موشکهای "سرمت"، جایگزین موشکهای قدرتمند "pc-208 Voevoda" که ناتو آن را "شیطان" (SS-18 Mod.3 Satan) می نامد، خواهند شد.
این موشک مجهز به ترکیبی از کلاهکهای سنگین است که هرکدام به طور مجزا با خروج از کلاهک اصلی قابل هدایت هستند و اصطلاحا به آن « MIRV » گفته میشود یعنی کلاهکی که در آن واحد چند هدف را جداگانه نشانه گیری مینماید.
این موشک با وزن 100 تن قدرت تخریب بسیار بالایی دارد و در جنگ های سرنوشت ساز می تواند به عنوان برگ برنده روسیه در جنگ با آمریکا و ناتو به کار گرفته شود ادامه مطلب |
|
|
|
جنگنده های صاعقه با بمب های 500 پوندی اهداف فرضی بر روی باندهای پروازی منطقه نبرد را با موفقیت منهدم کردند.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در ادامه دومین روز از رزمایش فدائیان حریم ولایت، هواپیماهای بومی صاعقه با بمب های 500 پوندی اهداف فرضی بر روی باندهای پروازی منطقه نبرد را با موفقیت منهدم کردند.
امیر روزخوش سخنگوی ششمین رزمایش فدائیان حریم ولایت، اجرای عملیات سوختگیری هوایی را بخش دیگری از این رزمایش بزرگ عنوان کرد و گفت: جنگنده بمب افکن های فانتوم سوختگیری هوایی از هواپیمای سوخت رسان را به منظور نفوذ در عمق منطقه نبرد و افزایش شعاع عملیاتی در دستیابی به اهداف برد بلند را با اجرای ماموریت TOP COVER توسط هواپیماهای اف-14 اجرا کردند.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
راکت "نازعات" با برد 80 تا 100 کیلومتر و طول بیش از 6 متر به عنوان "دقیقترین راکت ایرانی" شناخته میشود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آن که رژیم بعث عراق دید که توان مقابله با نیروهای رزمی جمهوری اسلامی ایران را در جبههها ندارد، به کشتار مردم بیگناه شهرها روی آورد و در این راه شهرها را توسط بمبافکنهای غربی خود بمباران کرد.
نیروهای مسلح ایران نیز که به تازگی پوست اندازی کرده بودند و عناصر وابسته به رژیم پهلوی را از قوای مسلح بیرون انداخته بودند برای مقابله با حملات موشکی عراق به دنبال راهکار گشتند و به فکر خرید سامانههای موشکی افتادند اما به خاطر تحریمهای کشورهای غربی علیه ایران هیچ کشوری حاضر به فروش تسلیحات به ایران نبود تا این کشور لیبی با فروش سامانه " اسکاد" به ایران موافقت کرد و ایران توانست در آن زمان چند سامانه موشکی را خریداری کند.
اما این پایان ماجرا نبود چرا که حملات موشکی عراق به شهرها ادامه داشت و از طرفی ذخایر موشکی " اسکاد" ایران رو به اتمام بود و از این رو مقامات کشور به فکر پیدا کردن راه چارهای افتادند که در همین زمان جوانانی مانند "شهید تهرانیمقدم" وارد عرصه شدند و ساخت سامانههای ایرانی را در دستور کار قرار دادند که همین امر موجب تولید راکتهای ایرانی همچون "زلزال" و "نازعات" شد.
** راکت "نازعات"؛ کابوس دشمنان
تمرکز فعالیت یگان موشکی ایران در آن زمان بیشتر بر روی تولید راکتهای بردکوتاه برای هدف قرار دادن پایگاههای نیروهای متجاوز عراقی بود که نتیجه آن منجر به تولید راکتهای مانند راکت "نازعات" شد؛ "نازعات" راکتی سطح به سطح و با بردکوتاه است که هنوز هم تولید و توسعه این سلاح ادامه دارد و تاکنون در این زمینه نیروهای جوان ایرانی توانستند چندین نمونه ارتقا یافته مانند "نازعات 6" و "نازعات 10" را تولید کرده و آنها را با موفقیت روی لانچر برده و شلیک کرده است.
جوانان انقلابی ایران در ابتدای راه تولید راکت "نازعات" توانستند اولین نمونه "نازعات 6 " را در اوایل دهه 70 شمسی طراحی و تولید کنند؛ این راکت با برد 80 تا 100 کیلومتر، طول بیش از 6 متر و وزن سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم به عنوان "دقیقترین راکت ایرانی" شناخته میشود.
یکی از نکاتی که در مورد این راکت جالب است این که راکتی که در "جنگ تحمیلی" مورد استفاده قرار گرفته بود آنقدر کارآمد بوده که تاکنون نیز تولید نمونههای توسعه یافته آن ادامه دارد به گونهای که در حال حاضر، راكت "نازعات 6 اچ" که نمونه توسعه یافته "نازعات 6" است تولید شد و پس از آن نیز کار توسعه این راکت ادامه پیدا کرد که منجر به تولید راکت "نازعات 10" شد؛ راکتی که میتوان آن را دومین عضو خانواده "نازعات" دانست.
"نازعات 10" یک موشک سوخت جامد بوده که توسط "نزاجا" به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکتهای ایرانی به حساب می آید که با برد 100 تا 130 کیلومتر، طول بدنه بیش از 8 متر، قطری در حدود 457 میلیمتر و خطای زیر 5 درصد میتوان آن را مدل به روز شده و ارتقاء یافته "نازعات 6 اچ" به حساب آورد.
اما این پایان توسعه "نازعات" نبود و "نیرویرمینی " ارتش در رزمایش "بیتالمقدس 27" علاوه بر این که توانست با روی لانچر فرستادن "نازعات 10 " آن را با موفقیت شلیک کند؛ از آخرین نمونه این راکت با نام "نازعات جدید" رونمایی کند که تا امروز این آخرین و پیشرفتهترین نمونه از خانواده راکت "نازعات" است.
"نیرویزمینی" ارتش جمهوری اسلامی پس از ساخت راکتهایی مانند "زالزال" و یا "نازعات" رو به ساخت لانچر برای حمل و پرتاب این راکتها کرد که باعث شد اکنون این یگان جزو دارندگان انواع لانچرهای سه تایی و تكی برای شلیك این راکتها قرار بگیرد.
"نازعات" به عنوان یک سلاح قدرتمند و کارآمد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و با استفاده از "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب میشود که این قابلیت جابهجایی سریع علاوه بر آسیب شدیدی که به نیروهای دشمن وارد میکند باعث میشود تا دشمن نتواند این سامانه را شناسایی و مورد هدف قرار دهد.
ادامه مطلب |
|
|
|
فرمانده ندسا به ادعای آمریکایی ها درباره شناورهای تندرو سپاه پاسداران واکنش نشان داد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دریادار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی با اشاره به رونمایی از شناور شهید ناظری گفت: این شناور قطعا به عنوان شناوری است که در آینده شما در دنیا شاهد این نوع شناورها در توان دریایی کشورها و توان غیرنظامی آنها خواهید دید.
وی با بیان اینکه این شناورها ویژه هستتند و دارای برد بسیار بلند، سرعت بسیار زیاد و پایداری متفاوت از شناورهای موجود هستند، افزود: این شناور در شرایط بد آب و هوایی میتواند به حرکت خود ادامه دهد و این امکان را به ما میدهد که در آبهای دور دست، روالی که در خلیج فارس به دشمن تحمیل کردهایم، موکول به خلیج فارس نباشد و این روال را در آبهای دور دست هم به منصه ظهور بذاریم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: این شناور به تولید رسیده و شناور شهید ناظری اولین شناور عملیاتی این کلاس است که برای استقرار در منطقه یکم ندسا، عازم این منطقه دریایی، خواهد شد. این روند شروع شده و ما آن مرحلهای که باید طی کنیم را پشت سر گذاشتهایم و متناسب با برنامههایی که برای پنج ساله ششم پیش بینی شده، پیش رفته و تولیدات خودمان را خواهیم داشت و شما در سال های آینده این نوع شناورها و ادامه این شناورها را خواهید دید.
دریادار فدوی خاطر نشان کرد: شناور بعدی، شناور صبا 114 است که متفاوت از این شناور خواهد بود که طول ان حدود 114 متر است و ما آن شناور را به مرحله تولید انبوه خواهیم رساند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر امریکاییها درباره برخورد قایقهای تندرو سپاه با ناوهای آمریکایی، اظهار داشت: آنچه که در خلیح فارس سالهاست برقرار است تغییر نکرده و آن، اقتدار و حضور و تسلط و اشراف اطلاعاتی که در خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار بوده، همچنان برقرار است.
فرمانده نیرویی دریایی سپاه ادامه داد: از طی یک ماه گذشته، آمریکاییها چند مطلب را مستمسک قرار دادهاند و و 3 مطلبی را که کاخ سفید، وزارت خارجه و نیروی دریایی آمریکا بیان کرده است، تمام آن وقایع خلاف آن چیزی است که در خلیج فارس اتفاق افتاده است.
دریادار فدوی همچنین گفت: مثلا مطرح کردهاند که در منطقه شمال خلیج فارس، شناورهای سپاه در 90 متری شناورهای آنها قرار گرفتهاند، اصلا این موضوع درست نیست و شناورهای ما و آمریکاییها در آن قصه در بیش از 2 هزار متری آنها قرار داشتهاند.
وی افزود: اتفاق جدیدی نیافته و آنها دنبال شرایط جدیدی هستند، مخصوصا پس از اتفاق جزیره فارسی که توسط دریادلان نیروی دریایی سپاه رخ داد که بسیار سرشکستگی را برای آمریکاییها بهوجود آورد و از طرف دیگری، آنها در سه چهار سال گذشته دنبال یک خط ارتباطی مستقیم با نیروی دریایی سپاه هستند و این تحت هیچ شرایطی مورد تایید مقامات جمهوری اسلامی ایران نیست و مصوبهای در این باره وجود ندارد.
فرمانده نیرویی دریایی سپاه تصریح کرد: برای همین، آمریکاییها دست به یک جوسازی رسانهای و خبری و سخنگویی زدهاند و امروز هم خبری منتشر شده که به نوعی یکی از آن پیشنهادهایشان را که همان ارتباط مستقیم بود را دوباره مطرح کردند. من یک پیشنهاد دیگری برای آمریکاییها دارم و برای اینکه مطلبی در منطقه مهم خلیج فارس پیش نیاید، پیشنهاد من این است که آمریکاییها در خلیج فارس حضور نداشته باشند، چون آنها در 28 سال گذشته ناامنی را در منطقه اضافه کردهاند، نه امنیت را.
دریادار فدوی همچنین اظهار داشت: در طول 8 سال دفاع مقدس، 580 کشتی مورد اصابت قرار گرفته است که 51 درصد در 6 و نیم سال و 49 درصد در یک و نیم سال دیگر بوده است؛ این یک و نیم سال، همان یک و نیم سالی است که آمریکاییها مطرح میکنند که برای امنیت بیشتر در خلیج فارس حضور یافتهاند. آمدن آمریکا به خلیج فارس، ناامنی را 9 برابر در خلیج فارس در سال 66 و 67 افزایش داد و در این سالها هم حضور آنها ناامنی را اضافه کرده است.
وی افزود: چیزی که باعث شده که در منطقه مهمی مانند خلیج فارس موضوعی در این سالها پیش نیاید، تمهیدات ایران و به خصوص نیروی دریایی سپاه بوده است که با اتخاذ تدابیر و اشراف اطلاعاتی در منطقه، سپاه نگذاشته مشکلی در منطقه خلیج فارس پیش بیاید. حضور آمریکاییها در منطقه خلیج فارس، عامل ناامنی است و باید آنها این قضیه را تمام کنند و عدم حرفه ای عمل کردنشان هم، عامل اصلیاش حضور آنهاست و آنها باید به این قضیه به طور آبرومندانه پایان بدهند تا مشکلی پیش نیاید.
فرمانده نیرویی دریایی سپاه در پایان سخنان تاکید کرد: قطعا مواردی که اتفاق افتاده با مواردی که آمریکاییها میگویند، متفاوت و دروغ است. اتفاقاتی که افتاده است، مانند اتفاقاتی است که در سالیان اخیر نیز افتاده و جاری است و آن هم تسلط و اشراف اطلاعاتی ما در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز است. ادامه مطلب |
|
|
|
برخی از سلاحهای جنگی از چنان دامنه اثری برخوردار هستند که میتوان به آنها نام عوضکننده قاعده بازی یا Game Changer را داد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی از سلاحهای جنگی از چنان دامنه اثری برخوردار هستند که میتوان به آنها نام عوضکننده قاعده بازی یا Game Changer را داد. موشک بالستیک تاکتیکی اسکندر یکی از این سلاحهای خیرهکننده است که در سال 2006 در روسیه توسعه یافته و در اختیار ارتش این کشور قرار گرفته است. شواهد حاکی از آن است که این موشک برای کمک به ارتش سوریه وارد این کشور شده است. اکنون باید دید دولت ترکيه که از نظر نظامی توان مقابله با ارتش سوريه را نداشته و ندارد چه موضعی را در پیش خواهد گرفت.
این موشک قدرتمند این روزها وارد عملیات جدیدی شده است. عکسهای منتشر شده گواهی میدهد که پس از سوخوها و میلهای ارتش روسیه؛ حال موشک بالستیک اسکندر وارد کارزار سوریه و جنگ علیه تروریستها شده است.
عکسی از لانچر موشک اسکندردر خاک سوریه که توسط تکفیریها در فضای مجازی دست به دست میگردد.
موشکهای بالستیک تاکتیکی علیه اهداف متحرک زمینی یا تجمع نیروها و ادوات در جبهه جنگ به کار میروند. لیکن متخصصین روسی موشک Iskander-M را بطور خاص برای از بین بردن سیستمهای دفاع موشکی طراحی کردهاند. سیستم موشک بالستیک اسکندر 9K720 به دو عدد موشک کوتاهبرد مجهز شده که هرکدام میتوانند به طرف هدف مجزای شلیک شوند. این سیستم قادر است اهداف متحرک را مورد حمله قرار دهد، زیرا مسیر موشک در حین پرواز قابل اصلاح است. این موشک انواع مختلف سرجنگی از قبیل سرجنگی معمولی، خوشهای، ماده منفجره مرکب سوخت-هوا، سنگرکوب و پالس الکترومغناطیسی حمل میکند. حداقل برد آن 50 کیلومتر و حداکثر برد 400 کیلومتر میباشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
راکت "نازعات" با برد 80 تا 100 کیلومتر و طول بیش از 6 متر به عنوان "دقیقترین راکت ایرانی" شناخته میشود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آن که رژیم بعث عراق دید که توان مقابله با نیروهای رزمی جمهوری اسلامی ایران را در جبههها ندارد، به کشتار مردم بیگناه شهرها روی آورد و در این راه شهرها را توسط بمبافکنهای غربی خود بمباران کرد.
نیروهای مسلح ایران نیز که به تازگی پوست اندازی کرده بودند و عناصر وابسته به رژیم پهلوی را از قوای مسلح بیرون انداخته بودند برای مقابله با حملات موشکی عراق به دنبال راهکار گشتند و به فکر خرید سامانههای موشکی افتادند اما به خاطر تحریمهای کشورهای غربی علیه ایران هیچ کشوری حاضر به فروش تسلیحات به ایران نبود تا این کشور لیبی با فروش سامانه " اسکاد" به ایران موافقت کرد و ایران توانست در آن زمان چند سامانه موشکی را خریداری کند.
اما این پایان ماجرا نبود چرا که حملات موشکی عراق به شهرها ادامه داشت و از طرفی ذخایر موشکی " اسکاد" ایران رو به اتمام بود و از این رو مقامات کشور به فکر پیدا کردن راه چارهای افتادند که در همین زمان جوانانی مانند "شهید تهرانیمقدم" وارد عرصه شدند و ساخت سامانههای ایرانی را در دستور کار قرار دادند که همین امر موجب تولید راکتهای ایرانی همچون "زلزال" و "نازعات" شد.
** راکت "نازعات"؛ کابوس دشمنان
تمرکز فعالیت یگان موشکی ایران در آن زمان بیشتر بر روی تولید راکتهای بردکوتاه برای هدف قرار دادن پایگاههای نیروهای متجاوز عراقی بود که نتیجه آن منجر به تولید راکتهای مانند راکت "نازعات" شد؛ "نازعات" راکتی سطح به سطح و با بردکوتاه است که هنوز هم تولید و توسعه این سلاح ادامه دارد و تاکنون در این زمینه نیروهای جوان ایرانی توانستند چندین نمونه ارتقا یافته مانند "نازعات 6" و "نازعات 10" را تولید کرده و آنها را با موفقیت روی لانچر برده و شلیک کرده است.
جوانان انقلابی ایران در ابتدای راه تولید راکت "نازعات" توانستند اولین نمونه "نازعات 6 " را در اوایل دهه 70 شمسی طراحی و تولید کنند؛ این راکت با برد 80 تا 100 کیلومتر، طول بیش از 6 متر و وزن سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم به عنوان "دقیقترین راکت ایرانی" شناخته میشود.
یکی از نکاتی که در مورد این راکت جالب است این که راکتی که در "جنگ تحمیلی" مورد استفاده قرار گرفته بود آنقدر کارآمد بوده که تاکنون نیز تولید نمونههای توسعه یافته آن ادامه دارد به گونهای که در حال حاضر، راكت "نازعات 6 اچ" که نمونه توسعه یافته "نازعات 6" است تولید شد و پس از آن نیز کار توسعه این راکت ادامه پیدا کرد که منجر به تولید راکت "نازعات 10" شد؛ راکتی که میتوان آن را دومین عضو خانواده "نازعات" دانست.
"نازعات 10" یک موشک سوخت جامد بوده که توسط "نزاجا" به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکتهای ایرانی به حساب می آید که با برد 100 تا 130 کیلومتر، طول بدنه بیش از 8 متر، قطری در حدود 457 میلیمتر و خطای زیر 5 درصد میتوان آن را مدل به روز شده و ارتقاء یافته "نازعات 6 اچ" به حساب آورد.
اما این پایان توسعه "نازعات" نبود و "نیرویرمینی " ارتش در رزمایش "بیتالمقدس 27" علاوه بر این که توانست با روی لانچر فرستادن "نازعات 10 " آن را با موفقیت شلیک کند؛ از آخرین نمونه این راکت با نام "نازعات جدید" رونمایی کند که تا امروز این آخرین و پیشرفتهترین نمونه از خانواده راکت "نازعات" است.
"نیرویزمینی" ارتش جمهوری اسلامی پس از ساخت راکتهایی مانند "زالزال" و یا "نازعات" رو به ساخت لانچر برای حمل و پرتاب این راکتها کرد که باعث شد اکنون این یگان جزو دارندگان انواع لانچرهای سه تایی و تكی برای شلیك این راکتها قرار بگیرد.
"نازعات" به عنوان یک سلاح قدرتمند و کارآمد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و با استفاده از "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب میشود که این قابلیت جابهجایی سریع علاوه بر آسیب شدیدی که به نیروهای دشمن وارد میکند باعث میشود تا دشمن نتواند این سامانه را شناسایی و مورد هدف قرار دهد.
ادامه مطلب |
|
|
|
دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روسیه و آمریکا مدت هاست که بر سر مسائل مختلف و به خصوص بحران اوکراین با یکدیگر اختلافات جدی دارند.
با شروع جنگ داخلی در اوکراین، معترضان در شرق این کشور به دنبال استقلال از "کیف" بودند و اتفاقاتی نیز در این راستا انجام شد که اعلام استقلال "شبه جزیره کریمه" در سال 2014 میلادی از جمله آن بود.
**اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر چیست؟
اختلاف اساسی و اصلی "واشنگتن" و "مسکو" بر سر موضوع کریمه بود که در آن ساکنان این منطقه به استقلال از اوکراین و الحاق به فدراسیون روسیه رای دادند که این همه پرسی خشم آمریکا را برانگیخت.
به دنبال اتفاقات پیش آمده، آمریکا نیروهای نظامی خود را در منطقه شرق اروپا گسترش داد و همچنین بیش از 4 هزار و 500 نظامی را به کشورهای همسایه یا نزدیک روسیه گسیل داد.
اقدام آمریکا خشم مقامات "مسکو" را برانگیخت و آن ها نیز به دنبال این اقدام توان نظامی خود را در مرزهای شرقی روسیه افزایش دادند. به عبارت بهتر به ازای هر اقدام آمریکا، روس ها تحرکات نظامی متناظر با آن اقدام را در دستور کار قرار دادند.
برای مثال با گسترش پایگاه های نظامی آمریکا به منطقه شرق اروپا، روس ها سامانه های پیشرفته دفاع موشکی از جمله "اس-300" ، "اس-400" و "پانتسیر" را در مناطق شرقی و مراکز مهم از جمله "کالینیگراد"، استالینگراد" ، "مسکو" و ... مستقر کردند.
نکته حائز اهمیت اینکه رزمایش های بزرگ ارتش روسیه در ماه های اخیر نشان می دهد که ارتش این کشور به شدت به دنبال تقویت توان دفاعی خود است. ارتش روسیه با روی لانچر فرستادن 400 موشک قاره پیما نشان داد که در صورت حمله ناتو آماده پاسخ همه جانبه است.
همچنین یک رزمایش بزرگ از اواسط ماه سپتامبر توسط ستاد کل نیروهای مسلح روسیه تصویب شده که در آن بیش از 12 هزار نظامی روسی در حال تمرین با انواع تجهیزات نظامی هستند.
"والری گراسیموف" رئیس ستاد کل ارتش روسیه تاکید کرد هیچگاه بیش از 12 هزار و 500 نیرو در یک زمان مشخص در مانورها مشارکت نداشته اند که معنای آن، این است که مسکو هیچ پیمان بین المللی را نقض نکرده است.
اسوشیتد پرس گزارش داد: روسیه اخیرا در مانورهای نظامی گسترده در "کریمه"، موشک های کروز، راکت انداز، تانک و تازه ترین سامانه ضد هوایی خود را مستقر کرده است. روسیه در ماه آوریل سال 2014 شبه جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد و از آن زمان تاکنون هزاران نیرو و تسلیحات سنگین به آنجا فرستاده است.
این خبرگزاری ادامه داد: وزارت دفاع روسیه دهها خبرنگار را به یک میدان تیر دورافتاده در سواحل دریای سیاه دعوت کرد تا مانورهای پیچیده ای را که شامل چتربازان، تانک ها، موشک های کروز شلیک شده از زیردریایی و سامانه موشکی ضد هوایی اس-400 است، به نمایش بگذارد. این مانورها، که پیشتر این هفته در سراسر جنوب روسیه و کریمه آغاز شد و شامل در مجموع بیش از 120 هزار نیرو بوده، یکی از بزرگ ترین رزمایش هایی است که مسکو در سال های گذشته برگزار کرده است.
علاوه براین، روس ها سامانه های دفاع موشکی پیشرفته خود را در شبه جزیره "کریمه" نیز مستقر کردند تا از حملات احتمالی اوکراین جلوگیری کنند.
در حقیقت در رزمایش رزمایش راهبردی شش روزه روسیه، تحت عنوان "قفقاز 2016 (Kavkaz 2016)" توان ارتش در «برنامه ریزی، آمادگی و اجرای اقدامات نظامی» محک زده شده است.
**اهداف رزمایش قفقاز 2016 ارتش روسیه چیست؟
مقامات روسی پروسه برگزاری این رزمایش را موفقیت آمیز توصیف کردند و به نظر برگزاری رزمایش قفقاز 2016 با هدف هشدار به غرب برای دور شدن از مرزهای روسیه و همچنین آمادگی بیشتر در شبه جزیره کریمه برای مبارزه با تهاجم احتمالی "کیف" است.
یکی از اقدامات دیگری که ارتش روسیه در ماه های اخیر برای مقابله با اقدامات توسعه طلبانه آمریکا انجام داده آزمایش موشک های قاره پیما از جمله "سرمت" بوده است. موشک "سرمت" به گفته تحلیلگران نظامی می تواند با قدرت تخریب بالا اهداف بزرگ را از بین ببرد.
اسپوتنیک خبرگزاری رسمی روسی در توصیف این موشک جدید مدعی شد که سارمات " RS-28 " چنان قدرت تخریبی دارد که قادر است تمامی ایالت تگزاس (دومین ایالت پرجمعیت آمریکا بعد از کالیفرنیا و همچنین دومین ایالت بزرگ بعد از آلاسکا که در جنوب این کشور قرار دارد و مساحتش 696٫200 کیلومتر مربع است یا فرانسه را نابود و با خاک یکسان کند.
این موشک سرعتش از تمامی سامانههای دفاع موشکی موجود در جهان بیشتر است. با وجودی که اطلاعات فنی کمی از مشخصات موشک جدید گزارش شده، اما برخی منابع مطلع اعلام کردند که سارمات موشکی دو مرحلهای است که بردش 10 هزار کیلومتر بوده و بین 4 تا 10 تن مواد منفجره درآن بارگذاری میشود.
اسپوتنیک نوشت: کلاهکهای موشک سارمات دارای مجموعهای از تجهیزات پیشرفته ضد دفاع موشکی هستند (Terminal High Altitude Area Defense ) که میتواند به سپر دفاع موشکی «یو .اس. ای بی ام» رخنه کند. این سامانه دفاع موشکی آمریکا موشک ضد بالستیک موشکی است که به سوی موشک بالستیک و برای انهدام آنها در آسمان پرتاب میشود.
موشکهای ضدبالستیک یکی از انواع دفاع موشکی هستند که برای دفاع در مقابل اینگونه موشکها به ویژه انواع بسیار دوربرد معروف به موشک بالیستیک قارهپیما یا (ICBM) به کار گرفته میشوند.
دومینوی تقابل "مسکو-کیف" و "مسکو-واشنگتن" و اقدامات توسعه طلبانه آمریکا در شرق اروپا موجب شده تا تحرکات نظامی "کرملین" افزایش یابد و برگزاری یک رزمایش در مقیاس وسیع مقابله با طرح های آمریکا در "کریمه" و "مرزهای شرقی روسیه" است.
ادامه مطلب |
|
|
|
مینهای دریایی ایران، به چالشی بزرگ برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مین دریایی وسیلهای انفجاری است که در دریا و رودخانهها کار گذاشته میشود و میتواند کشتیها و زیردریاییها را نابود کند. مینهای دریایی، روی آب به کار برده میشوند و زمانی که کشتی دشمن با آنها برخورد میکند، منفجر میشود. مینهای دریایی میتوانند برای حمله به دشمنان مورد استفاده قرار گیرند، به طوریکه این توانایی اختلال حرکت کشتیهای دشمن را دارند و در عین حال میتوانند موجب محصور شدن آنها در میان مینها شوند. مینهای دریایی همچنین کاربرد دفاعی نیز دارند؛ چنانکه میتوان از آنها برای محافظت از مرز آبی خودی استفاده کرد.
**نابودی ناوهای آمریکایی توسط مینهای ایرانی
"مینهای دریایی" قابلیتهای فراوانی در جنگهای دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرتهای نظامی دنیا، هزاران مین دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که وزن هر کدام به ۳۰۰ کیلو میرسد. به گفته منابع غربی، این مینها به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی برای ایران در بستر دریا هستند.
مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک(CSIS)" گزارش داده است: مینهای ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند و در صورت انفجار، هر کدام میتواند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کند و باعث غرق آن شود و به این ترتیب، ناوهای هواپیمابر آمریکا در برابر مینهای دریایی ایران مصونیت ندارد.
**هزینه میلیاردی آمریکا برای مقابله با مینهای نیروی دریایی ارتش
نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۲، تعدادی از پهپادهای دریایی با نام "روباره دریا"(Sea Fox) به منطقه "خلیج فارس" فرستاد تا مینهای دریایی این منطقه را ردیابی کند. آمریکا این پهپادهای آمریکایی را از آلمان وبه قیمت هر فروند ۱۰۰ هزار دلار خریداری کرد اما همه کارشناسان به این موضوع اشاره دارند که آمریکاییها در خلیج فارس، توانایی مقابله با مینهای دریایی ایران را ندارند.
وقتی که از فرمانده عملیاتی نیروهای دریایی آمریکا درباره آسودگی خاطر وی از توانایی پاکسازی مینهای دریایی سوال شد، او با ناراحتی به این سوال جواب منفی داد و گفت: آمریکا میلیونها دلار برای مبارزه با مینهای دریایی در مناطق مختلف خلیج فارس هزینه کرده است. آمریکا از مدتها قبل در حال کار بر روی پروژههای ضد مین دریایی بوده و هیچ زمانی هم نتوانسته کار خاصی انجام دهد.
وی تصریح کرده است: کشتیهای مینجمعکُن که اکنون در اختیار آمریکا قرار دارد، آسیبپذیر بوده و نگهداری آنها بسیار سخت است. آمریکا در زمان کنونی، توانایی مقابله با این مینها را ندارد. ایران میتواند آبها را پر از صد یا هزاران مین تقلبی کند که تشخیص این مینها از انواع واقعی بسیار مشکل است. این مینهای تقلبی، سرعت نیروهای آمریکایی را بسیار کاهش میدهند.
**طعم مینهای ایرانی در دهان آمریکاییها
یک موسسه تحلیلی در آمریکا به نام enegma که به طور ویژه، امور نظامی خلیج فارس و خاور نزدیک و وضعیت نظامی این خلیج را ارزیابی می کند، در گزارشی ویژه، به مینگذاری منطقه تنگه هرمز توسط نیروی دریایی ایران به طور مفصل پرداخت و اذعان کرد مینهای دریایی ایران، کارایی بسیار بالایی داشته، مقرون بهصرفه هستند و میتوانند خسارات جبرانناپذیری به دشمن وارد کنند.
** سال ۶۷ چه اتفاقی برای ناو ساموئل آمریکایی افتاد؟
در ۱۴ آوریل ۱۹۸۸، در جریان یکی از عملیاتهای اسکورت ، ناو "USS Samuel B roberts" در حال اسکورت کشتی کویتی از مسیری در مرکز خلیج فارس بود که ناگهان متوجه میشود وارد یک منطقهی مینگذاری شده است. ناو بهسرعت تغییر مسیر میدهد تا از منطقه خارج شود ولی دیگر دیر شده بود. یک مین در زیر ناو منفجر میشود و یک حفره ۲۵ فوتی(۸ متری) در بدنهی ناو ایجاد میکند و در پی از حادثه، موتورخانه ناو از آب پر شده و دو توربین گازی ناو نیز از کار میافتند؛ در نتیجه اصابت این مین، ۱۰ نفر صدمه دیده و حدود صد میلیون دلار خسارت به ناو وارد شد.
** مینهای نداجا کابوس شناورهای آمریکایی
به خاطر عمق کم تنگه هرمز، مینهای ایرانی به راحتی در این منطقه قرار میگیرند. برخی منابع تخمین زدهاند که ایران حدود ۵ هزار مین دریایی دارد و این کشور میتواند مینهایی با مواد غیر مغناطیسی نیز تولید کند که شناسایی آنها با سنسورهای پیشرفته نیز بسیار مشکل است.
همچنین باید به قدرت ایران در ساخت زیردریاییهای پیشرفتهای از قبیل غدیر و کلاس نهنگ اشاره کرد که بسیار هوشمندانه ساخته شدهاند. این زیردریاییها میتوانند در هر بار ورود به آب، حدود ۱۶ مین دریایی را در بستر خلیج فارس نصب کنند. گفته میشود که زیردریایی "نهنگ"، بزرگتر و سنگینتر از کلاس غدیر بوده و میتواند مینهای بزرگتر و بیشتری را حمل کند.
نیروهای ایران حتی از پلتفرمهای غیر معمولی مانند ناوچههای تبدیلی کوچک(یکی از سریعترین ناوچههای دنیا) و حتی کشتیهای تجاری برای اسقرار مینها استفاده میکند. طبق اذعان برخی منابع، ایران بیش از ۳ هزار نوع از این ناوچهها در اختیار دارد. ایران با مینهای دریایی که در اختیار دارد، بدون اینکه تلفات و خساراتی به نیروهای خودی وارد کند، به راحتی میتواند صدامت جبرانناپذیری به آمریکا وارد کند.
حقیقت این است که آمریکا در منطقه خاورمیانه با مشکلی با نام مینهای دریایی ایران مواجه است. فرستادن نیروی دریایی آمریکا به آبهای خارجی و مانورهای جنگی در منطقه خلیج فارس، برای این است که نیروهای آمریکایی، تمرینی برای مواجهه با مینهای کار گذاشته شده در خلیج فارس داشته باشند و این موضوع، به یک چالش بسیار بزرگ برای آنها تبدیل شده است.
**مینهای دریایی ایران؛ خاری در چشم نیروی دریایی آمریکا
واقعیت این است که مینهای ایرانی، خار چشم بزرگی در منطقه خلیج فارس و سد راه نیروی دریایی آمریکا هستند. به لحاظ استانداردهای جهانی، نیروی دریایی ایران، قدرت بسیار بالایی دارند که میتوانند خسارات فراوانی به کسانی که توهم حمله به مرزهای آبی کشورمان دارند را وارد کند. زیردریاییهای ایران به سختی قابل ردیابی هستند. در صورت وقوع تنش در تنگه هرمز، مینهای دریایی ایران میتوانند مشکلات بسیاری برای دشمنان ایجاد کنند.
ایران همچنین مینهای پیشرفته "MDM06" لنگردار و مینهای دریابستر "EM-52 "را در اختیار دارد که دارای راکتی هستند که از بستر دریا به سمت کف آب پرتاب میشوند.
**خودکفایی ایران در تولید مینهای دریایی
ایران از دهه ۹۰ میلادی، تکنولوژی تولید بومی مینهای دریایی بزرگ و اژدرها را به دست آورده است. ایران، مینهای مختلفی نظیر "صدف" یک و دو، "Mc52″، MDM-UDM"" و انواع دیگر را در اختیار دارد. مرکز استراتژیک بین المللی در گزارشی، به مقایسه تسلیحاتی میان کشورهای خلیجفارس و ایران پرداخته است که آمار و یافتههای این گزارش، نشان از قدرت بلامنازع نیروهای نظامی ایران در منطقه دارد. بر اساس این گزارش، ایران میتواند از هر نوع شناوری از ناو گرفته تا کشتیهای تجاری، برای استقرار مینها استفاده کند. ایران در زمان جنگ هشت ساله خود با عراق نیز حدود ۱۵۰۰ مین دریایی در اختیار داشت که این تعداد، اکنون افزایش یافته است.
؛ قدرتمند و بیرحمMDM-6 مین
" MDM-6″" یک مین پیچیده است که در واکنش به مغناطیس، فشار و صدایی که در شعاع ۵۰ متری خود احساس کند، منفجر میشود. این میان، از نوع لنگری است که کلاهک انفجاری اژدر مانند خود را در زمان حضور کشتی شلیک میکند. این کلاهک دارای ۱۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره قوی است و قدرتمندترین مین ایرانی به شمار میرود و بر اساس برخی گزارشها، میتواند سطح زیرین ناو هواپیمابر آمریکا را نابود کند. مین MDM-6 میتواند چند هدف را همزمان تعقیب کند و به خاطر اینکه میتوانددر کف دریا قرار بگیرد، شناسایی و جمعآوری آن نیز بسیار مشکل است.
مشخصات این مین به قرار زیر است؛
نوع: دریابستر
کلاهک: ۱۱۰۰ کیلوگرم
عمق عملیاتی: ۱۲ تا ۱۲۰ متر
حساسیت: فشار، صدا، مغناطیسی
آخر کلام؛
"مینهای دریایی" قابلیت فراوانی در جنگهای دریایی و مقابله با ناوگان دریایی دشمن دارند. ایران به عنوان یکی از نیرومندترین قدرتهای دریایی نظامی منطقه، هزاران مین دریایی پیشرفته و هوشمند در اختیار دارد که به چالشی برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و ابزار دفاعی بسیار مناسبی در بستر دریا برای ایران هستند. نیروهای نظامی ایران، هزاران مین دریایی هوشمند در اختیار دارند که وزن هر کدام به 300 کیلو می رسد. مینهای ایرانی، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز هستند؛ بهطوری که در صورت انفجار، هر کدام از این مینها میتوانند یک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپیمابر آمریکایی ایجاد کنند که باعث غرق آن شود.
ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در یک شنبه 21 شهريور 1395برچسب:پاتوق نارنجی-,
ساعت 10:3 توسط افشین
|
|
|
|
کره شمالی اعلام کرد این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هستهای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگیانگ، "خصومت آمریکا" میخواند.
در 48 ساعت اخیر، این کشور شرق آسیایی، با انجام یک آزمایش اتمی در صدر اخبار جهان قرار گرفت و "بیبیسی"، "آسوشیتد پرس"، "یونهاپ" و ...، این اقدام کره شمالی را پوشش دادند.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد: علت زمین لرزهای که اخیراً نزدیک یکی از مراکز هستهای کره شمالی روی داد، پنجمین آزمایش هستهای پیونگیانگ بوده است.
این خبرگزاری به نقل از یک مقام نظامی عنوان داشت: «ما بر این باوریم که کره شمالی یک آزمایش هستهای انجام داده است؛ این انفجار حدود ده کیلو تن شدت داشت و قویترین انفجاری بود که تاکنون به وسیله این کشور انجام شد"
بررسیها نشان میدهد که با هر آزمایش موشکی یا هستهای کره شمالی، تحریمهای جدید از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد یا آمریکا علیه این کشور وضع میشود.
کره شمالی نیز اعلام کرد: این کشور، آزمایش "انفجار کلاهک هستهای" انجام داده است که هدف آن، مقابله با آن چیزی است که پیونگیانگ "خصومت آمریکا" میخواند. خبر آزمایش هستهای کره شمالی واکنشهای جهانی را نیز در پی داشت.
"باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا، در پی آزمایش هستهای کره شمالی تأکید کرد واشنگتن از همه راهها برای حمایت از کره جنوبی در برابر همسایه شمالی آن استفاده خواهد کرد.
"هیلاری کلینتون"، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز درباره آزمایش های هستهای و موشکی کره شمالی میگوید: در صورت احراز پست ریاست جمهوری، با افزایش حلقه تحریم و فشار موضع شدیدتری در قبال کره شمالی اتخاذ خواهد کرد تا این کشور را به پای میز مذاکره بکشاند.
وی مدعی شد: تهدیدات روزافزون از سوی کره شمالی، نیازمند تجدیدنظر در راهبردها در قبال این کشور است. علاوه بر این، اقدامات فوری برای متقاعد کردن همسایههای این کشور به خصوص چین، امری ضروری است. آنها باید بدانند کره شمالی، تنها مسألهای مرتبط با آمریکا نیست. البته کلینتون به ناکارآمد بودن فشارها و تحریمهای فعلی بر کره شمالی هیچ اشاره ای نکرد.
باید افزود سیاست فعلی اعمال فشار بر کره شمالی، مانع این کشور در انجام آزمایشهای هستهای نشده است. البته روشن است که سیاست اعمال فشار و تحریم، رفتار کره شمالی را تغییر نخواهد داد.
کلینتون در ادامه اظهاراتش، از متحدان آمریکا در منطقه و به طور خاص از ژاپن و کره جنوبی خواست تا در قالب سامانههای دفاع موشکی، به واشنگتن کمک کنند.
کلینتون اظهار کرد: اقدامات کره شمالی، تهدیدی مداوم و بزرگ برای آمریکاست. وی افزود: کره شمالی با آزمایش هستهای اخیر، یک قدم به آنچه میخواهد یعنی توسعه یک سامانه موشک هستهای که قادر است آمریکا را مورد هدف قرار دهد، نزدیکتر شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از "سئول"، "پارک- گئون-های" رئیسجمهور کره جنوبی، در بیانیهای اعلام کرد: کره شمالی با این آزمایش هستهای، تحریم و انزوای بیشتر را برای خود به همراه میآورد. وی ادعا کرد: "چنین اقدام تحریکآمیزی، راه را به سمت خودتخریبی این کشور تسریع و هموار میکند."
"فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه نیز به شدت آزمایش هستهای کره شمالی را محکوم کرد. وزارت امور خارجه چین گفت: این کشور با آزمایش هستهای کره شمالی به شدت مخالف است.
نکته جالب توجه این است که "کاخ سفید" در حالی تلاش میکند کره شمالی را از دستیابی به بمب اتم باز دارد که خود، هزاران کلاهک اتمی دارد و کشورهای شبه جزیره کره(به خصوص کره شمالی) را با اقدامات نظامی تهدید میکند.
پایگاههای نظامی آمریکا در شبه جزیره کره، در صورت حمله آمریکا به کره شمالی، در تیررس موشکهای بالستیک "پیونگیانگ" هستند و همین موضوع باعث شده تا در روزهای اخیر، ارتش کره شمالی بر تحرکات نظامی خود بیفزاید.
رسانههای غربی مدعی هستند که کره شمالی، یکی از منزویترین کشورهای جهان است و تنها موضوع قابل ارائه این کشور، آزمایشهای موشکی است که آن هم به دلیل تهدیدات آمریکا علنی میشود؛ هرچند تاکنون تحریمها تاثیری بر عملکرد کره شمالی نداشته است.
ادامه مطلب |
|
|
|
منابع سوری از دخالت سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در حمله شیمیایی تروربستها به حومه دمشق، پرده برداشتند،
طبق گزارشهای بدست آمده از منابع سوری، باز هم شواهدی از حامیان غربی تروریسم دال بر دخالت سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در حمله شیمیایی سال 2013 میلادی در غوطه شرقی واقع در حومه دمشق، پایتخت سوریه بدست آمده است، تا بازرسان سازمان ملل امکان بررسی اقدامات تروریستی تکفیریها را نداشته باشند.
سه سال پیش و در اواسط تجاوز گروههای تروریستی به خاک سوریه، صدها نفر در اثر حمله با گاز سارین در غوطه کشته شدند. قتل عامی که بازرسان سازمان ملل متحد آن را بارزترین مورد تأییدشده استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان پس از استفادۀ صدام، دیکتاتور سابق عراق از این تسلیحات در سال 1988 در حلبچه، دانستند.
جالب اینجاست که گروههای تروریستی و رسانههای غربی دولت سوریه را متهم به استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم خود کردند. در همین خصوص بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع بحران سوریه، گفت: "استفاده از تسلیحات شیمیایی در منطقۀ دمشق توسط تروریستها بدین منظور بود که دکتر سلستروم (رئیس گروه بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل) به حلب نرود چون فرانسه میدانست چه کسی در حلب از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده است."
وی افزود: آنها میخواستند با هر ترفندی از رفتن سلستروم به حلب جلوگیری کنند و بنابراین در دمشق از تسلیحات شیمیایی استفاده کردند و سازمان اطلاعات فرانسه در این مورد دخیل بود. فرانسوا دلاتره، نمایندۀ فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به این اتهام، گفت این ادعا بیمعنا است.
در این میان افسر سابق ارتش آمریکا معتقد است اظهارات نماینده سوریه در سازمان ملل مبنی بر دست داشتن دستگاههای اطلاعاتی فرانسه در حملات شیمیایی به غوطه شرقی، حقیقت داشته است. اسکات بنت در پاسخ به اینکه دخالت دستگاههای اطلاعاتی غرب در این حمله تا چه حد قابل تصور و به حقیقت نزدیک است گفت: به نظر من این اتفاق دقیقا روی داده است.
وی گفت: این حملات به طور حتم با دخالت دستگاههای اطلاعاتی و عوامل نظامی غرب در آمریکا، فرانسه و انگلیس روی داده است. بنت گفت: این گروهها از مدتها قبل تلاشهای خود را برای انجام یک حمله شیمیایی متمرکز کرده بودند زیرا چنین حادثهای میتوانست باعث برانگیختن احساسات و افکار عمومی جهان شود و آسانترین راه برای به راه انداختن یک حرکت مردمی در کشورهای اروپایی برای جلب حمایت از مداخله نظامی مستقیم علیه دولت سوریه و سرنگونی بشار اسد بود.
واقعیت آن است که؛ آمریکا، ناتو، فرانسه و انگلیس نقشهای کشیدند تا بر اساس آن یک حمله شیمیایی در این کشور انجام دهند و سپس بشار اسد رییس جمهور سوریه را مقصر آن جلوه دهند و با این بهانه به سرعت خود را برای حمله نظامی به این کشور آماده کنند. بر اساس این طرح رژیم سعودی نیز عوامل وهابی را به سوریه میفرستاد و گام بعدی هم حمله به مناطق جنوب روسیه و بی ثبات کردن آنها بود.
اما روسیه همه این برنامهها را خنثی کرد و توافقی را به وجود آورد تا بر اساس آن بشار اسد همه سلاحهای شیمیایی خود را نابود کند. به این ترتیب هیچ بهانهای برای جنگ و حمله به سوریه باقی نماند و آمریکا و ناتو ابتکار عمل را از دست دادند.
بنت با اعلام اینکه اظهارات وی در مورد سوریه با بررسی و پیگیری اطلاعات قابل اثبات است افزود، فرانسه با اتکا به نهادهای ظاهرا خیریه یا صنعتی مانند سازمان پزشکان بدون مرز و شرکت ساختمانی لافارژ که به بنیاد کلینتون کمک مالی کرده است، اقدام به عملیات علیه دولت سوریه می کرد.
شرکت لافارژ کارخانه سیمان خود در سوریه را به اردوگاه آموزشی نیروهای ویژه برای مبارزه با دولت اسد تبدیل کرد و این اثبات شده است. سازمان پزشکان بدون مرز نیز به ارائه اطلاعات به دستگاههای جاسوسی فرانسه متهم است. فرانسه با توجه به گذشته استعماری خود همواره به دنبال به دست آوردن سوریه بوده است.
گفتنی است، حمایتهای غرب از تروریستها هر روز جنایات جدیدی را رقم میزند چنانکه حمله خمپارهای تکفیریها به شهرک الزهراء در حومۀ شمالی حلب، چندین شهید و مجروح برجا گذاشت. در این حمله 3 تن از اهالی از جمله یک زن و یک مرد سالخورده شهید و 14 نفر از جمله چندین زن و کودک مجروح شدند.تکفیریها این حملات را از شهرهای بیانون و عدنان در اطراف شهرک الزهراء انجام دادند.
اسد: فرانسه حامی شماره یک داعش است
پیش از این بشار اسد رییسجمهور سوریه در گفتوگو با تلویزیون دولتی فرانسه با بیان اینکه واشنگتن در مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق جدی نیست، تأکید کرد که دولت پاریس از حامیان شماره یک داعش به شمار میرود.
رییس جمهور سوریه در گفتگو با تلویزیون دولتی فرانسه با اعلام اینکه دستگاه های اطلاعاتی این کشور با فرانسه در ارتباط هستند، گفت: این ارتباط به درخواست مسئولان فرانسوی که چندی پیش به دمشق سفر کرده بودند، برقرار شد اما باید گفت که هنوز هیچ همکاری مشترکی میان دو طرف صورت نگرفته است.
دولت های غربی، عامل نفوذ داعش به سوریه
بشار اسد با بیان اینکه این دولت های غربی بودند که با حمایت های گسترده مالی و تسلیحاتی خود از تروریست های داعش، موجب نفوذ آنها در سوریه شدند. این گروه تروریستی در سال 2006 میلادی با نظارت مستقیم آمریکا تشکیل و اعضای آن به سوریه و عراق اعزام شدند. پیش از آن نیز گروه تروریستی "جبهه النصره"وجود داشت که جزئی از القاعده به شمار می رود. فرانسه یکی از عوامل مهم ورود تروریست ها به سوریه محسوب می شود. دولت پاریس حمایت های گسترده ای از داعش به عمل آورده است.
حمایت پاریس از ائتلاف معارضان سوری
بشار اسد به حمایتهای کشورهای غربی از ائتلاف معارضان نیز واکنش نشان داد و گفت: فرانسه از جمله کشورهایی است که اقدام به حمایت مالی و تسلیحاتی از این ائتلاف کرد. وزیر دفاع فرانسه به صراحت به این موضوع اعتراف کرده است. این کمکها به بهانه حمایت از آنچه "گروه های مسلح معتدل" میخوانند، انجام میشود، درحالی که در سوریه هیچ گروه معتدلی وجود ندارد، زیرا کسی که سلاح به دست گرفته و مردم را به قتل میرساند تروریست است!!! اذعان رسانه های فرانسوی به حمایت این دولت از تروریسماما اخیرا نشریه لوموند چاپ فرانسه، دست به افشاگری زده و از حمایت غیر مستقیم مالی یک شرکت تولید سیمان فرانسوی در سوریه از گروه تروریستی داعش پرده برداشت.
بر اساس این گزارش این نشریه، شرکت تولید سیمان «جبلیا» واقع در شمال شرق سوریه بین سالهای 2013 تا 2014 مبلغ هنگقتی پول را جهت ساخت کارخانه در اختیار اعضای گروه تروریستی داعش قرار داده است.
لوموند نوشت: گفته می شود شرکت مذکور این پول را در ازای تخلیه مناطق اطراف این کارخانه که محل نگهداری تولیدات آن به حساب می آمده و در اشغال تروریستهای داعش قرار داشته پرداخت کرده است. کارخانه تولید سیمان «جلبیا» در سال 2007، توسط شرکت فرانسوی «لافارژ» به ارزش 600 میلیون یورو خریداری و بازسازی شد.
این شرکت سیمان سازی سوری - فرانسوی پس از اتمام تعمیرات و بازسازی3ها در سال 2010 راه اندازی شد. اما در سپتامبر 2014 و در پی یورش داعش به سوریه و اشغال منطقه اطراف این کارخانه تعطیل شد.
یقهدری در مورد حقوق بشر به سبک نوین غربی
با گذشت شش سال از بحران خانمان سوز سوریه که با جولان توحش گروههای تروریستی مختلف از اقصی نقاط جهان آغاز شد، نه تنها یک راه برون رفت از جنگ فرسایشی در منطقه توسط نظام بینالملل به اجماع نرسید،، بلکه مدعیان حقوق انسانها همچنان از باجّه شهروندان سوری ارتزاق میکنند.
در طول ماههای گذشته حجم انبوهی از اسناد و مدارک بمنظور تسلیح و تجهیز کلیه گروههای معارض بدست آمده که؛ پرچم کشورهایی همچون فرانسه - انگلیس - آمریکا و ... در قبضه آنها میدرخشد. دولتهایی نام آشنا برای جهانیان که بیش از دو دهه است برای ستاندن حقوق بشر انسانها در کشورهای جهان دوم و سوم یقه دری میکنند.
یکی از دولتهایی که بشدت غددغه نقض حقوق بشر را در دنیا دارد، فرانسه است. کشوری که به لحاظ انتقال تکنولوژی و صنایع مونتاژخود در دنیا سرآمد است. البته صادرات قهوه فرانسه به سایر کشورها، این محصول کشاورزی را بعنوان مطرحترین برند نوشیدنی گرم معرفی نموده است.
اما با این همه؛ ظاهرا تلخ کامی مردم خاورمیانه به مذاق سرویسهای اطلاعاتی سرزمین خروسها (نماد فرانسه) شیرین آمده است. چنانکه این تلخ کامی ماندگارتر از نوشیدن چند جرعه از قهوه فرانسه است. و این بار تجارت مرگ به قیمت جان انسانها و نسلهای پیش روی آنها!؟ تلخ کامی با بوی تند گازهای شیمیایی؛ محصول مزارع آدمکشی و جنایتی است که با بذر مرغوب کاخ الیزه کاشته شده است. ادامه مطلب |
|
|
|
موشکهای ضدزره نقش تعیین کنندهای در جنگ دارند، به طوری که میتوان به وسیله آنها، بدون درگیری میدانی به نتیجه رسید. ازمیان موشکهای ضد تانک جهان، تعدادی از آنها قدرت انهدام بیشتری را در مقایسه با سایر موشکها دارند.
کورنت
در دهه 90 میلادی ارتش سرخ سعی در جایگزینی موشک کورنت با موشک قدیمی Konkurs ( کد ناتو: AT-5) که در ان زمان بیش از 20 سال بود که در خدمت داشتند . که این طرح سرانجام در سال 1994 توسط دفتر طراحی KBP معرفی شد.
کورنت نوعی موشک ضد تانک هدایتشونده سنگین روسی است که در سال ۱۹۹۴ ارائه شد. این موشک برای انهدام تانکهای اصلی میدان نبرد نسل جدید و هلیکوپترهای کند و ارتفاعپایین طراحی شده اما به خاطر هزینهٔ بالای تولید قرار نیست به طور کامل جای سیستمهای ضدتانک قبلی را بگیرد. کد گراو این موشک 9M133 و نام ناتو آن AT-14 Spriggan است.
کورنت برخلاف دیگر موشکهای ضدتانک از هدایت سیمی استفاده نمیکند، بلکه با پرتو لیزر به سوی هدف حرکت میکند. این موشک ۲۷ کیلو وزن و توانایی عبور از ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر زره فولادی را دارد و در مسافتهای ۱۰۰ تا ۵۵۰۰ متری کارایی دارد و مدلی از آن با سرجنگی ترموباریک برای استفاده علیه سنگرها و نفرات نیز طراحی شدهاست.در دهه ۹۰ میلادی ارتش سرخ سعی در جایگزینی موشک قدیمی کنکورس (آتی-۵) یک موشک جدید و کارآمدتر نیز داشتند.
موشک کورنت با دو سر جنگی قابل استفاده است
۱- برای اهداف انسانی و جنگهای شهری
۲- سر جنگی دومرحلهای برای مقابله با اهداف زرهی دارای زره واکنشگر
برد موشک کورنت در روز حداقل ۱۰۰ متر و حداکثر ۵۰۰۰ متر است و برد این موشک در شب حداقل ۱۰۰ متر و حداکثر ۳۵۰۰ متر است.موشک کورنت یکی از جدیدترین موشکهای نسل سه است که برای مقابله با جمینگ از یک سیستم لیزری جدید استفاده میشود. این سیستم معادل سیستم بکار رفته در افجیام-۱۴۸ جاولین است.در جنگهای اخیر ثابت شده که این موشک در جنگهای شهری در برابر بسیاری از زرهپوشهای معروف مانند مرکاوا مارک ۳اسرائیل، آبرامز و استریکر امریکا و بیامپی و بیتیآر-۹۰ روسیه موثر است. شواهد نشان میدهد موشک کورنت مافوق صوت در جنگ حزبالله و اسرائیل ۲۰۰۶ و جنگ عراق ۲۰۰۳ حضور داشته است.
سوخت موشک توسط سوخت جامد تامین میشود. در ضمن موشک دارای دو اگزوز میباشد و از یک سیستم لیزری SACLOS (هدایت لیزری خط دید نیمهاتوماتیک) استفاده میکند.سیستم هدایت این موشک در برابر اقدامات الکترونیکی مقاوم است و قابلیت عملیات در همهی شرایط آبوهوایی و روز و شب را داراست. این موشک با کلاهک دومرحلهای قابلیت نفوذ ۱۰۰۰- ۱۲۰۰ میلیمتر پشت سر زره واکنشگر را داراست. همراه موشک کورنت سهپایه پرتاب ۹پی۱۶۳-۱ و دوربین حرارتی ۱پیان۷۹ نیز میباشد.
در طول حمله 2003 عراق نیروهای آمریکایی (شاید برای اولین بار) غافلگیر شدند. آنها در طی نبرد خود با موشک مخوف کورنت موجود در زراد خانههای عراق برخوردند GlobalSecurity.org ادعا میکند که ۸ تانک M۱ ابرامز و ۱ نفربر M۲ برادلی غیر فعال شدند، اما با این حال بطور کامل نابود نشدند.
نکته جالب نحوه استفاده از این موشک در نبرد جنگ عراق ۲۰۰۳ بود که به شرح زیر است:
نیرویهای کماندو عراقی در تیمهای سه نفره با پوشیدن لباس غیر نظامی و سوار بر نیسان وانت علیه ستونهای زرهی و ۳ لشکر پیاده آمریکا وارد عمل شدند. آنها با راهاندازی حملات سطح پهن هر وسیله زرهی را از فواصل چندین کیلومتری مورد هدف قرار میدادند. در این عملیات حداقل ۱ یا ۲ تانک آبرامز و نفربر برادلی غیر فعال شد.
آمریکاییها بسیار علاقهمند بودند تا یک نمونه دستنخورده کورنت را بدست آورند. البته کمی نیز موفق شدند. آنان یک لانچر شلیک شده را پیدا کردند که بعدها آنها از قاچاق این موشکهای از طریق سوریه بسیار نزد روسها ناراحت شدند ولی ولادیمیر پوتین این اتهامات را بیاساس دانست.
در جنگ ۳۳ روزه بار دیگر سوریه با فرستادن کورنت به حزبالله لبنان کمک فراوانی کرد که باعث خسارت شدیدی به تانک های مرکاوای اسرائیلی شد. ارتش اسرائیل توانست یک موشک سالم کورنت و لانچرش را در یکی از مواضع حزبالله در روستای قندوریه بدست آورد که به گزارش دیلی تلگراف جعبههای مهمات این موشک با نام و آرم وزارت دفاع سوریه و نوشتهای به نام تامین کننده: کابپی تولا روسیه مشخص شده بودند. چند ماه پس از آتش بس مدارکی از جمله عکسهایی رو شد که نشان دهنده آن بود که حزبالله دارای این موشک میباشد.
کشتارگاه در انتظار مرکاوا
تانک وارد کشتارگاه شد.محلی که بین دو کمین یا بیشتر برای نابودی نفر و زره درنظر گرفته میشود،کشتارگاه میگویند. باید اولین تانک مورد هدف قرار میگرفت تا حرکت سایر به صورت معکوس باشد و قدرت مانوری تانک کمتر شود. اولین تانک مرکاوا با توفانهای حزب الله مورد هدف قرارگرفت. صدای بسیار مهلکی به گوش رسید. تانک مرکاوا اوراق شده بود، این اولین باری بود که تانک مرکاوا به این روز افتاده بود. باردیگر تانکی دیگر و این بار کورنت و انهدام عالی و بازهم ضربه کاری دیگر و بازهم خسارت برای اسرائیل.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
تانک اقارب مجهز به "توپ 90 میلی متری" و دارای 4 نفر خدمه بوده و تیربار فرماندهی این تانک 12.7 میلیمتری است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تانک چرخدار "اقارب" برای اولین بار به همت متخصصین داخلی جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش تولید شده است. این تانک یکی از دستاوردهای نزاجا است که در داخل کشور ساخته شده و نشان میدهد که نیرو های مسلح ما در ساخت تجهیزات دفاعی و نظامی به خودکفایی رسیده و نیازی به واردات تجهیزات از کشور های ثالث را ندارد.
** مشخصات تانک "اقارب"
این تانک مجهز به "توپ 90 میلی متری" و دارای 4 نفر خدمه بوده و تیربار فرماندهی این تانک 12.7 میلیمتری می باشد ، نسبت توان به وزن آن یک به سه است. تانک "اقارب" تجهیز شده به آخرین نسل کنترل آتش بوده و سیستم تعلیق آن نیز مستقل است و دارای 8 چرخ فعال است.
کالیبر توپ اصلی: 90 میلیمتر
تیربار فرماندهی: تیربار 12.7 میلیمتری نسبت توازن به وزن 30 تجهیز شده با آخرین نسل سامانه کنترل آتش تعداد خدمه: 4 نفر سیستم تعلیق: مستقل تعداد چرخ: 8 چرخ فعال
** دلیل نامگذاری تانک اقارب
امیر "سید مسعود زوارهای" رئیس سازمان جهاد و خودکفایی نزاجا در مراسم رونمایی از تانک اقارب اظهار داشت: تانک چرخدار «اقارب» اولین تانکی است که با مختصاتی جدید طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: در ساخت این تانک تلفیق سه عنصر تحرک، آتش و محافظت در نظر گرفته شد که این تلفیق، باعث چالاکی بیشتر شده و شانس بقای این تانک را در میدان نبرد افزایش میدهد.
رئیس سازمان جهاد و خودکفایی نیروی زمینی ارتش ادامه داد: این تانک دارای توپ 90 میلیمتری بوده و چند جنگافراز رایج بر روی آن نصب است؛ و با توجه به رصد تهدیدات در آینده و در میدان نبرد به نظر میرسد که این تانک نقش مؤثری در مقابله با دشمن داشته باشد.
تانک چرخدار اقارب دارای چالاکی بیشتری نسبت به تانک های دیگر بوده که در کشورمان ساخته شده است.این ویژگی باعث شده که بقای بیشتری در میدان نبرد داشته و نقش موثری در مقابله با هر گونه تهدید و مقابله با دشمن ایفا کند.
وی تصریح کرد: به پاس قدردانی از رشادتهای امیر سرافراز نیروی زمینی "شهید سرلشکر حسن اقاربپرست"، این تانک به نام این شهید مزیّن شده است.
کارشناسان نظامی معتقدند که تانک چرخدار " اقارب" بر اساس نیاز روز نیروی زمینی ارتش ساخته شده و در طراحی آن تلاش شده که کمترین استفاده از زیرساختهای صنعتی کشور صورت گیرد. ادامه مطلب |
|
|
|
بر اساس اعلام شرکت بالگردهای روسی ایران به ۶۰ بالگرد سبک نیاز دارد.
به گزارش افکارنیوز، قائم مقام شرکت هولدینگ بالگردهای روس میگوید این شرکت برای تامین هلیکوپترهای مورد نیاز وزارت بهداشت ایران، مذاکره با مقامات ایرانی را آغاز کرده است.
الکساندر شربینین روز سه شنبه گفت: «برآوردهای ما نشان میدهد ایران به حدود 60 بالگرد سبک روسیه نیاز دارد.»
شربینین با اشاره به اینکه مسکو و تهران درباره تامین بالگردهای «سبک آنسات و کا-226تی» مذاکره میکنند، افزود: «علاوه بر موضوع تحویل این بالگردها، مساله مونتاژ آنها در ایران نیز در حال بررسی است.»
این دو مدل بالگرد از نوع چندمنظوره و سبک هستند و معمولا از آنها به عنوان آمبولانس هوایی استفاده میشود.
روابط عمومی این شرکت روس همچنین گزارش داد برای راهاندازی مرکز مجاز خدمات فنی و تعمیرات بالگردهای روسی با شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران در حال مذاکره است.
بنا بر این گزارش، این شرکت برای اولین بار از دوم تا چهارم شهریور ماه همایشی را برای شرکتهای ایرانی و مشتریان احتمالی بالگردهای روس برگزار میکند و کارشناسان روس نحوه کارکرد این بالگردهای غیرنظامی را توضیح میدهند.
شرکت هولدینگ بالگردهای روس در بیانیهای خاطر نشان کرد این تجهیزات شامل «بالگردهای آتشنشانی کا-32 اِی11ویاس، جدیدترین نوع بالگردهای امآی-17 برای انجام عملیات امداد و نجات و نیز بالگردهای سنگین امآی-26 تی و امآی-26 تی2 برای انجام عملیات پاکسازی در شرایط بحرانی و بلایای طبیعی، جابجایی کمکهای بشردوستانه و انتقال افراد میشود.»
روابط عمومی این شرکت همچنین افزود در حال حاضر بیش از 50 بالگرد ساخت روسیه در ایران وجود دارد.
ادامه مطلب |
|
|
|
اسپوتنیک در گزارشی به بررسی سامانه موشکی باور 373 پرداخت.
به گزارش افکارنیوز، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی تحت عنوان «آماده برای رقابت: آیا سامانه موشکی باور - 373 ایران پاسخی به سامانه موشکی اس- 300 روسیه است؟» نوشت : ایران به تازگی از جدیدترین سامانه دفاع موشکی خود تحت عنوان باور - 373 رونمایی کرد که از ویژگی و مشخصاتی مشابه سامانه موشکی اس- 300 روسیه برخوردار است. همین امر بلافاصله این احتمال را به ذهن متبادر می سازد که این سامانه پاسخ و در واقع جایگزینی برای سامانه های اس - 300 روسیه است که هنوز بر اساس توافقنامه های موجود به تهران تحویل داده نشده است.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز یکشنبه سامانه موشکی ساخت داخل، باور - 373 را رونمایی کرد. این سامانه بومی که ماه اوت سال 2014 با موفقیت آزمایش شد ، ساختاری مشابه سامانه اس - 300 دارد و قادر است اهداف در ارتفاع بالا را هدف قرار دهد.
روز دوشنبه نیز حسین دهقان، وزیر دفاع ایران اعلام کرد تهران به محض آزمایش های عملی که انتظار می رود تا مارس 2017 ادامه یابد و تکمیل شود، خود را برای تولید انبوه سامانه دفاع موشکی باور - 373 آماده می کند. این روند گمانه زنی هایی را درباره جایگزینی این سامانه با سامانه های روسی که هنوز تحویل تهران نشده اند به وجود آورده است.
محمود شوری، مدیر گروه تحقیقاتی اوراسیا در مرکز مطالعات استراتژیک که ریاست بخش پژوهشی درباره ایران را بر عهده دارد در این باره می گوید: « به لحاظ فنی تشخیص تمایز میان سامانه های اس - 300 روسیه و سامانه مشابه باور - 373 ایران یا نقاط مشترک یا افتراق آنها دشوار است و نمی توان گفت آیا هر دو به طور همزمان مورد استفاده قرار می گیرند یا اهداف مشترک دارند یا خیر.»
در هر حال نکته حائز اهمیت در این میان این است که تولید داخلی چنین سامانه ای در ایران نشان می دهد که سیاست صنایع نظامی دفاعی ایران بر مبنای تامین همه نیازهای نظامی کشور به صورت مستقل و متکی برخود ، تا هر جایی که امکان دارد، تبیین یافته است. به ویژه سیاست های دفاعی ایران بر این محور متکی است که اهداف راهبردی که یکی از آنها دفاع از مرزهای کشور است، به صورت مستقل تضمین و تامین شود.
این کارشناس تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران در طول حیات خود هرگز به دریافت حمایت از دیگر کشورها وابسته و متکی نبوده است و همواره بر توانمندی های خود تکیه کرده است.
وی با این همه تصریح کرد مجتمع صنایع دفاعی نظامی ایران، به ورود جریانی از ایده ها و فناوری های بسیار پیشرفته خارجی و نیز تجهیزات نظامی به لحاظ عملیاتی آماده نیاز دارد تا پیشرفت سیر تدریجی صنایع دفاعی داخلی تضمین شود و بتواند خود را با نیازهای روز منطبق سازد.
به همین دلیل است که ایران توافقی را با روسیه درباره تحویل سامانه های دفاعی اس- 300 امضا کرده است.
محمود شوری همچنین به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «در مجموع، من در ادامه خرید سامانه های اس - 300 از روسیه بر اساس قرارداد موجود و ادامه همزمان توسعه و رونمایی از دستاوردهای صنایع نظامی دفاعی ایران مشکلی نمی بینم.»
وی تصریح کرد: «در حال حاضر اولویت اصلی صنایع دفاعی ایران، بر محور تولید بومی و تا نهایت مستقل تسلیحات و جنگ افزارهای راهبردی مورد نیاز خود قرار دارد.»
این کارشناس در عین حال تاکید کرد این دو سامانه به لحاظ کیفی و عملکردی تفاوت های چشمگیری دارند ولی در هر صورت می توانند مکمل یکدیگر باشند. با این همه باید منتظر ماند و دید چگونه از این دو سامانه در عملیات رزمی - چه به صورت جداگانه یا با هم - استفاده خواهد شد.
سامانه های اس - 300، نوعی سامانه موشکی سطح به هوای دوربرد است و می تواند هواپیما، موشکهای کروز و موشکهای بالستیک را هدف قرار دهد. یک سکوی اس - 300 معمولا شامل یک سیستم راداری تعاملی، یک رادار ارتفاع پایین است.
مقامات روس اخیرا اعلام کرده بودند روسیه روند تحویل سامانه های اس - 300 را به ایران تا پایان سال تکمیل خواهد کرد.
این کارشناس تصریح کرد صنایع نظامی دفاعی ایران راکد نخواهد ماند و به توسعه ادامه خواهد داد چرا که این احتمال وجود دارد ایران در آینده نزدیک با چالش های ژئوپولیتیک جدیدی روبرو شود و بنابراین نیازمندی های دفاعی جدیدی خواهد داشت. در هر حال پیش بینی می شود همکاری های نظامی - فنی میان دو کشور در آینده نیز ادامه خواهد یافت و دامنه آن به روند توسعه مناسبات روسیه و ایران بستگی خواهد داشت.
ادامه مطلب |
|
|
|
موشکهای ضدّ زره، نقش تعیینکنندهای در جنگ دارند، به طوری که میتوان به وسیله آنها، بدون درگیری میدانی به نتیجه رسید.
"ناگ" نسل سوم موشکهای هدایتشونده
این طرح، یکی از 5 طرحی است که سازمان دفاع هند بر روی آن تحقیقاتی انجام داد و در پایان به این نتیجه رسیدند میتواند طرحی مفید و کارا باشد. تحقیقات بر روی این طرح توسط DRDO: Defence Research and Development Organisation انجام گرفت که این شرکت برای این طرح، در حدود 54.3 میلیون هزینه کرد.
ویژگیهای فنی
در ابتدا تصمیم گرفته شد که موشک ناگ توسط 3 سیستم هدایت شود:
1-روش سیمی
2-روش مادون قرمز
3-روش امواج لیزری{MMW}
در ابتدا روش سیمی برای آن نصب و اجرا شد و بعد از آن، دو روش IIRو MMW بر روی ناگ تعبیه شدند، ولی در حال حاضر به جز آن 3 روش، از یک روش تصویربرداری هم استفاده میشود. سیستم مادون قرمز، این موشک یک جستجوگر فعال دارد که برخورد به هدف را تضمین میکند. این جستجوگر در قسمت جلوی موشک تعبیه شده است.
یکی از مزایای ناگ، این است که اگر 3 سیستم اولیه هدایت ناگ در برخورد به هدف ناکام بماند، در مرحله آخر، سیستم هدایت تصویری با استفاده ار دوربینهای تصویری CCD موشک را به سمت هدف هدایت میکند که در این روش، هدف، راهی برای جم(منحرف کردن) موشک ندارد و موشک میتواند هدف را شکار کند. این موشک، دایره خطای در حدود 0.9 متر دارد. هدایت این موشک به اینگونه است که اول در جهت هدف شلیک میشود و سپس بر روی آن متمرکز میشود تا برخورد اتفاق بیفتد.
وزن این موشک در حدود 42 کیلوگرم است و این قابلیت را دارد که تا در حدود 4 تا 5 کیلومتر هدف را شکار کند. البته اگر موشک از سطح زمین شلیک شود و یا موشک در ارتفاع و یا توسط هلیکوپتر شلیک شود، برد آن افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. جنس بدنه ناگ از فایبرگلاس است که این امر باعث میشود که موشک امواج راداری را کمتر بازتاب کند و کمتر توسط رادار دشمن شناسایی شود. لازم به ذک است نیروی پیشرانه این موشک میتواند آن را در تمام شرایط آب و هوایی بدون هیچ خللی به خوبی هدایت کند.
بیشتر موشکها پس از شلیک، شعله بزرگی به دنبال خود دارند که این امر باعث میشود موشک به راحتی دیده شود ولی در ناگ به جای یک خروجی، از چند خروجی استفاده میشود که شعله کمتر شود و اگر این ستون آتش هم قابل رویت باشد؛ فقط در ثانیه اول است. به علاوه یک بوستر تقویتکننده کوچک به آن اضافه شده است که از افت سرعت تا 90% جلوگیری میکند. موتور ناگ، دارای دو موتور مبتنی بر سوخت نیترات سدیم است که همین سوخت، دود کمی تولید میکند. سرعت ناگ در حدود 230 متر بر ثانیه است و وزن کلاهک آن در حدود 8 کیلوگرم است.
موشک ناگ، دارای این قابلیت است که روی بالگرد نصب شود
این نسخه به عنوان هلیکوپتر ناگ شناخته میشود که دارای 8 موشک با 2 پرتابگر 4 تایی است که در دو طرف هلیکوپتر نصب میشود. در HELINA ناگ توسط قفل لیزری، مادون قرمز و هدایت تصویری هدایت میشود. در خودروی زرهی NAMICA یک سیستم هدایت بصری و قفل جداگانه تعبیه شده است که بر امر هدایت این موشک، تأثیر مثبت دارد. این هدایت بصری میتواند در شناسایی اهداف به اپراتور شلیک موشک بخصوص در بردهای بلند برد این هدایت چشمی، در حدود 3 کیلومتر است کمک کند.
به همین منوال، یک سیستم قفل و شناسایی اهداف در HELINA تعبیه شده که برد آن در روز به 7 کیلومتر و در شب به 6 کیلومتر میرسد که به روش NAMICA اول، هدف به طور کامل شناسایی و به سمت آن شلیک میشود و در فاز نهایی بر روی هدف قفل میشود. در این سیستم، پس از آن که هدف به طور 100% شناسایی شد، موشک شلیک میشود و قفل اول، توسط سیستم هلینا صورت میگیرد و اگر قفل شکسته شد، قفل دوم توسط سیستم موشک شروع به کار میکند.
در زمستان سال 2009 در آب و هوای سرد شمال هند، این موشک مورد بررس قرار گرفت که به گفته ارتش هند، در این آبو هوا برد این موشک دچار تقلیل شد. در زمستان 2009 همه از کارکرد این موشک خوشحال بودند و تصمیم گرفته شد که در تابستان سال بعد ساخته شود و در این مدت، فقط تستهای نهایی جهت مانوردهی موشک انجام گرفت؛ بهخصوص تست کنترل IIR و هدایت تصویری که این دو روش هدایت توسط هند، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
در ژانویه 2010 این موشک توانست یک تانک تی 55 ارتقا یافته را در برد 4.300 متری منهدم کند که در این تست، از دو روش هدایت تصویری و مادون قرمز استفاده شد. اپراتورهای شلیک این موشک از سیستم "شلیک کن، فراموش کن" این موشک بسیار راضی بودند. ادامه مطلب |
|
|
|
پایگاه خبری "امریکن فریبیکن" میگوید: کرهایها می توانند با موشک های بالستیک خاک آمریکا را هدف قرار دهند.
ارتش کره شمالی توانسته انواع موشکهای سطح به سطح زمین و دریا پایه را طی سالهای گذشته تولید کند.
یکی دیگر از موشکهای بالستیک کره شمالی که در شبه جزیره کره بسیار معروف بوده، "کا ان- 08 (KN-08)" است که به عنوان یک موشک بالستیک قاره پیما شناخته میشود.
****مشخصات موشک "KN-08"
موشک "کا ان- 08 (KN-08)" یک موشک قاره پیما است که به نام "هواسونگ- 13" نیز شناخته میشود. این موشک که توسط یگانهای ارتش کره شمالی عملیاتی شده در دو تا سه مرحله تولید شده است.
این موشک اولین بار در آوریل 2012 و در رژه نیروهای مسلح کره شمالی به مناسبت یکصدمین سالگرد "کیم ایل سونگ" به نمایش عمومی درآمد. موشک مذکور دارای یک لانچر 16 چرخ است.
تحلیلگران نظامی معتقدند که موشک "کا ان- 08" شباهتهایی به موشک قاره پیما " آر تی 2 پی ام 2 توپول- ام (RT-2PM2 Topol-M)" دارد. موشکهای "کا ان- 08" به کمک لانچرهای "دبلیواس 51200 حمل میشوند. کره شمالی توانسته بر روی موشک بالستیک مذکور یک سرجنگی مینیاتوری هستهای سوار کند.
درباره مشخصات "کا ان- 08 (KN-08)" ، برآوردها نشان میدهد که این موشک 16 تا 18 متر طول، قریب به 2 متر قطر دارد و دارای سوخت مایع 2 تا 3 مرحلهای (مرحله سوم سوخت موشک جامد) است.
کلاهک جنگی این موشک دارای 4 موتور هیدرو الکتریکی است و باعث جدایی کلاهک از مرحله سوم پرتاب میشود. اگر این جدایی دیرتر رخ دهد، کار رهگیری را از سوی رادارهای آمریکا دشوار میسازد زیرا باید 2 هدف را رهگیری کنند.
درباره برد موشک "کا ان- 08 (KN-08)" کره شمالی باید اشاره کرد که این موشکها میتوانند 5 هزار و پانصد تا 9 هزار کیلومتر را بپیمایند. گزارشها نشان میدهد که در برد مذکور این موشک میتواند یک سرجنگی به وزن 500 تا 700 کیلوگرم را حمل کند. البته " انیستیتو اس ای آی اس (SAIS)" گزارش داد که موشک "کا ان- 08 (KN-08)" قابلیت کافی برای از بین بردن اهداف در شهرهای بزرگ را ندارد.
البته برخی مقامات کره جنوبی معتقدند که برد موشک های مذکور حداقل 9 هزار کیلومتر است. یک منبع دولتی کره جنوبی درباره برد موشک "کا ان- 08 (KN-08)" گفت: برد این موشک 9000 هزار کیلومتر است و نسبت به سایر موشک های کره شمالی قدرت انتقال کلاهک های بزرگتری را دارد.
سایت "میلیتاری تودی (Military-Today)" درباره موشکهای بالستیک "کا ان- 08 (KN-08)" می گوید: این یک موشک قاره پیماست که شباهتهایی به موشک "توپول- ام" دارد.
این سایت درباره ویژگیهای موشک "کا ان- 08 (KN-08)" عنوان داشت: این موشک طولی معادل 17 تا 7/ 19 متر دارد و قطر آن 1/5 تا 2 متر است. برد عملیاتی "کا ان- 08 (KN-08)" 6 هزار کیلومتر است.
سایت "میلیتاری تودی (Military-Today) " درباره وزن کلی این موشک میگوید: "کا ان- 08 (KN-08)" وزنی معادل 80 تن داراد و دارای لانچر متحرک با نام "ونشان 51200 " است.
**توانایی کره شمالی در حمله به خاک آمریکا با موشک KN-08
یکی از اهدافی که "کیم جونگ اون" در تولید موشک "کا ان- 08 (KN-08)" آن را ترسیم کرده هدف قرار دادن خاک آمریکا و به خصوص بخش های غربی این کشور در صورت اقدام نظامی ارتش ایالات متحده در شبه جزیره کره است.
کره شمالی معتقد است که به کمک موشک مذکور می تواند یک بازدارندگی نسبی در مقابل امپریالیسم به وجود آورد و همین موضوع باعث نگرانی مقامات آمریکایی شده است. فرمانده یگان شمالی ارتش آمریکا در سال 2015 گفت: کره شمالی توانایی هدف گرفتن خاک آمریکا را با موشکهای هستهای برد بلند دارد.
پایگاه خبری «امریکن فری بیکن» در گزارش سال 2015 خود به نقل از یکی از مقامات ارشد "کاخ سفید" می گوید: کرهایها توانایی رساندن راکت به خاک ایالات متحده را دارند.
فری بیکن با اشاره به سامانه های دفاع موشکی آمریکا نوشت: پنتاگون دارای شبکهای از دفاع موشکی چون «ایجس» در آبهای نزدیک به شبه جزیره کره شمالی و نیز سامانه رهگیر موشکی برد بلند مستقر در کالیفرنیا و آلاسکا است. رادارها و حسگرهای ماهوارهای نیز بخشی از شبکه دفاع موشکی آمریکا هستند.
منابع غربی معتقدند که "پیونگ یانگ" موشک متحرک "کا ان- 08 (KN-08)" را برای اولین بار در سالهای اخیر به نمایش گذاشته است. موشکهای متحرک تهدید راهبردی بزرگتری تا موشکهای داخل سیلو هستند زیرا رصد آنها مشکلتر است و میتوان آنها را برای پرتاب در حداقل زمان آماده نمود.
" ریک فیشر" کارشناس مسائل نظامی درباره موشک "کا ان -08" عنوان داشت: تصاویر دریافتی و تحلیل ها نشانگر این بوده که موشک "کا ان 08 " نسخهای جدید است. وی افزود: «این نسخه از موشک کا ان 08 طراحی قابل اطمینانتری را برای شلیک موشک مجهز به کلاهک هستهای به سمت شهرهای آمریکا دارد.
کره شمالی در رژه سال 2012 موشکهای بین قارهای "کا ان- 08 (KN-08)" یا «هواسونگ 13» که پیشرفتهترین موشک بالستیک پیونگ یانگ است را به نمایش گذاشت. در این رژه نمونههای موشکهای دیگر چون "نودانگ"، "ماسودان"، "اسکاد سی" و موشکهای بالستیک ویژه زیردریایی "اساس ان 18" نیز به نمایش گذاشته شدند.
ادامه مطلب |
|
|
|
شواهد نشان میدهد که تروریستها در زمانهای حساس تقویت میشوند، یک بار از طریق چترهای نجات از راه آسمان، بار دیگر از طریق و باری دیگر از طریق دستهای پشت پرده.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تفنگهای تهاجمی ( Assault gun ) مهمترین سلاح یک سرباز در میدان نبرد است. این تفنگها معمولاً کالیبرهای 62 / 7 یا 56 / 5 میلی متر را شلیک مینمایند و برای هدف قرار دادن اهداف در مسافت حدود M 600 قابلیت اطمینان، تعمیر و نگهداری آسان، وزن کم و جابجایی راحت، سادگی در کاربرد و ... از ویژگیهای مهم و حیاتی یک تفنگ تهاجمی است .
کار طراحی به بخش آرمالیت از شرکت هواپیماسازی فرچایلد واگذار شد. سلاح جدید باید دارای کالیبر 56 / 5 میبود و توانایی نفوذ به کلاه آهنی استاندارد از فاصله ی 500 متری را میداشت.
سلاح جدید توسط سر طراح کمپانی ( یوجین استونی ) و بر پایه سلاح قبلی یعنی AR – 10 طراحی گردید. نمونههای اولیه در سال 1968 ساخته شد که نتایج جالبی در بر نداشت. سلاح جدید AR – 15 نام گرفت و بعدها نام معروف M 16 بر آن گذاشته شد.
در سال 1959 امتیاز تولید سلاح به کمپانی کلت واگذار گردید. انواع اولیه M16 مشکلات زیادی داشتند. طی سالهای 65 تا 67 در خلال جنگ ویتنام، عملکرد ضعیف سلاح در آب و هوای به شدت مرطوب آن کشور و ایراداتی مانند گیرکردن تیر و از کار افتادن سبب وارد آمدن تلفات سنگینی به نیروهای ایالات متحده گردید. طرف مقابل نیروهای آمریکایی یعنی ویتنامیها، از سلاح منحصر به فرد AK – 47 ( کلاشینکف ) بهره میجست.
M4 کارابین به خانوادهای از کارابینهای تفنگ M16 گفته میشود که همگی الگوگرفته از اسلحه ای.آر ۱۵ به طراحی یوجین استونر در شرکت آرمالایت هستند. ام۴ کارابین در واقع نوع کوتاهشده و سبکشده تفنگ تهاجمی M16 A2 است و با آن ۸۰ درصد اشتراک قطعات دارد.
تولید M4 در سال ۱۹۹۴ در شرکت کلت آغاز شده و هماکنون به همراه M16 A4 سلاح سازمانی اصلی ارتش آمریکاست و در بیشتر واحدها، جای مدل قدیمیتر ام۱۶آ۲ و سلاح کمری برتا ام۹ را گرفتهاست.
امتیازهای M.4 کارابین با انواع معمولی M.16 شامل اندازه کوچکتر و جمع و جورتر و وزن سبکتر، لوله کوتاهتر و قنداق قابل تنظیم و چندوضعیتی میشود. در مقابل به دلیل خصوصیاتی همچون شتاب کمتر گلوله، صدای بیشتر و فشار بیشتر بر روی برخی بخشهای تفنگ به دلیل کوتاهی لوله و سیستم گاز و همچنین احتمال بیشتر داغ کردن نسبت به M.16 مورد انتقاد قرار گرفتهاست.
ادامه مطلب |
|
|
|
یک منبع آگاه در وزارت خارجه ادعای پایگاه خبری اسرائیل درباره فروش سلاح توسط ایران به داعش را مضحک دانست.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ادعای وبگاهها و پایگاههای خبری وابسته به رژیم صهیونیستی در خصوص فروش سلاح توسط ایران به داعش در صحرای سینا را مضحک، دروغین و بی اهمیت دانست و اظهار داشت: اینگونه خبرسازیهای ناشیانه و بیپایه هرگز واقعیات را تغییر نمیدهد.
وی افزود: مواضع ثابت و همیشگی جمهوری اسلامی ایران در قبال گروههای تروریستی-صهیونیستی همچون داعش کاملا آشکار است.
این منبع آگاه تصریح کرد: ایران از هیچ کوششی برای مبارزه با این گروههای تکفیری و ترغیب جهانیان برای مقابله با اقدامات ضدانسانی آنان فروگذار نکرده و نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: امروزه کمتر کشوری در جهان است که رابطه «مثلث شوم رژیم صهیونیستی-عربستان-تروریستهای تکفیری» که کمر به ایجاد و تداوم آشوب و ناامنی در منطقه و جهان بستهاند را درک نکرده باشد.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
موشک بالستیک "هواسونگ" در صورت استقرار در شمال شرق کره شمالی می تواند بخش های وسیعی از کشورهای حوزه دریای ژاپن را مورد اصابت قرار دهد.
یکی از موشک هایی که کره شمالی در سه دهه اخیر مبادرت به توسعه کیفی آن نموده ، "هواسونگ" بوده که دارای قابلیت های ویژه ای در حوزه جنگ نزدیک منطقه شرق آسیا است.
**ویژگی های موشک "هواسونگ-6"
"هواسونگ -6 (Hwasong-6)" یک موشک زمین به زمین تاکتیکی (Hwasong Tactical Surface to Surface Missile) ساخت کشور کره شمالی است که می تواند اهداف تا برد متوسط را هدف قرار دهد.
کارشناسان معتقدند که این موشک مهندسی معکوس شده موشک "آر-17 البروس (R-17 Elbrus) " اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آن را برگرفته از موشک "اسکاد" می داند.
موشک "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" از سال 1988 میلادی تولید اولیه آن کلید خورد و در سال 1989 توسعه جدی موشک مذکور با استفاده از مدل های "اسکاد-سی (Scud-C)" انجام شد.
این موشک در سال 1990 میلادی برای اولین بار روی لانچر فرستاده شد و در سال 1991 میلادی با تصمیم مقامات نظامی کره شمالی به تولید انبوه رسید. موشک "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" با برد 430 مایل (700 کیلومتر) ، وزن سرجنگی 800 کیلوگرم و خطای بسیار پائین قابلیت های ویژه ای دارد.
گزارش ها نشان می دهد که دانشمندان موشکی کره شمالی توانستند با ارتقا دقت این موشک ، خطای "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" را به زیر 50 متر برساند. این موشک در آزمایش های خود توانسته نقاطی در شبه جزیره کره را مورد اصابت قرار دهد.
سایت فس (Fas) درباره تعداد آزمایش های موشک "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" می گوید: این موشک در دهه 90 میلادی 3 مرتبه مورد آزمایش قرار گرفته و یک مورد از آن که در ژوئن سال 1990 میلادی انجام شد، موفقیت آمیز بوده است.
**چند فروند از موشک "هواسونگ" تولید شده است؟
درباره تعداد موشک های تولید شده از نوع "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" اطلاعات کمی وجود دارد. اما گفته می شود در مجموع 1000 فروند از این موشک تولید شده که بنا به گفته منابع 300 تا 600 فروند در کره مشالی عملیاتی شده و مابقی آن به کشورهای جهان صادر شده است.
سایت دگل (Deagel) درباره موشک های "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" نوشت: موشک مذکور از روی برخی از نمونه های روسی طراحی و ساخته شده است. این سایت در ادامه مدعی شد: موشک "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" در سال 1990 در کره شمالی عملیاتی شد و در سال های پس از آن در ایران به نام موشک "شهاب-2" به کار گرفته شد.
این سایت با اشاره به قابلیت های موشک "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" می گوید: موشک مذکور با قطر 900 میلی متر، طول 12 متر و برد عملیاتی 700 کیلاوگرم دارای وزنی معادل 6 هزار و 500 کیلوگرم است.
درباره برد عملیاتی موشک های "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" نظرات دیگری نیز وجود دارد و سایت "اوراسیا ریویو" و "سی ان اس" برد این موشک ها را 500 کیلومتر تخمین می زنند.
سایت "اوراسیا ریویو" در گزارشی که سال 2015 منتشر شده، درباره برد و آزمایش های موشکی کره شمالی می گوید: این کشور تاکنون موشکهای "اسکاد" و "هواسونگ 5و 6 " را با برد تقریبی 300 و500 کیلومتر را آزمایش و مستقر کرده که ممکن است توانایی حمل کلاهک هستهای را داشته و به اهدافی در کره جنوبی برسند.
این سایت در ادامه مدعی شد: همچنین در سال 1993 کره شمالی مبادرت به آزمایش موشک های هم خانواده با "هواسونگ" از جمله "اسکاد" توانا به حمل کلاهک هستهای با نام "نودونگ" ورزید که دارای بردی به اندازه 1000 کیلومتر بود که می توانست مناطق مهمی را در ژاپن هدف قرار دهد. آزمایش موشک بالستیک قاره پیما ممکن است نگرانیهایی را نسبت به توانایی کره شمالی در هدف قراردادن آمریکای شمالی ایجاد کند. اما با توجه به اینکه توازن تهدید در حال حاضر به شدت به نفع ایالات متحده و متحدانش چرخیده، نامحتمل است که کره شمالی بتواند توازن تهدید را به نفع خود حتی با وجود موشک بالستیک عوض کند و بتواند دستاوردهای خاصی به دست آورد.
موشک بالستیک "هواسونگ -6 (Hwasong-6)" در صورت استقرار در شمال شرق کره شمالی می تواند بخش های وسیعی از کشورهای حوزه دریای ژاپن را مورد اصابت قرار دهد و برگ برنده "پیونگ یانگ" در نبرد احتمالی با آمریکا باشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
یکی از بالگردهایی پیشرفته دنیا " Mi-26 " است که توانایی حمل بار تا " دوبرابر " وزن خودش را دارد.
در میدانهای جنگ عواملی همچون تعداد نیروهای نظامی حاضر در نبرد، استفاده از تجهیزات پیشرفته، روحیه سربازان موثر است اما نکته مهم که یک جنگ را به پیروزی می رساند؛ حمایت و پشتیبانی سریع از نیروها است.
در همین راستا نیروهای مسلح جهان به فکر طراحی وسیلهای برای جابه جایی ادوات و نفرات خود افتادند، در ابتدا برای این کار از ارابه استفاده میکردند اما این پایان کار نبود و با پیشرفت و نیاز به این مسئله که نیروها با سرعت بیشتری جابه جا شوند وسایل جدیدتر و پیشرفتهتری مانند انواع نفربرها ساخته شد. اما بازهم نیاز به سرعت بیشتر برای پشتیبانی از نیروها وجود داشت تا این که نیروهای مسلح توانستند با دانش خود و استفاده از تجهیزاتی مانند بالگردها زمان پشتیبانی را کاهش دهند.
این یگانها در ابتدا فقط از بالگردهای کوچک که توانایی حمل مقدار محدودی از تجهیزات ادوات و نفرات را داشتند استفاده میکردند اما با پیشرفت تکنولوژی و ساخت بالگردهایی با قابلیت حمل ظرفیتهای بیشتر را مورد توجه قرار دادند که منجر به تولید ابر بالگردها شد که در این گزارش به معرفی 10 بالگرد برتر ترابری جهان میپردازیم.
** "میل 26" بزرگترین بالگرد ترابری دنیا
بالگرد " میل 26 " بزرگترین و سنگینترین بالگرد دنیا است که طراحی آن در سال 1970 و در زمان اتحاد جماهیر شوروی آغاز و در سال 1977 اولین پرواز آزمایش خود را انجام داد؛ این بالگرد در روسیه به نام " کروکودیل " نیز شناخته میشود که دلیل این نامگذاری ابعاد بزرگ و توانایی حمل بارهای سنگین توسط این بالگرد میباشد؛ " Mi-26 " در سازمان" ناتو " به " Halo " معروف است.
فدراسیون روسیه قصد طراحی بالگردی را داشت که توانایی حمل باری آن " دوبرابر " بالگردهای ترابری زمان خودش باشد و به همین جهت " Mi-26 " را طراحی کرد و در سال 1981 در نمایشگاه هوایی پاریس از آن رونمایی کرد و در سال 1982 نیز فدارسیون روسیه اولین فروند از این بالگرد را تحویل گرفت و در سال 1983 نیز اولین اسکادران از بالگرد " Mi-26 " را تشکیل داد.
مهمترین ویژگی " Mi-26 " استفاده از همان رمپ به کار رفته در هواپیمای " C 130 " میباشد که تجهیزاتی مانند نفربرها و یا نفرات به راحتی وارد بالگرد شده و از آن خارج شوند، این محفظه طولی بیش از 10 متر، عرض بیش از 3 متر عرض و دارای بیش از 2.5 متر ارتفاع است و قادر میباشد محمولهها و ادوات جنگی تا وزن 9 هزار و 889 کیلوگرم را در خود جای دهد و یا 80 نفر را جابهجا کند و میتواند 60 برانکارد را حمل نماید.
برای این بالگرد که طولی بیش از 35 متر، عرضی بیش از 3 متر، بیش از 8 متر ارتفاع، وزنی خالی بیش از 25 تن و با محموله بیش از 50 تن تعداد 5 خدمه پروازی در نظر گرفته شده است؛ برای پرواز به دو موتور " ZMKB Progress D136 turboshafts " که هر موتور قدرتی در حدود 10 هزار اسب بخار را تولید میکنند؛ مجهز شده که این قدرت باعث میشود که " Mi-26 " با سرعت 295 کیلومتر در ساعت حرکت کند؛ این بالگرد دارای سقف پروازی بیش از 1 هزار و 500 کیلومتر میباشد و همان طور که گفته شد قادر به حمل 80 نفر نیروی نظامی و یا 60 تخت برانکارد و یا 20 تن محموله است.
** بالگرد " CH-53E " ابر بالگرد آمریکا
بالگرد " CH-53E " یکی از ابر بالگردهایی است که در سال 1981 میلادی و توسط کمپانی " Sikorsky " طراحی و ساخته شد و در اختیار نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا قرار گرفت که در آن زمان به عنوان بزرگترین بالگرد جهان که خارج از روسیه ساخته شده مشهور بود.
وظیفه اصلی این بالگرد جابه جایی نفرات و تجهیزات نیروی دریایی آمریکا از روی ناوها و ناوهایهواپیمابر به ساحل است که در این زمینه قابلیت حمل بیش از 30 سرباز را دارد که با پیکره بندی فضای داخل " CH-53E " این ظرفیت به به بیش از 50 نفر افزایش پیدا میکند و علاوه بر این بالگرد " CH-53E " قابلیت حمل حدود 24 تخت برانکارد را نیز دارد؛ البته این کارکرد اصلی بالگرد است و همچنین نیروی دریایی آمریکا با به روزآوری تجهیزات "ch-53E" یک نسخه جهت مین ریزی دریایی نیز ساخته است.
" CH-53E " بیش از 25 متر طول، بیش از 7 متر ارتفاع، وزن خالی بیش از 10 هزار کیلوگرم، سرعتی بیش از 200 کیلومتر بر ساعت و برد پروازی بیش از 700 کیلومتر را دارد که این مشخصات به این بالگرد توانایی حمل باری بیش از 13 تن در داخل و یا بیش از 14 تن در خارج از بالگرد را میدهد، همچنین این بالگرد قابلیت حمل نفر بر زرهی " LA7-25 " و توپ " 198- M " را دارا میباشد.
** بالگرد " شینوک " غول دوزیست آمریکایی
فرماندهان ارتش ایالات متحده بر این عقیده بودند که میتوانند بهوسیله بالگرد و توسط یگانهای هوانیروز این کشور، به خوبی از پس پشتیبانی از واحدهای ارتشی بر آیند. در همین راستا و بعد از بررسیهایی که کارشناسان خبره نظامی انجام دادند، تنها یک سال بعد از احساس نیاز اولیه و در سال 1936 نیروی زمینی آمریکا تمام نیازها و خواستههای خود از یک هلیکوپتر تمام عیار و کامل را تعیین کرد و درست در همین زمان شرکت هواپیماسازی " پیازِکی " مطالعه و تحقیقات وسیعی را در مورد طراحی نوعی از هلیکوپتر که قابلیت و توانایی پاسخگویی به نیازهای ترابری و نظامی را داشته باشد آغاز کرده بود تا این که در سال 1957 طرح مدل اولیه خود را با نام " Model 107 " ارائه کرد و این شرکت شاهد اولین پرواز آزمایشی این مدل در سال 1958 بود.
ادامه مطلب |
|
|
|
در خصوص کودتای نافرجام ترکیه هنوز پرسشهای بسیاری بیپاسخ مانده که میزان امنیت بمبهای هیدروژنی آمریکا یکی از آنهاست.
در خصوص کودتای نافرجام ترکیه نیویورکر در مطلبی نوشت هنوز پرسش های بسیاری بیپاسخ باقی مانده است. یکی از پرسشهای مطرح شده، میزان امنیت بمبهای هیدروژنی آمریکاست که در پایگاه هوایی اینجرلیک در ترکیه ذخیره شده است .
پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب شرق ترکیه، بزرگترین مرکز ذخایر سلاحهای هستهای ناتو است. صبح بعد از کودتا سفارت آمریکا در آنکارا با انتشار یک بیانیه فوری هشدار داد برق پایگاه اینجرلیک قطع شده است و مقامات محلی از دسترسی به این پایگاه جلوگیری کردهاند.
دو روز بعد از کودتا ژنرال بیکر ارجان وان، فرمانده پایگاه هوایی اینجرلیک، به همراه 9 افسر ترک، به اتهام حمایت از کودتا دستگیر شدند. در حال حاضر، پروازها از این پایگاه هوایی از سر گرفته شده است؛ اما برق پایگاه همچنان قطع است.
به گفته هانس ام. کریستنسن، مدیر پروژه اطلاعات هستهای در فدراسیون دانشمندان آمریکا، حدود 50 بمب هیدروژنی B-61 در خزانه زیرزمینی پایگاه اینرجرلیک نگهداری میشود. این تعداد بیش از 25 درصد ذخایر سلاحهای هستهای ناتو است.
بمبی که هیروشیما را نابود کرد، قدرت انفجاری معادل 15 کیلو تن تی.ان.تی داشت. بمب هیدروژنی B-61 در مقایسه با آن بمب، قدرت انفجاری 170 کیلو تُن تی.ان.تی را دارد.
پایگاه هوایی اینجرلیک پس از جنگ جهانی دوم به دست ارتش آمریکا ساخته شد. زمانی که ترکیه در سال 1952 به ناتو پیوست، اینجرلیک به یکی از پایگاههای مهم آمریکا در طول دوران جنگ سرد تبدیل شد. در این پایگاه نیز مانند دیگر پایگاههای ناتو، سلاحهای هستهای آمریکا انبار شده است. در آن زمان استراتژی ناتو، استفاده از تهدید سلاحهای هستهای برای خنثی کردن فعالیتهای نظامی روسیه و جلوگیری از ورود این کشور به قلمرو ناتو بود.
اواسط دهه 60 میلادی، بیش از 7000 سلاح هستهای آمریکا در غرب اروپا، یونان و ترکیه استقرار یافت. در زمان ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش، این تعداد به شدت کاهش یافت. در حال حاضر، تنها 118 سلاح هستهای آمریکایی در پایگاههای ناتو مستقر است که تمامی آنها بمبهای هیدروژنی B-61 هستند. این سلاحها علاوه بر پایگاه اینجرلیک، در پایگاههای دیگری از جمله آلمان، هلند، بلژیک و ایتالیا ذخیره شدند. بمبهای هیدروژنی ناتو از سوی قوای نظامی کشورهای میزبان محافظت میشوند.
نیویورکر در ادامه نوشت: اخیرا نگرانی های امنیتی درخصوص پایگاه هوایی اینجرلیک و محل حفاظت از بمبهای هیدروژنی بالا رفته است. اینجرلیک حدود 70 مایل (112 کیلومتر) با مرز سوریه فاصله دارد و از 10 آبان 94، پهپادها و جنگندههای آمریکایی از این پایگاه به مواضع گروه تروریستی داعش حمله میکنند. نزدیکی این پایگاه به مناطق تحت اشغال داعش در سوریه و تشدید حملات تروریستی در ترکیه، پنتاگون را بر آن داشت تا از خانوادههای نظامیان آمریکایی مستقر در اینجرلیک بخواهد این پایگاه را فورا ترک کنند.
در حال حاضر، حدود 2000 نفر از کارکنان نظامی آمریکا در این پایگاه باقی ماندند. هرچند ذخایر بمب هیدروژنی در پایگاه اینجرلیک بیش از پایگاههای دیگر ناتو است، در حال حاضر هیچ هواپیمای مجهزی برای جابجایی این بمبها در این پایگاه وجود ندارد. بمبهای هیدروژنی همچنان در این پایگاه مستقر هستند و احتمال سوءاستفاده از آنها نیز وجود دارد.
ادامه مطلب |
|
|
|
در خصوص کودتای نافرجام ترکیه هنوز پرسشهای بسیاری بیپاسخ مانده که میزان امنیت بمبهای هیدروژنی آمریکا یکی از آنهاست.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص کودتای نافرجام ترکیه نیویورکر در مطلبی نوشت هنوز پرسش های بسیاری بیپاسخ باقی مانده است. یکی از پرسشهای مطرح شده، میزان امنیت بمبهای هیدروژنی آمریکاست که در پایگاه هوایی اینجرلیک در ترکیه ذخیره شده است .
پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب شرق ترکیه، بزرگترین مرکز ذخایر سلاحهای هستهای ناتو است. صبح بعد از کودتا سفارت آمریکا در آنکارا با انتشار یک بیانیه فوری هشدار داد برق پایگاه اینجرلیک قطع شده است و مقامات محلی از دسترسی به این پایگاه جلوگیری کردهاند.
دو روز بعد از کودتا ژنرال بیکر ارجان وان، فرمانده پایگاه هوایی اینجرلیک، به همراه 9 افسر ترک، به اتهام حمایت از کودتا دستگیر شدند. در حال حاضر، پروازها از این پایگاه هوایی از سر گرفته شده است؛ اما برق پایگاه همچنان قطع است.
به گفته هانس ام. کریستنسن، مدیر پروژه اطلاعات هستهای در فدراسیون دانشمندان آمریکا، حدود 50 بمب هیدروژنی B-61 در خزانه زیرزمینی پایگاه اینرجرلیک نگهداری میشود. این تعداد بیش از 25 درصد ذخایر سلاحهای هستهای ناتو است.
بمبی که هیروشیما را نابود کرد، قدرت انفجاری معادل 15 کیلو تن تی.ان.تی داشت. بمب هیدروژنی B-61 در مقایسه با آن بمب، قدرت انفجاری 170 کیلو تُن تی.ان.تی را دارد.
پایگاه هوایی اینجرلیک پس از جنگ جهانی دوم به دست ارتش آمریکا ساخته شد. زمانی که ترکیه در سال 1952 به ناتو پیوست، اینجرلیک به یکی از پایگاههای مهم آمریکا در طول دوران جنگ سرد تبدیل شد. در این پایگاه نیز مانند دیگر پایگاههای ناتو، سلاحهای هستهای آمریکا انبار شده است. در آن زمان استراتژی ناتو، استفاده از تهدید سلاحهای هستهای برای خنثی کردن فعالیتهای نظامی روسیه و جلوگیری از ورود این کشور به قلمرو ناتو بود.
اواسط دهه 60 میلادی، بیش از 7000 سلاح هستهای آمریکا در غرب اروپا، یونان و ترکیه استقرار یافت. در زمان ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش، این تعداد به شدت کاهش یافت. در حال حاضر، تنها 118 سلاح هستهای آمریکایی در پایگاههای ناتو مستقر است که تمامی آنها بمبهای هیدروژنی B-61 هستند. این سلاحها علاوه بر پایگاه اینجرلیک، در پایگاههای دیگری از جمله آلمان، هلند، بلژیک و ایتالیا ذخیره شدند. بمبهای هیدروژنی ناتو از سوی قوای نظامی کشورهای میزبان محافظت میشوند.
نیویورکر در ادامه نوشت: اخیرا نگرانی های امنیتی درخصوص پایگاه هوایی اینجرلیک و محل حفاظت از بمبهای هیدروژنی بالا رفته است. اینجرلیک حدود 70 مایل (112 کیلومتر) با مرز سوریه فاصله دارد و از 10 آبان 94، پهپادها و جنگندههای آمریکایی از این پایگاه به مواضع گروه تروریستی داعش حمله میکنند. نزدیکی این پایگاه به مناطق تحت اشغال داعش در سوریه و تشدید حملات تروریستی در ترکیه، پنتاگون را بر آن داشت تا از خانوادههای نظامیان آمریکایی مستقر در اینجرلیک بخواهد این پایگاه را فورا ترک کنند.
ادامه مطلب |
|
|
|
جنگ تن به تانک رزمندگان حزب الله با زره پوش "مرکاوا" نشان داد که حزب الله به خوبی در جنوب لبنان تاکتیکهای رزم را میشناسد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سربازان ارتش اسرائیل (تزاحال) از مجهز ترین نظامیان جهان هستند که با انواع سلاح های تجهیز شده اند. این سربازان در مواقع حمله احتمالی می توانند از ادوات خود برای جنگ تن به تن استفاده کنند.
**کلاهخود استتار چیست؟
شاید متوجه شده اید که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی بر روی کلاهخود خود یک پوشش پارچه ای کیسه مانند قرار می دهند. اما به راستی این کاور چیست و چه کاری انجام می دهد؟
امروزه در ارتش های بزرگ از دوربین های حرارت یاب، اینفرارد، ردیاب های راداری قابل حمل و... به منظور کشف نفرات دشمن و مقابله با آن ها در شرایط برتر استفاده می شود.
به عنوان مثال این تجهیزات می توانند محل اختفا و کمین اسنایپر دشمن را از فاصله سه هزار تا شش هزار متر را تشخیص دهند. به همین دلیل نظامیان اسراییلی از این کاور بر روی سر خود استفاده می کنند.
این کاور از ترکیباتی ساخته شده است که می تواند امواج راداری دشمن را به خود جذب کند. همچنین گرمای سر و صورت سربازان را بخود جذب کرده و مانع شناسایی و کشف محل اختفای آنها توسط دیتکتورهای (شناساگرها) دشمن می شود.
**کاورهای استتاری که سربازان ارتش اسرائیل از آن استفاده می کنند ؛ پایداری میدانی نیروها را افزایش می دهند
ضمن اینکه این کاورها باعث افزایش استتار بصری نیروها نیز می شوند. در مجموع کاورهای استتاری که سربازان ارتش اسرائیل از آن استفاده می کنند ؛ پایداری میدانی نیروها را افزایش می دهند.
این روکش دارای الگوی استتاری چاپ شده در 2 طرف است : یکی دارای رنگ های سبز و قهوه ای و برای مناطق جنگلی و دیگری دارای رنگهای قهوه ای و زرد برای مناطق خشک و بیابانی .
هدف از قرار دادن این روکش بر روی کلاه برهم زدن شکل سر سرباز و کمک به استتار سرباز است . البته این روکش به نوعی سرباز رو از نور افتاب و ماه مصون می کند . همچنین از درخشش کلاه خود زیر نور خورشید و ماه هم جلوگیری می کند . برخی از منابع ریشه کلاهخود استتار را نوعی نماد قدیمی می دانند .
می بینیم که به روزترین تجهیزات نظامی هم نتوانسته ارتش اسرائیل را در مقابل مقاومت اسلامی لبنان مصون کند و رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه و پس از آن ؛ متحمل شکست های سنگینی از حزب الله شد.
با وجود اینکه یک رزمنده حزب الله از امکانات پیشرفته سربازان ارتش اسرائیل بهره مند نیست؛ اما توانسته در هر زمان و هر مکان که دشمن صهیونیستی حملاتی داشته باشد؛ با مقابله به مثل به آن پاسخ دهد.
**پیروزی حزب الله در برابر اسرائیل در جنگ "تن به تانک" و "تن به تن"
تفاوت مجاهد حزب الله با سرباز ارتش اسرائیل در این است که رزمنده حزب الله در سال 2006 از تانک های عظیم الجثه "مرکاوا" نترسید و ایستادگی کرد و این در حالی بود که سربازان صهیونیست در آوردگاه جنوب لبنان در زمان بحران ؛ فرار را برقرار ترجیح می دادند.
با وجود داشتن کلاهخود های استتار باز هم این ارتش رژیم صهیونیستی بود که در جنگ تن به تانک و تن به تن در جنوب لبنان شکست خورد و این سربازان "تزاحال" بودند که فرار می کردند.
ادامه مطلب |
|
|
|
ناوگان هواپیماهای جنگندۀ هند متشکل از 33 اسکادران روسی، انگلیسی و فرانسوی است، اما ارتش این کشور برای برابری با پاکستان و چین، دو همسایه رقیبِ خود، به 45 فروند جنگنده نیاز دارد.
منوهار پریکار، وزیر دفاع هند، پس از پرواز موفقیتآمیز تجاس در حساب شخصی خود در شبکۀ اجتماعی توئیتر این پیروزی را به مردم کشورش تبریک گفت. وی نوشت: لحظهای غرورآفرین از منظر ملی است. جنگندۀ ساخت داخلِ تجاس به نیروی هوایی پیوست. تجاس قدرت هوایی ما را به سطوح بالاتری ارتقاء خواهد داد.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز آغاز بهرهبرداری از نسل جدید جنگندۀ تجاس را امری دانست که دل مردم هند را سرشار از افتخار و سعادت کرده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
با حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش از سامانه شبیهساز ارتقا یافته و بهینه سازی شده هواپیمای اف5 در پایگاه شهید فکوری بهره برداری شد.
روابط عمومی نهاجا، امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش در این مراسم که با حضور امیر سرتیپ خلبان دره باغی فرمانده آماد و پش ارتش، سرهنگ معتمد رییس اداره حفاظت اطلاعات و دیگر معاونین این نیرو برگزار شد، با اشاره به اهمیت شبیهسازها در آموزش خلبانی گفت: شبیهسازها این امکان را به ما میدهند که با ایجاد شرایط اضطرای در آن خلبانان را برای موقعیتهای سخت آماده کنیم.
وی ادامه داد: هر خلبانی باید در دوره زمانی مشخص با استفاده از سامانههای شبیهساز آموختههای خود را به کار برده و در هر شرایطی دانش و مهارت لازم را برای هدایت هواپیما در شرایط اضطراری دارا باشد.
فرمانده نهاجا در ادامه با قدردانی از تلاش متخصصان نیرو در جهاد خودکفایی اظهارکرد: امروز نیروی هوایی ارتش از نظر ساخت شبیهساز به خودکفایی رسیده و مشکلی در این خصوص نداریم و میتوانیم دانش خود در این زمینه را در اختیار سایر نهادهای کشور قرار دهیم.
در ابتدای این مراسم سرتیپ دوم خلبان حمید واحدی فرمانده پایگاه شکاری با قدردانی از فرماندهان و مسئولین در راستای پشتیبانی از این پروژه گفت: با حمایتهایی که از این پروژه به عمل آمد، توانستیم در مدت 9 ماه آن را به اتمام برسانیم. ادامه مطلب |
|
|
|
جنگنده عمود پرواز "یاک -141 " ادواتی همچون سلاح 30 میلیمتری "کانن جی اس اچ "، موشک "R-73" ،" R77 " و "R-27 " را حمل و شلیک میکند.
هواپیماهای عمود پرواز در چند دهه اخیر نقش مهمی را در نیروهای هوایی کشورهای صاحب سبک همچون ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه برعهده گرفتهاند.
این هواپیماها بعضا با امکانات کامل آماده مقابله با هرگونه تهدیدی هستند و برخی از آنها حتی به موشکهای ضد زیرسطحی نیز مجهزند که قابلیت رزمی آنها را افزایش داده است. یکی از این هواپیماها؛ جنگنده عمود پرواز "یاک- 141 (Yak-141)" است که نقش مهمی در نیروی هوایی فدراسیون روسیه برعهده گرفته و قابلیتهای بسیاری از خود نشان داده است.
** مشخصات هواپیمای "یاک- 141 (Yak-141)"
"یاک- 141 (Yak-141)" یک جنگنده عمود پرواز است که ساخت شرکت "یاکالوف" بوده و سازنده و استفاده کننده اولیه آن نیروی هوایی ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق می باشد.
این هواپیما با ظرفیت یک خدمه، طول بیش از 18 و طول بال 10 و ارتفاع کلی 5 متر، وزن 19500 کیلوگرم، سرعتی معادل 1800 کیلومتر بر ساعت (بیش از 1300 مایل) دارد و برد عملیاتی آن 3000 کیلومتر است.
جنگنده عمود پرواز "یاک -141 (Yak-141)" تجهیزات و ادواتی همچون سلاح 30 میلیمتری "کانن جی اس اچ (Cannon GSH)"، موشک "R-73" ،" R77 " و "R-27 " حمل می کند و قابلیت شلیک انواع موشکهای هوا به هوا را دارد.
توضیحات تلگرام طرح اولیه این هواپیما در سال 1975 ارائه گردید که بدلیل مدت زمان نسبتا طولانی که برای طراحی موتور لازم بود و هزینه بسیار بالا طرح متوقف شد ؛ ولی ظاهرا این طرح بصورت کلی نیز ملغی نشده بود زیرا به ناگهان در ابتدای سال 1989 اعلام شد که این هواپیما بزودی پرواز خواهد کرد و در مارچ سال 1989 این هواپیما اولین پرواز آزمایش خود را انجام داد .
"یاک- 141 (Yak-141)" به محض جایگزینی علاوه بر دارا بودن راداری بسیار قوی و مجهز شدن به موشکهای ضد زیر دریایی هر وظیفه ای را به خوبی را بعهده می گیرد . "یاک- 141 (Yak-141)" دارای سیستم مراقبت و هدایت دریایی می باشد سیستم نصب شده در بدنه و کابین هواپیما به خلبان این اجازه را می دهد که بلادرنگ وضعیت عمود پرواز را به افقی و بالعکس تغییر دهد. جنگنده عمود پرواز "یاک- 141 (Yak-141)" در اولین آزمایشها رکورد ها را یکی یکی می شکند؛ بطوریکه در اولین حرکت رکورد Harrier’s را در رسیدن در کمترین زمان به بیشترین ارتفاع ( پرواز عمودی ) را شکست که همین باعث شد حکمرانان شوروری با تامین بودجه لازم اجازه تولید انبوه این هواپیما را صادر نمایند.
بلافاصله کمیته از سوی یاکولوف طراح yak-141 برای بحث صادرات این هواپیما تشکیل شد تا علاوه بازاریابی طرحی ارئه شود که این هواپیما به شکلی خاص صادر شود یعنی یکسری از دستگاههای نصب شده برروی آن حذف و سپس صادر شود و حاصل آن این بود که بلافاصله کشورهای اسپانیا و هندوستان آمادگی خود را برای خرید اعلام کنند ولی مخالفت اولیه اعلام شد و طرح لغو گردید ؛ در نتیجه چون بنا به سرمایه گذاری در این طرح شد اشکالات اولیه گرفته شد و هر دو مدل اولیه را خرد کردند و با رفع اشکالات مدل دوم آن در نوامبر 1991 ساخته شد .
در این طرح شکل بدنه و دماغه کمی تغییر کرد که اولین پرواز آن در حضور فرمانده نیروی دریایی روسیه موفق نبود هواپیما بعد از پرواز با سرعت به سمت زمین آمد و خلبان که گویا قادر به کنترل هواپیما نبود اجکت کرد و هواپیما منهدم گردید .
کار طراحی اولیه به کمک کارخانه سوخو و با کمک طراح "سوخو 27 " آغاز شد . کار ساخت ماکتهای اولیه آغاز شد کار به قدری دقیق بود مقایس اندازه های ماکت و نمونه اصلی دقیقا درست بود . نمونه های کابین خلبان نیز با کمک طراح کابین SU-22 نیز با دقت هرچه تمام تر به پایان رسید .
صندلی خلبان از فلز سفید رنگی به نام " km1 " ساخته شد که بتوان راکت های "k-37 " را بر روی آن نصب کرد . طراحی کابین خلبان را بوسیله نوعی سرب به بدنه وصل شد که بلافاصله با فشار خلاف جهت شکسته و جدا شود . ولی با اولین پروازها با مدل اولیه مشخص شد که خلبانان زیاد از نحوه طراحی کابین راضی نیستند و آنرا قدیمی می دانند که در ورژن جدید آن نیز اصلاح شد.
از دیگر مشخصات این هواپیما شکل منحصر به فرد قرارگیری حالت موتور در هنگام پرواز عمودی بود . البته در طراحی این قسمت اصول بکار گرفته شده در yak-38 در نظر گرفته شد . موتورهای توربوفنی " RD-41 " بکار رفته به شکل منحصر به فردی در جای خود قرار می گیرد؛ قبل از حرکت موتور دریچه پایینی آن بوسیله اهرمی که در کابین وجود دارد . فرمان حرکت را دریافت و بصورت مکانیکی جابجا می شود البته بدلایل خاصی که روسیه دارد هنوز هیچگونه فیلمی در این زمینه تهیه نشده است تا دقیقا شکل این کار را مشخص کند .
**موتور قدرتمند R-79-300 نیز با حرکتی 90 درجه از جای خود حرکت کرده و هواپیما را آماده پرواز می کند
موتور قدرتمند R-79-300 نیز با حرکتی 90 درجه از جای خود حرکت کرده و هواپیما را آماده پرواز می کند . بالکهای موتور این هواپیما در طراحی مجدد با الهام از f-18a ساخته شده و ارابه فرود از جنس فلزی بسیار سخت است.
جایگاه های نصب بمب بصورت جداگانه ساخته شد بطوری که این جایگاهها را می توان برداشت و دوباره لود کرد . جایگذاری موشک نیز در این هواپیما براحتی هرچه تمام تر صورت می گیرد.
این هواپیمای عمود پرواز اگرچه در سال 1987 اولین پرواز ناموفق خود را سپری کرد؛ اما در سال 91 میلادی طرح الحاق آن به نیروی هوایی شوروری کنسل شد و برخی منابع رسانهای اعتقاد دارند که این هواپیما هنوز هم به صورت آزمایشی استفاده می شود.
در سال 1995 با دستور یلتسین رئیس جمهور وقت روسیه اجازه صادرات این هواپیما با برداشتن یکسری از دستگاههای اصلی صادر شد و البته در دستور ذکر گردید که فقط باید به کشورهای آسیایی و امریکای لاتین فروخته شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
"شلیک موشک های نازعات و فجر 5"، "عملیات ویژه نیروهای تیپ 65 نوهد" ، رونمایی از "پهپاد سیراف" و ... بخشی از اقتدار نزاجا در رزمایش "بیت المقدس 28" بود.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران براساس تقویمی که توسط ستاد کل نیروهای مسلح تصویب و ابلاغ می شود رزمایش های متعددی را در سال برگزار می کنند.
نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز همچون سایر رده های نیروهای مسلح، سالیانه رزمایش هایی را برای حفظ و ارتقا آمادگی یگان های پیاده و زرهی انجام می دهد و خروجی آن افزایش توانمندی نزاجا برای مقابله با تهدیدات است.
**رزمایش دو روزه نزاجا در "کاشان" و "اصفهان"
اخیرا نیروی زمینی ارتش رزمایشی دو روزه را با عنوان "بیت المقدس 28" در منطقه "مرنجاب آران و بیدگل " کاشان و همچنین "نصر آباد " اصفهان با حضور یگان های "زرهی" ، "پیاده"، "پهپادی" ، "موشکی" ، "واکنش سریع" ، "تیپ 65 نوهد" و "هوانیروز" و ... برگزار کرد.
در روز اول رزمایش که در منطقه "مرنجاب آران و بیدگل کاشان" برگزار شد؛ بیش از 20 فروند موشک و راکت از انواع "کاتیوشا" ، "فجر 5" ، "نازعات 6" و "نازعات 10" شلیک شد. در بخش دوم مرحله اول رزمایش عملیات رهایی گروگان ها از دست تروریست ها (تروریست های تکفیری در شرایط نیابتی) با دستور امیر سرتیپ دوم ستاد "نوذر نعمتی" صورت گرفت که این مانور با پشتیبانی آتش سنگین هوانیروز نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با موفقیت انجام شد.
رزمایش موشکی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در چندین رسانه روسی ازجمله شبکه تلویزیونی راشاتودی و بخش اخبار آنلاین روزنامه کامرسانت بازتاب داشت و این رسانه ها اعلام کردند: نیروهای مسلح ایران یک بار دیگر نشان دادند که توانایی دفاع از کشور خود در برابر تهدیدهای خارجی را دارند.
** 100 درصد اهداف رزمایش محقق شد
سوال اینجاست که پس از برگزاری "رزمایش بیت المقدس 28 " چند درصد اهداف رزمایش محقق شد و فرماندهان ارشد نزاجا چه نظری در رابطه با این تمرین نظامی داشتند؟ "امیر سرتیپ احمد رضا پوردستان " فرمانده نیروی زمینی ارتش در این زمنیه عنوان داشت: ما از رزمایش راضی بودیم و کادرهای جوان ما برای اولین بار در رزمایش شرکت کرده بودند و توانستند تاکتیکها و تکنیکهای از پیش تعیین شده را با موفقیت انجام دهند.
در حقیقت "رزمایش بیت المقدس 28 " با نقش آفرینی یگان های مختلف نزاجا در دو روز انجام شد و همه اهدافی که سلسله مراتب به دنبال آن بودند، بنا به گفته فرماندهان نزاجا محقق گردید.
ادامه مطلب |
|
|
|
کشور روسیه تا کنون توانسته است با طراحی و تولید تجهیزات پیشرفتهای همچون بالگرد " Mi-26 " در اکثر نبردهای خود پیروز باشد.
نیروهای مسلح روسیه از زمان آغاز اتحاد جماهیر شوروی تاکنون در زمینه طراحی و تولید تجهیزات نظامی روند پرسرعتی را در پیش گرفته اند و تا به امروز توانستهاند ادوات پیشرفتهای را تولید نماید که همین تجهیزات پیشرفته موجب پیروزی نیروهای روسی در بسیاری از جنگها شده است.
در حال حاضر فدارسیون روسیه علاوه بر طراحی نمونههای پشرفتهتری از سلاحهای خود به تجهیزاتی همچون انواع جنگندههای چند منظوره، بالگردهای تهاجمی و ترابری، تانکهای پیشرفته، سامانههای موشکی و تجهیزاتی از این دست مجهز شده که این ادوات برگ برنده " کرملین " در بسیاری از نبردها محسوب میشود.
ادامه مطلب |
|
|
|
یگانهای ارتش فدراسیون روسیه به سامانههای دفاعی موشکی "اس – 500" مجهز شدهاند.
فدراسیون روسیه و ایالات متحده آمریکا پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه 90 میلادی رقابتهای گستردهای در عرصههای مختلف با یکدیگر داشتند.
اگر بخواهیم به برخی از چالشهای دو قدرت برتر دنیا اشاره کنیم؛ میتوانیم به "بحران اکراین"، "جنگ جهانی مینیاتوری سوریه" ، "تلاش ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه برای تسلط بر قطب شمال" و ... اشاره کرد.
علاوه بر اینها، ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه در قدرت نظامی و فروش تسلیحات ؛ یک نبرد تاکتیکی با یکدیگر دارند و آن معرفی بازارهای نظامی خود به کشورهای جهان است.
فدراسیون روسیه با داشتن جنگندههای پیشرفتهای همچون "سوخو 35" و ایالات متحده با دارا بودن جنگنده هایی همچون " اف 35 (f-35) " محصولات هوایی خود را به بازارهای جهانی ارائه میدهند.
***ترس پنتاگون از سامانه موشکی "اس- 500"
اما اخیرا ساخت سامانههای پیشرفته دفاع موشکی در فدراسیون روسیه؛ رقیب سنتی این کشور یعنی ایالات متحده آمریکا را نگران کرده است در حقیقت روسیه در گذشته با تولید سامانههای موشکی "اس – 300(S-300)" و "اس – 400 (S- 400)" توانمندی خود را در تولید ادوات در زمینه دفاع هوایی به نمایش گذاشته است.
کشور روسیه با وسعت بیش از 18 میلیون کیلومتر مربع، نیازمند استحکامات گسترده در زمینه دفاع هوایی است و روسها به خوبی این موضوع را درک کردهاند.
حضور سامانههای موشکی پیشرفته در غرب روسیه در برد کوتاه و بلند در گذشته توسط فرماندهان نظامی کرملین گزارش شده آنها سامانههایی همچون "اس – 400"، ، "اس – 300" را در نقاطی از روسیه همچون آرخانگلسک و "ولگوگراد" ، "کالینینگراد"، "مسکو" و ... آزمایش یا مستقر کردهاند.
اما اخیرا فدراسیون روسیه مبادرت به تولید سامانه دفاع موشکی "اس – 500 (S- 500) " کرده که این اتفاق مقامات "کاخ سفید" را نگران کرده است.
نشنال اینترست گزارش داد: این سیستم می تواند به طور همزمان تا ده موشک بالستیکی مافوق صوت را کشف کرده و همچنین موشک های عملیاتی ـ تاکتیکی را نابود سازد. علاوه بر این؛ "اس 500 "به طور بالقوه قادر است موشک ها را در فضای کیهانی نزدیک رهگیری کند.
نشنال اینترست در ادامه می نویسد: قرار است سامانه "اس 500 " به همراه "اس 300 " و "اس 400 " بخشی از سیستم متحده دفاع موشکی روسیه شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
سامانههای دفاع موشکی میتوانند یک آسمان امن را برای کشوری که از این سیستمها استفاده میکند به وجود آورند.
سامانههای دفاع موشکی نقش مهمی در مقابله با هواپیماها و جنگندههای متخاصم دارند و در این زمینه طیف گستردهای از این تجهیزات در کشورهای جهان یافت میشود.
*** مزیت سامانه دفاع موشکی "سام"
سامانههای دفاع موشکی میتوانند یک آسمان امن را برای کشوری که از این سیستمها استفاده میکند به وجود آورند و در این زمینه سیستم های پدافندی "سام 6" توانمندیهای گستردهای دارند.
"سام 6" بنا به گفته منابع رسانهای یک سیستم دفاع موشکی متحرک بوده که قابلیتهای گستردهای برای مورد اصابت قرار دادن جنگندههای کشور متخاصم دارند.
این سیستم دفاع موشکی در دهه 60 میلادی برای مقابله با جنگندههای "فانتوم" طراحی و تولید و در دهه 70 میلادی دهها فروند جنگنده ارتش اسرائیل با سامانه پدافندی برخی کشورهای عربی سرنگون شد. سامانه دفاع موشکی "سام 6" توانمندیهای بالایی در جنگ الکترونیک دارند و با توجه به استراکچر ویژه آن آسیبپذیری کمتری در نبردهای الکترونیکی دارند.
ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در پنج شنبه 30 ارديبهشت 1395برچسب:پاتوق نارنجی - -,
ساعت 4:0 توسط افشین
|
|
|
|
یگان 8200 ارتش اسرائیل اقدامات مخربی را در یک ماه اخیر در منطقه غرب آسیا انجام داده است.
دستگاه اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی یکی از قویترین سرویس های جاسوسی را در منطقه غرب آسیا در اختیار دارد و ارتش اسرائیل و وزارت دفاع رژیم صهیونیستی هم در زمره دستگاه امنیتی اسرائیل قرار می گیرند.
در حقیقت دستگاه امنیتی اسرائیل با کسب اطلاعات جاسوسی در منطقه غرب آسیا به دنبال ضربه زدن به محور مقاومت اسلامی در منطقه است و در این پروسه از هر تجهیزاتی که لازم باشد استفاده می کند.
در سال های اخیر یگان های امنیتی و اطلاعاتی ارتش و وزارت جنگ اسرائیل، اقدامات مخربی را علیه سوریه ، جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو محور مقاومت انجام دادند که نمونه های زیادی در این زمینه قابل طرح است.
یکی از واحدهای نظامی که در ضربه زدن به کشورهای منطقه غرب آسیا و به خصوص به کشورهای ایران و سوریه فعالیت دارند ؛ یگان 8200 نخبه ارتش اسرائیل است که بازوی جاسوسی رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا به شمار می آید.
این یگان نظامی-سایبری به دنبال آن است تا هرکشوری که با اسرائیل دشمنی دارد را از پا در بیاورد و در منطقه پیکان هجمه ها به سمت جمهوری اسلامی ایران و سوریه است.
***"یگان 8200 " وزارت جنگ اسرائیل چه ویژگی هایی دارد؟
"یگان 8200 " وزارت جنگ اسرائیل در دهه 50 میلادی با کمک تجهیزات ایالات متحده آمریکا راهاندازی شده و دو سال بعد در مقر دائمی خود در منطقهای واقع در شمال "تل آویو" مستقر شد. گفته میشود "یگان 8200 " بزرگترین واحد در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از نظر تعداد نیروها است.
این یگان از منتخب مهمترین اندیشمندان و "نخبگان کامپیوتری" و "آی تی" استفاده می کند و جمع آوری اطلاعات و داده های اینترنتی و جاسوسی دادههای شهروندان از ویژگی های این یگان ویژه سایبری-نظامی اسرائیل است.
پایگاه "بیزینس اینسایدر" مدعی شد: "یگان 8200 " به تربیت نیروهایی میپردازد که از نظر تخصص، سرآمد علوم رایانه در جهان هستند تا جایی که میتوان گفت این یگان، "پیشگام جهش در فناوری اطلاعات" است. این پایگاه مهارت نیروهای "یگان 8200 " را قابل استفاده در دنیای مجازی عادی دانسته و از آگهیهای استخدامی خبر داده که مخصوصاً در آن اشاره شده صرفاً به فارغ التحصیلان یگان 8200 نیاز دارند.
به نوشته پایگاه دیفنس نیوز (Defense News) اسرائیل از سال 2003 تاکنون هزاران نفر از دانش آموزان دبیرستانها را در این یگان به کار گرفته ؛ کاری که در آن زمان سرو صدای زیادی در مورد دلیل جذب این تعداد نیرو و ماهیت ماموریتی که به آنان داده می شود، ایجاد کرد. با این حال این موضوع همچنان مبهم باقی ماند و رسانههای اسرائیلی از کنکاش در این خصوص منع شدند تا اینکه در پایان سال گذشته میلادی اطلاعاتی در مورد این یگان درز کرد.
این اطلاعات حاکی از این بود، کسانی که به یگان مزبور جذب شده اند، برای رواج اندیشه های صهیونیستی و نفوذ در جهان عرب و مسموم کردن فرهنگ و تفکرات آنان و نیز ضربه زدن به ارزش های اخلاقی و انسانی وعقیدتی آنان بزرگترین ارتش سایبری را تشکیل داده و به منظور تکاپو و تحرک کاملا آزادانه این افراد فضایی از سایت های اجتماعی و صفحه ای اینترنتی برای آنان فراهم شده است.
روزنامه "رای الیوم" گزارش داد: رژیم صهیونیستی در نظر دارد به منظور کنترل و رصد هرگونه تحرک و تماس فعالان فلسطینی تمام خطوط تلفن و سیستمهای ارتباطی "غزه" را تحت کنترل درآورد.
در این میان اسرائیل در چارچوب جنگ تمام عیار روانی علیه عربها و مسلمانان از هیچ کاری فروگذار نیست تا جایی که کابینه این رژیم ارتش و نهادهای امنیتی را برای تعقیب عربها در هر نقطهای و با هر وسیلهای تشویق و حمایت میکند.
با توجه به اینکه عصرکنونی عصر شبکه های ارتباطات اجتماعی است، "تل آویو" تمام تلاش خود را برای ایجاد دو دستگی بین عرب ها به کار می گیرد تا بذر فتنه و تفرقه را بین آنان به ثمر بنشاند.
از زمان تاسیس این یگان هزارن نفر از نخبگان اسرائیلی به آن ملحق شده اند و فعالیت آن مبتنی بر تضمین برتری اسرائیل در فضای مجازی از طریق عملیات دفاعی و هجومی سایبری است. تیمی از واحد 8200 ماموریت آموزش ارتش سایبری برای معارضان در کشورهای مختلف را از طریق شبکههای اجتماعی بر عهده دارند و هزاران نفر دیگر از این واحد در راستای فتنهانگیری، شایعهپراکنی، هدف قرار دادن فعالان و روشنفکران و نیز دامن زدن به فتنههای مذهبی و دینی کار میکنند.
در کنار اقدامات اطلاعاتی و تجسسی مختلف واحد 8200 ، تمام تلاش این واحد در این روزها بر کم کردن بیداری عربی در راستای منافع رژیم صهیونیستی متمرکز است و مشکل اینجاست که این اقدامات اسرائیلی که بر تفکیک و تجزیه جوامع عربی به شکلی بسیار خطرناک متمرکز شده همچنان بدون پاسخ باقی مانده و هیچ واکنش عربی برای جلوگیری از آثار ویرانگر آن دیده نشده است.
**اقدامات یگان 8200 وزارت جنگ اسرائیل
*انتشار ویروس استاکس نت در تاسیسات هسته ای ایران
روزنامه لوموند دیپلماتیک در سال 2010 فاش ساخت "یگان 8200 " در صحرای جنوبی اسرائیل موسوم به "نقب"، پایگاه عظیمی را استقرار داده است. مسئولیت این شبکه وسیع اطلاعاتی، شنود و مانیتورینگ تماس های تلفنی، ایمیلها و مانند آن است، از هر جا که باشد، آفریقا، غرب آسیا و حتی اروپا. حتی کشتیها در دریا نیز از دسترس این پایگاه خارج نیستند. "یگان 8200" همه سفارتخانههای اسرائیل در کشورهای مختلف جهان را رصد میکند و از جتهای مجهز شرکت آمریکایی "گلف استریم" برای عملیاتهای جاسوسی خود بهره میگیرد.
یکی از اقداماتی که یگان 8200 انجام داد مشارکت در انتشار ویروس استاکس نت در صنایع هسته ای کشور مان در 6 سال پیش بود و منابع رسانه ای اعتقاد دارند این اقدام با تعامل دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.
*تهیه مقدمات حمله به تاسیسات "دیرالزور" سوریه در سال 2007
در سال 2007 میلادی که ارتش اسرائیل به تاسیسات در حال ساخت "دیرالزور" در شرق سوریه حمله کرد و نتیجه این حمله بمباران زیرساخت های این پایگاه بود که گفته می شود مشکوک به ساخت یک نیروگاه اتمی است.
سوال اینجاست که چگونه "یگان 8200 " وزارت جنگ اسرائیل مقدمات حمله به تاسیسات "دیرالزور" را فراهم کرد؟ یگان نظامی سایبری مذکور با جاسوسی و جمع آوری اطلاعات و با استفاده از عکس های ماهواره ای توانست داده های لازم را در اختیار ارتش اسرائیل قرار دهد و در ضمن پدافند هوایی ارتش سوریه را نیز از کار انداخت تا اسکادران نیروی هوایی رژیم صهیونیستی بتوانند سریع تر دست به حمله بزنند.
هدف "یگان 8200 " اسرائیل کامل کردن اطلاعاتی است که از طریق جاسوسان میرسد و بر سه اصل از اصول اطلاعاتی یعنی رصد، شنود و تصویربرداری و خرابکاری بنا شده است. علاوه اینکه واحد مذکور از پهپاد نیز برای اجرایی کردن طرحهای خود استفاده می کند؛ «دان حالوتس» فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در همین راستا اعتراف کرد در تمام ترورهایی که در کرانه باختری و نوار "غزه" انجام شد از این پهپادها استفاده شده است. اخیرا نیز مشخص شد ارتش رژیم صهیونیستی "یگان 8200 "را مامور رصد تحرکات مقاومت در نوار غزه کرده است و این واحد اقدام به نصب دستگاههای شنود، دوربین و مین در مناطق مختلف و حساس نوار غزه کرده است تا به خوبی بتواند فعالان مقاومت را کنترل کند.
در مجموع "یگان 8200" اسرائیل وابسته به وزارت دفاع و ارتش اسرائیل بوده و در انتشار ویروس استاکس نت در تاسیسات هستهای کشورمان، حمله هوایی به تاسیسات اتمی "دیرالزور" و استقرار تجهیزات استراق سمع در غزه نقش داشته است.
ادامه مطلب |
|
|