وی در مورد اینکه از چه زمانی خدمات ستاد اربعین ارتش به زائران حسینی ارایه می شود، اظهار کرد: این خدمات متناسب با نیاز مناطق مختلف تعریف شده است و تیم های پیشروی خدمات زائران ستاد اربعین ارتش از چند روز قبل(نیمه مهرماه ) به مناطق مشخص شده اعزام شده اند.
همچنین «حجت الاسلام مهدی نعیمی» رییس عقیدتی سیاسی پایگاه دریایی خرمشهر نیز در مورد خدمات رسانی به زائران حسینی گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به طور خاص ۲ موکب را در شهر شلمچه و خرمشهر برای خدمات رسانی به زائران راه اندازی کرده است. در این موکب ها یک وعده غذای گرم، چای، قهوه، آب معدنی، خدمات پزشکی و بهداشتی، واکس کفش، ماساژدرمانی و خدمات مورد نیاز زائران ارایه می شود.
رییس عقیدتی سیاسی پایگاه دریایی خرمشهر اظهار کرد: در هر یک از این موکب ها 10 تا 20 نفر به زائران حسینی خدمات مورد نیازشان را ارایه می دهند. فعالیت این موکب ها از 28 مهر تا 14 آبان است اما ما به طور خاص از 23 مهرماه خدمات خود را در اختیار زائران قرار میدهیم. خدمات موکبهای نیروی دریایی در مسیر رفت و برگشت به زائران اباعبدالله ارایه میشود.
بنابراین گزارش شهاب طاهری، رئیس بیمارستان پایگاه دریایی ارتش در خرمشهر، نیز در مورد ارایه خدمات پزشکی به زئران اربعین گفت: بیمارستان صحرایی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در پایگاه شلمچه از اول تا دهم آبان به زائران امام حسین (ع) خدمات ارایه می دهد.این بیمارستان صحرایی در ورودی محل عبور زائران به خاک عراق احداث شده است. سال گذشته این بیمارستان صحرایی به ۶ هزار و 700 نفر از زائران اربعین حسینی خدمات پزشکی همچون سرمتراپی، ویزیت، بخیه، پانسمان، گچ و آتل ارایه داده است.
رئیس بیمارستان پایگاه دریایی ارتش در خرمشهر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در این بیمارستان صحرایی 25 نفر پزشک عمومی، پرستار، ماما و متخصص طب اورژانس حضور دارند. همچنین دو کارشناس مواد غذایی و روانشناس نیز مشغول فعالیت هستند.بیمارستان صحرایی نیروی دریایی ارتش در نقطه صفر مرزی شلمچه، بسته های بهداشتی شامل خمیردندان، مسواک، ژل ضدعفونی کننده، دستمال کاغذی و سایر خدمات مورد نیاز زائران را ارایه می دهد. همچنین در این مرکز دو دستگاه آمبولانس برای خدمت رسانی به زائران تعبیه شده است.
وی در مورد اینکه اگر خدمات درمانی غیر از خدمات موجود در بیمارستان صحرایی مورد نیاز زائران باشد، گفت: تمام خدمات اولیه برای زائران در این بیمارستان صحرایی انجام می شود و برای ادامه مداوا، جراحی و اقدامات درمانی دیگر در صورت نیاز بیماران به اولین مرکز بهداشتی و درمانی نزدیک به این منطقه در سطح شهر منتقل می شوند.
ناخدایکم ستاد جلیل مقدم، فرمانده پایگاه دریایی خرمشهر نیز در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی ارتش از برپایی دو موکب و یک بیمارستان صحرایی مجهز توسط نیروی دریایی ارتش در مرز شلمچه و شهر خرمشهر و در مسیر زائران اربعین خبر داد و گفت: خدمت رسانی به زائران و پذیرایی از آنها از هفته قبل شروع شده است. در این موکب ها با ارائه وعده های غذایی، چای و شربت از زائران پذیرایی می شود و ما ظرفیت پذیرایی هزار نفر را در این موکب ها فراهم کرده ایم.همچنین بیمارستان صحرایی مجهز نیروی دریایی ارتش در نقطه صفر مرزی شلمچه مشغول خدمت رسانی به زائران است. کارکنان و تیم های پزشکی در این بیمارستان به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات به زائران هستند.
امیر سرتیپ دوم مولایی، جانشین فرمانده قرارگاه غرب ارتش نیز در این رابطه از استقرار بیمارستانهای صحرایی و موکبهای ارتش در مناطق مرزی عراق و ایران خبر داد و افزود: تا یک هفته بعد از روز اربعین، این بیمارستانهای صحرایی و موکبها برقرار خواهند بود و خدمات مورد نیاز زائران را ارائه می دهند .
جانشین فرمانده قرارگاه غرب ارتش به خدمات این نهاد در جابجایی زائران حسینی نیز اشاره کرد و گفت: ارتش با مکاتباتی که انجام داده، امسال نیز به مانند سال گذشته «اورژانس هوایی» خود را در مناطق مرزی برقرار میکند.
همچنین امیر سرتیپ دوم شهنام بابلی، رییس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش نیز از احداث ۲ بیمارستان صحرایی با تجهیزات کامل پزشکی و پرستاری در مناطق مرزی چزابه و یک خروجی دیگر خبر داد و گفت: یک بیمارستان کامل با کلیه تجهیزات پزشکی به ظرفیت 60 تختخواب در مرز چزابه راه اندازی می شود.همچنین یک بیمارستان دیگر توسط 2 گردان نیروی زمینی در یک خروجی دیگر مرزی راه اندازی می شود. این بیمارستان نیز دارای 60 تختخواب و با تجهیزات کامل است.
سپاه نیز به عنوان یکی از بازوهای نظامی کشور در پیاده روی اربعین حسینی 10 بیمارستان صحرایی در مناطق مرزی مهران، شلمچه، چزابه و مسیر نجف تا کربلا برپا کرده است که سردار عبداللهی، معاون بهداشت و درمان سپاه و رئیس ستاد اربعین اداره بهداشت و درمان سپاه گفت: تیمهای تخصصی و تمام تجهیزات و امکانات مورد نیاز، در بیمارستانهای صحرایی و سیار سپاه در ایام اربعین پیشبینی شده است و آماده ارائه خدمات به تمام زائران امام حسین (ع) هستیم. در صورت نیاز از اورژانس هوایی نیز برای ارائه بهتر و سریعتر خدمات به زائران استفاده شود.
بنابراین گزارش، بسیج مستضعفین نیز به عنوان یکی از نهادهای مردم محور در راه پیمایی میلیونی اربعین خدمات گوناگونی را ارایه می دهد که در همین رابطه رضا عالی زاده، مدیر امداد و درمان بسیج جامعه پزشکی ستاد اربعین گفت: خدمات پزشکی به زائران اربعین از 28 مهرماه آغاز می شود و تا دوازدهم آبان ادامه دارد. تاکنون 45 موکب درمانی در خاک عراق برپا شده است و به طور کلی هزار نفر کادر درمانی انواع تخصصها و گروههای پیراپزشکی، دندانپزشکی و فیزیوتراپی خدمات مورد نیاز به زایران را ارایه می دهند. در مرز مهران یک کلینیک تخصصی مجهز و یک درمانگاه دندانپزشکی بزرگ به همراه کلینیک فیزیوتراپی مجهز به زائران اربعین خدمات مورد نیاز را ارایه می دهند. در مرز خسروی نیز یک بیمارستان صحرایی با امکانات دارویی و نیروی انسانی ویژه مشغول فعالیت هستند. همچنین در استان های دیگری از جمله گیلان، مرز آستارا، مرزهای چزابه و شلمچه و در سیستان و بلوچستان در مرز پاکستان و در شهرهای داخلی کشور مانند شهر مقدس قم و نیریز موکب های درمانی تدارک دیده شدند.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |