فرماندهانی که در روزهای دفاع مقدس در سختترین صحنههای نبرد حضور داشتند در راه علم و تحصیل نیز بهترینها بودند.
دانشگاه صنعتی شریف که تحصیل در آن، آرزوی هر درسخوانی است، تعدادی از فرماندهان شهید در این دانشگاه به تحصیل پرداختند.
در میان یکی از اینان شهید شاخصی است که از رشادتها و حماسههای او زیاد شنیدهایم، شهید محسن وزوایی در کنکور سراسری سال 1355 رتبه یک شیمی را کسب کرد و در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل شد. وی در سال 58 در جریان تسخیر لانه جاسوسی، سخنگوی دانشجویان خط امام شد سپس به پادگان ولی عصر(عج) سپاه رفت و پس از مدتی فرمانده گردان 9 سپاه شد. با تشکیل تیپ محمدرسول الله(ص) فرمانده گردان حبیب شد و در عملیات بیت المقدس در حالی که حکم فرماندهی تیپ سیدالشهدا(ع) را داشت، در قامت فرمانده محور وارد عملیات شد و در جبهه خرمشهر به شهادت رسید.
شهید حسین قجهای فرمانده گردان سلمان تیپ محمد رسول الله(ص) نیز در این دانشگاه تحصیل کرده است.
شهید حسن باقری(غلامحسین افشردی) که بعدها مغز متفکر جنگ شد در کنکور سراسری رتبه 104 کسب کرد و در رشته حقوق قضایی دانشگاه تهران پذیرفته شد و تحصیل کرد.
شهید غلامعلی پیچک فرمانده عملیات سپاه غرب بود نیز قرار بود در رشته انرژی اتمی تحصیل و به خارج از کشور برود اما پیش از اعزام وارد جنگ شد و به شهادت رسید.
شهید مهدی زین الدین فرمانده لشکر 17 علی بن ابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس، دانشجوی رشته پزشکی در دانشگاه شیراز بود. وی پذیرش از سوی یکی از دانشگاههای فرانسه نیز داشت.
شهید مجید بقایی نیز همچون شهید زین الدین دانشجوی پزشکی بود که در دانشگاه جندی شاپور اهواز تحصیل میکرد. وی در دوران جنگ تحمیلی فرمانده قرارگاه کربلا بود.
شهید محمدابراهیم همت فرمانده محبوب لشکر 27 محمدرسول الله(ص) دوران تحصیلی خود را در رشته تربیت معلم در دانشگاه علامه طباطبایی(دانشگاه آزاد) گذراند.
شهید محمود شهبازی دستجرده نیز از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت و از همدورهایهای جاویدالاثر احمد متوسلیان در این دانشگاه بود. وی در عملیات بیت المقدس همچون وزوایی فرمانده محور بود که در آن عملیات به شهاد ت رسید.
شهید مصطفی چمران که فرمانده ستاد جنگهای نامنظم بود و در اوایل جنگ تحمیلی در جبهه دهلاویه به شهادت رسید، دورهی دکترای فیزیک پلاسما را در آمریکا گذرانده بود.