شب گذشته خبر کشته شدن البغدادی در فضای رسانه ای مشغول دست به دست شدن بود که در نهایت تکذیب شد.
شب گذشته خبری مسرت بخش در فضای رسانه ای مشغول دست به دست شدن بود که در نهایت تکذیب شد.
ابتدا گفته شد رسانه های اقلیم کردستان طی خبری فوری از کشته شدن ابوبکر بغدادی و سه نفر از نزدیکان وی در استان الانبار عراق خبر دادند.
در حالی که برخی رسانههای کردستان مدعی شدند؛ پنتاگون کشته شدن "ابوبکر البغدادی"، سرکرده گروه تروریستی داعش را اعلام کرده، "پیتر کوک"، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: "شاکر وهیب" و سه شبهنظامی دیگر این گروه تروریستی در جریان یک حمله هوایی در نزدیکی شهر "الرطبه" در استان الانبار کشته شدهاند.
در نهایت نیز وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" اعلام کرد که "ابو وهیب" مسئول نظامی گروه تروریستی تکفیری داعش در استان الانبار، روز جمعه گذشته در یک حمله هوایی از پای درآمد.
پیش از این، منابع عراقی روز جمعه گذشته اعلام کرده بودند که "شاکر وهیب" در یک حمله هوایی در شهر الرطبه واقع در غرب الرمادی کشته شد و یک مسئول بلندپایه نظامی عراق به السومریه نیوز گفت که خودروی حامل شاکر وهیب و تعدادی از همراهان وی در یک حمله هوایی هدف قرار گرفت.
اما چرا شایعه "خبر مرگ" البغدادی با سرعت نور منتشر شد؟
انتشار خبر مرگ "ابوبكر البغدادی" بعد چندين ماه؛ نشان دهنده شدت يافتن سرعت افول تروريست های دست نشانده است و با توجه به وضعیت ناپایدار این گروه انتشار خبر مرگ وی حاکی از بازی روانی دارد.
بعد از البغدادی داعش چه خواهد شد؟
البغدادی کابینهای از مشاوران و همچنین دو معاون ارشد دارد: ابومسلم الترکمانی که بر فعالیتهای داعش در عراق نظارت میکند و ابوعلی الانباری که مسئولیت عملیات در سوریه را بر عهده دارد. هر دو این افراد، در زمان صدام از جمله افسران ارتش عراق بودهاند.
پیتر نیومن، استاد کالج کینگ میگوید: این افراد که پیشتر در ارتش صدام خدمت کردهاند، به شدت خشن هستند، زیرا رژیم صدام بسیار خشن بود. اما علاوه بر این، آنها از انضباط و توانایی نظامی نیز برخوردارند که همین موضوع اکنون در مبارزات داعش بسیار به نفع این گروه است.
تحلیلگران معتقدند در صورت مرگ یا کنار گذاشته شدن بغدادی، الترکمانی بختی قوی برای رهبری داعش دارد. نیومن اظهار میدارد: «وی از تواناییهای زیادی در عرصه سیاسی و نیز نظامی برخوردار بوده و این امر یقیناً از وی یک مدعی بالقوه میسازد.
زیر دست این دو معاون، ۱۲ فرماندار قرار دارند که هم در عراق و هم در سوریه مستقرند و از جمله وظایف این فرمانداران، رهبری شوراهای مالی، نظامی، حقوقی، رسانهای و اطلاعاتی است. نکته جالب درباره سلسله مراتب فرماندهی داعش، مشابهت آن با ساختار دولتی برخی کشورهای غربی است (البته با این استثنا که دموکراسی در کار نیست و وظیفه شورا، این است که تعیین کند چه کسی باید گردن زده شود!)
فرد دیگری که ممکن است رهبری داعش را بر عهده بگیرد، محمد العدنانی، سخنگوی ارشد این گروه است. در ماه سپتامبر، العدنانی از هواداران داعش در نقاط مختلف جهان خواست تا حملات "گرگ تنها" ترتیب دهند (حملات انفرادی علیه اهداف مورد نظر در کشورهای مختلف).
تحلیلگران میگویند، برخی از معاونین البغدادی و همچنین سخنگوی ارشد داعش، زمانی در "کمپ بوکا"، اردوگاهی که تحت نظارت آمریکاییها بود، در زندان بودهاند. خود البغدادی نیز چهار سال در اردوگاه مذکور زندانی بوده است. اسکوایرز میگوید: او توانست افرادی قابل اعتماد را پیدا کند که ایدئولوژی یکسانی با وی داشته و به همان اندازه خود وی نسبت به غرب خصومت داشته باشند.
شاکر وهیب کیست؟
وهیب که در سال ۱۹۸۶ متولد شد و زمانی دانشجوی علوم کامپیوتر بود از سوی رسانه های ناظر به عنوان یکی از چهره های در حال ظهور داعش توصیف می شد.
او یک بار توسط نیروهای آمریکایی در عراق دستگیر و به اعدام محکوم شد اما در سال ۲۰۱۲ از زندان گریخت. او سال بعد به خاطر کشتن گروهی از رانندگان کامیون های سوری هنگام سفر در عراق بدنام شد.
ائتلاف تحت رهبری آمریکا از سال ۲۰۱۴، زمانی که داعش بخش های وسیعی از عراق را اشغال کرد، مشغول عملیات هوایی علیه این گروه بوده است.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |